Slawek 1719499182 23.10.2003 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Ja jak się już trochę odremontuję, to powrócę do winiarskiego hobby (za licealnych czasów to takie gronowe robiłem, że się marsala, porto i inne prawie likiery chowały) - w międzyczasie dojrzałem do wytrawniejszych win A o niektórych destylatach to do tej pory legendy krążą ... Z tego co wiem, zrobienie cydru nie jest takie znowu trudne, trzeba mieć przede wszystkim dobrą beczkę i cierpliwość. Podstawową wadą jest krótki okres przydatności do spożycia. Ale jak już jest, to tylko gallet's usmażyć, takie z szynką, serem i wbitym jajem albo quiche - ze szpinakiem lub lotaryński i ....żyć nie umierać . Rany ale się rozmarzyłem (chyba gdzieś tu miałem jeszcze jabłko na dzisiaj...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 23.10.2003 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 a u nas pyka w baniaczkach jakieś 40 litrów winka! mniammmmmmm po to właśnie się buduje dom.... [m.in.] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 23.10.2003 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 U mnie też pyka już nieco wolniej 40 litrówYemiołka a z czego robiłas winko ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 23.10.2003 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 A bawicie się w butelkownie - takie z prawdziwymi korkami i lakiem? Kiedyś bardzo mnie to rajcowało - obecne tylko zbieram korki z opróżnionych win - i musze na nie znów większy pojemnik kupić Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 23.10.2003 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 mała butelczyna z kulek wiśniowych, reszta z kulek winogronowych już za chwileczkę, już za momencik będzie można usiąść z winkiem przed kominkiem... a Ty jak? pozdrówka ciepłe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 23.10.2003 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 A bawicie się w butelkownie - takie z prawdziwymi korkami i lakiem? taaaa... nie ma czego butelkować.... nasze pierwsze winko pożeczkowe [pycha!! 5 l.] starczyło na jeden wieczór z przyjaciółmi teraz więc zakupiliśmy dodatkowe 3 wielkie butle i zobaczym co będzie, gdy oni znowu przyjdą....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 23.10.2003 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 mała butelczyna z kulek wiśniowych, reszta z kulek winogronowych już za chwileczkę, już za momencik będzie można usiąść z winkiem przed kominkiem... a Ty jak? pozdrówka ciepłe! U mnie z kulek winogronowych z odrobiną jabłek. Jednak i na winko i na kominek muszę jeszcze trochę poczekć, ale już ten okres jest do określenia w czasie.... za miesiąc może. Czerwone winko i kominek akurat jako lekarstwo na jesienno-zimową chandrę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 23.10.2003 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Czerwone winko i kominek akurat jako lekarstwo na jesienno-zimową chandrę. yhm, yhm + serek vel czekoladka + miłe towarzystwo lub książka + choć trochę wolnego czasu.......... z tym ostatnim coraz gorzej, z braku minut nie posadziłam jeszcze krokusów, a jutro ponoć śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 23.10.2003 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 + choć trochę wolnego czasu.......... A co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 23.10.2003 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 A tak na poważnie, to nie wiem czy ja jestem tak niezorganizowana, czy rzeczywiście tyle czasu zajmuje budowa. Praca, Kosciół (córka idzie do Komunii), budowa, ciąłe wybieranie i kupowanie różności i w mieszkaniu właściwie tylko nocuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 23.10.2003 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 A ja myślałem, że biali komuniści pojawiają się dopiero późną wiosną Co do kominka, to chyba się nie doczekam - planujemy raczej kozę. A gronowe winko, przynajmniej kilka butelczyn, radzę dobrze schować i wyciągnąć po roku czy dwóch. Wrażenia nie zapomniane na całe życie... Problem w tym, że wino do leżakowania trzeba kilka razy ściągać i klarować, ale frajda nie z tej ziemi (tylko przy tych pracach to można się czasem o własny język potknąć ) Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 24.10.2003 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Pobudka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pobudka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pobudka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 24.10.2003 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Widze ze grupa jest dosyc monotematyczna (napitki ) Ja to sie napije dopiero w niedziele bo mi sie praocowity weekend szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 24.10.2003 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Widze ze grupa jest dosyc monotematyczna . e tam zara mono! wino wiśniowe to raz, a winogronowe: dwa, czyli pełne stereo!! czeeee... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 24.10.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 witam ! ale tu trunki się leją.....mniam....u nas w tym roku same nalewki - wiśniowa (wczoraj dojadałam wisienki ) i wieloowocowa...ta czeka na przeprowadzkę aka- a Ty zdradzisz gdzie będziesz mieszkać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 25.10.2003 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2003 hej ! po tych trunkach to wszyscy chyba pozasypiali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 26.10.2003 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 Ivonesca - 1 km od Trzebnicy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 27.10.2003 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 aka - czyli okazuje się ze Ty do Trzebnicy masz najbliżej niewiele nas z tamtych stron, jeszcze tylko anton.....chyba że reszta się nie ujawnia pozdrowienia poniedziałkowe dla wszystkich - również tylko czytających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 27.10.2003 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Hey,dzień dobry bardzo...Ja tym razem z zapytaniem - czy ktoś z Okołowrocławskich dysponuje samochodem typu ford transit (z dużą budą), iveco albo MB (większy od vito), czy też furgonetka stara, itp, i chce zarobić troche grosza na początku roku? Rozglądam się za takimi autami, ponieważ muszę się przeprowadzić w 1 tygodniu stycznia - 1 kurs (670 km w jedną stronę, jedna kolejka na polsko-niemieckiej granicy - niestety razem z ciężarówkami - zapewniam paliwo, nocleg i wyżywienie oraz sam zajmuję się cłem - odprawa mienia przesiedleńczego).Jeśli ktoś z Was jest zainteresowany, pytania lub sugestie odnośnie ceny usługi proszę kierować na priva.Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 27.10.2003 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Sławku - niestety ja takowego nie posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts