Xena z Xsary 12.10.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 tak ja mam - drewno jest ładniejsze:)ja slysze o cenach podbitki sosnowej 25-33zł. gdzie kupic ta za 25? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 12.10.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Gdzie kupowaliście pstryczki - elektryczki? Macie namiar na jakąś fajną churtownie gdzie podejdą do klienta we właściwy sposób? Odradzam churtownię na Krzemienieckiej EB, na prośbę o zrobienie wyceny gościu rzucił mi jakąś kartką z cennikiem z tekstem "sam sobie pan policz" więc sobie poszedłem. Dziwni sprzedawcy którzy nie chcą sprzedawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 13.10.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Gdzie kupowaliście pstryczki - elektryczki? Macie namiar na jakąś fajną churtownie gdzie podejdą do klienta we właściwy sposób? Odradzam churtownię na Krzemienieckiej EB, na prośbę o zrobienie wyceny gościu rzucił mi jakąś kartką z cennikiem z tekstem "sam sobie pan policz" więc sobie poszedłem. Dziwni sprzedawcy którzy nie chcą sprzedawać. Dobrze zrobiles. wiadomo jest " budowlany bum" ale nie dajmy sie zwariować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blick 13.10.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Witam,szukam dobrego fachowca od ogrzewania, hydrauliki... takiego, który doradzi, bo jeszcze nie mam pewności jakie ogrzewanie wybrać, dom z drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 13.10.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Gdzie kupowaliście pstryczki - elektryczki? Macie namiar na jakąś fajną churtownie gdzie podejdą do klienta we właściwy sposób? Odradzam churtownię na Krzemienieckiej EB, na prośbę o zrobienie wyceny gościu rzucił mi jakąś kartką z cennikiem z tekstem "sam sobie pan policz" więc sobie poszedłem. Dziwni sprzedawcy którzy nie chcą sprzedawać. Hurtownia "Rynel" na ul. Przybyszewskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 13.10.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Okazyjnie odsprzedam 14szt. prętów stalowych żebrowanych fi12 o dł. 12m. Loco: płd Wrocław - okolice BielanWymagany własny transport. Można pociąć na miejscu na mniejsze długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 13.10.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Gdzie kupowaliście pstryczki - elektryczki? Macie namiar na jakąś fajną churtownie gdzie podejdą do klienta we właściwy sposób? Odradzam churtownię na Krzemienieckiej EB, na prośbę o zrobienie wyceny gościu rzucił mi jakąś kartką z cennikiem z tekstem "sam sobie pan policz" więc sobie poszedłem. Dziwni sprzedawcy którzy nie chcą sprzedawać. Hurtownia "Rynel" na ul. Przybyszewskiego Ja zbieram ekipę na elektryczki, (choć najpierw kable) do hurtowni YKY na ul.Pieknej, a niedaleko na Byforowej jest ich konkurencja, można ich nieco rezegrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 13.10.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 My kupowalismy podbitke w Stroniu Ślaskim po ok 28 zl brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 13.10.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Podbitka: okolice Obornik- świerk, 20mm gruba, 11,5cmzeroka, 2-3m dluga- 29 brutto (697 099188) Wrocłwskie Centrum Drewna, ul. Brochowska 23 (71 3416924)16mm, 10cm,- 29,90 brutto; sosna 16mm, 10cm, 2,5-3m długa-32,30 brutto Bielany (wyjazd na Kłodzko)- świerk 15mm, 10cm, 5m dugie- 31 brutto Najsuchsza, ryflowana, Eko drewnoPsary (713878285) Ana27 Jakie wymiary ma ta podbitka ze Stronia? Świerk czy sosna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawka 13.10.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Podbitka: okolice Obornik- świerk, 20mm gruba, 11,5cmzeroka, 2-3m dluga- 29 brutto (697 099188) Wrocłwskie Centrum Drewna, ul. Brochowska 23 (71 3416924)16mm, 10cm,- 29,90 brutto; sosna 16mm, 10cm, 2,5-3m długa-32,30 brutto Bielany (wyjazd na Kłodzko)- świerk 15mm, 10cm, 5m dugie- 31 brutto Najsuchsza, ryflowana, Eko drewnoPsary (713878285) Ana27 Jakie wymiary ma ta podbitka ze Stronia? Świerk czy sosna? A może tu http://www.allegro.pl/item256059557_podbitka_20mm_w_24godz_swierk_wroclaw.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 14.10.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 To jest właśnie pan z Obornik. Źle podałam numer! Ma być 697 093 188 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 14.10.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 ale to jest świerk a ja szukam sosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 14.10.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 wymiary podbitki ze Stronia to gr 14 mm a dl. ok 4,5 m, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leokadka 14.10.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Dzięki Anjamen. Pozdrawiam wszystkich. Mamy pewien dylemat i prosiłabym o opinie. Po pierwsze, zastanawiamy się z czego budować. I coraz bardziej przekonujemy się do Porothermu 50 bez ocieplenia. Nie jesteśmy jednak do końca pewni czy to dobry pomysł i wciąż czytamy literaturę fachową. Ponadto cena również gra rolę, więc wszystko jeszcze może się zmienić. Jednak mamy jeszcze jeden problem. Otóż, w projekcie zalecany jest Ytong 36,5 plus ocieplenie. Czy zmieniając materiał architekt adaptujący bądź kierownik budowy powinni przeliczyć wszystko od początku? Zupełnie nie wiem jak to jest, więc z góry przepraszam jeśli pytanie wyda Wam się naiwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 14.10.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 na fakturze jest napisane podbitka Św. (chyba swierk ) 14 x 121 = 28,06 brutto/ m2 ( dl. 4,5 m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 14.10.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Dzięki Anjamen. Pozdrawiam wszystkich. Mamy pewien dylemat i prosiłabym o opinie. Po pierwsze, zastanawiamy się z czego budować. I coraz bardziej przekonujemy się do Porothermu 50 bez ocieplenia. Nie jesteśmy jednak do końca pewni czy to dobry pomysł i wciąż czytamy literaturę fachową. Ponadto cena również gra rolę, więc wszystko jeszcze może się zmienić. Jednak mamy jeszcze jeden problem. Otóż, w projekcie zalecany jest Ytong 36,5 plus ocieplenie. Czy zmieniając materiał architekt adaptujący bądź kierownik budowy powinni przeliczyć wszystko od początku? Zupełnie nie wiem jak to jest, więc z góry przepraszam jeśli pytanie wyda Wam się naiwne Jeżeli macie jeszce czas to dobrze by było aby projektant adaptujący projekt przeliczył wszystko pod cegłe 50cm. My budowaliśmy z 44cm, a projekt zakładał 36cm.Już przy ławie był kłopot bo została wylana pod mury w projekcie i to był pierwszy błąd. Okazało się że to nie problem bo cegła może wystawać za fundament 1/3 długości i wszystko jakoś poszło ale to wszystko zależy od ekipy i kierowniczki. Z doświadczenia widzę ze lepiej było przeliczyć choć nic się nie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 14.10.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Dzięki Anjamen. Pozdrawiam wszystkich. Mamy pewien dylemat i prosiłabym o opinie. Po pierwsze, zastanawiamy się z czego budować. I coraz bardziej przekonujemy się do Porothermu 50 bez ocieplenia. Nie jesteśmy jednak do końca pewni czy to dobry pomysł i wciąż czytamy literaturę fachową. Ponadto cena również gra rolę, więc wszystko jeszcze może się zmienić. Jednak mamy jeszcze jeden problem. Otóż, w projekcie zalecany jest Ytong 36,5 plus ocieplenie. Czy zmieniając materiał architekt adaptujący bądź kierownik budowy powinni przeliczyć wszystko od początku? Zupełnie nie wiem jak to jest, więc z góry przepraszam jeśli pytanie wyda Wam się naiwne Osobiście polecałbym jednak Porotherm lub Max 30 (jest aktualnie w bardzo dobrej cenie) + ocieplenie styropianem np. 15 cm, i nie będzie trzeba nic przeliczać. Z tego, co wiem ściana jednowarstwowa musi być bardzo dokładnie wykonana, bo inaczej będą mostki termiczne, a przy dwuwarstwowej i tak izoluje styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 15.10.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Dzięki Anjamen. Pozdrawiam wszystkich. Mamy pewien dylemat i prosiłabym o opinie. Po pierwsze, zastanawiamy się z czego budować. I coraz bardziej przekonujemy się do Porothermu 50 bez ocieplenia. Nie jesteśmy jednak do końca pewni czy to dobry pomysł i wciąż czytamy literaturę fachową. Ponadto cena również gra rolę, więc wszystko jeszcze może się zmienić. Jednak mamy jeszcze jeden problem. Otóż, w projekcie zalecany jest Ytong 36,5 plus ocieplenie. Czy zmieniając materiał architekt adaptujący bądź kierownik budowy powinni przeliczyć wszystko od początku? Zupełnie nie wiem jak to jest, więc z góry przepraszam jeśli pytanie wyda Wam się naiwne Osobiście polecałbym jednak Porotherm lub Max 30 (jest aktualnie w bardzo dobrej cenie) + ocieplenie styropianem np. 15 cm, i nie będzie trzeba nic przeliczać. Z tego, co wiem ściana jednowarstwowa musi być bardzo dokładnie wykonana, bo inaczej będą mostki termiczne, a przy dwuwarstwowej i tak izoluje styropian. Dokładnie tak jak mówi SUSPENSER ... nie dopilnujecie jednej rzeczy, zrobia wam mostki i tak będziecie ocieplać. Poza tym zmiana grubości ścian to zmiana WSZYSTKICH wymiarów na projekcie. Nie będzie pasował fundament, trzeba pilnować wszystkich otworów czy dobrze wymiary policzone, jak zamówicie Terivę wg projektu (nie wiem co macie w projekcie) to też pasować nie będzie. Jednym słowem pilnować trzeba każdego centymetra ściany bo dla murarza to wsio jedno jak ścianę stawia, jemu się metry liczą. Chyba że będziecie mieli projekt z poprawionymi wszystkimi wymiarami dla murarzy, na pewno mniej pomyłek będą mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 15.10.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 w piatek dotarla do mnie welna panowie z MSM faktycznie maja cierpliwosc - bo tez zmienilam zamowienie , a w zasadzie termin wszystko sprawnie poszlo Anjamen jeszcze raz dziekuje za to ze tak super zalatwilas temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 15.10.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Leokadka zgadzam się w zupełności z suspenser i śmiejus. Ja dopiero teraz po wybudowaniu ścian widzę jak ogromna ilość mostków termicznych jest w budynku. A jesli dojdzie do tego kiepska ekipa to dopiero będzie....... Jeśli zrobisz ocieplenie to uchronisz się od ewentualnych błędów wykonawców. Co do cegły ja zmieniłem z Ytonga jednowarstwowego 36 na Porotherm 25 PW + ocieplenie i praktycznie wszystkie wymiary w projekcie poszły w łeb. Wszystko było liczone od nowa. inne wyszły wymiary pokoi , wysokości, strop trzeba liczyć od nowa. Praktycznie jakakolwiek zmiana w materiałach powoduje że zestawienie materiałów w projekcie jest nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts