Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

a nie, sorki, 33 PLN z materiałem za tynki, :oops:

ponoć zwykle bierze niej ale u nas to nie jest taka prosta sprawa....

Kurcze ale ceny lecą w górę(((( niedługo jak tak dalej pojdzie będzie się płacic 50 zł/m2((( ja placę jeszcze 20 zł/m2 z materiałem ale to tynki ręczne - jeszcze udalo się znaleźć normalną ekipę...zastanawiam się nad zmianą zawodu.. kafelkarz nasz wziął za 2 dni pracy 1500 zł..

pozdrawiam flowercia

Xena - ty wszystko dobrze piszesz, ale nie wyobrażam siebie włóczącej sie po sądach i ogladaniu swojej ekipy dekarskiej pod wezwaniem Brzezińskiego jeszcze raz...

Artykuły elektryczne zakupiłam najtaniej przez swojego elektryka M. Kocota, który cały upust oddaje klientom. Namiar na niego jest na liscie misiów.

spoko,mnie się tez nie usmiecha walka w sądach. Ale piszę, że jest taka możliwość, szczególnie jeśli sprawa jest powazna i kosztowna.

Darek dzięki, ale Via Romana to pewnie powstanie jak ja juz nie będę mogła prowadzić samochodu....

czy ktoś z Was moze polecić stolarza (może być tez z okolic Wrocławia), który robi meble na zamówienie - szczególnie interesują mnie stolarze, którzy też fornirują meble

Mam stolarza, który zrobił nam kuchnię (my akurat nie fornirowaną, ale takie też robi.

Jestesmy baaardzo zadowoleni i z jakości i z wyglądu i z ceny. Teraz zrobił nam jeszcze szafę do wiatrolapu, barek i robić będzie większość stolarki do domku.

Jak chcesz to mogę podać Ci namiary.

Witam,

Wchodzi dekarz i musze kupic deske czolowa. Co wiecej, powiedziano mi ze musi byc ona z suchego drewna. Mokrego podobno nie mozna wyheblowac na gladko i nie wyglada pozniej zbyt ciekawie.

Czy ktos moglby mi powiedziec gdzie mozna kupic takie suche dechy ? Najlepiej juz wyheblowane :wink: Najlepiej gdzies we wschodniej czesci Wroclawia :wink:

dziekuje i pozdrawiam

saper

Tartak u Jarochy w Chrząstawie.

A ja muszę się pochwalić, że w końcu załatwiliśmy kredyt i pieniądze mamy już na koncie, zatem ruszamy ostro dalej z robotą.

Wczoraj byli u mnie panowie z Budusa pomierzyć drzwi wewnętrzne i udzielili paru porad, bardzo sympatyczni.

Bardzo wychwalali nasze tynki, dosłownie na siłę znaleźli jedną małą odchyłkę.

Pozdrawiam

agniecha

Wielkie gratulacje z okazji większego zadłużenia :lol: :lol: :lol:

Dobrze, że wreszcie się udało :wink:

A propos Budusa to możesz napisać kto konkretnie był u Ciebie na pomiarach, bo pan zaznaczył mi jakieś trzy ekipy na ulotce, ale wolałabym już jakąś pozytywnie zweryfikowaną :wink: :D

Pozdrawiam serdeczenie :D

Ooo właśnie MichAsiek:)) Zapomniałam o moziace, którą zamknęłam w garażu:))) Wracamy do tematu czy zmieniła się koncepcja?:))

A ja muszę się pochwalić, że w końcu załatwiliśmy kredyt i pieniądze mamy już na koncie, zatem ruszamy ostro dalej z robotą.

Wczoraj byli u mnie panowie z Budusa pomierzyć drzwi wewnętrzne i udzielili paru porad, bardzo sympatyczni.

Bardzo wychwalali nasze tynki, dosłownie na siłę znaleźli jedną małą odchyłkę.

Pozdrawiam

agniecha

Wielkie gratulacje z okazji większego zadłużenia :lol: :lol: :lol:

Dobrze, że wreszcie się udało :wink:

A propos Budusa to możesz napisać kto konkretnie był u Ciebie na pomiarach, bo pan zaznaczył mi jakieś trzy ekipy na ulotce, ale wolałabym już jakąś pozytywnie zweryfikowaną :wink: :D

Pozdrawiam serdeczenie :D

Ooo właśnie MichAsiek:)) Zapomniałam o moziace, którą zamknęłam w garażu:))) Wracamy do tematu czy zmieniła się koncepcja?:))

Obiecałam dac znać o tarasach z odpadow granitowych:

A więc:

- tona odpadow granitowych: 25 zł

- potrzebowac będziemy ok 25 ton

- transport będę znala jutro ceny-ale pewnie wyjdzie toto drożej niz sam materiał

- robocizna to 70 zł/m2 (drogo, ale przy tej cenie materiału wyjdzie taniej niz z kostką betonową, a jednak granit)

- widziałam taras z tychze odpadów - dla mnie BOMBA

- zaczynamy w przysżłym tgodniu

kto chciał do Pana kontakt to niec napisze jeszcze raz na priv - bo mogę się nie dokoać do wszystkich starszych postów..

Poproszę o namiary.

Pozdrawiam

Kulka, a jak to wygląda?Masz może jakiekolwiek fotki?

Bardzo wiele:) Zapraszam do naszej galerii w stopce.

I jeszcze się pochwalę!

Mam parę rzeczy dobrze i ładnie zrobionych, ale to co wykonali ludzie janzara na moich posadzkach, to PO PROSTU DZIEŁO SZTUKI. Dzisiaj jak umyłam te okna (niezły fitnes swoją drogą takie tarasowe 300/260) to z 15 minut sobie siedziałam i podziwiałam.

Warto pomęczyć pana Jana, żeby wcisnął robotę u nas do kalendarza... Jeszcze raz dziękuję panie Janie!

Dziękuje za słowa uznania i pozdrawiam Jan Zaremba

http://images6.fotosik.pl/65/ef78962dd48f0322m.jpg