Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Witam,

pierwszy wpis więc proszę o wyrozumiałość.

Poszukuję ekipy do budowania na przyszły rok.

Wejście w okolicach marca (jak pogoda pozwoli).

Minimum stansurowy otwarty, ale najlepiej wolałbym całość.

Budowanie w technologii Silka+styropian.

Będę wdzięczny za ppomoc.

Witam

Jak chcesz to mogę Ci podać namiar na naszego murarza (namiar dostałem od Marzki z forum) Są ok a do tego w przystępnej cenie.Sam ich sprawdziłem u siebie na budowie i uważam że warto było ich zatrudnić.

P.S. Marzka jeszcze raz dzięki

Pozdrawiam

Jacek

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Nnno, kominkek skończony!

Wiec moge sie nim w końcu pochwalic:

http://galeria.wozik.com/albums/userpics/10001/thumb_g_2007_12_08_008614.jpg

Cześć kulka

Śliczny ten Twój kominek!!!

Mogę prosić o namiar na wykonawcę i materiały???

Jeśli napisałabyś jeszcze ile Cię kosztował to byłoby suuuuper

Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie

Jacek

a ze Smokiem [smoku, mordo Ty moja [[i tu zielona morda 8) ]]!] ustalilim, że chlejem! ot i co! więc wsjech potencjalnych współpijców uprasza się o podawanie pasujących terminów.

Czyżby rozpoczęcie sezonu grillowego? Niedługo luty, najwyższy czas

Najlepiej jakiś weekend

Cześć kulka

Śliczny ten Twój kominek!!!

Mogę prosić o namiar na wykonawcę i materiały???

Jeśli napisałabyś jeszcze ile Cię kosztował to byłoby suuuuper

Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie

Jacek

a ja chciałbym zapytać o fornir w meblach kuchennych - kto Ci je robił kulko i co to za wzór? jest bardzo ładny

Hej

Tak cały czas się przysłuchuje rozmowie na temat pstryczków i zastanawiam się dlaczego kupujecie jakieś specjalne pstryczki. Czym się one różnią od tych z castoramy??

Z tego co ja się oriętuję jest różnica między osprzętem zakupionym w castoramie, a w innych hurtowniach elektrycznych. Dla przykładu Leg... posiada specjalna linie produkcyjną dedykowaną dla Castoramy, co za tym idzie duże ilości na całą Europę, co za tym idzie oczywiście jakość materiałów z jakich jest wykonany osprzęt. Decyzję o zakupie pozostawiam wam.

ja tylko podpowiem, ze na berkera mozna miec 20%

DZiekuje napisz jak mozesz na priv jak ewentualnie mozna u tego znajomego zdalnie zamowic... bedzie to chyba troche trudniejsze... ja osobiscie wolalabym zamowic we Wroclawiu ale zobaczymy jak reszta grupyl

Witam,

ja też właśnie będę kupował pstryczki - też myślałem o Berkerze, przy zakupie przez instalatora mogłem je kupić z 15% rabatem, ale zobaczyłem w Casto Legranda, seria CARIVA - wg mnie wyglądają całkiem dobrze, a pojedynczy włącznik jest za 6,60 zł! Doradca w Casto twierdzi, ze instalatorzy chwala sobie te serię. Oglądał je też mój elektryk i twierdzi, że nie widzi różnicy jakościowej w stosunku do serii SUMO tego samego producenta, w której włącznik jest po ok. 16 zł. Ktoś się może przyglądał, albo ma tę CARIVĘ ?

Jeżeli chodzi o Carive wg mnie jest to najtańsza ale i zarazem nie grzesząca wyglądem seria , podkreślam, że jest to moja opinia odnośnie wyglądu. Nie jest to seria kompletna może nam brakować w niej np gniazd głośnikowych.

Natomias jeżeli chodzi o SUNO nie SUMO jest to najlepsza jakość w stodunku do ceny. Wygląd też jest ok, są już do dyspozycji kolory : biały, kremowy, szampański i kakaowy. W takim przedziale cenowy godna polecenia seria.

Zaznaczam są to moje opinie.

Cześć,

Chciałbym zapytać czy ktoś z Was dostał od EnergiiPro umowę przyłączeniową w które ZE stawia następujące warunki:

"...- ustanowienie, w formie aktu notarialnego, na rzecz EnergiaPro bezterminowego i nieodpłatnego ograniczonego prawa rzeczowego służebności pasa gruntu wzdłuż przebiegu sieci, o której mowa w § 5 ust. 1 pkt 1, w obrębie nieruchomości Podmiotu Przyłączanego, niezbędnego do eksploatacji, napraw i rozbudowy tej sieci, wraz z dojazdem;

- nieodpłatne umożliwienie EnergiaPro, w obrębie swojej nieruchomości, budowy, utrzymania i rozbudowy sieci oraz przyłączy; ...".

Dzwoniłem na Trzebnicką i powiedziano mi, że taki jest wzorzec z URE i nie mogą tego zmienić. Z kolei na stronie URE jest napisane czarno na białym, że umowę można negocjować (http://www.ure.gov.pl/portal.php?serwis=pl&dzial=347&id=2376&search=47183).

Czy udało się komuś z Was przekonać ZE do zmiany zapisów w umowie ?

Z góry dziękuję za odzew.

as24

Czyżby skrzyneczka z prundem u płotu stanęła?

Proszę nawet nie wspominaj mi o Energii Pro. Gaz zaltwiony w 6 mies, woda i kanallizacja w 3 miesiace, telefon Tepsa sama mi zalozyla i nawet sie o to sami prosili...

A Energia Pro:

projekt wykonany we wlasnym zakresie

przylacze dlugosci 4,5m

czas realizacji - od fazy rozpoczecia projektu do postawienia skrzynki 18 miesiecy :(

Mam pytanie do tych co zaczynają i tych co kończą lub skończyli budowę.

Czy zatrudnienie architekta wnętrz to dobry pomysł, czy zbytek ?

Czy to kosztowna sprawa ?

Czy możecie kogoś polecić ?

Jeśli to droga impreza to zastanawiam się chociaż nad 3 pomieszczeniami - nie chciałabym popełnić kardynalnych błędów.

Doradźcie proszę....

Serdecznie pozdrawiam !

EKRA

Mam pytanie do tych co zaczynają i tych co kończą lub skończyli budowę.

Czy zatrudnienie architekta wnętrz to dobry pomysł, czy zbytek ?

Czy to kosztowna sprawa ?

Czy możecie kogoś polecić ?

Jeśli to droga impreza to zastanawiam się chociaż nad 3 pomieszczeniami - nie chciałabym popełnić kardynalnych błędów.

Doradźcie proszę....

Serdecznie pozdrawiam !

EKRA

Witaj ekra,

rozumiem twoje obawy bo też kiedyś takie miałam. To czy zatrudniać czy nie zależy od zatrudniajacego. Sa ludzie, którzy sami potrafią sobie pewne rzeczy wyobrazić i ci drudzy, którzy widzą dopiero wtedy jak już jest zrobione. ja należę do tych drugich (niestety) dlatego postanowiłam skorzystać z porady arch. wnętrz. Była to Pani Kamila z listy misiów, która jest tu ostatnio na czarnej liście. Dlatego aż boję sie ją polecać Tobie jak oststnio poczytałąm o jej krętactwach i niedotrzymywaniach terminów.

Ja nie miałam z nią takich przykrych doświadczeń może dlatego, że kontakt był jednorazowy. pani nie miała samochodu więc ją przywiozłam i odwiozłam (nie mogła sie spóźnić ani nie przyjechać). Był mały niesmaczek w trakcie. Pani przed wizytą określiła sie cenowo. Ze wzgl. finansowych ograniczyłam sie do przestrzeni parteru czyli salonu z kuchnią. Powiedziała, że cena będzie zależała od zakresu prac jakimi się zajmie (czytaj. o jakich będziemy dyskutowali), od tego czy będziemy chcieli projekt na papierze czy nie. miało to być od X do Y zł.

Pani była bardzo miła i nader gadatliwa. omówiliśmy wszystko co trzeba a czas wizyty nieubłaganie mijał. na koniec kiedy zapytałam ile mam zapłacić i byłam przekonana, że zapłacę X ( bo zakres porad był naprawdę wąski) usłyszałam, że Y bo byłam u Państwa prawie 3 godziny. I to było suprise... :(

Reasumując jednak:

1. Pani rozwiała moje wątpliwości, pomogła poukładac pewne rzeczy, podpowiedziała kilka ciekawych rozwiązań.

2. Niestety zrobiłam to trochę za późno (kiedy już np stały ścianki działowe).Gdyby zaprosić ja wcześniej - może uniknęłoby sie pewnych błędów.