dabell 31.10.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Ja zapłaciłam 1500zł za Berkera z 13% rabatem, miałam w sumie ponad 200 punktów elektrycznych, ale część to kinkiety itp. bez gniazdek (tych ok. 120 było coś mi się wydaje). Secam za punkt instalatorzy róznie liczą, ale ogólnie to ok. 40 zł za jeden niestety teraz to chyba cena standardowa. Przy czym ja w ramach punktu mam wszystkie odbiory, dokumentację, oraz instalację gniazdek i urzadzeń np. kinkietów , jedynie bez lamp, tam końcówki to kostka. Czasem liczą za punkt a potem jeszcze za montaż gniazdka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 31.10.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 witam. Vanka mam okna z takim profilem ok 10 lat .Nie mam żadnych zastrzeżeń . Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 31.10.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Cześć Dabell No własnie - czyli co uważa się za punkt puszka gotowa do montażu gniazdka - to punkt ?? wyprowadzenie światła na suficie to punkt ?? ale czy z wyłacznikiem czy wyłacznik to juz kolejny punkt ?? czy np wyłacznik schodowy (jeden na dole drugi na górze to już 2 punkty czy jeden) Takie pytania mogę mnożyć bez końca A to tak dla rozrywki : Achmed - Martwy terrorysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 31.10.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Tak od rana już tu sobie rozmawiacie miło.Myślę, że co niektórym to może i w gardle zaschło. Proponuję wspólną kawkę i życzę miłego dnia. http://www.strykowski.net/kawa/Zdjecia_kawy,_kawa,_kawa_zdjecie,_fotografie_kawy_1415.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 31.10.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 ja mialam 120 punktow i zaplacilam 1900zł. O i tu utwierdzasz mnie że pojęcie punkt jest jednak niewymierne Jak ja zacząłem liczyć u siebie "punkty to w połowie parteru wyszło mi 175 ..... i przestałem liczyć chyba cosik źle liczyłem te punkty ........ A kiedy miałaś robioną instalację bo wszyscy mówią że niby za punkt to teraz ze 40 zeta trzeba dać A u Ciebie wyszło 15,83 zł bardzo mi się podoba takie liczenie Sekam, braciszku a Ty dzisiaj jeszcze się chyba nie obudziłeś ??? Napij się kawki. Zaparzyłam świeżą. Xena zapłaciła 1900 za 120 pstryczków (gniazdek i łączników) a po 40 zł za punkt czyli za montaż. Czy już teraz jaśniej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 31.10.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Cześć Dabell No własnie - czyli co uważa się za punkt puszka gotowa do montażu gniazdka - to punkt ?? wyprowadzenie światła na suficie to punkt ?? ale czy z wyłacznikiem czy wyłacznik to juz kolejny punkt ?? czy np wyłacznik schodowy (jeden na dole drugi na górze to już 2 punkty czy jeden) Takie pytania mogę mnożyć bez końca A to tak dla rozrywki : Achmed - Martwy terrorysta Secamku, Xena podała cenę za 120 sztuk włączników berkera, czyli gniazda, właczniki świateł, gniazda teletechniczne. To co podała to materiał do zamontowania na ścianach a to o czym ty piszesz to robocizna za wykonanie instalacji elektrycznej a punkt to zwykle lampa z włącznikiem, gniazdko elektryczne, jak schodowy to pewnie 2 punkty ale to najlepiej ustalać z konkretnym elektrykiem bo różnie różniście ludziska to liczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 31.10.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 No własnie - czyli co uważa się za punkt puszka gotowa do montażu gniazdka - to punkt ?? Tak, punkt. wyprowadzenie światła na suficie to punkt ?? Tak, punkt. ale czy z wyłacznikiem czy wyłacznik to juz kolejny punkt ?? Tak, to już kolejny czy np wyłacznik schodowy (jeden na dole drugi na górze to już 2 punkty czy jeden) Oczywiście, to 2 pkt. Takie pytania mogę mnożyć bez końca Fajnie, będę Ci odpowiadała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 31.10.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 no i nam "dubelek" ze scurem wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 31.10.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Sekam, braciszku a Ty dzisiaj jeszcze się chyba nie obudziłeś ??? Napij się kawki. Zaparzyłam świeżą. Xena zapłaciła 1900 za 120 pstryczków (gniazdek i łączników) a po 40 zł za punkt czyli za montaż. Czy już teraz jaśniej?? No teraz to zrozumiałem :) ciemna niemoc ogarneła mój umysł chyba. Widać trudności w rozumieniu tekstu pisanego mam Ale to i tak przez Ciebie bo kawy rano nie zrobiłaś ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 31.10.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Scur, Smiejus Dokonuję publicznej chłosty mej pustej głowy http://www.cosgan.de/images/more/bigs/e136.gif http://www.cosgan.de/images/more/bigs/e136.gif http://www.cosgan.de/images/more/bigs/e136.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 31.10.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Bo ,ja wybrałam Legranda Sistena life(kolor podstawowy) i wyszło mi prawie 4700 z 40 % rabatem.I teraz nie wiem czy te pstryczki są takie drogie ,czy ja przesadziłam z ich ilością.Jestem załamana Mamy ok 120 różnych pstryów- elektryków. Pozdrawiam Ania 120 to zupełnie normalna ilość. Wcale nie za dużo. cena natomiast dość wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 31.10.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Scur, Smiejus Dokonuję publicznej chłosty mej pustej głowy ponieważ żałujesz swoich czynów niech Pan odpuści twoje grzechy, idź w pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 31.10.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Scur, Smiejus Dokonuję publicznej chłosty mej pustej głowy ponieważ żałujesz swoich czynów niech Pan odpuści twoje grzechy, idź w pokoju Tak i ja Tobie odpuszczam. Nie odchodź za daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 31.10.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 liczę i liczę te moje pstryczki i jakoś nie osiagam waszych ilości napiszcie proszę, jak liczycie np 7 pstryczków w jednym miejscu (w jednej puszce i jednej ramce)- jako jeden punkt czy tez 7 punktów? lub np 3 gniazda i 1 pstryk w jednym miejscu (jedna puszka, jedna ramka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 31.10.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Bo ,ja wybrałam Legranda Sistena life(kolor podstawowy) i wyszło mi prawie 4700 z 40 % rabatem.I teraz nie wiem czy te pstryczki są takie drogie ,czy ja przesadziłam z ich ilością.Jestem załamana Mamy ok 120 różnych pstryów- elektryków. Pozdrawiam Ania 120 to zupełnie normalna ilość. Wcale nie za dużo. cena natomiast dość wysoka. no załamka jak na razie, bo mi sie właśnie też te podobają...... i cena wygląda dość prawdopodobnie.... chyba by trza różnicować po pomieszczeniach - w reprezentacyjnych dawać te a w sypialniach tudzież pomieszczeniach gospodarczych jakieś duuużo tańsze.... a, Fasola, ja to bym liczyła każdy przełącznik i każdą puszkę osobno.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 31.10.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 ponieważ żałujesz swoich czynów niech Pan odpuści twoje grzechy, idź w pokoju Tak i ja Tobie odpuszczam. Nie odchodź za daleko. Dzięki wam o Wielkie Czuję się odpuszczony. Niech dobroć która przez was przemawia wynagrodzi wam się w czynach budowlanych. Idę w pokoju do pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 31.10.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Bo ,ja wybrałam Legranda Sistena life(kolor podstawowy) i wyszło mi prawie 4700 z 40 % rabatem.I teraz nie wiem czy te pstryczki są takie drogie ,czy ja przesadziłam z ich ilością.Jestem załamana Mamy ok 120 różnych pstryów- elektryków. Pozdrawiam Ania 120 to zupełnie normalna ilość. Wcale nie za dużo. cena natomiast dość wysoka. no załamka jak na razie, bo mi sie właśnie też te podobają...... i cena wygląda dość prawdopodobnie.... chyba by trza różnicować po pomieszczeniach - w reprezentacyjnych dawać te a w sypialniach tudzież pomieszczeniach gospodarczych jakieś duuużo tańsze.... a, Fasola, ja to bym liczyła każdy przełącznik i każdą puszkę osobno.... mi się wydaje że nawet jak jest jeden przełącznik a jest np. dwuklawiszowy to już są 2 pukty, my tak mamy np. kinkiety. Jest jedna puszka i jeden przełącznik ale punkty to już będą dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 31.10.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 aaa no i przy elektryce jak robi sie instalację to dobrze już wiedzieć jakie się wybierze pstryczki. Nam elektryk mówił że sie musimy zdeklarować bo to wpływa na ilość puszek i sposób położenia kabli np. nie każdy system ma przełączniki podwójne schodowe i coś tam innego jeszcze ale już nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 31.10.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 nam tez tak powiedzieli ale stawiliśmy opór i tak musza wrócic po tynkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 31.10.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 a, Fasola, ja to bym liczyła każdy przełącznik i każdą puszkę osobno.... no tak, ale jesli w puszce mieści się 7 przełaczników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts