Ivonesca 21.10.2003 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 YEMIOŁKA !!!zapraszamy do Klubowej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 21.10.2003 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 już byłam, byłam i wino piłam!! kurczę, która godzina??? w komputrze 12, a w muratorze 11... była już ta zmiana czasu, czy jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 21.10.2003 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Byłoby cholernie szkoda gdyby tak fajna grupa rozpadła się ot tak... a może to Wasze nowe domki tak Was przytłoczyły??? Oby nie bo wolałbym więcej życia! To się udziala nowym (jak mnie). Pamiętam, że ktoś się tu pochwalił doświadczeniem z Arconem... (?) Czy to nie był może Bartt? sorry za ew. przejęzyczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 21.10.2003 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 cześć Dachowiec, Bart pisał o Archiconie ( czy jakoś tak) , ale z humorystycznym podejściem. To był żart. Nie poddawaj się na samym początku i bądź dobrej myśli, nasza grupa raz jest na górze, raz w ogonie, ale ludzie fajni i tworzymy już zgraną ekipkę. Całki czas zapraszamy wszystkich chętnych do gadulstwa tu na forum, ale taż do spotkań real (zdecydowanie wolę). Dzięki za zaproszenie do przeprawy wpław przez Odrę z Wilkszyna do Obornik. Tymczasem wolę popatrzeć na Wasze wzgórza z perspektywy doliny Odry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 21.10.2003 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Sławek, podoba Ci się Wilkszyn ?No może nie sama wioska, ale okolica piękna, zwłaszcza las mokrzański, często chodzimy tam na spacery, mam go 200 metrów od domu. Las piękny mieszany i bardzo urozmaicony. Prawdę mówiąc, to nigdy nie widziałem tak urozmaiconego lasu, a jestem małym miłośnikiem przyrody. W granicy działki rosną nam ponad stuletnie dęby szczególnie piękne teraz jesienią. Teren trudny do zamieszkania, podmokły i gliniasty, ale mam nadzieję wygrać z przeszkodami. I wodę mamy wyśmienitą ze studni głębinowych w owym lesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 22.10.2003 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Smoku, przynam, że mylnie przyczytałem Wilczyn - trochę znam okolice Obornik i poważnie rozpatrywałem możliwość mieszkania gdzieś tam. Jako dzieciak włóczyłęm się po tamtejszych lasach - można znaleźć na prawdę dzikie zakątki. Jednak ostatecznie sam niezgorzej trafiłem (no bo jesteśmy prawie sąsiadami, musiałbym tylko iść trochę z biegiem Bystrzycy ) - na działce mam 150 letnie lipy, buka i tulipanowca! A tuż za płotem zaczyna się rezerwat "Dolina Bystrzycy" - nieco podmokły (lasy łęgowe chyba) i, co najsmutniejsze, zaśmiecony przez aborygenów. Aż tak dokładnie go nie zwiedziłem, ale jak się w końcu przeprowadzę (pocz. przyszłego roku), to na pewno poznam pieszo i rowerem każdą ścieżkę. Z tymi śmieciami też trzeba będzie trochę powalczyć (przynajmniej łudzę się na razie). Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.10.2003 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 hej, hej !!! no, ostatnio to chyba nawet częściej nasza grupa w ogonie wczoraj yemiołka miała problem żeby nas znaleźć ale co tam nie damy się i juz ciągniemy w górę DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 22.10.2003 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 nie damy się i juz ciągniemy w górę i ciągnie i ciągnie, uciągnąć nie może.... hej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.10.2003 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 ano tak.....tylko ja i yemiołka dziś ciągniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 22.10.2003 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Ivonesca,Ty chyba mieszkasz najbliżej Trzebnicy. Czy tam u Was nie odbywają się w najbliższym czasie jakieś dożynki jabłeczne, "cy cóś w tym rodzaju"?Tak mi gdzieś się po najciemniejszych zakamarkach umysłu snuje jakaś informacja, że w Trzebnicy coś takiego kiedyś organizowano. Chyba, że to już po fakcie, a obecnie tylko pielgrzymi zdążają do Jadwigowego Sanktuarium... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.10.2003 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Sławek - ja dopiero będę mieszkać blisko Trzebnicy ale spróbuję rozesłać wici i może uda się zdobyc jakieś info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 23.10.2003 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 I znów trzeba podciągnąć naszą stronkę, co by inne regiony o Dolnym Śląsku nie myślały jako o zapadłem prowincji ze słabym dostępem do netu... Ivonesca sprawdzałem na stronce Trzebnicy - w kalendarzu imprez kulturalnych są tylko "normalne" dożynki, jabłecznych (jabcokowych?) nie zamieścili... Szkoda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 23.10.2003 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 ciekawa jestem jak wyglądaja takie dożynki ?? i co tam się podczas nich pije - jabole ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 23.10.2003 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 JABOLE?!?, noooo Ivonesca trzymajmy poziom, nawet niski . Żadne jabole, tylko kurtularnie - cidre lub z polska cydr - jabłecznik http://pages.infinit.net/canadeau/cidre/img/cidreen.jpg ewentualnie Apfelwein (ale ja wole cydr - tylko, że w Polsce nie można go prawie nigdzie kupić ) http://www.apfelwein-wagner.com/bilder/startgelbnewnewnewnew.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 23.10.2003 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 iiii tam zara dożynki jabłeczne! cuś mi się we łbie kolebie, że oni tam mają winne, winobranie znaczy się... południowe stoki i te sprawy... hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 23.10.2003 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Ejże, jedyne winobranie w Polsce odbywa się w Zielonej Górze - legendarna jakość tamtejszego wina do dziś jest tematem anegdot niektórych starszych Niemców... A po pd. stokach Trzebnicy to obwodnica przebiega, jeśli sobie dobrze przypominam to większość sadów jabłecznych jest na zach. od miasta, w stronę Wilczyna i Obornik Śl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 23.10.2003 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 ale skrupulatny! toć metafora była, panie, z tymi południowymi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 23.10.2003 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Te dozynki to po rpostu Święto Sadów, nic nie wiem zeby cos tam sie pilo Za to wiem ze mozna kupic pyszne jabłka, mnóstwo odmian i naprawde smaczne. Jak ktos ma dom ze spizarka to moze sobie na zime zaopatrzeni zrobic! Pozdrawiam (i informuje ze wkrotce rozpoczyna sie budowa mojego domu - koło Trzebnicy. Ivanesca a Ty z której strony sie budujesz?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 23.10.2003 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Te dozynki to po rpostu Święto Sadów, nic nie wiem zeby cos tam sie pilo co coś Ty?! ZAWSZE się pije na dożynkach!!! no to już nie wiem, może spragnionemu wino na myśli, ale jestem przekonana, że winobranie też mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 23.10.2003 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Sławek - może byc cidre Takiego to bym się napiła, najlepiej latem bo świetnie gasi poragnienie, nieprawdaż ? aka- pozdrawiam z Ligoty Pięknej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts