Jola z Melisy 31.01.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 dabell, my wynajmujemy umeblowaną kawalerkę z balkonem na Gaju 33 mkw (w bloku) i bierzemy za nią 1000zł plus prund. Ale my chyba frajerzy jesteśmy. Z tego co się orientuje, ceny mieszkań trochę spadają, ale wynajmu paradoksalnie rosną. Też sądzę, że 1500 plus opłaty to realna kwota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 31.01.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 bartlomiejw - poczytaj mój dzinnik, to uzupełni trochę Twoją wiedzę. Wynejem - 2500zł - około 50m2 ze skorzanym wypoczynkiem zmywarką i innymi meblami - dla firmy - tak wynajmuje mój kolega. Mam zamiar powielić ten przypadek, bo wyprowadzam sie z mieszkania i nic nie zabieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 31.01.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 [uwaga, długie] Witam Was serdecznie, dostalem od swojego wykonawcy ofertę i chcialbym zeby ktos kto przez to przechodził rzucił okiem, bo w sumie nie wiem gdzie i ile warto mocno negocjować, a gdzie cena jest po prostu przyzwoita.Rzecz dotyczy tego projektu.Będę bardzo wdzięczny za komentarze: I ETAP - FUNDAMENTY 1. Zdjęcie humusu + wykop pod fundamenty --- 1000 zł ( 30.01-2.02) 2. Zrobienie zbrojenia do fundamentów i słupów( gotowe strzemiona)/ zrobieniem strzemion --- 2000/2700 zł (4.02) 3. Zalewanie fundamentów i wymurowanie ścianek z bloczków betonowych --- 4300 zł (5-9.02.) 4. Zrobienie izolacji zewnętrznej --- 1600 zł (11.02.) 5. Wykonanie płyty betonowej z chudziaka wewnątrz budynku (ułożenierur PCV, rozplantowanie i zagęszczenie piasku, wylanie betonu) ---3500 zł (12-16.02.) II ETAP – MUROWANIE ŚCIAN ZEWNĘTRZNYCH I WEWNĘTRZNYCH Ściany konstrukcyjne i nośne gr. 24cm z betonu komórkowego klejone. (3-12.03.) 8600,00 zł Zakres prac obejmuje: - roboty murarskie, - montaż nadproży prefabrykowanych, - wymurowanie filarków międzyokiennych, - wykonanie słupów żelbetowych w deskowaniu dostarczonym przez Inwestora, - wykonanie otworów okiennych i drzwiowych, Ściany działowe wewnętrzne z betonu komórkowego gr. 12cm klejone. (12-19.03.) 8600,00 zł Zakres prac obejmuje: - roboty murarskie, - montaż nadproży prefabrykowanych, - wykonanie otworów okiennych i drzwiowych, Wykonanie stropu Teriva na deskowaniu dostarczonym przez Inwestora (nie obejmuje powierzchni tarasu). (20-27.03.) 10320,00 zł Zakres prac obejmuje:- stemplowanie i montaż deskowania,- ułożenie zbrojenia, belek i bloczków, cena nie obejmuje zbrojenia wieńców i belek (podciągów)- ułożenie betonu przy pomocy pompy ( koszty pompy po stronie Zamawiającego) 3a. Wykonanie kominów. ( 28.03.-01.04.) 3000,00 zł Zakres prac obejmuje:- wymurowanie kominów z kształtek typu Schiedel lub zamiennik - wykonanie ścianek zewn. Poddasza Ceny jednostkowe robót nie opisanych w dokumentacji architektonicznej lub wynikających z dokumentacji konstrukcyjnej, ceny na potrzeby rozliczeń w przypadku zmniejszenia, zwiększenia lub zmiany zakresu robót. - montaż prętów zbrojeniowych ( w wieńcach, słupkach ścianki kolankowej, stropie) 1,00 Zł/kg- ułożenie na poziomie „0” izolacji przeciwwilgociowej z papy podkładowej na lepiku 10,00 zł/mb Ceny na potrzeby rozliczeń w przypadku zmniejszenia lub zmiany zakresu robót: Uwaga:- zakres robót obejmuje roboty opisane w punkcie lub powyżej Roboty uzupełniające: - murowanie ścian nośnych - 40 zł/ m2, - murowanie ścian działowych – 35 zł/m2, - kominy z pustaków – 45 zł/mb, - słupy żelbetowe – 650 zł/ m3, - wieńce żelbetowe, podciągi, słupki w ściance kolankowej – 635zł/m3, - stropy Teriva w deskowaniu Inwestora – 55 zł/ m2, ( w tym ułożenie belek i pustaków oraz zbrojenia – bez zbrojenia wieńców, podciągów), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 31.01.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 haniairafal wydaje mi się, że ceny są ok. Są zbliżone do moich zeszłorocznych (zaczynałam w marcu, z tym, że ekipa była dość droga), np u mnie Etap I to 13.000, strop Terriva z lanymi schodami 14.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 31.01.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Ja też mam pytanie cenowe. Dostałam ofertę na wykończeniówkę. Możecie mi powiedzieć orientacyjnie, czy to ludzkie ceny? Kafelkowanie (zależnie od wielkości) 25-50 zł/m2Kafelkowanie płytki (10x10) 40,00 zł /m2Kafelkowanie parapetów inne-nietypowe 75,00zł /mbGlazura i terakota w caro 40,00 zł /m2Montaż cokołów ciętych 8,00 zł /mbMontaż cokołów gotowych 5,00 zł /mbWyszlifowanie krawędzi płytek na narożniku zewn. 35,00 zł /mbUkładanie mozaiki w pasach szer. do 10 cm 55,00 zł /mbUkładanie mozaiki szklanej,marmurowej ściany pow. Łukowe76,00 zł /m2Układanie mozaiki szklanej,marmurowej ściany pow. Płaskie65,00 zł /m2 Obudowa wanny klasycznej 180,00 zł/sztObudowa brodzika 150,00 zł/szt Montaż umywalki 50,00 zł /sztMontaż muszli klozetowej 50,00 zł /sztMontaż baterii łaz-kuch 20,00 zł /szt Montaż płyt k,g na stelażu bez materiału 28,00 zł/m2 Zabudowy z płyt K.G. 80,00 zł/mb Wszpachlowanie siatki zbrojącej na pęknięciach 6,00 zł/mbSzpachlowanie łączeń płyt k.g. 4,00 zł /m2 PROSZĘ! JUTRO MAM Z NIM GADAĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 31.01.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 dziekuje wszytkim za mile powitanie zdam wam mala relacje z mojego dnia dzisiejszego ufffff zjezdzilam wroclaw w poszukiwaniu porothermu wiecie co kochani zaczelo sie kiedy bedzie ? nie wiem moze za miesiac za dwa etc i zaczelo sie mala podlamka a to poczatek tej trudnej wyboistej drogi hmm jeszcze jest czas wycofac sie ???? podadawac sie chyba nie warto wiec jutro do boju a wam wszytkim zycze milego wieczoru pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 31.01.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 haniairafal - polataj po dziennikach, ale na 1 rztu oka można to pourywać, np usunięcie humusu przy założeniu, że koparka na godzinę kosztuje 100zł to musileliby to robic 10 godzin itp...chyba, że robią to ręcznie - ogólnie znośnie, ale zrób z naszych cen średnią i tyle, zawsze należy coś urwać - dla zasady i lepszego samopoczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 31.01.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 daro, ale to jest zdjęcie humusu i wykop pod fundamenty. Jak dla mnie 1000 zł to bardzo tanio. Ja za sam humus płaciłam 800 a kopanie ręczne fundamentów jakoś drugie tyle. Ogólnie ceny jak na dziś wg mnie super. Tylko czy ekipa tez super? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 31.01.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 moj domek bedzie wygladal tak http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=122&sid=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 31.01.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 bemark, naprawdę bardzo fajny domek. Też marzyła mi sie parterówka, ale mam za małą działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 31.01.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Są zbliżone do moich zeszłorocznych (zaczynałam w marcu, z tym, że ekipa była dość droga), Dobrze, że zaznaczyłaś, że ekipa droga . Pan M. zaoferował mi SSO bez zdjęcia humusu i obmurowania komina i dachu za 47,5k natomiast inny, który budował naprzeciwko i teraz robi obok za 26k z obłożeniem kominów klinkierem (14 mb) bez zagęszczenia piasku pod płytę. Szukam dalej haniairafal wyprzedziliście nas - jak się spotkaliśmy na rynku to szukaliście jeszcze projektu, a my byliśmy już podczas adaptacji, ale dzięki osławionej pani K. do dzisiaj rwiemy włosy z głowy w oczekiwaniu na PnB. Jakbym się przestał pojawiać na forum to znaczy, że Wrocławiowi ubył jeden architekt a ja siedzę za morderstwo Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 31.01.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 moj domek bedzie wygladal tak http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=122&sid=5 uwaga na kont dachu - karpiówka nie wchodzi w grę!! - ja mam z tym teraz ból głowy poza tym jak podrzucisz ścianę kolankową to będziesz mieć na górze hangar - warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 31.01.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 bemark nie ma co jeździć! Wklep w komórkę parę numerów do hurtowni, bo benzyba pół domu ci zje Fajne te parterówki... Szkoda tylko, że w mojej wsi 400PLN/m2 gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 31.01.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Pani Koala ceny sa bardzo dobre - szczególnie glazurnicze, montaż łazienkowy. Ja płaciłam 45zł/m2 kafelek. Doprecyzuj od razu co chcesz zrobić jeżeli chodzi o dekoracje, będzie łatwiej zorientować się w koszcie całości , bo cyferki/ m2 moga wprowadzać w błąd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 31.01.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Trabi! Dałam się wrobić w przeprowadzenie wynajmu mieszkania znajomych, którzy dość nagle musieli wyjechać za granicę... NIE MAM ZIELONEGO POJĘCIA O WYNAJMOWANIU MIESZKAŃ! Mogę skorzystać z doświadczenia? A pan M. się ceni... W sumie się nie dziwię. Jest popyt, jest podaż. Ja nie żałuję zapłaconej mu kasy. JESZCZE RAZ PROSZĘ ORIENTUJĄCYCH SIĘ W CENACH WYKOŃCZENIÓWKI O RADĘ, CO Z TYMI CENAMI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 31.01.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 O! Na Forum mówisz i masz! Dzięki dabell! NO I PIĘKNE ŁAZIENECZKI I KUCHNIA, O KOMINKU NIE WSPOMINAJĄC! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 31.01.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 No niestety Dagmara, ja też tak mam. Jak już blisko centrum Wrocka, to ceny działek kosmiczne i trzeba zadowolić się małymi działkami. Coś kosztem czegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 31.01.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Witam Spotkałem się z przedstawicielem SOLID Security. Montują alarm i prowadzą monitoring. Do Chrząstawy Małej przyjeżdżają w nocy do 10 min a w dzień do 20 znaci inne firmy ochroniarskie które można by polecić? a może założyć alarm w niezależnej firmie. Tu wycenili mi system na 6 tys pln - dlatego że pies i dwa koty (psa dopiero kupimy a koty są żony ktoś zna temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 31.01.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Temat wraca . Ja mam Juwentusa a alarm zakładała niezależna firma. Agencja się podpięła i już. Jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 01.02.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Temat wraca . Ja mam Juwentusa a alarm zakładała niezależna firma. Agencja się podpięła i już. Jestem bardzo zadowolona. Ja idę drogą dabell - sam montuję system a oni sie dopinaja nadajnikami. W materiale mnie to będzie kosztowało jakieś 3,5k - na czujkach udeżeniowych, otwarcia (zbicia szyby). Czujki ruchowe są nieco trudniejsze do wyregulowana i opanowania przy zwięrzętach w domu. A tak, zostawiam rodzinę w domku, uzbrajam alarm i mogą swobodnie w środku funkcjonować. A jak się ktoś do nich będzie próbował dostać, dowiem się o tym razem z ochroniarzami (przez sms). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts