Daro_K 28.09.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Dabel! Przeglądając trochę dokładniej stare strony forum, odkryłam że będziemy sąsiadami!! Domek macie śliczny, więc będzie nam bardzo miło przejeżdżać koło Was czasami np. rowerami. Wczoraj dostaliśmy mapę z nową obwodnicą na Warszawę, ale nie mamy programu do jej dokładnego odczytania.Nie wiemy więc czy będzie ona szła przez Malin czy może bardziej w lewo od trasy na Poznań?/ Słyszeliśmy, że jeden z projektów zakłada puszczenie tej drogi między Psarami a Rogożem. Może coś słyszeliście na ten temat? http://images13.fotosik.pl/115/af6d6d9573285d7d.jpg Ta mapka ma już co najmniej rok i mogły być wprowadzone jakieś zmiany dotycząc odcinka pólnocnego obwodnicy - tam zderzają się różne grupy interesów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 29.09.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Dzięki za informacje - ja jestem wnerwiony, bo miałem umówioną tą pracę za ... ech nawet nie będę pisał ile. Osobiście uważam, że takie ceny to kompletne przegięcie i to najdroższa część budowy - kilkanaście tys za tydzień pracy 3-4 osób oj.... mocno "zazdraszczam" ekipy budujacej dach w tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 29.09.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Co do grupy kablowej, to trzeba się jakoś zmobilizować. Chętni: parkte daro k ja czyli jola z melisy kto jeszcze? Napisałam e-mail na krzemieniecka do tej hurtowni - tam maja najlepsze ceny i tzreaby bylo jeszcze negocjowac, ale nie dostalam odp, nie mam tam jak pojechac, wiec w poniedzialek postaram sie zadzwonic i podpytac. Musze znac wasze ilosci - na priv Mam pyatnie odnosnie okien tzw"akwariowych" tzn ktos mi powiedział ze tak sie nazwyaja ale nie wiem czy to prawda, chcialabym miec okna w domku, ktore nie beda dzielone tak jak w bloku tylko nie moge znalesc fotki, co sadzicie o takich oknach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 29.09.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Nie mam pojęcia co to za okna. Napisz coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 29.09.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Cos takiego - bez podzialu w sordku, otwierana cala tafla http://www.archon.pl/images/stories/realizacje/img_pictures/domwbluszczu10_20070611_986276084883.JPG http://www.archon.pl/images/stories/realizacje/img_pictures/domwbluszczu-adaptacja0_20061211_897380214044.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 29.09.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Cos takiego - bez podzialu w sordku, otwierana cala tafla http://www.archon.pl/images/stories/realizacje/img_pictures/domwbluszczu10_20070611_986276084883.JPG http://www.archon.pl/images/stories/realizacje/img_pictures/domwbluszczu-adaptacja0_20061211_897380214044.jpg okna sa ok, pod warunkiem, że masz miejsce wewnątrz, aby takie ogromne okno otworzyć jeśli okno nie musi być otwierane, lepiej zrobić fixa - bedzie na pewno taniej, a umyć je można z dworu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 29.09.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 U nas będzie sporo witryn np. w wykuszu i efekt wizualny będzie podobny. Miały być drzwi balkonowe o wymiarze 120 na 240 i raczej nie chcą robić tego jako jedno otwierane skrzydło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoorro1 29.09.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Daro! Dzięki za mapkę. Tegoroczna mapa zawiera trzy warianty drogi ekspresowej.Na tej Twojej to jeden z nich.Nie wiem właśnie jak wyglądają pozostałe. Też budujesz się gdzieś w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoorro1 29.09.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Parkte! Bardzo piękne okna!!! Gdybyśmy budowali drugi raz to wybralibyśmy właśnie takie. A w jakim kolorze jest podbitka i rynny, bo na zdjęciu dobrze nie widać? W kolorze okien czy ciemniejsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 29.09.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 U nas będzie sporo witryn np. w wykuszu i efekt wizualny będzie podobny. Miały być drzwi balkonowe o wymiarze 120 na 240 i raczej nie chcą robić tego jako jedno otwierane skrzydło. a dlaczego nie chcą takich drzwi robic? u nas mialo być wyjście z kuchni 130x235 - pojedyncze drzwi otwierane i nie było żadnego problemu z zamówieniem takich drzwi w ostatniej chwili zdecydowaliśmy się jednak zrobić drzwi przesuwne (2*130x235), bo obawialiśmy się, że takie jedno otwierane skrzydło zabierze nam strasznie dużo miejsca w kuchni, a poza tym może być dość ciężkie (okna zamawialiśmy u Urzędowskiego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 29.09.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Twierdzą, że za szerokie jak na jednoskrzydłowe. Nie drążyłam tematu, bo te okna maja być w takim miejscu, ze i tak myślałam, żeby robić tam witrynę. Nie ma potrzeby ich otwierania, bo obok są kolejne drzwi na taras. Dwuskrzydłowe, bo wyjście jest znacznie szersze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 29.09.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Mam pyatnie odnosnie okien tzw"akwariowych" tzn ktos mi powiedział ze tak sie nazwyaja ale nie wiem czy to prawda, chcialabym miec okna w domku, ktore nie beda dzielone tak jak w bloku tylko nie moge znalesc fotki, co sadzicie o takich oknach? Ja robię takie okna w całym domu. Będą wielkie tafle z przeszkleniem bez podziałow, słupków i szprosów Zaleta nię wątpliwa są bardzo ciepłe bo najwięcej strat jest na profilach i uszczelkach Po drugie dają ogromną ilość światła i stojąc masz wrażenie jakby nie było okna - świetyny kontakt z otoczeniem Prosto się myje Wady: To co powyżej czyli szerokie otwieranie (częściej uzywa się uchylania niż otwierania) Dwa - Nie można zrobić otwieralnych za dużych rozmiarów ze względu na stabilność profili - jeśli jest za duża połać to mogą nie wytrzymać okucia i profil. Taki maksymalny bezpieczny rozmiar to mniej więcej maksymalnie 230 x 130 jednego skrzydła Ja w pary takich miejscach robię tzw witrynę w ramie okiennej (nieotwieralną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 29.09.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Daro! Dzięki za mapkę. Tegoroczna mapa zawiera trzy warianty drogi ekspresowej.Na tej Twojej to jeden z nich.Nie wiem właśnie jak wyglądają pozostałe. Też budujesz się gdzieś w okolicy? Możesz zamieścić tą aktualną mapkę tutaj, albo wysłac mi mailem na [email protected] ? Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 29.09.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 no to jestem juz zdecydowana na okna Ale.... mial przyjsc gos od dachu, znow jakis obsuw 1,5 tyg nie mam juz sily, moze macie odstapic jakas ekipe do wiezby i dachowki? Nawet nie chce dzwonic do misiow bo pewnie zajeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 29.09.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Daro! Dzięki za mapkę. Tegoroczna mapa zawiera trzy warianty drogi ekspresowej.Na tej Twojej to jeden z nich.Nie wiem właśnie jak wyglądają pozostałe. Też budujesz się gdzieś w okolicy? Buduję daleko od obwodnicy, Jak macie nowsze mapki to mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 29.09.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Parkte, a jakie okna wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 29.09.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Mam pyatnie odnosnie okien tzw"akwariowych" tzn ktos mi powiedział ze tak sie nazwyaja ale nie wiem czy to prawda, chcialabym miec okna w domku, ktore nie beda dzielone tak jak w bloku tylko nie moge znalesc fotki, co sadzicie o takich oknach? Ja robię takie okna w całym domu. Będą wielkie tafle z przeszkleniem bez podziałow, słupków i szprosów Zaleta nię wątpliwa są bardzo ciepłe bo najwięcej strat jest na profilach i uszczelkach Po drugie dają ogromną ilość światła i stojąc masz wrażenie jakby nie było okna - świetyny kontakt z otoczeniem Prosto się myje Wady: To co powyżej czyli szerokie otwieranie (częściej uzywa się uchylania niż otwierania) Dwa - Nie można zrobić otwieralnych za dużych rozmiarów ze względu na stabilność profili - jeśli jest za duża połać to mogą nie wytrzymać okucia i profil. Taki maksymalny bezpieczny rozmiar to mniej więcej maksymalnie 230 x 130 jednego skrzydła Ja w pary takich miejscach robię tzw witrynę w ramie okiennej (nieotwieralną) Zalety - po trzecie tańsze niż dwuskrzydłowe bo mniej okuć Wady: - takie okno - tafla ... strasznie się rozregulowuje i ciągle coś osiada, ociera. Ale może to wina tanich okien jakie mamy teraz w bloku, same tafle i powiedziałam ze nigdy więcej, bo przy pierwszym wietrze już siada, poza tym kuchenne mam ciągle upaćkane bo żeby zamknąć uchył muszę drugą ręką dopchnąć całą szybę a do drugiej ramy prawie nie sięgam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 29.09.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 ludzie powiedzcie mi ile teraz kosztuje robota - regipsy na suficie? 40zł/m2? 50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 30.09.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Parkte, a jakie okna wybrałaś? GEALAN http://www.gealan.de/pl/fensterbauer/produkte/s8000iq/seite02.html 6 komorowe z szybą anywłamaniową oraz okucia antywłamaniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 30.09.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 ludzie powiedzcie mi ile teraz kosztuje robota - regipsy na suficie? 40zł/m2? 50? Ja mam 40złm2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts