vanka99 12.12.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Zbliża się zima i chcemy zrobić tymczasowe drzwi z desek oraz zabić deskami bramę garazową - możecie kogoś polecić? Pozdrawiam Wiem , ze przed świetami sporo osób jest zajętych i zabieganych dlatego przypominam sie jeszcze raz z naszym problemem. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 13.12.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 vanka może zapytaj w pobliskim sklepie czy nie wiedzą kto by się za parę złotych podjął.Jeśli nie zrobili wam tego murarze to wątpię czy ktoś sie na taką robotę poza małym żulikiem załapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.12.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Dzien dobry wszystkim, może to przedswiateczny nastroj ale jakos tak milej sie w naszej grupie zrobilo, wiec wracam Kine-wspolczuje kradziezy, chamom nogi z d. bym powyrywala! Vanka ja tez buduje sie w Szymanowie i raczej w sklepie nikogo nie znajdziesz kto zrobi drzwi, mam to juz przetestowane jak szukalam pomocnikow na budowie. moj malz zrobil drzwi sam , latwiej jest zamknac dom zbitymi drzwiami wejsciowymi i drzwiami laczacymi garaz z domem, a brame garazowa sobie odpuscic, mniej roboty, a sam garaz moze sobie byc otwarty. Kulka i Wozik, ładniutki kominek:) pozdrawiam cieplo wszystkich starych i nowych budujacych xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.12.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Vanka ja tez buduje sie w Szymanowie i raczej w sklepie nikogo nie znajdziesz kto zrobi drzwi, mam to juz przetestowane jak szukalam pomocnikow na budowie. moj malz zrobil drzwi sam , latwiej jest zamknac dom zbitymi drzwiami wejsciowymi i drzwiami laczacymi garaz z domem, a brame garazowa sobie odpuscic, mniej roboty, a sam garaz moze sobie byc otwarty. Hej Może zamiast zbijania desek wziąć płytę OSB. Wszystko zalezy od wielkości otworu. Ja mam duży, więc 2 płyty musiały pójść. Z jednej wyciąłem skrzydło drzwiowe i tak już stoi od października. Chyba będzie szybciej niż zbijanie do kupy desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.12.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 ..... moj malz zrobil drzwi sam ....... Witam Cię powracająca Aniu Potwierdzam Twoje słowa - do zrobienia drzwi i bramy garażowej potrzeba trochę desek gwoździ , dwie ręce (własne) i 3 godziny czasu wolnego - zabawa przednia świetnie rozładowywuje flustracje budowlane. A satysfakcja (że coś zrobiło na budowie samemu) wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.12.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Secam! święta racja, a poza tym po co kupowac plyty skoro po tych wszystkich szalunkach z budowy tyle dech zostalo.... a poza tym po ciezkiej pracy zonka moze pochwalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 14.12.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 I tu się w 100% zgadzam z przedmówczynią. Odkąd Pan Koala super ocieplił wełenką poddasze jakimś innym okiem na niego patrzę haniairafal Gratulacje! Sama pamiętam, jak się tej pierwszej łopaty nie mogłam doczekać. Dobrej zabawy życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 14.12.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Chciałem podzieliç się namiarami na bardzo fajnego tapicera.Jak ktoś zamierza mebelki sobie zamówić, albo jak my z braku funduszy pod koniec budowy odświeżyć stare to bardzo polecam: tapicer 604 325 005 Działa na południu Wrocka, zakład pod Kobierzycami (w Pełczycach). Facet moje 2 stare fotele i sofę odebrał przed przeprowadzką ze starego lokum, w ciągu 5 dni wymienił tapicerkę, uzupełnił pianki, dostarczył do nowego domu, zrobił 4 poduszki do tych foteli i jeszcze skasował 100 PLN taniej, bo jak strwierdził zużył mniej materiału. A mebelki obił Alcantarą i naprawdę jak nowe.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 14.12.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Ach, a wszystko razem kosztowało 1200 (matriał i usługa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 17.12.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 ja mam ukochana sofe z ikei, ktora ma sie bardzo dobrez, ale nie produkuja juz do niej okryc, sprawdze czy ten tapicer podjalby sie czegos takiego - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 18.12.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 No to moje fotele i sofa były "ikeowskie" - Tomelina chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 18.12.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Kochani i nie tylko Zachodzę w głowę, co mam zrobić z kominkiem - a w zasadzie chodzi mi o obudowę. Macie może jakieś fajne miejsce www z propozycjami kształtu czopuchów itp...? http://images28.fotosik.pl/70/0817ef8d5c4bb040m.jpg http://images32.fotosik.pl/82/7482c48e45d7206am.jpg Aktualny stan jest taki, że wlot do komina przeniosłem na lewą stronę, aby mi wkład nie wystawał na połowę pokoju. pozdrawiam przedświątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 19.12.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Daro może tu znajdziesz natchnienie, http://www.ruegg-cheminee.com/ww/de/pub/showroom.htmpozdrawiam ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 19.12.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Daro K- ja zrobiłam dokładnie to samo z przeniesieniem kominka ,też mam komin systemowy. Szukałam różnych rozwiązań i w naszym przypadku stwierdziliśmy, że najlepiej będzie wyglądał prosty komiek na zabudowanej ścianie (obejmujący zabudowę komina). Zobacz http://www.kominki.mikolajczyk.net.pl ze Strzegomskiej - naprzeciw Cermagu w rogu nowego budynku Wrobisu - oni będą to u nas robić (projektowali i wykonają). Zabudowa ściany z GK, boki kominka będa z piaskowca, elementy z brecci sarda - ten pionowy element również, wstawki z piaskowca drążonego. Czopuch wykończony strukturą. Projekt wygląda tak:http://foto2.m.onet.pl/_m/bc7a2c6c40a26c52a5d60097e28840f2,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 19.12.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Witajcie Pozdrawiam wszystkich, a tym którzy mnie nie znają, poweim, że jestem tu od lat, dom, który z podobną do Waszej pasji budowałem, musiałem sprzedać Nie poddałem się i postanowiłem wybudować nowy dom. Dziś podzielę się z Wami niestety ale smutkiem, który dotknął mnie dziś od lata tego roku strałem się o zamianę z gminą Wrocław Zamiana , wydawało mi się , była korzystna dla obojga. Niestety prezydent odmówił Jest mi smutno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 19.12.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Jakże wiele wtedy miałem pięknych pomysłów, ile marzeń, ile weny ilu przyjaciół z dni tworzenia TEGO FORUM wejdź http://forum.muratordom.pl/post661949.htm#661949 dziś jeden urzędnik kreśli " NIE "Przykro mi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 19.12.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 a moze wiecej szczegolow smoku ... moze pomozemy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 19.12.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 kupiłem niewielką działką we Wrocku wytyczoną dawno temuw 2006 r ustalono plan zagospodarowania tak, że działka wchodzi w planowaną drogęcałą moją działkę otaczają tereny gminy WrocławWystosowałem wniosek do gminy, by zamienili się ze mną Ja oddam swoją część działki na cele gminy ( droga) a gmina mi na cele budowlanemówiąc wprost, ja chcę zamienić się z gminą gruntem, który jest IM potrzebny na drogę na grunt który mnie jest potrzebny, by spełnić wymagania planu zagospodarowania przestrzennego , czyli bym mógł wybudować domJedyna droga gminy teraz to działania by mnie wywłaszczyć z terenu, który jest IM potrzebnyTo sedno sprawybrak mi słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 19.12.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 U nas gminna droga przechodzi także przez kogoś pole ale gmina proponuje właścielom którzy sąsiadują z osobą która ma pole na planowanej drodze gminnej aby się podzielili i wyznaczyli działki z tą osobą. Drugie rozwiązanie jakie mi się nasuwa ti może możesz wystąpić o zmianę planu zagospodarowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 20.12.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 oba rozwiązania są możliwe na etapie ustalania planu zagospodarowania.Plan mojego terenu wszedł w życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts