TS147 28.01.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 jak dobrze poszukasz to mozna znalezc za 45/m2.. a srednia to jest 70m2 i to juz bardzo dobrze wykonane napewno wazny jest termin poniewaz od maja czerwca zaczyna sie bum na dachy i za te terminy placi sie wiecej. Jak teraz bys chcial staweiac to spokojnie za 50 znajdzieszb niedajmy sie zwariowac wykonawcom!!! U mnie w grę wchodzi druga połowa roku. Zależy mi, żeby znaleźć kogoś już teraz i mieć spokój, ale nie zależy mi aż tak bardzo, żeby płacić 2x wiecej niż 6 misięcy temu . Liczę właśnie na 45-70zł o których napisałeś za sprawdzoną ekipę. Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 28.01.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Scur, moja droga, wlasnie takiej kawki potrzebowalam z rana zeby sie obudzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 28.01.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 jak dobrze poszukasz to mozna znalezc za 45/m2.. a srednia to jest 70m2 i to juz bardzo dobrze wykonane napewno wazny jest termin poniewaz od maja czerwca zaczyna sie bum na dachy i za te terminy placi sie wiecej. Jak teraz bys chcial staweiac to spokojnie za 50 znajdzieszb niedajmy sie zwariowac wykonawcom!!! U mnie w grę wchodzi druga połowa roku. Zależy mi, żeby znaleźć kogoś już teraz i mieć spokój, ale nie zależy mi aż tak bardzo, żeby płacić 2x wiecej niż 6 misięcy temu . Liczę właśnie na 45-70zł o których napisałeś za sprawdzoną ekipę. Pzdr, TS Od sprawdzonego dachowca z bodowy obok dostałem ofertę 80 PLN/m2 za postawienie więźby, folia, dachówka, obróbki okien, kominów, rynnowanie oraz "boazeria" pod okapem na ścianach szczytowych. Aż mnie zatkało jak mi to powiedział. Z drugiej mańki, to wiem, że u niego jeden kończy więźbę a dwóch już leci z dachówką - są bardzo szybcy, a jakość na tym nie cierpi. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 28.01.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 scur - super, a czy nie może być trochę mnejsza - zalała mi cały ekran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 28.01.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 scur - super, a czy nie może być trochę mnejsza - zalała mi cały ekran Daro - po prostu następnym razem zamów espresso a nie cappucino Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 28.01.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Jola pożycz tych fachowców:) Przy okazji pozdrowienia dla Twojego Taty! I przy okazji Jola juz Ci pisałam - zarąbiste OKNO, super musi byc we wnętrzu! Anjamen Ty masz za to w avatarze zarąbisty dach, pewnie skomplikowany ale efekt super....podoba mi się Przy drugiej okazji ktos z Was kupował Jotula...Ile da się otrzymać na niego rabatu i gdzie? Wreszcie znalazłam kominek,który mi sie podoba ale jego cena jest nieakceptowalna dla mnie i potrzbeuje ja obniżyc (a nie mam czasu jechać do Norwegii:) - of course żart Wiecie gdzie i jaki rabat mozna na J. dostać? ja kupowalam w uniwagu, byla pozna jesien i byli bardzo niechetni do negocjacji, sprzedali mi z montazem wtedy za 7% vat i twierdzili ze to jest dla mnie duzy plus, a tak naprawde to mozna wziac na 22% i potem w us tez odliczyc - tylko czekac trzeba moze to blad ze z zona wlasciciela rozmawialam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 28.01.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Obecnie poszukuję sprawnej ekipy do ocieplenia poddasza i zabudowy z płyt kartongipsowych. Jeżeli u kogoś z Was pojawili się tacy fachowcy i byliście zadowoleni proszę o ich namiary na PW. ja tez bym prosila oo namiary na takowe ekipy ocieplilismy sami, ojciec pobudowal stelaze ale sam nie da rady zrobic regipsow i koniecznie szukam ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 28.01.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 pyszna kawka wlasnie dopiero przebrnelam prze weekendowe posty, ale tego naprodukowaliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 28.01.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 a wlasnie a propo weekendowych postow i sporow, to mam sciany z betonu komorkowego, mielismy ocieplac welna (no bo zdowa, sciany oddychaja i takie tam) ale wlasnie ocieplenie styropianem byloby tansze bagatela 10 tys.i co tu wybrac??? chyba bedzie styropian, jak mi zabraknac pieniedzy na wykonczenie ...a co wy o tym myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 28.01.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 a wlasnie a propo weekendowych postow i sporow, to mam sciany z betonu komorkowego, mielismy ocieplac welna (no bo zdowa, sciany oddychaja i takie tam) ale wlasnie ocieplenie styropianem byloby tansze bagatela 10 tys. i co tu wybrac??? chyba bedzie styropian, jak mi zabraknac pieniedzy na wykonczenie ... a co wy o tym myslicie? A propos ODDYCHANIA - podpiszę się pod wypowiedzią BK z weekendu - ściany nie oddychają tylko co najwyżej przepuszaczają parę wodną. Jest to ważne w zasadzie tylko wtedy, gdy mamy niedobrze działającą wentylację. Może wełna ma wiele innych zalet, o których nie wiem, ale jeśli argumentem za wełną ma być "oddychanie" w budynku ze SPRAWNIE działającą wentylacją to ja wybrałbym jednak styropian - te 10 tys. to potężny atut styropianu. Proszę tylko, nie zrozumcie mojej wypowiedzi jako głosu pseudo eksperta z forum - po prostu przeczytałem kilka artykułów panów mądrali z ITB i gliwickiej polibudy, którzy odsądzają od czci i wiary wszystkich stosujących pojęcie oddychania, mieszając przy tym w głowach lajkonikom budowlanym takim jak ja. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 28.01.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Ja znowu swoje ale proszę, niech odezwie się ktoś kto mieszka, wydał pieniądze i skomentuje. Za 400 tys naprawdę jest trudno zamieszkać.. no dobra, to komentuję my budowaliśmy się w 2002 [więc tańsze materiały] i do dziś wydaliśmy ok. 150 tyśków [nie liczę ceny działki]. bez kitu. mieszkamy piąty rok. kupę rzeczy oczywiście nam brakuje, góra niewykończona itd., ale wszystko zależy od podejścia. nam zależało na jak najszybszej ucieczce z miasta. a że finansów nie mieliśmy dużych, a nie chcieliśmy ładować się w kredyt na sto lat, wykańczamy w miarę zdobywania kolejnych środków. mnóstwo rzeczy [wszystko właściwie] robimy sami - ja odkryłam np. relaksującą moc tynkowania polecam, wpada się w trans, jak przy robieniu na drutach. wiadomo, że nie każdy tak chce/może. ale marzenia są po to, by je realizować - więc se przede wszystkim trza określić, o co komu w życiu chodzi. czy chce/musi mieć chatę reprezentacyjną/w całości gotową do wprowadzki/i wieeelką czy też zadowoli się TAŃSZĄ skromnością itd. itp. [pewnie, nie miałabym nic przeciwko złotym klamkom u siebie już na wejście, ale jak sobie pomyślę o cudownym luzie, gdy kredyt nie zgina mi karku - z lubością wdycham cementowy pył, który właśnie mi się kłębi po chacie, bo robimy wylewki na poddaszu ]. to był taki głos opętańczego optymizmu pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 28.01.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Hejki, a my jestesmy na etapie poszukiwania brukarzy. Czy macie kogoś w miarę cenowo na północy Wroclawia lub okolicach Trzebnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 28.01.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 scur - super, a czy nie może być trochę mnejsza - zalała mi cały ekran bo jak się pracuje to się kawy nie pije bo się może na kompiuter rozlać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 28.01.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 trabi-wrc a jakies namiary na rtykuly tych panow masz mozetak mi sie wydaje ze tez cos kiedys czytalam, ale juz nie pamietama musze jakos na meza tez wplynac pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 28.01.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 a wlasnie a propo weekendowych postow i sporow, to mam sciany z betonu komorkowego, mielismy ocieplac welna (no bo zdowa, sciany oddychaja i takie tam) ale wlasnie ocieplenie styropianem byloby tansze bagatela 10 tys. i co tu wybrac??? chyba bedzie styropian, jak mi zabraknac pieniedzy na wykonczenie ... a co wy o tym myslicie? też to rozważałem ale po przeliczeniu kosztów będzie styropianowy termos za duża różnica wychodzi w cenie między wełną i styro tak jak piszez 10 tyś to jednak trochę kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 28.01.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 scur - super, a czy nie może być trochę mnejsza - zalała mi cały ekran bo jak się pracuje to się kawy nie pije bo się może na kompiuter rozlać gdyby mogła być mniejsza - to by była. Ale nie może, bo moi przyjaciele z forum lubią właśnie takie duże. A Ty, Daro może kup sobie większy monitor - będziesz miał problem z głowy. I jeszcze jedno. Jutro lepiej nie odpalaj kompa bo rano stawiam dużą czarną z ciachem. Z tego co wiem koło 12 Secam zaprasza na cudownie wykwintnego drinusia, a około 14 Ania znów stawia pyszniutkie pierożki. Więc najpierw może Ci się monitor zalać a potem potłuścić. A to już by nie profesjonalnie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 28.01.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 scur - super, a czy nie może być trochę mnejsza - zalała mi cały ekran bo jak się pracuje to się kawy nie pije bo się może na kompiuter rozlać Bardzo prawdopodobne , gdy człowiek zestresowany chodzi, ale ja zachowuje zupełny spokój, podnosząc z uwagą filiżankę do ust, łykam powoli jej zawartość. A gdy już się napiję, lubię poczytać dobre rady, dzięki którym, poprawiam skutecznie efektywność prac budowlanych - nie mówiąc już, o obniżaniu kosztów. Sam chętnie coś piszę i jest mi niezmiernie miło, że zawsze ktoś podejmuje nurtujący mnie temat , by mi pomóc, by znaleźć ze mną bez trudu radę na moje troski . Dlatego taki spokojny jestem (Monitor zamawiam wieczorem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 28.01.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 trabi-wrc a jakies namiary na rtykuly tych panow masz moze tak mi sie wydaje ze tez cos kiedys czytalam, ale juz nie pamietam a musze jakos na meza tez wplynac pozytywnie kine tak na szybko udało mi się odszukać http://www.kalejdoskopbudowlany.pl/archiwumkb.php?id=37 http://www.styropiany.pl/index.cgi?oper=1&kod=oddychaj Co prawda ten drugi artykuł jest napisany na stronie stowarzyszenia producentów styropianu, jednak sądzę, że po przyjęciu współczynnika rzetelności autorów P=0,8 f/ts gdzie P-prawdomówność, f - fakty, ts - tekst sponsorowany i tak w dość przekonujący sposób wykłada pomijalny wpływ "bezdechu" ścian ocieplonych styropianem. U nas będzie styro, a argumentem jest cena. Ot cała filozofia ... Mam nadzieję, że pomogłem Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 28.01.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam Jestem nowy na forum. Buduję dom w Chrząstawie. Już skończyłem stan surowy zamknięty, ale wiem że najlepsza zabawa przede mną poszukuję sprawdzonego elektryka i hydraulika, oczywiście niedrogiego pozdrawiam i proszę o pomoc zdjęcia domu: http://picasaweb.google.pl/hodowca/Budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dosia13 28.01.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 ale wszystko zależy od podejścia. nam zależało na jak najszybszej ucieczce z miasta. a że finansów nie mieliśmy dużych, a nie chcieliśmy ładować się w kredyt na sto lat, wykańczamy w miarę zdobywania kolejnych środków. mnóstwo rzeczy [wszystko właściwie] robimy sami - ja odkryłam np. relaksującą moc tynkowania polecam, wpada się w trans, jak przy robieniu na drutach. wiadomo, że nie każdy tak chce/może. ale marzenia są po to, by je realizować - więc se przede wszystkim trza określić, o co komu w życiu chodzi. czy chce/musi mieć chatę reprezentacyjną/w całości gotową do wprowadzki/i wieeelką czy też zadowoli się TAŃSZĄ skromnością itd. itp. [pewnie, nie miałabym nic przeciwko złotym klamkom u siebie już na wejście, ale jak sobie pomyślę o cudownym luzie, gdy kredyt nie zgina mi karku - z lubością wdycham cementowy pył, który właśnie mi się kłębi po chacie, bo robimy wylewki na poddaszu ]. to był taki głos opętańczego optymizmu pozdrowienia. podobnie myślę i zgadzam się z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts