Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Wchodzi dekarz i musze kupic deske czolowa. Co wiecej, powiedziano mi ze musi byc ona z suchego drewna. Mokrego podobno nie mozna wyheblowac na gladko i nie wyglada pozniej zbyt ciekawie.

Czy ktos moglby mi powiedziec gdzie mozna kupic takie suche dechy ? Najlepiej juz wyheblowane :wink: Najlepiej gdzies we wschodniej czesci Wroclawia :wink:

dziekuje i pozdrawiam

saper

A ja muszę się pochwalić, że w końcu załatwiliśmy kredyt i pieniądze mamy już na koncie, zatem ruszamy ostro dalej z robotą.

Wczoraj byli u mnie panowie z Budusa pomierzyć drzwi wewnętrzne i udzielili paru porad, bardzo sympatyczni.

Bardzo wychwalali nasze tynki, dosłownie na siłę znaleźli jedną małą odchyłkę.

Pozdrawiam

agniecha

Wielkie gratulacje z okazji większego zadłużenia :lol: :lol: :lol:

Dobrze, że wreszcie się udało :wink:

A propos Budusa to możesz napisać kto konkretnie był u Ciebie na pomiarach, bo pan zaznaczył mi jakieś trzy ekipy na ulotce, ale wolałabym już jakąś pozytywnie zweryfikowaną :wink: :D

Pozdrawiam serdeczenie :D

Co do spotkania to ja też chętnie podchwycę temat i jestem zainteresowana, ale obawiam się, że najlepiej czasowo to mojemu mężowi będzie pasował listopad, bo teraz jest okruuutnie zajęty (każdą wolną chwilkę spędza na budowie i tak czasu jakoś za mało) :-?

No cóż najwyżej opowiem mu jak było :wink: :D

Witam,

Wchodzi dekarz i musze kupic deske czolowa. Co wiecej, powiedziano mi ze musi byc ona z suchego drewna. Mokrego podobno nie mozna wyheblowac na gladko i nie wyglada pozniej zbyt ciekawie.

Czy ktos moglby mi powiedziec gdzie mozna kupic takie suche dechy ? Najlepiej juz wyheblowane :wink: Najlepiej gdzies we wschodniej czesci Wroclawia :wink:

dziekuje i pozdrawiam

saper

Deska czołowa (szczególnie mokra) ma "tendencję" do wywijania się. Więc trzeba zrobić tak jak pisała Jola albo z dwóch łączonych desek lub z jednej dużej ale koniecznie od tyłu z dwoma frezami. No i oczywiście deska musi być porządna, sucha, heblowana i lakierowana z obu stron . Dokładnie dla tego zrezygnowałem z ozdobnej deski i dałem zwykłe dechy z tartaku i obiłem struktonitem.

Cześć starzy i nowi wrocławscy forumowicze.

Dawno mnie nie było, bo najpierw urlop, potem nawał pracy a tu widzę, że ostro pracujecie. Drzewa wyrywacie, dachówki kładziecie itd itd.

jest też sporo nowych, których serdecznie witam i życzę sukcesów budowlanych.

Wszystko poczytałam i jestem na bieżąco.

Bardzo mi się podobają gratulacje Michaśki dla Agniechy1 - :lol: :lol: :lol: Ej dziewczyny z torbami wszyscy pójdziemy. Ale dobrze, że chociaż w dobrych humorach. :D :D

No i widzę, że spotkanie jakieś Marpa, Flowera i Secam urządzają. To co może ta sielska będzie jeszcze aktualna??

Póki co wszystkich cieplutko pozdrawiam

[.

Wielkie gratulacje z okazji większego zadłużenia :lol: :lol: :lol:

Dobrze, że wreszcie się udało :wink:

A propos Budusa to możesz napisać kto konkretnie był u Ciebie na pomiarach, bo pan zaznaczył mi jakieś trzy ekipy na ulotce, ale wolałabym już jakąś pozytywnie zweryfikowaną :wink: :D

Pozdrawiam serdeczenie :D

Dzięki za gratulacje. No tak będę się cieszyć do pierwszej raty, he he...

U mnie był pan Jędrychowski tel. 503 646 622 i z tego co wiem to chyba większości montował drzwi i czytałam, że większość była zadowolona

Czy naprawdę nikt z Was nie miał tynków robionych ręcznie? Podzielcie się jakimiś namiarami jeśli możecie..

No i prawie każdy ociepla dom styropianem, więc chyba sami tego nie robiliście ;)

Stanęła mi robota.. pomóżcie :)

Pozdrawiam,

K

Witaj ja bede miala robione w listopadzie, niestety jest to ekipa niesprawdzona na razie i bede ją testować u siebie generalnie pewnie bedą mieli czas od grudnia to pewnie dla Ciebie za pozno?

pozdrawiam flowercia