Trociu 10.12.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 nas wlasnie okradli zwineli nam welne na ocieplenie poddasza takze jak ktos ociepla sie naszym kosztem to gratuluje A gdzie trzymaliście tą wełnę? Ja na dniach będę kupował swoją, więc dobrze wiedzieć jak jej nie przechowywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 10.12.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 nas wlasnie okradli zwineli nam welne na ocieplenie poddasza takze jak ktos ociepla sie naszym kosztem to gratuluje No to współczuję! Szok. Nikt nic nie widział? Przecież to nie była pierdoła, którą można cichcem wynieść i schować do bagażnika osobówki... My naszą wełnę we trzy osoby 2 godziny upychaliśmy w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 10.12.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 zaczelismy ocieplac jeszcze przed wylewkami no i na czas wylewek musielismy wyniesc welne z domu - byla na tarasie , oblozona folia, na to palety, krokwie, zeby w razie czego narobic duzo halasuobok z jednej i drugiej strony mieszkaja sasiedzi, maja psy, wieczorem jeszcze stala a nad ranem pustka podobno noc byla wyjatkowo spokojna a welne ktos zwedzil , prawie 40 rolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 10.12.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Kine, bardzo współczuję. My też przechowujemy wełnę kupioną sporo wcześniej. Ale obok mieszkają moi rodzice i złożyliśmy ją u nich w pomieszczeniu gospodarczym. Aż wierzyć się nie chce, że nikt nic nie widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dasi 10.12.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Witam wszystkich w grupie wrocławskiej.Jestem tu nowy, planuję rozpocząć budowę w przyszłym roku.Czy mógłby mi ktoś polecić sprawdzonego kierownika budowy i/albo dobrą ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 10.12.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 o kurcze Kine współczuję...ale jak można wynieść 40 belek wełny PO CICHU i jak rozumiem nie znając terenu budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 10.12.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 nas wlasnie okradli zwineli nam welne na ocieplenie poddasza takze jak ktos ociepla sie naszym kosztem to gratuluje No to współczuję! Szok. Nikt nic nie widział? Przecież to nie była pierdoła, którą można cichcem wynieść i schować do bagażnika osobówki... My naszą wełnę we trzy osoby 2 godziny upychaliśmy w domu. to wlasnie dziwne zeby takich 40 rolek zwedzic to trzeba miec spore autko, nie mowiac o tym ze rolki sa naprawde ciezkie, tez nam duzo zeszlo przy ukladaniu ich i zabezpieczeniu, po sladach widac ze to bylo minimum 5 osob i slady nie ida w kieunku drogi ale jakby okreznie prze pole, wiec musieli sie nanosic chyba ze to zmylka, ale strasznie wydeptane jak na jeden wieczor dobrze ze wlasnie wylewki podeschly troszke wiec mozna napalic w kominku i spac na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 10.12.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 wiesz, najbardziej wkurzające jest to, ze ktoś da przyzwolenie na takie działania kupując od złodzieji tą wełnę...(o ile sam sobie nie bedzie ocieplał tym chaty...) Ty sie budujesz na północy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 10.12.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 o kurcze Kine współczuję...ale jak można wynieść 40 belek wełny PO CICHU i jak rozumiem nie znając terenu budowy? tj pisalam przed chwilka slady nie ida na przod domu i ulice ale na tyl wzdluz pola, tamtedy da sie dojsc do takiej ubitej drogi , ale nigdy tam nikt nie chodzil , wysoka trawa i nigdy nie wydeptana, przez jedna noc zmienila swoj stan dosc znacznie ja mysle ze te osoby dobrze znaja ten teren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 10.12.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 no własnie tez tak mysle...u nas tez tak bylo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 10.12.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 wiesz, najbardziej wkurzające jest to, ze ktoś da przyzwolenie na takie działania kupując od złodzieji tą wełnę...(o ile sam sobie nie bedzie ocieplał tym chaty...) Ty sie budujesz na północy? na poludniu, gm kobierzyce, policjanci stwierdzili ze ostatnio maja strasznie duzo zgloszen kradziezy z budow, a ludzie czesto wychodza z zalozenia ze na biednego nie trafilo, w koncu dom budujesz , to cie stac jakos nikt nie bierze pod uwage ze czlowiek flaki sobie wypruwa, kredytuje sie na cale zycie, ale co tam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 10.12.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Kine - współczuje... A ja się zastanawiałam czy nie kupić teraz wyjątkowo tanio (127 zł brutto) styropianu i przechowac przez zimę. Nie chce ocieplać teraz, wole by sciany dobrze wyschły. Chyba nie warto. Kulko - bardzo ładny kominek. Ale namiarów na kuchnię mi nie przesłałaś. Nie ładnie Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 10.12.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 czy ktoś z Was ma strop drzewnianny? co dawaliście jako podłogę- OSB24 czy dechy? Podłącze się do starego pytania związanego ze stropem drewnianym. Jak wygląda sprawa głośności podłogi bazującej na OSB. Na belkach stropowych będę miał położone OSB 22mm. Między belkami wełna 10cm. Boję się, że wszystko co na górze będzie słychać na dole. Jak to jest w rzeczywistości. A może macie jakieś wskazówki co najlepiej zrobić, aby wyciszyć drewnianą podłogę między parterem a poddaszem. Myslałem o położeniu wełny "Cicha podłoga" URSY i na to dodatkowe 10mm OSB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 10.12.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Współczuję kine Proponuję, żebyśmy zwrócili uwagę czy nie pojawi się gdzieś "okazja" kupienia wełny w dobrej cenie - a nuż uda się trafić na tych skur... Napisz jaka to była wełna. Natalia Stanko - ja też o tym myślałem - możeby teraz zamówić i poprosić o przytrzymanie na placu w hurtowni przez 3 miesiące (podobno tak pół roku temu robili z Porothermami) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 10.12.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Co prawda ja nie mam podłogi drewnianej na poddaszu - ale nad poddaszem użytkowym moja podłoga stryszku nieużytkowym wygląda tak: między jętki 15cm wełny, na to poprzeczne 10*6 cm grube drewno i w między to jeszcze 10cm wełny, na to 22mm płyty OSB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 10.12.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 nas wlasnie okradli zwineli nam welne na ocieplenie poddasza takze jak ktos ociepla sie naszym kosztem to gratuluje kine przykra sprawa. Mogę tylko współczuć i aż brak słów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 10.12.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Ja również współczuję a przy okazji poobserwowałabym sąsiadów(bez obrazy)np czy przypadkiem samochód nie parkuje teraz przed garażem,bo w środku nie ma miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 11.12.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Kulko - bardzo ładny kominek. Ale namiarów na kuchnię mi nie przesłałaś. Nie ładnie Natalia Napisz PM do Kulki. Ona ma teraz słaby dostęp do Internetu, więc rzadko tu zagląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 11.12.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Kine - współczuje... A ja się zastanawiałam czy nie kupić teraz wyjątkowo tanio (127 zł brutto) styropianu i przechowac przez zimę. Nie chce ocieplać teraz, wole by sciany dobrze wyschły. Chyba nie warto. Kulko - bardzo ładny kominek. Ale namiarów na kuchnię mi nie przesłałaś. Nie ładnie Natalia Natalia ja tez chcialam w zimie kupowac styropian na ocieplenie domu , ale w takiej sytuacji to poczekam do wiosny - trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 11.12.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Współczuję kine Proponuję, żebyśmy zwrócili uwagę czy nie pojawi się gdzieś "okazja" kupienia wełny w dobrej cenie - a nuż uda się trafić na tych skur... Napisz jaka to była wełna. Natalia Stanko - ja też o tym myślałem - możeby teraz zamówić i poprosić o przytrzymanie na placu w hurtowni przez 3 miesiące (podobno tak pół roku temu robili z Porothermami) ? Rockwool Toprock 15 cm - 13 bali - 45,5 m2 Rockwool Toprock 10 cm - 25 bali - 125 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts