Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Witam Grupę....

Muszę się Wam pochwalic, że po 15 miesiącach walki ----budowa zakończona!!!

/ prawie ... :D -jeszcze tylko trzeba sztachety wrzucic na stelaż ogrodzenia

i drzewka zasadzic /

Od soboty mieszkamy już w Długołęce.....

Teraz walczę z zagospodarowaniem szaf --bo okazuje się, że nasze stare 35m2 --było bardzo pakowne :D

Pozwole sobie jednak wpadac czasami na forum grupy wrocławskiej , ok?

pozdrawiam

MTW1

Pani Koala,

Pytałaś mnie kiedys czym impegnowałam cegłe

Kupiłam w Castoramie ----prfeparat FASADA PRO -----firmy PRIMACOL

---nie wiem czy super impregnuje ---ważne , że nie zostawia białych nalotów /jak ten pierwszy kupiony do testów / i nie ma efektu świecenia ---bo to mi się nie podoba.

MTW1

kochani ja z pytankiem,

nie wiecie skąd we Wrocku zorganizować tekturę falista do przykrycia gotowych podłóg

PS. optymalnie po stronie Wrocław Korona, Kamieniec, Dobrzykowice, Jelcz-Laskowice

Ja brałam bele tektury z Leroy Merlina :-), podejrzewam, że będzie w każdej Castoramie. Za 100m2 mąż zapłacił ok. 150zł.

Zabezpieczałam parkiety w sobotę, ąączyłam w kilku miejscach pasy tektury zwykłą szeroką taśmą pakową, przy wejściach dość mocno, żeby się nie haczyło przy chodzeniu.

MTW1 - gratulacje, ale zazdroszczę :-). Z tym pytaniem to chyba żart :roll: :lol: 8) . Dopiero teraz możesz służyć pomocą - spokojnie bo już nie na wojnie budowlanej :-).

Witam Grupę....

Muszę się Wam pochwalic, że po 15 miesiącach walki ----budowa zakończona!!!

/ prawie ... :D -jeszcze tylko trzeba sztachety wrzucic na stelaż ogrodzenia

i drzewka zasadzic /

Od soboty mieszkamy już w Długołęce.....

Teraz walczę z zagospodarowaniem szaf --bo okazuje się, że nasze stare 35m2 --było bardzo pakowne :D

Pozwole sobie jednak wpadac czasami na forum grupy wrocławskiej , ok?

pozdrawiam

MTW1

gratulki mtw

WIELKIE GRATULKI

my się już nie możemy doczekać zakończenia swojej

Ja brałam bele tektury z Leroy Merlina :-), podejrzewam, że będzie w każdej Castoramie. Za 100m2 mąż zapłacił ok. 150zł.

Zabezpieczałam parkiety w sobotę, ąączyłam w kilku miejscach pasy tektury zwykłą szeroką taśmą pakową, przy wejściach dość mocno, żeby się nie haczyło przy chodzeniu.

dzięki dabell,

jak widać rozwiązania najprostsze bywają najskuteczniejsze... jakoś nie pomyślałam o Castoramie

kochani, nie wiem kiedy nadrobię te mnóstwo stron, które napisaliście jak mnie nie było (Krym).

Bardzo prosze o poratowanie namiarami na sprawdzonych fachowców ds. wodno-kanalizacyjno - CO i szambo. Po naszym słuch wszelki zaginał, nie odbiera telefonów i w ogóle nie ma z nim żadnego kontaktu a czas nagli....

Tym bardziej, ze szambo ma byc tymczasowe tak maksimum na 2 lat a- potem podpinają nas do kanalizy miejskiej.

Musimy sie wyrobić przed zimą, bo potem będa schły wylewki a jak widzę to trochę czasu potrzeba......... a chciałabym się wprowadzać na Wielkanoc (co jak widzę również sie oddala.....)

Witam serdecznie !

ZUCH - polecam z całego serca mojego fachowca - Marcin Ostrowski 691 662 120 , robił mi C.O. WOD-KAN, kominek z płaszczem wodnym , kotłownie , hydrofor .

mtw1 - GRATULACJE , MUSICIE DOBRZE OPIĆ , ŻEBY SUPER SIĘ MIESZKAŁO .

KOCHANI OGŁOSZENIE SPECJALNE - ODDAM ZIEMIE , HUMUS KTÓRY ZOSTAŁ Z MOICH FUNDAMENTÓW - MARCINKOWICE , zainteresowanych zapraszam na PRIVA .

pozdrawiam MARPA

mtw1

Gratulacje

Co do cegły, to oczyszczaliście ją z resztek wapna? Ja chcę to wapno zostawić i ciekawam jak będzie wyglądało po impregnacji. Możesz mi przesłać zdjęcie?

[email protected]

Do końca tygodnia będę po tynkach wewnętrznych, wyleweczki i będę dopieszczać moją cegłę... Miało jej być mniej, ale z powodu braku materiałów pociągnęliśmy z nią ostro i wyszło niespodziewanie fajnie...

as24

Na budowie byłam dzisiaj i będę w piątek. Tynkarze cały czas tam pracują, to wpadnij sobie obejrzeć jako sąsiad i znajomy :D

Dzwoniłam do pana Marka od wełny, potwierdziłam zamówienie. Biorę po 20.10, bo powinnam być już wtedy po wylewkach i w razie co mogę to schować do środka. Pan zaproponował mi też styro do ociepleń z jakimś systemem klejowym, miał dosłać info na maila o tym systemie, ale jakoś mu schodzi.

Byłam dzisiaj na spacerze z Synkiem Pingwinkiem koło twojego domu i normalnie kolega to startuje na najpiękniejszy dach w całej wsi. Super to wychodzi...

czy ktos ma może jakiegos kominkowca do polecenia? Kulkowy mi sie podoba w sensie DGP ale koszt zabudowy kominka przekroczył koszt jego zakupu i tego zdaje sie nie przełknę...

nam robił kominkarz z Żarskiej (za Leśnicą) - firma nazywa sie GRANAR 071/ 349 32 69

bylismy bardzo zadowoleni - mozna się bylo dogadać w sprawie wyglądu (mieliśmy zdjęcie a potem oni próbowali to zrobić), cena też była OK...ale to było 2 lata temu...

Witam wszystkich :-)

Jestem nowa :oops: i z taka niesmialoscia zapytam:

Czy znajde tutaj kogos z okolic Swidnicy (tej miedzy Wrockiem a Walbrzychem), kto moglby mi podac namiar na dobrego sprawdzonego konstruktora budowlanego? architekta?

Musze wyremontowac domek (kosteczke) i nie wiem od czegu zaczac :-? podziwiam WAS wszystkich budujacych od podstaw :p

Z gory dziekuje za kazdy namiar (te anty namiary tez chetnie przyjme :wink: )

Pani Koala,

Pytałaś mnie kiedys czym impegnowałam cegłe

Kupiłam w Castoramie ----prfeparat FASADA PRO -----firmy PRIMACOL

---nie wiem czy super impregnuje ---ważne , że nie zostawia białych nalotów /jak ten pierwszy kupiony do testów / i nie ma efektu świecenia ---bo to mi się nie podoba.

MTW1

Cegła - szkam nadal cegły całej lub połówek na moją ścianę kominkową. Może jakieś fajne namairy macie. Patrzyłem w Innych Meblach w Centryum Borek, ale tam jest dość droga.

Kable - no to kto jest koordynatorem? i gdzie kupujemy?[/b]