Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

No nie do końca - to pismo dostaliśmy wcześniej... potem dzwoniliśmy dosyć często do starostwa do pani, która nas obsługiwała :) I stamtąd wiedzieliśmy jaki jest status. A do konserwatora też dzwoniliśmy :D ale tam raczej nie przyspieszysz nic... Jak konserwator zaopiniował, to my dostaliśmy od niego pismo, a potem jakiś tydzień później sprawa ruszyła dalej w starostwie i po kilku następnych dniach otrzymaliśmy pozwolenie (kilka dni, bo architekt musiał jeszcze coś poprawić). Nasza sprawa u konserwatora była jakieś 2-3 tygodnie.

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Xena -papę rozłoże na parterze i w garazu łącznie 200mkw.

Ale to sprawa dalsza - bo umowiony misiąc temu tynkarz 10 dni nie odbera telefonu - ba, nawet telefon stacjonarny milczy...Nie wiem jak to traktowac - gosć wygladał całkiem, całkiem, zrobił mi wyliczenie materiałowe - tynki maszynowe przyjechały i czekają , a tynkarz.....

Kochani, podajcie namiary na sensownych tynkarzy do tynkow maszynowych cementowo-wapiennych., ładnie prosze...

As24, nie bierz tych parapetow - chyba ze lubisz jak deszcz stuka i stuka, stuka coraz głosniej...

Odnośnie szamba:

Miałem dzisiaj montaż szamba z Probudu - generalnie polecam, wszystko na czas i sprawnie załatwiane. Ważne żeby zgrać termin dostawy z kimś z okolicy bo często bywa że ktoś rezygnuje albo przekłada termin i trzeba czekać aż sami kogoś znajdą. Cena konkurencyjna, w okolicach wrocławia nic tańszego nie znalazłem.

Odnośnie szamba:

Miałem dzisiaj montaż szamba z Probudu - generalnie polecam, wszystko na czas i sprawnie załatwiane. Ważne żeby zgrać termin dostawy z kimś z okolicy bo często bywa że ktoś rezygnuje albo przekłada termin i trzeba czekać aż sami kogoś znajdą. Cena konkurencyjna, w okolicach wrocławia nic tańszego nie znalazłem.

My tez zamontowaliśmy szambo (w ubiegłym tygodniu)

Szambo jest stalowe, 10m3 - cena 6300 netto (kompleksowa robota - wykop+zbiornik+podłączenie+"wyciąg" w ogrodzeniu)

polecam, firma naprawde super

nr do właściciela firmy : 601052060 (powołujcie się na budowę w Biestrzykowie)

Szambo jest stalowe, 10m3 - cena 6300 netto (kompleksowa robota - wykop+zbiornik+podłączenie+"wyciąg" w ogrodzeniu)

Właśnie 6300...

betonowe z transportem i montażem + kręgi i pokrywa - 3500 netto

koparka 400 - razem 3900

Ponawiam prosbe o namiary na sprawdzona ekipe instalatorow (wlacznie z podlogowka)

Polecam mojego instalatora (wszystkie instalacje kompleksowo wod-kan, elektr., ogrzewanie) -p. Sławek Szynka (jest na liście misiów) - 606-83-69-44. Jakby nie odbierał - wysłać SMSa z prośbą o kontakt. Powołaj się na budowę w Rogożu :-).

Ja mam 66m2 podłogówki na dole, góra i część parteru (+2 pomieszczenia - grzejniki), kondensat Junkersa, usługa z materiałami i fakturami.

Bardzo dobra współpraca i komunikacja co jest dla mnie bardzo ważne.

tez sie podpisuje pod recenzja dla Sławka Szynki,

a przede wszystkim do jego bardzo rzeczowemu podejscia do klienta,

solidny intalator-i słowny-robi mi instalacje pompy ciepła

pzdr

bzyk

Ciesze się, że potwierdzasz moją opinię. Tym bardziej dobre słowa się należą, że ponieważ u mnie robi całość instalacji, to od samego początku robi to etapami, bo coś trzeba zrobić np. z elektryką potem następne sprawy, potem znowu przerwa i potem coś z hydrauliką i tak w kółko. Nie można zrobić wszystkiego od razu.

Nigdy nie było problemów ze zgraniem terminów, wiadomo, że czasem jeden dzień może się coś przesunąć ale zawsze było to uzgadniane.

Za to bardzo p. Sławka cenię. Współpracujemy tak już od stycznia 2007 :-).

Czy macie namiary na jakichś normalnych "dachowców", bo moi umówieni miesiąc temu mnie wystawili, bo 2/3 ekipy wyjechało do UK, a teraz znalazłem niestety sporo droższych - jedni 55 zł/m2, a drugich to chyba porypało, bo wychodzi 71 zł/m2 !!!

Teraz mam wszystkie materiały a nie mam ekipy :-(

Mam mieć dach prosty dwuspadowy bez żadnych lukarn itp. i tylko 2 okna dachowe - normalnie tydzień pracy dla ekipy 3 osobowej.

Wychodzi na to, że ci od dachów są najlepiej zarabiającymi robotnikami w Polsce - wychodzi im 3-5 tys/osobę tygodniowo na czysto - aż żałuję, że nie pracuję w skarbówce, bo dobrałbym się do tyłków cwaniakom, którzy robią ludzi na dużą kasę bez żadnych faktur itp. a pewnie do US i ZUS zgłaszają zarobki najniższe z możliwych.

Ech wnerwił mnie dzisiaj jeden cwaniak, który ściemniał oszczędnościami na koszach, które sam zrobi z blachy (taniej o 200-300 zł), a potem wycenił mi dach na 17 tys - po minucie rozmowy było już 16 tys., ale to ostateczna cena, więc mu podziękowałem :evil:

Właśnie 6300...

betonowe z transportem i montażem + kręgi i pokrywa - 3500 netto

koparka 400 - razem 3900

No wlaśnie - to 6300 to ...... :o

Ja będę kombinował żeby takich pieniędzy nie wyrzucać w g...... ;)

Dachowcy - no jak ktoś ma ekipę za 55zł/m2 to niech chwyta ją, bo się przy kolejnych rozmowach zdziwi!!

Suspenser - nie weim co Ty masz za dach, ale za zakładkową przy dobrej ekipie to jakieś 65zł/m2 trzeba liczyć, przy karpiówce min. 80zł nie schodzi. To są ustalenia z tamtego roku. Jak szukałem w marcy 2007 to 80 za zakładkową i 100 za karpiówkę niektórzy krzyczeli- nawet Ci z listy misiów.

Cały z więźbą.

Sama konstrukcja kosztuje 20 zł/m2, a reszta 35 zł/m2.

To bardzo dobra cena - wydaje mi się że lepszej nie znajdziesz.

Ja w tej chwili płaciłem za całość 60 zł - i to była cena średnio niska

/ 20 za samą więźbę i 40 za dachówkę okna rynny łupek bez ozdobnej nadbitki.

Gdy szukałem ekipy to też standardowo wszyscy rzucali między 70 a 85 zł za metr miałem nawet takiego co ponad 100 chciał.

SUSPENSER - mi Brzeziński robi dach już 4 (słownie cztery) miesiące-i jeszcze nie jest ukończony. A gdy chcialam jego podwykonawców wywalić - okazało sie że nie ma kto ich zastąpic. Ceny dachu - to standardowo 70-80zł na gotowo.

Nikt nie moze polecić tynkarzy? Znalazłam w Autogiełdzie tynkarza, ktory moze za 2 tygodnie rozpocząc pracę. Szkoda tylko że umowiony wcześniej tynkarz nie zdobył się na odwagę i nie zadzwonił do mnie z rezygnacją - miałabym czas na szukanie nastepnego fachowca. Złapał najprawdopodobniej prace lepiej płatną i umyl ręce - takich lubię najbardziej :evil:

Dabel!

Przeglądając trochę dokładniej stare strony forum, odkryłam że będziemy sąsiadami!! Domek macie śliczny, więc będzie nam bardzo miło przejeżdżać koło Was czasami np. rowerami.

Wczoraj dostaliśmy mapę z nową obwodnicą na Warszawę, ale nie mamy programu do jej dokładnego odczytania.Nie wiemy więc czy będzie ona szła przez Malin czy może bardziej w lewo od trasy na Poznań?/ Słyszeliśmy, że jeden z projektów zakłada puszczenie tej drogi między Psarami a Rogożem.

Może coś słyszeliście na ten temat?

Dzięki za informacje - ja jestem wnerwiony, bo miałem umówioną tą pracę za ... ech nawet nie będę pisał ile.

Osobiście uważam, że takie ceny to kompletne przegięcie i to najdroższa część budowy - kilkanaście tys za tydzień pracy 3-4 osób :o

Miałeś cenę za niska dlatego typki nawiali jak wyczuli, że mją coś lepszego na boku. A wszyscy się tłumacżą że im ludzie wyjeżdżają.