cyberbronek 16.11.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam Szanownych Forumowiczow, Jestem tu po raz pierwszy, i mam nadzieje ze nie ostatni . Jestesmy na etapie zalatwiania pozwolenia na budowe w Tyncu - projekt kupiony: blizniak Rododendron 5 b z Archonu. Budowa ma ruszyc w 2008 roku, wykonczenie chcemy zrobic w 2009. Szukam ekipy do robot: od fundametow po dach, do stanu surowego. Czy ktos z Was moze podeslac namiary na firmy z ktorych korzystaliscie lub ktore mozecie polecic. bede baaaaaaaardzo zobowiazany !!!! Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawka 16.11.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam Wlasnie koncze montowac alarm i przyszedl czas na wybor firmy ochroniarskiej Ile placicie miesiecznie za monitoring i gdzie? Pozdrawiam Ja też mam Juwenus.Jedno jest pewne,trzeba negocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 16.11.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Wiech dzięki, to mnie przekonuje żeby jednak samemu kupować materiał. Pozdrawiam. Jola z Melisy na jakie tynki bedziecie sie decydować? My tez bedziemy robic raczej na wiosnę - teraz juz zimno a w nocy przymrozki, trzeby by dużo ogrzewać i suszyć tynki. Pozdrawiam No właśnie tak do końca nie jestem zdecydowana jakie. Chyba gipsowe. Takie żeby można było od razu malować. A Ty jak myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 16.11.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Wiech dzięki, to mnie przekonuje żeby jednak samemu kupować materiał. Pozdrawiam. Jola z Melisy na jakie tynki bedziecie sie decydować? My tez bedziemy robic raczej na wiosnę - teraz juz zimno a w nocy przymrozki, trzeby by dużo ogrzewać i suszyć tynki. Pozdrawiam No właśnie tak do końca nie jestem zdecydowana jakie. Chyba gipsowe. Takie żeby można było od razu malować. A Ty jak myślisz? My też myslimy o gipsowych. Tak naprawdę to nie wiem, czy takie tynki nadają sie do malowania bez robienia gładzi. Myślę tu o salonie. Jeśli bedzie trzeba to zrobimy gładzie np w salonie. Może wypowiedzą sie osoby ktore juz mają tynki !!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 16.11.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 My też myslimy o gipsowych. Tak naprawdę to nie wiem, czy takie tynki nadają sie do malowania bez robienia gładzi. Myślę tu o salonie. Jeśli bedzie trzeba to zrobimy gładzie np w salonie. Może wypowiedzą sie osoby ktore juz mają tynki !!! Pozdrawiam jesteśmy po tynkach gipsowych, maszynowych ściany wygladają super (chociaż nie biegałam z lampką i nie podświetlałam ścian ) - jak dla mnie nadają sie do malowania nie zamierzamy kłaśc na to gładzi mam nadzieję, że będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 16.11.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 U nas bez gładzi. Tynki OK tylko pan zapomniał że powinny być na wysokość 270 i zrobił na 2,45 ... Malarze musieli dorabiać tynk Wydaje mi się że tynki są be zarzutu, ale może jesteśmy mało wymagający Po dwóch latach (z hakiem) mieszkania w domku już myślimy o remoncie -może by tak coś odmalować albo zmienić. Choć dopiero robimy kominek i przymierzamy się do myślenia o listwach przypodłogowych. Czy to się kiedyś skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 16.11.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Fundamenty chciałem lać już w październiku ale... nie wyszło. naprzeciwko mamy dom który fundamenty miał lane w listopadzie a całość ścian powstała w styczniu - lutym w czasie zimy stulecia (pamiętacie? to wtedy jak było -30 na termometrach). Dach robili w lutym/marcu i całośc domu powstałą praktycznie w zimie. Dom stoi, fajnie wygląda i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 16.11.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 fasola25, BK dziekuje za wypowiedz. Skoro u Was jest OK, to mam nadzieję , ze u mnie tez tak będzie. Zawsze to mniejsza kasa do wydania.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 17.11.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 smiejus Połączenia ciesielskie to jest to! Chylę kapelusza... My dopiero zaczynamy samodzielne prace wykonawcze, ale mam nadzieję, że zmysł praktyczny nam się z cxzasem wyrobi Jola z Melisy, Vanka99 Mam tynki gipsowe z agregatu, ekipa pana Tracza z listy misiów. Miałam bardzo dużo pracy i nie miałam czasu użerać się jeszcze z kupowaniem materiału. Wzięłam usługę z materiałem i nie żałuję. Chłopaki na materiale nie odzczędzali Na pożegnanie dostałam nawet worek gipsu na "docieranie" ewentualnych późniejszych usterek Ściany są gładziutkie, będą malowane bez jakichkolwiek gładzi. Robiłam je na początku września, grzeję od czasu do czasu kominkiem i ciągle są miejsca, gdzie są totalnie mokre.... Chyba więc raczej poczekajcie do wiosny. cyberbronek Witam nowego sąsiada! Info poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 17.11.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Odnośnie tynków - ja kładłam maszynowe cementowo-wapienne. Mają delikatną chropowatą strukturę - cena robocizny 18, materiału gotowego ok.7zł. Jeśli miałabym teraz wybierać - wybrałabym tynki wapienne, są o 30% droższe ale efekt jest nieporównywalny. Na pewno taniej kupić piasek, cement i robić tynk na miejscu. Nie wiem czy dobrze robię - zalałam posadzki na poddaszu i w garażu, we wtorek zalewam parter. W nocy t spada do -2, ale jestem dobrej myśli. Nie chcę czekać, ryzykuję. Wylewki 13zł za mkw z ułozeniem folii i styropianu. natalia[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 17.11.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Natalia, podobno w przyszłym tygodniu ma przyjść ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 17.11.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Natalia, podobno w przyszłym tygodniu ma przyjść ocieplenie. Tez słyszałam,że ma być cieplej więc może nie bedzie tak zle z mrozem. My jeszcze czekamy na wstawienie okien i podjęliśmy decyzję ze robimy tynki na wiosnę. Na 99% będą gipsowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 17.11.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 hej, gdzie można kupić gresy chińskie we wrocku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 17.11.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Vanka, my też czekamy na okna. Będą w połowie grudnia. A tynki też prawie na pewno gipsowe. I jednak wiosną. Zresztą jeszcze nie mamy elektryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 17.11.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 we wszystkich castoramach, obich itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 17.11.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Vanka, my też czekamy na okna. Będą w połowie grudnia. A tynki też prawie na pewno gipsowe. I jednak wiosną. Zresztą jeszcze nie mamy elektryki. Jola z Melisy to jesteśmy chyba na tym samym etapie budowy.Czekamy na okna i rozglądamy sie za elektrykiem w rozsądnych cenach. Reszta prac na wiosnę. Chyba, że bedzie baaardzo baaaardzo ciepła zima czyli plusowe temperatury to może bedziemy coś dalej robić. Mam ogólne pytanie - czy można przed tynkami robić ocieplanie poddasza i strychu?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 17.11.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 vanka lepiej ocieplenie PO wyschnięciu tynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 17.11.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Zdecydowanie ocieplenie poddasz po tynkach. My elektrykę robimy sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 17.11.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 My też myslimy o gipsowych. Tak naprawdę to nie wiem, czy takie tynki nadają sie do malowania bez robienia gładzi. Myślę tu o salonie. Jeśli bedzie trzeba to zrobimy gładzie np w salonie. Może wypowiedzą sie osoby ktore juz mają tynki !!! Pozdrawiam Jak solidnie zrobione tynk gipsowe to nie potrzeba gładzi. Mamy wszędzie tynki gipsowe, nigdzie nie mamy gładzi tylko od razu malowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medoza01 17.11.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Czy ktoś potrzebuje ekipy do zabudowy GK i ocieplenia poddasza? Naszym góralom pogoda pokrzyżowała plany, robią ocieplenie domu u mojej koleżanki, ale nie skończą razem z tynkiem, bo jest zbyt zimno. W ciągu dwóch dni pozabezpieczają budynek i będą wolni. Są chętni na takie prace wewnątrz budynku również w zimie. Są naprawdę godni polecenia i w rozsądnej cenie. Piszcie na priv. pozdrawiam Dabell Ja poproszę o namiary na górali . Pozdrawiam. Jakie są ich ceny usług? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts