scur 21.01.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 dziękuje milaczki za łazienkowców! Kogoś już wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 21.01.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 dzwonię do Ivonesca'i i nic... chiba napiszę emilka. No to piszę. Ivonka ostatnio mi pisała, że w pracy ma urwanie jaj i na nic czasu, bidaka, nie ma. Ale na maile jeszcze odpowiada. Uff !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 21.01.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 proszę o namiar na priv. Jacek Poszło na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 21.01.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam z rana! Ale pogoda Co do architektów wnętrz, to myślałam, że będzie zbędny... Układ funkcjonalny wymyśliłam bez problemu, charakter wnętrza nadaje dużo cegły rozbiórkowej, ale nadszedł czas malowania i... Totalny paraliż wobec próbników kolorów... Chyba tu skorzystam z porady znajomej pani od aranżacji wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 21.01.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Ja mam architektkę - do łazienek (projekty wypas). ;] Jest super. Ania chyba coś z nią robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 21.01.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witajcie poczytałam o cenach polecanego przeze mnie instalatora i hm... trochę duże są . Ja płaciłam inne staawki, ale też były ustalane na przełomie 2006/2007. Wiem jedynie, że dzięki niemu miałam podczas budowy spokojną głowę, dzwoniąc do jednego fachowca w każdej sprawie dotyczącej instalacji. Jakbym miała na głowie elektryka, hydraulika i speca od ogrzewania to chyba bym osiwiała . A i mój czas też ma swoją cenę . A tak wszystko działa jak należy, głowa nie podlega farbowaniu z innych względów niż estetyczne i cały rok współpracy mogę określić jako udany. A i tak każdy decyduje się na rozwiązania najlepsze dkla siebie. pozdrawiam serdecznie Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 21.01.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 BK - czy Ty już te listwy kupiłaś? Bo wczoraj robiłam porządki i ulotka z dokładnie czymś takim mi wpadła w ręce. Producent firma nmc Polska. Dystrybutor PHU Alfa z Wieruszowa ma pkt. sprzedaży w Domarze. http://www.nmc.eu Ulotki jeszcze nie wyrzucam, gdyby Ci było bliżej do mnie niż do Domaru to zapraszam. Dawno Cię nie widziałam. Nie tymi kanałami co ja się poruszasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 21.01.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 kochani powiedzcie mi ile teraz kosztuje zrobienie elewacji domocieplenie + tynk pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 21.01.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Pani Koala - nie wiedziałem, że pisząc o wylizaniu z choroby sprawy miały się tak źle. Tym bardziej cieszę się, że choróbsko Cię ominęło. Teraz jak mawia klasyk - coco jumbo i do przodu. kine - ceny robocizny jakie dostałem ostatnio - bez negocjacji - to 40 - 50 PLN za m2 (15 cm styro i tynk barwiony w masie), natomiast z materiałami facecik zaśpiewał 140 PLN netto. No comments ... PWAris w kalkulatorze na stronie wycenia materiał na ok 32-35 PLN netto. Fachowcy twierdzą, że do tego należy dodać ok. 25-30 % bo ilości materiału w kalkulacji są oderwane od rzeczywistości. Mam ofertę na BK (niemiecki - parametry Ytonga) za ok 80 PLN brutto za bloczki 24 cm z zaprawą. Jak liczyłem maksa to mi wyszło 75 brutto bez transportu i zaprawy. Czy da się znaleźć cokolwiek taniej czy brać ten BK ? Jakie uśrednione koszty dachówki za m2 gotowego dachu można przyjąć do zgrubnego kosztorysu bankowego ? Pozdrav[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 21.01.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Trabi-wrc - dach (ponad 260m2) to studnia U mnie wyszła sama dachówka 28tys plus więźba 15tys plus robocizna 70zł/m2 (to bardzo dobra cena za kariówkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 21.01.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Trabi-wrc - dach (ponad 260m2) to studnia U mnie wyszła sama dachówka 28tys plus więźba 15tys plus robocizna 70zł/m2 (to bardzo dobra cena za kariówkę). Ja znalazlem kolesia co robi dach za 45/m2 + 5/m2 jezeli jest to karpiowka. p.s. nie przesadzajmy z tym wychwalaniem cen. - sami sobie je nakrecamy w ten sposob!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi26 21.01.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Odnośnie osprzętu do domku to ostatnio nabyłem włączniki, gniazda i przewody do instalacji mojego domku w ALFIE-ELEKTRO we Wrocławiu, jeżeli ktoś jeszcze nie nabył gorąco polecam. Otrzymałem dobre ceny i miłą obsługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 21.01.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 kine - ceny robocizny jakie dostałem ostatnio - bez negocjacji - to 40 - 50 PLN za m2 (15 cm styro i tynk barwiony w masie), natomiast z materiałami facecik zaśpiewał 140 PLN netto. No comments ... PWAris w kalkulatorze na stronie wycenia materiał na ok 32-35 PLN netto. Fachowcy twierdzą, że do tego należy dodać ok. 25-30 % bo ilości materiału w kalkulacji są oderwane od rzeczywistości. trabi-wrc dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 21.01.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Boru - czy znaleziony dekarz to Chołdyński? Koalo, uważaj na ciepłe "żółcie". U mnie w salonie połączonym z kuchnią taki złocisty kolor z beżowej mozaiki wydobył... RÓŻ Ja też mocno zastanawiam się nad architektem wnętrz. Ale kuchnię wiem jak zrobię, salon też, pokoję nie muszę jakoś ekstra urządzać. Problemem jest dla mnie wielki hol przed salonem i łazienka - bo w tej chcę minimum kafli dać... Jakie kupujecie/kupiliście kaloryfery do swoich domków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 21.01.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 tak jest Natalio Stanko dzieki za namiar.. jutro jade dopiac szczegoly btw. znasz kogos komu robil dachy? chcialbym znac opinie. Noi mam nadzieje, ze jutro pochwali się swoimi dzielami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 22.01.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Odnośnie osprzętu do domku to ostatnio nabyłem włączniki, gniazda i przewody do instalacji mojego domku w ALFIE-ELEKTRO we Wrocławiu, jeżeli ktoś jeszcze nie nabył gorąco polecam. Otrzymałem dobre ceny i miłą obsługę. Witaj a nie wiesz czy maja tam Berkera? pozdrawiam flowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 22.01.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Ciepłe pomarańcze też są zdradliwe! Mam teraz jedną ścianę w domu w ciepłym pomarańczu. Pod wpływem zachodzącego słońca (wszystkie okna mam na pd-zch) robi się z tego wściekły róż Dzisiaj pół nocy nie mogłam zasnąć, bo uświadomiłam sobie, że moja koncepcja kolorystyczna sypialni jest mocno oderwana od realiów. Teraz mam granatowo-błękitno-białą i taką też chciałam zrobić w domu. ZAPOMNIAŁAM, że jedną ścianę mam z cegły rozbiórkowej i nijak ten błękit tam nie będzie pasował Nic mi nie pasuje oprócz szarego, ale szara sypialnia????? Reszta chałupy będzie szara z elementami limonki, sypialnię chciałam jakoś inaczej zrobić... CZERWONO? DORADŹCIE COŚ, BO LADA MOMENT FARBY MUSZĘ KUPOWAĆ! A może jakąś grupę farbową zmontujemy z zakupami po Wielkanocy? Smiejus, Scur- wy już wykończone jesteście. Gdzie dostałyście dobre ceny na farby? Beckers i Dulux chodzi mi po głowie. Z powodu dzieci i fauny lateks chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 22.01.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Wiecie co .... tak sobie chciałem napisać odnośnie cen i tego boomu budowlanego który nam strasznie wszyscy wmawiają. Rozmawiałem wczoraj z kuzynem który kupił 2 lata temu nowe mieszkanie (45 m) od dewelopera i teraz chce je sprzedać "po normalnych" obecnie cenach ..... i co..... od października NIKT nie odpowiedział na ogłoszenie. W biurze nieruchomości babka załamana - nikt nie kupuje mieszkań a banki nie chcą dawać kredytówI jak się to ma do rzekomego boomu budowlanego - coś mi się wydaje że wkrótce będzie jak w niemczech - dużo pustostanów za grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 22.01.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Dokładnie tak. Ale cóż, to było do przewidzenia. Ceny mieszkań w Polsce są mocno przeszacowane. A słyszeliście o cenach apartamentów, w budynku powstającym w miejscu byłego Poltegoru? Podejrzewam, że będą mieli problem ze sprzedażą. Głupota ludzka też ma jakieś granice. Mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 22.01.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Dokładnie Jolu A co za tym idzie skoro drastycznie spadł popyt na mieszkania to i o ekipy w normalnych ceny powinno być wkrótce prościej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts