Daro_K 07.01.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Halszka.ka - gratulacje!! Niebawem zrobić trzeba zloti jak wszyscy pobudujemy już dokońca, usiąść w spiżu - i z satysfakcją wychylić jasne przeniczne Ale dla mnie jeszcze to odległą perspektywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 07.01.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 halszka.ka gratuluję wprowadzki. cały czas mam przed oczami Twoją dachówkę mmmmmmmm Czy blaszak żyje czy zmienił pana ? Do palących i planujących pelety: z Waszych postów wynika, że palenie peletami jest tańsze niż groszkiem, czy paliwo jest tańsze ale zużycie jest większe? Czy ktoś z Was ma porównanie takich kosztów przy obecnych cenach ? Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 07.01.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witaj Halinko ....od pazdziernika mieszkamy w nowym domku, Wielkie gratulacje z okazji wprowadzenia. Pewnie fajnie być już na swoim Nie to żebym się narzucał ale może jakieś zdjęcia pokarzesz ....bez FORUM nigdy by nam sie nie udalo wybudowac domku Całkowicie potwierdzam Twoje słowa - mnie też - forum to skarbnica wiedzy i szalonych pomysłów. Tesknie za Wami Ale chyba nie zamierzasz nas opuszczać Grzesiu, dzieki za zyczenia Berdzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 07.01.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Halszka, gratuluje i zazdraszczam!i tak jak Grzesiu domagam sie fotekpozdrawiamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 07.01.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Dzieki za gratulacje, z powodu braku dostepu do internetu mam problem z pokazaniem fotek, ale cos wykombinuje, i sie pochwale.... ale jeszcze nie wiem kiedy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 07.01.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Ja także przyłączam się do gratulacji. No i oczywiście z utęsknieniem czekam na jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 07.01.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 halszka tu i teraz pokazuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 07.01.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 halszka gratulacje z okazji zamieszkania we własnym domu.Niech się dobrze mieszka !!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 07.01.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 halszka tu i teraz pokazuj! Bo jak nie to sami przyjedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 07.01.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 bo jak nie to sami przyjedziemy wszyscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 07.01.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Bo jak nie to sami przyjedziemy WSZYSCY hehe - nono - przyjedziemy, mam miejsce w aucie ale zabieram Anie i Jolę, (z mężami?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 07.01.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 halszka.ka gratuluję wprowadzki. cały czas mam przed oczami Twoją dachówkę mmmmmmmm Czy blaszak żyje czy zmienił pana ? Do palących i planujących pelety: z Waszych postów wynika, że palenie peletami jest tańsze niż groszkiem, czy paliwo jest tańsze ale zużycie jest większe? Czy ktoś z Was ma porównanie takich kosztów przy obecnych cenach ? Pozdrav Moje spostrzeżenia są takie: - koszty groszek - pellet - praktycznie takie same. - pod warunkiem, że masz dobry groszek - a zwykle składują pod chmurką i jest mokry, więc u mnie groszkiem wychodziło jakby nawet drożej. - korzyść pelletu: dużo lepszy zapach w kotłowni, duuużo mniej popiołu (w praktyce ze 3 - 5%, czyli 30 spalonych worków = 1 worek popiołu) - popiół rozsiewasz na trawnik jako nawóz - jest czysto - mniej sadzy w moim przypadku są dwa minusy pelletu: trzeba go objętościowo więcej (mniejszy ciężar właściwy od węgla), więc 5 ton pelletu to nie to samo co 5 ton groszku - zajmuje więcej miejsca, nie można przechowywać go na dworze, bo jak złapie wilgoć to po nim. mam jako takie porównanie. paliłem i jednym i drugim i jak dla mnie to mając możliwość i dostęp do pelletu to tylko tak. W tej chwili mam już podliczony sezon grzania za grudzień. od 1 grudnia co + ciepła woda = 360 PLN dom 290m w tym garaż na dwa auta temperatura w domu 24 st. w dzień 22 na noc ciepła woda 57 st. temperatura w garażu 10 st. dość częste wietrzenie od czasu do czasu popalam w kominku, bardziej "dla oka", no ale ciepła też zostaje. kwota nie uwzględnia prądu do obsługi pieca i pomp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
widmoboy 07.01.2008 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witam i pozdrawiam . Piszę do Was z grupy opolskiej, Moze na waszym terenie są bardziej przyjazne ceny wełny mineralnej. Mam na myśli Uni Matę 180 i 50 mm. Może być też inna wersja. Chodzi mi jakieś namiary na składy materiałow gdzie można się czegoś dowiedzieć.Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 08.01.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Wyobraźcie sobie, że straciłem hydraulików. Wypadek losowy - leży w szpitalu. Szukam więc nowej ekipy - proszę o jakieś sugestie i sprawdzone ekipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 08.01.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Bo jak nie to sami przyjedziemy WSZYSCY hehe - nono - przyjedziemy, mam miejsce w aucie ale zabieram Anie i Jolę, (z mężami?) Ja bym na Twoim miejscu zabrał bez ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 08.01.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Bo jak nie to sami przyjedziemy WSZYSCY hehe - nono - przyjedziemy, mam miejsce w aucie ale zabieram Anie i Jolę, (z mężami?) Ja bym na Twoim miejscu zabrał bez ....... Daro_KJeśli mogę coś zasugerować - weź Anię oraz Jolę z Melisą pepe* Dzięki wielkie - to się nazywa "wyłożyć jak krowie na miedzy". Tylko moment - to niby ja tu mam być tą krową ???? Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 08.01.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Halszka! Ja juz z Jolą i Melisą mam transport Napisz tylko kiedy mozemy przyjechac. widmoboy - sprobuj skontaktować się z Arkiem Kinastem z MSM w sprawie welny, powolaj sie na nasza grupe. tel 604458627 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 08.01.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Daro_KJeśli mogę coś zasugerować - weź Anię oraz Jolę z Melisą A obecywałem sobie że nie dam się wciągnąć w tą dyskusję To ja zabiorę Anię i Jolę z Melisą a Daro zabiera samych mężów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 08.01.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Sluchajcie, naprawde nie ma tu kogos kto wiercil u siebie studnie, ma jakies doswiadczenia w tej dziedzinie lub moze kogos polecic ? Prosze dajcie znac, nie moge znalezc fachowcow albo sa w "strasznej" cenie ktoś tu kiedyś jakiś czas temu pisał o firmie http://www.guttex.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 08.01.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 halszka GRATULUĘ ZAMIESZKANIA W DOMKU!!! Daro kiedy kończysz swój dom? Kiedy będziemy pili to piwo w Spiżu? Obiecaj mi tylko, że nie wcześniej niż na wakacje (muszę młode urodzić) BK, fasola swego czasu szukałam takich listew, z tym że chciałam je montować przy suficie. Znalałam coś takiego w Domarze na stoisku z tapetami oraz duży wybór różnych wzorów na Buforowej przy wjeździe na Chemię. Jest taki budynek/biurowiec po prawej i na parterze jest firma zajmująca się tym listwami. Nie są to listwy syropianowe ale z jakieś pianki poli......owej Nie przytoczę nazwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts