BK 10.11.2003 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 To znowu ja. Przeczytajcie w Polityce: http://polityka.onet.pl/162,1139256,1,0,artykul.html(o jakości materiałów budowlanych) czy ktoś z Was się z takim czymś zetknął? Czy słyszeliście o takich wypadkach wśród znajomych?Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 10.11.2003 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 ależ Misiuuuuuuuuu... no przecie Ty tu bywałeś, a ja o tych,co ich dokumentnie wsiorbło. no ale to ich strata przecie, no nie?? nie chcą się kolegować, to nie mimo wszystko mogłaś wspomnieć Ale możesz mnie udobruchać podrapaniem za uszkiem......nie LEWYM, za prawym uszkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 10.11.2003 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 Sławek wypozycz po prostu nagrzewnice - podlączasz butle i z głowy. Wypozyczaniem zajmuje sie firma http://www.rekuperatory.pl z Wrocławia. maja zwykle nagrzewnice roznej mocy, wiec cos dobierzesz. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.11.2003 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 Witajcie mam pytanie, czy w waszych okolicach mozna kupc taniej kostke brukową?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 10.11.2003 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 Aka - dzięki za podpowiedź, spróbuję tam uderzyć... Teska - z tego co wiem, to wrocławski magistrat wyprzedaje część starej kostki pozostałęj po remontach ulic. Kiedyś jednak przeglądałem ich ceny i musze przyznać, że były dość wysokie. Chyba najlepiej jest kupować bezpośrednio u producenta, tj. w okolicach Strzegomia i Strzelina (na pd.-zach. i pd. od Wrocławia) - gdzie są największe kamieniołomy granitu w Polsce. Musisz jednak wiedzieć, że tam wydobywa się wyłącznie granit o szarym zabarwieniu (odrobinę jaśniejszy w Strzelinie), czerwony jest chyba w całości sprowadzany z żółtawy jest w Karkonoszach, ale też diabelnie drogi... Ja chcę podjazd wyłożyć "kocimi łbami" i dziś przeczytałem na forum, że fajne, kolorowe otoczaki można kupić za 48 pelenów za tonę we wrocławskim porcie rzecznym. Tylko wąską ścieżkę wyłożę drobną granitową kostką, pewnie nie wcześniej, niż za jakieś 5 lat . Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.11.2003 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 Sławek i taka szara mnie interesuje....u mnie w hurtowni jest po 250 zł/tone , natomiast czerwona za 600 zł/toneczy masz moze namiary?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 10.11.2003 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 Teska, zapomniałaś dodać, jakiej wielkości ma być ta kostka Spróbuj tutaj: http://www.grabinex.com.pl http://www.piramida-strzegom.pl/cennik_pl.html http://www.granit-strzegom.com.pl Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 11.11.2003 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 Wszyscy w tym Wrocku świętują , że nawet nikt na forum nie zajrzy. Mam nadzieję, że macie dobrą pogodę. Smoku do Wrocka przyjeżdżam w piątek i spróbuję się zaraz z Tobą skontaktować. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 11.11.2003 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 Cześć ! Sławek, czekam, może podlecisz na budowę do mnie ? Teska, w okolicach Strzegomia pytałem o ceny kostki. 8/10 i podobna była w cenie 140- 170 zł/tonę, a transport ? Pozdrawiam wszystkich nowych forummurarzy z okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anton68 11.11.2003 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 witam ale wam zazdroszcze macie ten czas, ktorego mi brak na pisanie SMOKU-na prywatny wysle ci telefon tego hydraulika;ma szyldzik swojej firmy na ul.kosciuszki we wroclawiu ale mieszka kolo wiszni malej,wreszcie przychodzi sen zimowy,wiecej czasu,potem wiosna i ruszam tzn.startuje z moim domkiem,pozdrowieni dla calego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 11.11.2003 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 Anton, wielkie dzięki. Co prawda, hydraulik kończy swoją partacką twórczość i mam już go po dziurki , ale zostanie jeszcze podłączenie wszystkiego, i wiem, że zrobi to już ktoś inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 12.11.2003 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 BK, ja lałam fundamenty zimą, da sie to zrobić, ale trzeba mieć dobrze przygotowaną budowę: fundamenty trzeba zakrywać matami słomianymi, zeby sie nie wychładzały. Beton przy wiązaniu wydziela ciepło, jeśli wylana jest duza masa betonu, to słoma wystarczy, zeby nie przemarzł, bo w masie sam sie ogrzewa (przy cienkich płytach czy scianach nie da sie tego zrobic-wychłodzą sie) Wiecie moze jak sie pozbyć wełny mineralnej z twarzy i rąk ? Ocieplałam z mezem kawałek domu, wszystko mnie swędzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 12.11.2003 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Alanta, niemożliwe żebyś nie czytała o tym, że wełna zagraża zdrowiu kładącym ją - powinno się wystrzegać kontaktu ze skórą i drogami oddechowymi. Najlepiej jest nakładac ją w rękawicach i maseczce na twarzy. Ale pewnie sama to wiesz i ignorujesz Smoku chętnie odwiedzę Twoją budowę, jak już wcześniej wspomniałem, zadzwonię po przyjeździe. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 12.11.2003 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Sławku, wełna nie jest rakotwórcza, pisałam już kiedyś o tym. Nie moze też uczulać (jestem alergikiem), bo powstaje z kamienia bazaltowego, może tylko podrażniać. Miałam rękawice, długie rękawy i maseczke, ale w ferworze upychania jej miedzy elementami drewnianymi (balansowałam na wąskiej desce ) musiałam przetrzeć rękawicą twarz i teraz sie czuję, jakby mi broda rosła No i rękawice trzebaby chyba szczelnie przykleić do rękawów, żeby wełna nie dostała sie pomiedzy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 12.11.2003 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Cześć wszystkim ! Też czeka mnie ocieplanie na dniach, czyba założę jakiś akwalung Wywiesiłem na tablicy swoje ogłoszenie, ale może nie każdy czyta, więc napiszę tu Sprzedam agregat prądotwórczy, moc 2 kW , szczegóły tu: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=15276 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 12.11.2003 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 No to pozostaje Ci tylko pocierpieć przez najbliższe dni... Wiem, że wełna nie jest rakotwórcza, ale podrażnia skórę i co gorsza drogi oddechowe - dlatego na wełnę pomiędzy legarami podłogi dałem pod deski izolację przeciwpyłową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 12.11.2003 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 No to pozostaje Ci tylko pocierpieć przez najbliższe dni... Tylko jak to zniesc, w pracy już patrzą na mnie podejrzliwie, pewnie myślą, ze mam jakiegoś świerzba czy cóś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 12.11.2003 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Cześc wszystkim Mam pytanie - jak można ocenić koszt budowy przed zakupem projektu? Czy ktoś mógłby mi pomóc i podać najniższe możliwe ceny, jakie udało się uzyskać(wytargowac) materiałów takich jak: Ytong (wzgl. suporex), Porotherm, max. Jest mi to bardzo potrzebne do wyliczenia kosztów i zaplanowania budżetu - czy stać mnie na budowę czy nie. Jak liczycie koszty wykonawców? Będę wdzięczna za info. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HankaR 12.11.2003 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Witam wszystkich! Poszłam dziś pooglądac sobie projekt do Archipelagu i dowiedziałam się, że jeszcze nie jest "wyrysowany", bo go do tej pory nikt nie kupował. Myślicie, że to dobrze, czy źle? A może bez znaczenia? Tak czy siak muszę czekać 4 tygodnie, żeby zobaczyć chociażby przekrój pionowy - a też miałam ambitne plany wybudować się w jeden sezon... Ale jak się tak zaczyna, to nie sądzę... Aha! Czy ktoś z Was zetknął się z grzejnikami wpuszczanymi w podłogę? Mam dużo drzwi balkonowych w saloonie i chciałabym przed nimi zamontować takie grzejniki. Pozdrawiam ciepło pomimo przymrozków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.11.2003 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 witajcie długo mnie nie było - ale już jestem pozdrawiam wszystkich aka - sorrki że się nie odzywałam tak długo, ale byłam odcięta od komputerka wysyłam odpowiedź na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts