scur 18.01.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Pani Koala - bardzo się cieszę. http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/e035.gifUczucie takie jakbyś dostała drugą szansę, prawda? Pozdrawiam Cię koleżanko bardzo serdecznie a ten szampan to za Twoje zdrówko.http://www.cosgan.de/images/more/bigs/e118.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 18.01.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 halszka.ka - Halinko bardzo Ci gratuluję i cieszę się, że już dom wygląda jak dom. Pamiętam jak rozmawiałyśmy kilka dni po tym jak się wprowadziliście i jak byłaś podłamana tym, że nie wykończone, że takie "surowe". Widzisz już minęło i już o tym pewnie nie pamiętacie. Kuchnia śliczna a garderoba cudowna. Nie będę oryginalna jak zapytam o stolarza od zabudowy garderoby, ale cóż - pytam. Podeślij proszę namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 18.01.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 O To teraz ja się pochwalę mamy stan surowy otwarty ( nareszcie ). Jak pogoda dopisze to za dwa tygodnie będę posiadaczem okien. http://images34.fotosik.pl/111/7651af1a8b946476m.jpg Piękny domek. Takie klimaty lubię. U siebie ze wzgl. na kasę zlikwidowałam coś bardzo podobnego (własnie klimatem). Spójrz na mój avatarek - podobne podcienie jak na Twoim tarasie. Ale ich nie ma w rzeczywistości. Cóż, jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Gratuluję SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 18.01.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Ja myślałam o gipsowych, ale teraz sama nie wiem które lepsze. Marpa ma rację jeśli chodzi o tynki. Gdybym drugi raz wybierała, wybrałabym cem-wap. Teraz mam gipsowe i drugi raz nie chciałabym takich. Gdzie nie stukniesz - dziura , koszmar. strasznie mnie to wkurza. Mieszkamy krótko a juz jest tyle ubytków w ścianach jakbyśmy nie wiadomo jak po ścianach latali. Tynki u Marpy widziałam osobiście i potwierdzam - piękne, dokładnie wykonane i TWARDE (A TO BARDZO WAŻNE). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 18.01.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 no właśnie o schodach nic nie napisali... Ale skoro nie napisali to zakładam że są... a jak nie ma to będą Tak mnie życie (czytaj. budowanie) nauczyło, że jeśli nie napisali to zakładam, że ... nie ma... i nie będzie (w tej cenie). Sorki ale takie są realia. Dopytuj o wszystko i dopisuj. Wirtualnie to ja taka przemądrzalska jestem. W realu to już trochę gorzej sobie z tymi fachowcami radzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 18.01.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 ps. Smoku, to Ty?? Ten sam ale z nowym zadaniem budowania Witaj Stara Gwardio !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 18.01.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Jakie wielkie powrotyi. SMOK, Yemiołka. Jak nas jeszcze dziś Ivoneska nawiedzi to dopiero będzie szczęście. Witajcie i tak na marginesie od razu zapytam. Czy Twoje działeczkowe kłopoty, Smoku, znalazły szczęśliwy koniec ? Dziś jest mój szczęśliwy dzień !!! Prezydent zgodził się na dosprzedaż gruntu. Teraz krojczy, wyceniacz, i wszyscy święci... Ale udało się :) Poadrawiam Was wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 18.01.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 witajta Gruppo po internetowym odwyku [mym]! pozdrawliaju serdecznie! ps. Smoku, to Ty?? yemiołka, długo byłaś na tym odwyku ale się nie dało co nie? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 18.01.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Pamiętam Mam nawet nowe pomysły, bo moją specjalnością jest oświetlenie domu, sceny świetlne, tutaj mam dla Ciebie wiele propozycji (niedrogich ) ok to myśl - to co mogę Ci teraz powiedzieć to na pewno zostaną jednak we wszystkich roletach silniki. Ale nie wiem czy chcemy na pilota - chyba bardziej do mnie przemawiają pstryczki zespolone w punktach domu przy wyłącznikach światła niebawem (wczesną wiosną) się pewnie spotkamy i pogadamy Ja myślę o sterowaniu dualnym, znaczy z "pstryczka, bądź pilota. Jeśli pilot się uszkodzi (proponuję sterowanie poważnej firmy http://www.moeller.pl/DesktopDefault.aspx )to zostaje sterowanie manualne Nie ma możliwości by zostać zamkniętym w domu W swoim poprzednim domu zastosowałem namiastkę sterowania "sceną świetlną", bardzo podobało mi się to. Jest wiele plusów przemawiających za, jeśli jesteście zainteresowani, piszcie. Pozdrawiam, jeszcze raz bardzo happy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 18.01.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 w naszym doborowym towarzystwie brakuje jeszcze kilku,przede wszystkim naszego Ojce Frankai'a.Gadałem z nim , był w hameryce, od tego czasu ślad zaginął.Frankai , odezwij się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 18.01.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Pani Koala, cieszymy się z Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 18.01.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Koala, bidoku, aleć stresa miałaś... no ale już za Tobą, cieszym się wraz! BK, nie da się! a ze Smokiem [smoku, mordo Ty moja [[i tu zielona morda ]]!] ustalilim, że chlejem! ot i co! więc wsjech potencjalnych współpijców uprasza się o podawanie pasujących terminów. a Ivo & Dobrzyka uprasza się ponadto o kontaktos na priv ze mnoj albo Siarkożercą - bo telefony jakieś takie nieaktualne. a tak w ogóle zaplotkować muszę - Smok mi zaryczał w słuchawkę, po czym romantycznie poszłam gary zmywać. i nad tym zlewem ryknęłam śmiechem homeryckim na wspomnienie, jak to Smok onegdaj tak się śpieszył na imprezkę u nas, że wskoczył do autka i całe miasto przejechał oraz wsi kilka... w kapciach co zauważył dopiero u nas pod chatą. czyli było wesoło. i będzie wesoło. no bo czemu nje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Jacek 18.01.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 kafelkarza plisplis! Cześć Xena, . Tak sobie myślę Xena jest fajna - kupiła mi kiedyś pstryczki w super cenie. To ja jej się teraz odwdzięczę i polecę najlepszego kafelkarza jakiego znam. Zaraz pójdzie na prv. Witam, Strasznie dawno mnie tu nie było bo na budowie cały czas gorąco a do tego studia więc czasu wciąż mało. Jeśli ktoś potrzebuje to mogę polecić dobrego murarza, "dacharzy" jeśli chodzi o tynkarzy (robimy cem-wap) to jak na razie wszystko jest super ale wolę nie zapeszać. Jeśli nadal będzie ok to się odezwe i jak ktoś będzie potrzebował to chetnie dam namiar. Oczywiście nie będzie problemu żeby wpaść do nas do Nadolic Wielkich i zobaczyć ich pracę (działają we wszystkich okolicach) Ja natomiast mam prośbę, jeśli ktoś ma kafelkarza (myslę o tym fenomenalnym od "Scur'a) to bardzo proszę o namiar na priv. Byłoby świetnie jeśli robiłby łazienki kompleksowo Jakby ktoś miał również posadzkarzy to też poproszę bo u nas niebawem kończą tynki a potem to już tylko hydraulik i posadzki. Z góry dziękujemy i pozdrawiamy wszystkich budujących! Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 18.01.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Koala, bidoku, aleć stresa miałaś... no ale już za Tobą, cieszym się wraz! BK, nie da się! a ze Smokiem [smoku, mordo Ty moja [[i tu zielona morda ]]!] ustalilim, że chlejem! ot i co! więc wsjech potencjalnych współpijców uprasza się o podawanie pasujących terminów. a Ivo & Dobrzyka uprasza się ponadto o kontaktos na priv ze mnoj albo Siarkożercą - bo telefony jakieś takie nieaktualne. a tak w ogóle zaplotkować muszę - Smok mi zaryczał w słuchawkę, po czym romantycznie poszłam gary zmywać. i nad tym zlewem ryknęłam śmiechem homeryckim na wspomnienie, jak to Smok onegdaj tak się śpieszył na imprezkę u nas, że wskoczył do autka i całe miasto przejechał oraz wsi kilka... w kapciach co zauważył dopiero u nas pod chatą. czyli było wesoło. i będzie wesoło. no bo czemu nje? ech... dzwonię do Ivonesca'i i nic... chiba napiszę emilka. No to piszę. PS. te kapcie to nie ściema.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 18.01.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Pani Koala !Az mi wstyd, dopiero doczytalam w PW od ciebie o hist-pacie , ale na szczescie juz po strachu, cos podobnego, w mniejszej skali przeszlam, i wiem jaka to ulga, jak inaczej patrzy sie na swiat , problemy, na bliskich ..Wracaj bo zdrowia !!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 18.01.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Agnieszko! Ano bylo ciezko, ale juz najgorsze minelo, teraz sie smiejemy z tego jak mieszkalismy pierwszy miesiac Pare osob pytalo o garderobe, robilismy ja w Astrze w firmie ktorej nazwy dokladnie nie pamietam, Mebel .... Majster albo Mix , sasiaduje z firma robiaca meble kuchenne EXPERT tel. 507 105 141 z projektu i wykonania jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 18.01.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Od dziś jestem błogosławiony bowiem skończyłem prace na chórze w kościele pw. Najświętszej Maryi Panny Pokoju we WrockuAve Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 18.01.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Od dziś jestem błogosławiony bowiem skończyłem prace na chórze w kościele pw. Najświętszej Maryi Panny Pokoju we Wrocku Ave Prace budowlane masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 18.01.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Wyobraźcie sobie, że straciłem hydraulików. Wypadek losowy - leży w szpitalu. Szukam więc nowej ekipy - proszę o jakieś sugestie i sprawdzone ekipy? Daro - trochę wyżej na stronie podawałam namiar na mojego instalatora (p. Sławek Szynka), który robił u mnie całośc instalacji, również hydrauliczną. Dabell. Oto wycena Pana Sławka. Chyba chciał na mnie zarobić na wakacje. Bardzo miły, i więcej nic nie będę mówił. A może powinienem założyć obcisłe skorzane spodnie do negocjacji, bo miniówek nie noszę Sami poczytajcie: Robocizna Brutto 7% Montaż grzejników 300,00 zł /szt. Montaż rozdzielaczy 300,00 zł /szt. Montaż kotłowni 2 500,00 zł/kpl. Wykonanie ogrzewania podłogowego 60,00 zł/m2 Montaż kolektorów słonecznych 3 000,00 zł/kpl. Wykonanie instal. wodnej (pkt.=cieła+zimna) 250,00 zł/pkt Wykonanie instal. kanalizacyjnej 80,00zł/pkt Wykonanie instalacji gazowej 200,00 zł/pkt Mam wyceny na 40% niższe kwoty, więc u mnie Pan S nie zarobi grosza. Ale bardzo pouczjące doświadczenie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 18.01.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Darok_K opadła mi szczęka, normalnie do samej podłogi... PS.widział ktoś ogłoszenie o kursie dla instalatorów?? chętnie się przekwalifikuję, zrobię 1 instalację miesięcznie i pożyje jak pączek w maśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts