Trociu 09.11.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Grupo miła ja z innej beczki (niż szambo) poradźcie gdzie gdzie kupić drewno na podbitkę. Poproszę o jakieś namiary. Co prawda jeszcze u nich nie kupowałem, ale ... http://www.allegro.pl/item262247216_podbitka_w_24godz_swierk_wroclaw.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 09.11.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Wielkie dzięki, to bardzo dobra cena. W tartaku obok mojej budowy oferowali mi o 10 zł drożej na mkw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 09.11.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 jolu ale zauważ że Pan proponuje wymiary 1-3 m. Moja podbitka miała długość 5-6 m. Jak ktoś robi podbitkę kasetową, prostopadle do budynku to spoko ale jak u mnie jest podbitka wzdłuż to trochę połączeń wychodzi sprawdź jeszcze ceny w Pawanie w Chrząstawie, jak kupowaliśmy to poza allegro tam dostałam najlepszą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 09.11.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 A masz może telefon tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 09.11.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Pawana. Sp. z o.o. Budowa domów, skład drewnatel. 0 71 318 96 51Chrząstawa Mała, Leśna 64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 09.11.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Super, dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 09.11.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Grupo miła ja z innej beczki (niż szambo) poradźcie gdzie gdzie kupić drewno na podbitkę. Poproszę o jakieś namiary. Nie wiem gdzie budujes, ale podam mój namiar : Tartak Białków gm Miękinia p. Kowalska tel 71 3178324 Robią dobrą podbitkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 09.11.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Naprawdę można na Was liczyć. Budujemy w Radwanicach, ale nie szkodzi bo mamy własną przyczepkę i sami sobie przywieziemy. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 09.11.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Hej Dodtyczy tematu oczyszczalni U nas poziom wód gruntowych jest także wysoki. Jednak jeśli zastosuje się pełnobiologiczną oczyszczalnie to woda z niej wypływająca nie jest podawana do drenażu tylko może być odprowadzona wprost do gruntu. W tanich oczyszczalniach są tylko dwa stopnie:1 to komora z filtrem z keramzytu2 drenaz w którym scieki sa oczyszczane stad wymóg zastosowania odpowiednich odległości od wód gruntowychSą też oczysczalnie drugiej klasy z dwoma komorami i drenażem Później są oczyszczalnie z trzema komorami w jednym zbiornikuMy zamowiliśmy oczyszalnie z Poliplastu poniewaz ma trzy osobne zbiorniki. W środkowym scieki sa napowietrzane. U nas jest sam piasek i nie chcemy wchodzić w koszty związane z budową studni chłonnej dlatego też robimy zamiast niej drenaż jako 4 stopień. Koszt to 15 000 z montażem jednak koparka jest po naszej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 10.11.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 CHoć podobno za parę lat kanaliza będzie standardem w każdej wsi Właśnie właśnie, też mnie się gdzieś o uszy obiło że podobno Unia wymusza na nas skanalizowanie wszystkich wsi, tylko nie pamietam do którego roku. Tylko znając naszych urzędników Unia swoje a Nasi swoje, dopiero jak ich karami i sondami postrasza to sie ruszą. W sumie to nie wiem ile w tym prawdy, że maja wszezie założyć kanalizacje .... do 2015r powinny ROZPOCZĄĆ budowę potem powinny sie posypać kary ale wszyscy wiemy co to znaczy rozpoczynac budowę i mielić jedno ogrodzenie przed 4 okresy pozwolenia budowlanego....zreszta to zalezy tez od tego czy maja kase z unii czy nie - bo jeśli mają to powinni sie zmieścic w założonym okresie realizacji czyli 2015+2-4 lata.... ja ciagle myśle o oczyszczałce. Ale 15000 niestety za nia nie dam. Też mam wysoką wode gruntową, choć mam zdrenowana działkę (jeszcze poniemiecko). Myśłałam o opcji - drenaż rozsączający w ziemię i zbierający 1m niżej - do studzienki i uzyskac pozowlenie wodnoprawne na zrzut do rowu... Niemniej mnie nurtuje czy mogą mnie zmusić do przepięcia się z oczyszczałki na kanalizę jeśli ją wybudują... co do podbitki - a ma ktoś z Was podbitke modrzewiową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Umka 10.11.2007 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Niemniej mnie nurtuje czy mogą mnie zmusić do przepięcia się z oczyszczałki na kanalizę jeśli ją wybudują... Gdyby to bylo szambo - tak, jezeli to oczyszczalnia - nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 10.11.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Umka a znasz na to jakieś konkretne papiery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 10.11.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Niemniej mnie nurtuje czy mogą mnie zmusić do przepięcia się z oczyszczałki na kanalizę jeśli ją wybudują... Gdyby to bylo szambo - tak, jezeli to oczyszczalnia - nie Wiele zależy od tego, co masz zapisane w warunkach zabudowy. Bo może to być obowiązek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 10.11.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Rzucam hasło: firma JA-CK jako wykonawca szamb. Czy macie jakieś doświadczenia z nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Umka 10.11.2007 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Umka a znasz na to jakieś konkretne papiery? Cos mialam, bo bym tak nie pisalam... zaraz poszukam... A na poczatek to: Jeśli mieszkamy na terenie skanalizowanym, mamy obowiązek podłączyć naszą instalację do sieci zbiorczej. Jesteśmy z tego obowiązku zwolnieni tylko wtedy, gdy wcześniej zbudowaliśmy własną oczyszczalnię ścieków. http://www.budujemydom.pl/component/option,com_content/task,specialblogcategory/act,view_bd/id,7210/Itemid,263/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Umka 10.11.2007 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 mam "konkretne papiery" USTAWA z dnia 13 września 1996 r. o utrzymaniu czystości i porządku w gminach, Dz.U. 1996 Nr 132 poz. 622, art. 5 ust. 1 pkt 2 ustawy : przyłączenie nieruchomości do sieci kanalizacyjnej nie jest obowiązkowe, jeżeli nieruchomość jest wyposażona w przydomową oczyszczalnię ścieków spełniającą wymagania określone w przepisach odrębnych; Caly tekst tu: http://isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?todo=file&id=WDU19961320622&type=3&name=ATT1GHSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawka 10.11.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Rzucam hasło: firma JA-CK jako wykonawca szamb. Czy macie jakieś doświadczenia z nimi? Ja robiłam u nich tylko wycenę.Drogo ,ale trochę taniej niż u tych z Sobótki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawka 10.11.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Czy ktoś może wie ,gdzie można kupić daszki na kominy,żeby deszcz do nich nie padał i ile to może kosztować ? Dwa razy poprawiali nam już opierzenie na kominie i cały czas zacieka .Już nie mam siły ,dekarz twierdzi że to sie leje z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 10.11.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 lawka Ostatnio odbyłam miłą pogawędkę z kominiarzem, który coś tam sprawdzał u sąsiada. Powiedział, że daszek można robić tylko na komin od pieca gazowego, od kominka nie można niczym zakłócać ciągu. Ja zamontuję tzw. deflektor wpustowy fi200 z komwentu (150,67 brutto). Ma to postać blaszanego stożka zwężającego się u góry, podstawa kwadratowa osłania i izoluje wylot komina. Deszcz rzadko pada pionowo w dół, żeby zalewał komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 10.11.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Czy ktoś może wie ,gdzie można kupić daszki na kominy,żeby deszcz do nich nie padał i ile to może kosztować ? Dwa razy poprawiali nam już opierzenie na kominie i cały czas zacieka .Już nie mam siły ,dekarz twierdzi że to sie leje z góry. w CASTORAMIE dziś widziałam od30-120 złociszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts