Trociu 30.12.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Chciałem po raz kolejny na forum pochwalić firmę MSM za wzorową postawę przy zakupie wełny mineralnej. Kontakt z grupy wełnowej wciąż działa bez zarzutu!!! W dniu dostawy MSM osobiście nawet zadzwonił podając numer telefony do kierowcy. Gorąco polecam!!! Hej Ja też ostatnio miałem transport z MSMa. Dzień wcześniej potwierdzili transport i podobnie z rana przedzwonili z namiarami na kierowcę. Możesz podesłać info o tym kontakcie z grupy wełnowej, bo za chwilę będę brał kolejnego Rockwool'a i może tym razem nie będę zamawiał spod Lublina jak ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.12.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 "O wyższości ściany dwuwarstwowej nad systemem Ytong 36,5 cm (lub odwrotnie). Podaj przykłady z życia wzięte" Mnie przekonał tylko jeden argument - ściana dwuwarstwowa pokryje ewentualne mostki termiczne i niedoróbki ekipy budowlanej. oczywiście bezwzględnie ekipa murująca musi byc super hiper zaufana z 90letnia praktyka w ytongu Tak jak pisze Xena - do jednowarstwowej ściany trzeba mieć wielkie zaufanie do ekipy ....- te nieszczęsne mostki. W dodatku często słyszałam (i czytałam na forum) o sytuacji, gdy tynk cienkowarstwowy uwidacznia cegiełki - szczególnie przy jasnych elewacjach, chyba po deszczu. Trzeba by robić zwykły tynk cementowo-wapienny i na to farba. No właśnie te widoczne cegiełki na tynku to te mostki przez które uciekają sobie nasze złotówki mostki Reasumując wydaje mi się że dom o prostej nieskomplikowanej bryle można spokojne zrobić w technologi jednowarstwowej, ale jak masz projekt skomplikowany (typu wykusze, balkony, itp) to mostków nie unikniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 30.12.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Secam - zależy co masz na myśli mówiąc o prostej bryle. Naszym zdaniem jest prosta, ale co człek to opinia - oceń sam http://www.archipelag.pl/projekty-domow/nastka/ Zmiany widoczne od zewnątrz to brak balkonu, wyjścia z pom. gospodarczego i drzwi na taras (tzn. będą, ale w witrynie). Dabell i Xena - na Was zawsze można liczyć Jeśli ktoś może doradzić lub odradzić to czekam niecierpliwie. Nie a propos - czy jeszcze jest jakaś grupa do pstryczków-elektryczków? Mam już dość spółdzielnianych Elda Bingo Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.12.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Wg mnie prosta Fany projekt wybraliście Czy odgapiłeś ode mnie usunięcie balkonu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 30.12.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Fany projekt wybraliście Miało być "Funny" czy fajny ??? Bo to robi różnicę Czy odgapiłeś ode mnie usunięcie balkonu ?? Tak, odgapiliśmy to od wszystkich, którzy usunęli balkon. Secam - powiem wprost - byłeś naszą inspiracją, muzą czyli. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 30.12.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 trabi, prześliczny domek! Bardzo mi się podoba. My zbudowaliśmy z ytonga, ale jeszcze nie mieszkamy niestety, więc nic nie mogę powiedzieć. Nie będziemy docieplać, ale mamy naprawdę super dokładnie wymurowane ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 30.12.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Secam - zależy co masz na myśli mówiąc o prostej bryle. Naszym zdaniem jest prosta, ale co człek to opinia - oceń sam http://www.archipelag.pl/projekty-domow/nastka/ Zmiany widoczne od zewnątrz to brak balkonu, wyjścia z pom. gospodarczego i drzwi na taras (tzn. będą, ale w witrynie). Dabell i Xena - na Was zawsze można liczyć Jeśli ktoś może doradzić lub odradzić to czekam niecierpliwie. Nie a propos - czy jeszcze jest jakaś grupa do pstryczków-elektryczków? Mam już dość spółdzielnianych Elda Bingo Pozdrav my byliśmy zwolennikami ścian jednowarstwowych, jednak patrząc z perspektywy czasu cieszę się że zdecydowaliśmy się na dwuwarstwowe, mimo że wyjdzie drożej nawet budując super dokładnie, to nie da się uniknąć mostków -> wieńce, słupki, dodatkowe zbrojenia itp. nawet korzystając z elementów systemowych , mają one gorsze właściwości cieplne niż same bloczki klasy 400 a potem do tego te wszytskie podkucia pod rury, grzejniki, puszki el., pełno na każdej ścianie, oczywiście najchętniej występują na zewnętrznych u nas jak teraz schną i schną tynki, nie mamy jeszcze ocieplonego domu z zewnątrz, dokładnie widać te problematyczne miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 30.12.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 tez jestem chetna na zakup pstryczkow elektryczkow najchetniej berker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 30.12.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 też przymierzam się do berkera, może jakaś wspólna grupa na większy rabacik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 30.12.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Dabell gratulacje ELITO FORUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 30.12.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Secam - zależy co masz na myśli mówiąc o prostej bryle. Naszym zdaniem jest prosta, ale co człek to opinia - oceń sam http://www.archipelag.pl/projekty-domow/nastka/ Zmiany widoczne od zewnątrz to brak balkonu, wyjścia z pom. gospodarczego i drzwi na taras (tzn. będą, ale w witrynie). Dabell i Xena - na Was zawsze można liczyć Jeśli ktoś może doradzić lub odradzić to czekam niecierpliwie. Nie a propos - czy jeszcze jest jakaś grupa do pstryczków-elektryczków? Mam już dość spółdzielnianych Elda Bingo Pozdrav[/quot pierwotnie rozważałem ten sam projekt. bardzo dobry wybór. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 30.12.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 pierwotnie rozważałem ten sam projekt. bardzo dobry wybór. A na co w końcu padło? U nas ilość projektów do wyboru mocno ograniczyła szerokość, a raczej wąskość działki. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 30.12.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 TrociuPoszło na priv Czy ktos ma dobry namiar na firmę sprzedajaca styropian na posadzki??? O PW Aris wiem, ale moze jest gdzies jeszcze lepsza oferta??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 30.12.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 as24 bardzo dziekuje za namiaryPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 31.12.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 pierwotnie rozważałem ten sam projekt. bardzo dobry wybór. A na co w końcu padło? U nas ilość projektów do wyboru mocno ograniczyła szerokość, a raczej wąskość działki. Pozdrav http://www.projekty-domow-parterowych.pl/projekt-domu-HERMES-3547-3.html coś takiego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 31.12.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 też przymierzam się do berkera, może jakaś wspólna grupa na większy rabacik? chętnie się podłaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 31.12.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Ile wpadek miał Kaczyński, ile dziewczyn miał Łyżwiński, ile Giertych miał idei, ile w Tusku jest nadziei, ile Lepper ma wyroków, Ile Miller razy kłamał,ile Kwach obietnic złamał, ile Beger owsa zjadła, ile Kalisz nosi sadła, TYLE SZCZĘŚCIA W NOWYM ROKU http://www.albumik.pl/albumy/secam/forum/2001184305396.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 31.12.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Witajcie, dawno mnie tu nie bylo ale znow jestem, u nas na budowie skonczylismy tynki niedlugo zaczynamy wykanczac lazienki i robic kuchnie no i powoli szykowac sie do przeprwadzki. Chcialabym rowniez wszystkim zyczyc Szczesliwego Nowego Roku 2008 i owocnych budów w tymże nowym roku) pozdrwaiam flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 01.01.2008 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 też przymierzam się do berkera, może jakaś wspólna grupa na większy rabacik? O,to i ja się piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 01.01.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 A ja chciałem zapytać o samopoczucie - boli kogoś głowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts