Ola i Jacek 19.01.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Witam, pierwszy wpis więc proszę o wyrozumiałość. Poszukuję ekipy do budowania na przyszły rok. Wejście w okolicach marca (jak pogoda pozwoli). Minimum stansurowy otwarty, ale najlepiej wolałbym całość. Budowanie w technologii Silka+styropian. Będę wdzięczny za ppomoc. Witam Jak chcesz to mogę Ci podać namiar na naszego murarza (namiar dostałem od Marzki z forum) Są ok a do tego w przystępnej cenie.Sam ich sprawdziłem u siebie na budowie i uważam że warto było ich zatrudnić. P.S. Marzka jeszcze raz dzięki Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Jacek 19.01.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Nnno, kominkek skończony! Wiec moge sie nim w końcu pochwalic: http://galeria.wozik.com/albums/userpics/10001/thumb_g_2007_12_08_008614.jpg Cześć kulka Śliczny ten Twój kominek!!! Mogę prosić o namiar na wykonawcę i materiały??? Jeśli napisałabyś jeszcze ile Cię kosztował to byłoby suuuuper Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 19.01.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 a ze Smokiem [smoku, mordo Ty moja [[i tu zielona morda ]]!] ustalilim, że chlejem! ot i co! więc wsjech potencjalnych współpijców uprasza się o podawanie pasujących terminów. Czyżby rozpoczęcie sezonu grillowego? Niedługo luty, najwyższy czas Najlepiej jakiś weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 19.01.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Cześć kulka Śliczny ten Twój kominek!!! Mogę prosić o namiar na wykonawcę i materiały??? Jeśli napisałabyś jeszcze ile Cię kosztował to byłoby suuuuper Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie Jacek a ja chciałbym zapytać o fornir w meblach kuchennych - kto Ci je robił kulko i co to za wzór? jest bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi26 20.01.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Hej Tak cały czas się przysłuchuje rozmowie na temat pstryczków i zastanawiam się dlaczego kupujecie jakieś specjalne pstryczki. Czym się one różnią od tych z castoramy?? Z tego co ja się oriętuję jest różnica między osprzętem zakupionym w castoramie, a w innych hurtowniach elektrycznych. Dla przykładu Leg... posiada specjalna linie produkcyjną dedykowaną dla Castoramy, co za tym idzie duże ilości na całą Europę, co za tym idzie oczywiście jakość materiałów z jakich jest wykonany osprzęt. Decyzję o zakupie pozostawiam wam. ja tylko podpowiem, ze na berkera mozna miec 20% DZiekuje napisz jak mozesz na priv jak ewentualnie mozna u tego znajomego zdalnie zamowic... bedzie to chyba troche trudniejsze... ja osobiscie wolalabym zamowic we Wroclawiu ale zobaczymy jak reszta grupyl Witam, ja też właśnie będę kupował pstryczki - też myślałem o Berkerze, przy zakupie przez instalatora mogłem je kupić z 15% rabatem, ale zobaczyłem w Casto Legranda, seria CARIVA - wg mnie wyglądają całkiem dobrze, a pojedynczy włącznik jest za 6,60 zł! Doradca w Casto twierdzi, ze instalatorzy chwala sobie te serię. Oglądał je też mój elektryk i twierdzi, że nie widzi różnicy jakościowej w stosunku do serii SUMO tego samego producenta, w której włącznik jest po ok. 16 zł. Ktoś się może przyglądał, albo ma tę CARIVĘ ? Jeżeli chodzi o Carive wg mnie jest to najtańsza ale i zarazem nie grzesząca wyglądem seria , podkreślam, że jest to moja opinia odnośnie wyglądu. Nie jest to seria kompletna może nam brakować w niej np gniazd głośnikowych. Natomias jeżeli chodzi o SUNO nie SUMO jest to najlepsza jakość w stodunku do ceny. Wygląd też jest ok, są już do dyspozycji kolory : biały, kremowy, szampański i kakaowy. W takim przedziale cenowy godna polecenia seria. Zaznaczam są to moje opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 20.01.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Ponieważ wciąż mamy weekend, celem umilenia wolnych chwil wrzucam kilka fotek. http://i107.photobucket.com/albums/m298/as24/IMG_1391.jpghttp://i107.photobucket.com/albums/m298/as24/IMG_1388.jpghttp://i107.photobucket.com/albums/m298/as24/IMG_1380-1.jpghttp://i107.photobucket.com/albums/m298/as24/IMG_1384.jpg[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 20.01.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 As24 - ekstra chałupa, naprawde jesteś ASEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 20.01.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 A ile ma metrów? Chyba bardzo duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 20.01.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Jolu piękne okno....musi byc bardzo jasno i pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorsay 20.01.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Cześć,Chciałbym zapytać czy ktoś z Was dostał od EnergiiPro umowę przyłączeniową w które ZE stawia następujące warunki:"...- ustanowienie, w formie aktu notarialnego, na rzecz EnergiaPro bezterminowego i nieodpłatnego ograniczonego prawa rzeczowego służebności pasa gruntu wzdłuż przebiegu sieci, o której mowa w § 5 ust. 1 pkt 1, w obrębie nieruchomości Podmiotu Przyłączanego, niezbędnego do eksploatacji, napraw i rozbudowy tej sieci, wraz z dojazdem;- nieodpłatne umożliwienie EnergiaPro, w obrębie swojej nieruchomości, budowy, utrzymania i rozbudowy sieci oraz przyłączy; ...".Dzwoniłem na Trzebnicką i powiedziano mi, że taki jest wzorzec z URE i nie mogą tego zmienić. Z kolei na stronie URE jest napisane czarno na białym, że umowę można negocjować (http://www.ure.gov.pl/portal.php?serwis=pl&dzial=347&id=2376&search=47183). Czy udało się komuś z Was przekonać ZE do zmiany zapisów w umowie ? Z góry dziękuję za odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 20.01.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Xeno, dzięki u mnie na dole same okna. Boję się że będzie za jasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 20.01.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 mozna negocjowac z tym ze nie wiem z jakim skutkiem .U mnie wygrała EPro, ponieważ sie zmęczyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 20.01.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 as24 Czyżby skrzyneczka z prundem u płotu stanęła? A prund w niej jest wreszcie? Na żywca asowy dach wygląda 1000% lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 20.01.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 A ile ma metrów? Chyba bardzo duża. 238m2, ale to z 2-stanowiskowym garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 20.01.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 as24 Czyżby skrzyneczka z prundem u płotu stanęła? Proszę nawet nie wspominaj mi o Energii Pro. Gaz zaltwiony w 6 mies, woda i kanallizacja w 3 miesiace, telefon Tepsa sama mi zalozyla i nawet sie o to sami prosili... A Energia Pro: projekt wykonany we wlasnym zakresie przylacze dlugosci 4,5m czas realizacji - od fazy rozpoczecia projektu do postawienia skrzynki 18 miesiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 20.01.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Jola z Melisy macie piękne okna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 20.01.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Vanka, bardzo dziękuję. As załamka z tymi terminami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekra 20.01.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Mam pytanie do tych co zaczynają i tych co kończą lub skończyli budowę. Czy zatrudnienie architekta wnętrz to dobry pomysł, czy zbytek ?Czy to kosztowna sprawa ?Czy możecie kogoś polecić ? Jeśli to droga impreza to zastanawiam się chociaż nad 3 pomieszczeniami - nie chciałabym popełnić kardynalnych błędów.Doradźcie proszę.... Serdecznie pozdrawiam ! EKRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 21.01.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Mam pytanie do tych co zaczynają i tych co kończą lub skończyli budowę. Czy zatrudnienie architekta wnętrz to dobry pomysł, czy zbytek ? Czy to kosztowna sprawa ? Czy możecie kogoś polecić ? Jeśli to droga impreza to zastanawiam się chociaż nad 3 pomieszczeniami - nie chciałabym popełnić kardynalnych błędów. Doradźcie proszę.... Serdecznie pozdrawiam ! EKRA Witaj ekra, rozumiem twoje obawy bo też kiedyś takie miałam. To czy zatrudniać czy nie zależy od zatrudniajacego. Sa ludzie, którzy sami potrafią sobie pewne rzeczy wyobrazić i ci drudzy, którzy widzą dopiero wtedy jak już jest zrobione. ja należę do tych drugich (niestety) dlatego postanowiłam skorzystać z porady arch. wnętrz. Była to Pani Kamila z listy misiów, która jest tu ostatnio na czarnej liście. Dlatego aż boję sie ją polecać Tobie jak oststnio poczytałąm o jej krętactwach i niedotrzymywaniach terminów. Ja nie miałam z nią takich przykrych doświadczeń może dlatego, że kontakt był jednorazowy. pani nie miała samochodu więc ją przywiozłam i odwiozłam (nie mogła sie spóźnić ani nie przyjechać). Był mały niesmaczek w trakcie. Pani przed wizytą określiła sie cenowo. Ze wzgl. finansowych ograniczyłam sie do przestrzeni parteru czyli salonu z kuchnią. Powiedziała, że cena będzie zależała od zakresu prac jakimi się zajmie (czytaj. o jakich będziemy dyskutowali), od tego czy będziemy chcieli projekt na papierze czy nie. miało to być od X do Y zł. Pani była bardzo miła i nader gadatliwa. omówiliśmy wszystko co trzeba a czas wizyty nieubłaganie mijał. na koniec kiedy zapytałam ile mam zapłacić i byłam przekonana, że zapłacę X ( bo zakres porad był naprawdę wąski) usłyszałam, że Y bo byłam u Państwa prawie 3 godziny. I to było suprise... Reasumując jednak: 1. Pani rozwiała moje wątpliwości, pomogła poukładac pewne rzeczy, podpowiedziała kilka ciekawych rozwiązań. 2. Niestety zrobiłam to trochę za późno (kiedy już np stały ścianki działowe).Gdyby zaprosić ja wcześniej - może uniknęłoby sie pewnych błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 21.01.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Ponieważ wciąż mamy weekend, celem umilenia wolnych chwil wrzucam kilka fotek. http://i107.photobucket.com/albums/m298/as24/IMG_1391.jpg [/url] Super macie chałupkę. Śliczna dachówka. Gratulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts