Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

halszka.ka - Halinko bardzo Ci gratuluję i cieszę się, że już dom wygląda jak dom.

Pamiętam jak rozmawiałyśmy kilka dni po tym jak się wprowadziliście i jak byłaś podłamana tym, że nie wykończone, że takie "surowe".

Widzisz już minęło i już o tym pewnie nie pamiętacie.

Kuchnia śliczna a garderoba cudowna. :roll:

Nie będę oryginalna jak zapytam o stolarza od zabudowy garderoby, ale cóż - pytam. Podeślij proszę namiary.

O

To teraz ja się pochwalę mamy stan surowy otwarty ( nareszcie ).

Jak pogoda dopisze to za dwa tygodnie będę posiadaczem okien.

http://images34.fotosik.pl/111/7651af1a8b946476m.jpg

Piękny domek. Takie klimaty lubię. U siebie ze wzgl. na kasę zlikwidowałam coś bardzo podobnego (własnie klimatem). Spójrz na mój avatarek - podobne podcienie jak na Twoim tarasie. Ale ich nie ma w rzeczywistości. Cóż, jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. :wink:

Gratuluję SSO

Ja myślałam o gipsowych, ale teraz sama nie wiem które lepsze.

Marpa ma rację jeśli chodzi o tynki. Gdybym drugi raz wybierała, wybrałabym cem-wap.

Teraz mam gipsowe i drugi raz nie chciałabym takich. Gdzie nie stukniesz - dziura , koszmar. strasznie mnie to wkurza. Mieszkamy krótko a juz jest tyle ubytków w ścianach jakbyśmy nie wiadomo jak po ścianach latali.

Tynki u Marpy widziałam osobiście i potwierdzam - piękne, dokładnie wykonane i TWARDE (A TO BARDZO WAŻNE).

no właśnie o schodach nic nie napisali... :-?

Ale skoro nie napisali to zakładam że są... a jak nie ma to będą :)

Tak mnie życie (czytaj. budowanie) nauczyło, że jeśli nie napisali to zakładam, że ... nie ma... i nie będzie (w tej cenie).

Sorki ale takie są realia. Dopytuj o wszystko i dopisuj.

Wirtualnie to ja taka przemądrzalska jestem. W realu to już trochę gorzej sobie z tymi fachowcami radzę

Jakie wielkie powrotyi. SMOK, Yemiołka. Jak nas jeszcze dziś Ivoneska nawiedzi to dopiero będzie szczęście.

Witajcie i tak na marginesie od razu zapytam. Czy Twoje działeczkowe kłopoty, Smoku, znalazły szczęśliwy koniec ?

Dziś jest mój szczęśliwy dzień !!!

Prezydent zgodził się na dosprzedaż gruntu.

Teraz krojczy, wyceniacz, i wszyscy święci...

Ale udało się :):):)

Poadrawiam Was wszystkich

Pamiętam :)

Mam nawet nowe pomysły, bo moją specjalnością jest oświetlenie domu, sceny świetlne, tutaj mam dla Ciebie wiele propozycji (niedrogich ;) )

ok to myśl ;)

- to co mogę Ci teraz powiedzieć to na pewno zostaną jednak we wszystkich roletach silniki. Ale nie wiem czy chcemy na pilota - chyba bardziej do mnie przemawiają pstryczki zespolone w punktach domu przy wyłącznikach światła

:D niebawem (wczesną wiosną) się pewnie spotkamy i pogadamy ;)

Ja myślę o sterowaniu dualnym, znaczy z "pstryczka, bądź pilota.

Jeśli pilot się uszkodzi (proponuję sterowanie poważnej firmy http://www.moeller.pl/DesktopDefault.aspx )to zostaje sterowanie manualne

Nie ma możliwości by zostać zamkniętym w domu ;)

W swoim poprzednim domu zastosowałem namiastkę sterowania "sceną świetlną",

bardzo podobało mi się to.

Jest wiele plusów przemawiających za, jeśli jesteście zainteresowani, piszcie.

Pozdrawiam, jeszcze raz bardzo happy.:)

Koala, bidoku, aleć stresa miałaś... no ale już za Tobą, cieszym się wraz!

BK, nie da się! :lol:

a ze Smokiem [smoku, mordo Ty moja [[i tu zielona morda 8) ]]!] ustalilim, że chlejem! ot i co! więc wsjech potencjalnych współpijców uprasza się o podawanie pasujących terminów.

a Ivo & Dobrzyka uprasza się ponadto o kontaktos na priv ze mnoj albo Siarkożercą - bo telefony jakieś takie nieaktualne.

a tak w ogóle zaplotkować muszę - Smok mi zaryczał w słuchawkę, po czym romantycznie poszłam gary zmywać. i nad tym zlewem ryknęłam śmiechem homeryckim na wspomnienie, jak to Smok onegdaj tak się śpieszył na imprezkę u nas, że wskoczył do autka i całe miasto przejechał oraz wsi kilka... w kapciach :lol: co zauważył dopiero u nas pod chatą.

:lol: czyli było wesoło. i będzie wesoło. no bo czemu nje? 8)

kafelkarza plisplis!

Cześć Xena, :) .

Tak sobie myślę :roll:

Xena jest fajna - kupiła mi kiedyś pstryczki w super cenie.

To ja jej się teraz odwdzięczę i polecę najlepszego kafelkarza jakiego znam. :)

Zaraz pójdzie na prv.

Witam,

Strasznie dawno mnie tu nie było bo na budowie cały czas gorąco a do tego studia więc czasu wciąż mało. Jeśli ktoś potrzebuje to mogę polecić dobrego murarza, "dacharzy" jeśli chodzi o tynkarzy (robimy cem-wap) to jak na razie wszystko jest super ale wolę nie zapeszać. Jeśli nadal będzie ok to się odezwe i jak ktoś będzie potrzebował to chetnie dam namiar. Oczywiście nie będzie problemu żeby wpaść do nas do Nadolic Wielkich i zobaczyć ich pracę (działają we wszystkich okolicach) Ja natomiast mam prośbę, jeśli ktoś ma kafelkarza (myslę o tym fenomenalnym od "Scur'a) to bardzo proszę o namiar na priv. Byłoby świetnie jeśli robiłby łazienki kompleksowo Jakby ktoś miał również posadzkarzy to też poproszę bo u nas niebawem kończą tynki a potem to już tylko hydraulik i posadzki. Z góry dziękujemy i pozdrawiamy wszystkich budujących!

Jacek

Koala, bidoku, aleć stresa miałaś... no ale już za Tobą, cieszym się wraz!

BK, nie da się! :lol:

a ze Smokiem [smoku, mordo Ty moja [[i tu zielona morda 8) ]]!] ustalilim, że chlejem! ot i co! więc wsjech potencjalnych współpijców uprasza się o podawanie pasujących terminów.

a Ivo & Dobrzyka uprasza się ponadto o kontaktos na priv ze mnoj albo Siarkożercą - bo telefony jakieś takie nieaktualne.

a tak w ogóle zaplotkować muszę - Smok mi zaryczał w słuchawkę, po czym romantycznie poszłam gary zmywać. i nad tym zlewem ryknęłam śmiechem homeryckim na wspomnienie, jak to Smok onegdaj tak się śpieszył na imprezkę u nas, że wskoczył do autka i całe miasto przejechał oraz wsi kilka... w kapciach :lol: co zauważył dopiero u nas pod chatą.

:lol: czyli było wesoło. i będzie wesoło. no bo czemu nje? 8)

ech...

dzwonię do Ivonesca'i i nic...

chiba napiszę emilka.

No to piszę.

PS. te kapcie to nie ściema.... ;)

Agnieszko!

Ano bylo ciezko, ale juz najgorsze minelo,

teraz sie smiejemy z tego jak mieszkalismy pierwszy miesiac :oops: :roll: :lol:

Pare osob pytalo o garderobe,

robilismy ja w Astrze w firmie ktorej nazwy dokladnie nie pamietam,

Mebel .... Majster albo Mix ,

sasiaduje z firma robiaca meble kuchenne EXPERT

tel. 507 105 141 z projektu i wykonania jestem zadowolona

Wyobraźcie sobie, że straciłem hydraulików. Wypadek losowy - leży w szpitalu. Szukam więc nowej ekipy - proszę o jakieś sugestie i sprawdzone ekipy?

Daro - trochę wyżej na stronie podawałam namiar na mojego instalatora (p. Sławek Szynka), który robił u mnie całośc instalacji, również hydrauliczną.

Dabell. Oto wycena Pana Sławka. Chyba chciał na mnie zarobić na wakacje. Bardzo miły, i więcej nic nie będę mówił. A może powinienem założyć obcisłe skorzane spodnie do negocjacji, bo miniówek nie noszę 8)

Sami poczytajcie:

Robocizna Brutto 7%

Montaż grzejników 300,00 zł /szt.

Montaż rozdzielaczy 300,00 zł /szt.

Montaż kotłowni 2 500,00 zł/kpl.

Wykonanie ogrzewania podłogowego 60,00 zł/m2

Montaż kolektorów słonecznych 3 000,00 zł/kpl.

Wykonanie instal. wodnej (pkt.=cieła+zimna) 250,00 zł/pkt

Wykonanie instal. kanalizacyjnej 80,00zł/pkt

Wykonanie instalacji gazowej 200,00 zł/pkt

Mam wyceny na 40% niższe kwoty, więc u mnie Pan S nie zarobi grosza. Ale bardzo pouczjące doświadczenie ;]