kulka i.w. 14.11.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Jakis czas temu pytałam o rolety rzymskie.Pewnie nikt z czytających nie zbadał jeszcze tematu więc i nie odpowiedział. Ale ja zbadałam i dzielę się opiniami na przyszłość. W Domarze za JEDNĄ roletę rzymską chciano ode mnie ponad 500 zł.Namierzyłam jednak INTERNETOWĄ SZWALNIĘ. I roleta o takich wymiarach kosztuje 150 zł. Nie wiem jak z jakością, ale zaryzykuję i zamawiam w szwalni iternetowej. Dla zainteresowanych: http://sklep.dekoria.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ray23 15.11.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Grupo ! Temat brama garażowa . Wiem że było już tyle o nich . Gdzie zamowić panelową złoty dąb z automatem - dobra cena No i jaką polecacie - jakość wykonania , bezawaryjność ( automat ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 15.11.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Do wszystkich nowo budujących... spadł śnieg, dachy przyprószył puszek i jak na dłoni widać którędy ucieka ciepło. na niektórych dachach śnieg topnieje tam gdzie dochodzą krokwie na innych tam gdzie szczyty dochodzą do dachu (np. tak jak u mnie ). Więc nie słuchajcie gadania wykonawcy że Panie szczyty muruje się do samej góry, tylko zostawcie szczyty niedomurowane i zamiast pustaków włóżcie tam wełnę lub styropian - będzie jeden mostek termiczny mniej. PS. jak patrze na okoliczne budowy to niestety tak jak u mnie szczyty podmurowane do górnych krawędzi krokwi . Znaczy się ciepełko będzie jednak trochę uciekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monhub 15.11.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Do wszystkich nowo budujących... spadł śnieg, dachy przyprószył puszek i jak na dłoni widać którędy ucieka ciepło. Więc nie słuchajcie gadania wykonawcy że Panie szczyty muruje się do samej góry, tylko zostawcie szczyty niedomurowane i zamiast pustaków włóżcie tam wełnę lub styropian - będzie jeden mostek termiczny mniej. PS. jak patrze na okoliczne budowy to niestety tak jak u mnie szczyty podmurowane do górnych krawędzi krokwi . Znaczy się ciepełko będzie jednak trochę uciekać Dzięki wielkie za radę, właśnie "kładzie się" więźba, więc może coś uda się jeszcze zrobić, bo szczyty też mam wymurowane do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksander Bogucki 15.11.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam Wlasnie koncze montowac alarm i przyszedl czas na wybor firmy ochroniarskiejIle placicie miesiecznie za monitoring i gdzie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.11.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam Wlasnie koncze montowac alarm i przyszedl czas na wybor firmy ochroniarskiej Ile placicie miesiecznie za monitoring i gdzie? Cześć Myślę, że najlepiej zobaczyć, jakich firm jest najwięcej w okolicy. U mnie (Chrząstawa Wielka) góruje Solid i dlatego na nich się zdecydowałem. Miesięcznie kosztuje mnie to 50zł (plus VAT). Standardowa cena u nich za monitoring to chyba jest 70, ale jak widać, można coś utargować. Dowiedz się jak daleko stacjonują ich jednostki lotne i ile czasu rezerwują sobie na dojazd. Gdybym wiedział, to targowałbym się jeszcze o ilość fałszywych alarmów możliwych w ciągu miesiąca. Ale że nie myślałem o tym wtedy, to mam oficjalnie możliwość tylko jednego no i ostatnio go "wykorzystałem" przez sikorke latającą po domu i obijającą się o ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 15.11.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Jakis czas temu pytałam o rolety rzymskie. Pewnie nikt z czytających nie zbadał jeszcze tematu więc i nie odpowiedział. Ale ja zbadałam i dzielę się opiniami na przyszłość. W Domarze za JEDNĄ roletę rzymską chciano ode mnie ponad 500 zł. Namierzyłam jednak INTERNETOWĄ SZWALNIĘ. I roleta o takich wymiarach kosztuje 150 zł. Nie wiem jak z jakością, ale zaryzykuję i zamawiam w szwalni iternetowej. Dla zainteresowanych: http://sklep.dekoria.pl Kulka jestes wielka ja kiedys tez bym chciala rolety rzymskie , ale to jeszcze bardzo daleka sprawa namiar sobie zachowam na dobre czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 15.11.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Co do szczytów - to pełna racja - ja kazałam ścinać szczyty i wstawiłam 12cm styropianu extrudowanego. Więc nie dajcie sobie wmówić, że się nie da. Aleksaner Bogucki - ja polecam Juwentus, ma go też Kulka. Mogę podać namiar na przedstawiciela, z którym wszystko uzgodnisz. W ramach ceny (zależy od odległości - można się targować) mam dwa alarmy na włamanie miesięcznie, ale zupełnie co innego jak system pokazuje im usterkę - ekipa przyjeżdza zawsze sprawdzić, ale za to nie kasują. U mnie często pada prąd (mógł ktoś odciąć zasilanie)i od razu przyjeżdzają - z moją ekipą wykończeniowców sa juz na ty . Jeżeli chodzi o obsługę - super. Raz zdarzyło nam się, że dwukrotnie w ciągu godziny podczas suszenia tynków wzbudził sie alarm. Dwa razy po ich telefonie zgodnie z procedurą go odwołałam, ale i tak przyjechała ekipa żeby sprawdzić czy coś się nie dzieje. Mówią, że robią tak w sytuacjach niepewnych. Zawsze ktoś mógł mi przystawić coś do głowy . Wybrałam ich za namową naszego speca od alarmów (mąż koleżanki ) , który zakłada instalacje alarmowe dla kilku agencji ochrony. Ma porównanie co do funkcjonowania. Zresztą jego tez polecam, jak ktoś potrzebuje sprawnej ekipy do założenia alarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek i Agata 15.11.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 witam, mam do zrobienia zmiane w projekcie wyjścia rury kanalizacyjnej z budynku. Prosta sprawa, czy może mi ktoś polecić jakiegoś inzyniera sanitarnego który mi taką zmianę wykona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 15.11.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam Wszystkich,właśnie zbieram info nt cen tynków wewnętrznych i wylewek,jakie są cenytynk cement-wap+wyrównanie kwarcem /m2tynk gipsowy (obrobiony do malowania)wylewki za wapniowy wykonawca zaproponował mi cenę 29 złproszę o namiar na sprawdzoną ekipę pozdrawiambzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monhub 16.11.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam Wszystkich, właśnie zbieram info nt cen tynków wewnętrznych i wylewek, jakie są ceny wylewki pozdrawiam bzyk W sierpniu u sąsiada robiła firma wylewki-robocizna 12zł/m kw, bez ułozenia folii i styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawka 16.11.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam Wszystkich, właśnie zbieram info nt cen tynków wewnętrznych i wylewek, jakie są ceny tynk cement-wap+wyrównanie kwarcem /m2 tynk gipsowy (obrobiony do malowania) wylewki za wapniowy wykonawca zaproponował mi cenę 29 zł proszę o namiar na sprawdzoną ekipę pozdrawiam bzyk My we wrześniu płaciliśmy 22+materiał,a wylewki 12+2zł za ułożenie styropianu(za maetr)+1zł za siatkę zbrojeniową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 16.11.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam Wlasnie koncze montowac alarm i przyszedl czas na wybor firmy ochroniarskiej Ile placicie miesiecznie za monitoring i gdzie? Pozdrawiam Coś około 80 zł, Juwentus, Wrocław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 16.11.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam Wszystkich, właśnie zbieram info nt cen tynków wewnętrznych i wylewek, jakie są ceny wylewki pozdrawiam bzyk W sierpniu u sąsiada robiła firma wylewki-robocizna 12zł/m kw, bez ułozenia folii i styro. Witam to ja sie dołącze do szukania namiarów na ekipy od tynków w rozsądnych cenach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 16.11.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Co do szczytów - to pełna racja - ja kazałam ścinać szczyty i wstawiłam 12cm styropianu extrudowanego. Więc nie dajcie sobie wmówić, że się nie da. Aleksaner Bogucki - ja polecam Juwentus, ma go też Kulka. Mogę podać namiar na przedstawiciela, z którym wszystko uzgodnisz. W ramach ceny (zależy od odległości - można się targować) mam dwa alarmy na włamanie miesięcznie, ale zupełnie co innego jak system pokazuje im usterkę - ekipa przyjeżdza zawsze sprawdzić, ale za to nie kasują. U mnie często pada prąd (mógł ktoś odciąć zasilanie)i od razu przyjeżdzają - z moją ekipą wykończeniowców sa juz na ty . Jeżeli chodzi o obsługę - super. Raz zdarzyło nam się, że dwukrotnie w ciągu godziny podczas suszenia tynków wzbudził sie alarm. Dwa razy po ich telefonie zgodnie z procedurą go odwołałam, ale i tak przyjechała ekipa żeby sprawdzić czy coś się nie dzieje. Mówią, że robią tak w sytuacjach niepewnych. Zawsze ktoś mógł mi przystawić coś do głowy . Wybrałam ich za namową naszego speca od alarmów (mąż koleżanki ) , który zakłada instalacje alarmowe dla kilku agencji ochrony. Ma porównanie co do funkcjonowania. Zresztą jego tez polecam, jak ktoś potrzebuje sprawnej ekipy do założenia alarmu. dabell ja chetnie poproszę o namiary na Panów od alarmu i od montazu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 16.11.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Ja także rozglądam się za tynkami. Chce zaklepać teraz a robić wiosną. Teraz chyba za zimno? Mam bardzo równo wymurowane ściany z ytonga. Jak myślicie taniej będzie kupić samemu materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marc_osborne 16.11.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam!Widzę, że większość z was sprawnie uwinęła się przed zimą z robotą i aż "miło" poczytać o waszych problemach z wykończeniem, ociepleniem, tynkiem.... Ja dopiero "dorobiłem" się do pozwolenia na budowe. Fundamenty chciałem lać już w październiku ale... nie wyszło.Teraz wszystko przeżucam na wiosnę. I tak sobie myślę, że teraz - po całym roku budowlanym - nie jeden z was może by się już całym swoim doświadczeniem podzielił z takim żółtodziobem, jak ja. Konkretnie szukam ekipy budowlanej w okolicach Jelcz-Laskowice, Miłoszyce... Oczywiście cieszył bym się z namiarów na kogoś sensownego. Ale interesowały by mnie też porady związane z wyszukiwaniem ekipy. Czy oglądaliście objekty referencyjne waszych murarzy? Pod jakim punktem wybieraliście ekipe (cena, odległość, fachowość)? Jak dokładnie spisać umowe? Trochę trudno mi na razie podjąć taką ważną decyzje i nie chciał bym czegoś przegapić.Namiary proszę na priva. Pozdr. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 16.11.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam. Jola z Melisy.Kupując material sama masz pewność że nie oszuka Cię firma budowlana na materiale.Pomimo równych ścian tynk powinien miec ok 1cm gr..Wynika to z naprężeń jakie występuja w domu.Przy mniejszej gr. tynku możesz mieć " pajęczynkę".Jeżeli cena bedzie z materiałem to może się okazać że fachowcom będzie zależało na jak najmniejszej gr. tynku(bo tak było ustalone). Pozdrawiam Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 16.11.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Wiech dzięki, to mnie przekonuje żeby jednak samemu kupować materiał. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 16.11.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Wiech dzięki, to mnie przekonuje żeby jednak samemu kupować materiał. Pozdrawiam. Jola z Melisy na jakie tynki bedziecie sie decydować? My tez bedziemy robic raczej na wiosnę - teraz juz zimno a w nocy przymrozki, trzeby by dużo ogrzewać i suszyć tynki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts