scur 08.10.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Pochwalę się troszeczkę. W sobotę i niedzielę, oczywiście (zgodnie z około 2 letnią tradycją) pracowaliśmy. Kupiliśmy i przywieźliśmy kostkę granitową. Był Pan brukarz i wstępnie umówiliśmy sie na robotę na ok. 15.11. Mój mąż wybudował, zaizolował i częściowo zasypał taras. Kupiliśmy i zasadziliśmy 80 Thuji Szmaragdów. Ślicznie wygląda już taka obsadzona działeczka. . Mam radochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 08.10.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Kawa z rana jak śmietana !!!!!!!!!!!!! Mniam.... Skoro kawka tak smakowała to zapraszam jeszcze na kawałek pysznego ciacha. http://lion.com.pl/img_zdjecia/594_m_1%20(2).jpg Jeśli jeszcze ktoś ma ochotę niech się śmiało częstuje, wystarczy dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 08.10.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 a my jesteśmy "po słowie" z panem tynkarzem - 33 PLN/ mkw bez materiału oczywiście, pan wylewkarz 11 PLN/mkw bez materiału miksokretem i tak: 1) weszła grupa elektryczna 2) kończy za tydzieńi wtedy wchodza tynki 3) 2-ga poł. listopada wchodzi pan woda i ogrzewanie 4) jak skończy pan, wchodza wylewki a potem będzie wielkie suszenie.... bo kończymy już ocieplać na wiosne tylko otynkujemy i jak wyschną wylewki skończymy elektrykę, zrobimy poddasze i ścianki k-g (poddasze ocieplimy może trochę wcześniej) i już. CIągle myślę o wprowadzce na wielkanoc, chyba wszystko w rękach spokojnej, ciepłej zimy, na którą ponoć niestety się nie zanosi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 08.10.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 . http://up.webesteem.pl/free/mp-kawa.jpg A która dla mnie droga koleżanko Espresso czy Late Przyłączam się do Twej radości z powodu tarasiku, zatujowania i ustalenia kostkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dk37 08.10.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam wszystkich budowniczych! Podobnie jak LEOKADKA jestem nowicjuszką na forum oraz b.początkującą budowniczą.Co prawda projekt już wybrany ale nie zakupiony.Dzisiaj będzie pierwsza konfrontacja z gedetą. Na warunki przyłącza energ.przyszło nam czekać od 12 do 15 m-cy.Energetyka w Obornikach Śl. jest dosyć opieszała nie sądzicie? Niektórzy z Was doprowdzili domy do stanu sur.zamkniętego-gratulacje!!! My chcielibyśmy ruszyć pełną parą wczesną wiosną.Zaczynamy rozglądać się za ekipą. Czy ktoś z Was buduje się bądź będzie w gminie Zawonia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 08.10.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 pyszna kawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 08.10.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam wszystkich budowniczych! Podobnie jak LEOKADKA jestem nowicjuszką na forum oraz b.początkującą budowniczą.Co prawda projekt już wybrany ale nie zakupiony.Dzisiaj będzie pierwsza konfrontacja z gedetą. Na warunki przyłącza energ.przyszło nam czekać od 12 do 15 m-cy.Energetyka w Obornikach Śl. jest dosyć opieszała nie sądzicie? Niektórzy z Was doprowdzili domy do stanu sur.zamkniętego-gratulacje!!! My chcielibyśmy ruszyć pełną parą wczesną wiosną.Zaczynamy rozglądać się za ekipą. Czy ktoś z Was buduje się bądź będzie w gminie Zawonia? obejrzałam wasz link do projektu i.... eureka ... projekcik który bardzo, bardzo nam się podobał i to dłuugi czas. Zrezygnowaliśmy z niego tylko dlatego że projektant nie dopuszczał dobudowy jedynie garażu, musiała tez być wiata po drugiej stronie a u nas nie było na to już miejsca... tak że wielkie gratulki z okazji wybranego projektu. my budujemy się bardziej na pd-wsch. gmina Czernica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dk37 08.10.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 dzięki smiejus! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 08.10.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 zuch 33pln/m2 bez materiału za tynki? Ja z materiałem płaciłam 27... scur Ale mi smaka narobiłaś tą kawką.... A ile pan brukarz teraz za m2 woła? Robisz z takich odpadów jak kulka? Połowa listopada to jego następny wolny termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 08.10.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Pani Koala, a ile płaciłaś za wylewki? I czy cement i inne trzeba załatwiać samemu - czy tylko styropian, folię i papęBędę bardzo wdzięczna za info - może być na priva. Z góry bardzo dziękuję - Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 08.10.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Zuch ja tez twierdzę, że drogiego masz tynkarza. Jak ja szukałam to 33zł/mkw było ze wszystkim, z materiałem. A wylewkarz z kolei niedrogi u ciebie, daj namiar na priv. U mnie dziś zaczęli kłaść tynki po 18zł/mkw, materiał wynosi około 10zł na mkw (tynk cementowo-wapienny Baumit) - czyli z materiałem 28zł. Ja też wreszcie mam dach, tyle to trwało - że myślę -wygrałam KONKURS na najdłużej robiony dach na forum Koalo, ja cie chyba pytałam - gdzie kupowałas swoją bramę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 08.10.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Zuch Ja też wreszcie mam dach, tyle to trwało - że myślę -wygrałam KONKURS na najdłużej robiony dach na forum lepiej nie róbmy zawodów na najdłużej robiony dach własnie sprawdziłam, u nas zaczęli układać więźbę zaraz po 10 sierpnia i co? dach jest ciagle niedokończony - zostało jeszcze kilka gąsiorów i dachówek do ulozenia - czyli 2 miesiace!!!! a dach jest prosty, dwuspadowy o pow 270 mkw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 08.10.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Gratuluję skończenia dachu. Najważniejsze że masz to już za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 08.10.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Chwileczkę Fasolko, u mnie zaczeli robić 15 czerwca... Dzieki Secam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 08.10.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Chwileczkę Fasolko, u mnie zaczeli robić 15 czerwca... ups.... to przepraszam i współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 08.10.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 spoko dzieczyny u mnie zrobili dach 10 pazdzienrika 2006 a 15stego pazdziernika 2007 beda go poprawiac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 08.10.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Natalia Witaj w gronie zadaszonych! Ja tam uważam się też za zadaszoną, chociaż ani jednego gąsiora jeszcze nie mam na kalenicy Sytuacja ma dobre strony: 1)wylewki i tynki mi się wentylują 2) dachowcy kredytują mi zakup wełny nie biorąc swojej doli... Tak więc na razie ich nie poganiam... Bramę garażową Krispola kupowałam w firmie Olaf (Krakowska 29d, 71 3323267). Obsługa bardzo OK. Za bramę segmentową 230/230 bez napędu zapłaciłam 2970 brutto z montażem. Musieli 2 tygodnie przetrzymać moją bramę. Montaż bez zastrzeżeń. Brama hula ładnie i bez wysiłku z mojej strony. Mam dostać specjalne ceny na system zabudowy karton-gipsem. Jeszcze ich nie wypytywałam jakie. Wiem, że Smiejusy też tam brali bramę. Korzystaliście z tych ich specjalnych cen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 08.10.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 spoko dzieczyny u mnie zrobili dach 10 pazdzienrika 2006 a 15stego pazdziernika 2007 beda go poprawiac:) A poprawia nowa ekipa czy ta sama? Jesli ta sama ekipa to tzw. szczęście w nieszczęsciu - naprawiają w ramach reklamacji. Czesto jednak ekipa sie ulatnia a jesli nawet jest dostępna, to jakoś nie mają czasu i trwa to całe wieki zeby coś poprawili. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 08.10.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Wróciłem do gry:Dach najpóźniej od następnego poniedziałku kładę. Grupa elektryczna? - czy mnie coś ominęło? Gdzie kupiliście okablowanie? Grupa ocepleniowa - komu się udało zamówienie, jak sprawy się mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 08.10.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Natalia Ja tam uważam się też za zadaszoną, chociaż ani jednego gąsiora jeszcze nie mam na kalenicy o jeśli i tak można, to ja też JETSTEM ZADASZONA zostało naprawde kilka gasiorów, ale za to panowie ponownie pomalowali dzisiaj podbitkę (a raczej nadbitkę w naszym przypadku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts