Slawek 1719499182 25.11.2003 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Jak nie zapomnę to może dzisiaj zajrzę, bo musze gdzieś znaleźć kwadratowe płytki na podłogę w łazience - w całym Wrocławiu nie było białych z połyskiem (we wszystkich sklepach patrzono na mnie jak na idiotę, kiedy o to pytałem...) Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 25.11.2003 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Sławku - a czemu mam dawać w folię na grzejniki ja mam wyprowadzenia zrobione, pomalowane sciany i myslałam że mi to ładnie zamontują i będzie można się przeprowadzać jolana - u mnie też ciągną - ostro się wzięli do roboty...przyjeżdżam w sobotę na budowę a tam wykop pod sam dom ...może rzeczywiście będzie ten gaz.... Smok - pozdrowienia, również dla Owieczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 25.11.2003 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Ivo, wprawdzie miałem na myśli nie rozpakowywanie grzejników z folii do końca ich instalowania, ale jeśli ty już masz wyprowadzenia zrobione i ściany pomalowane, to ja przepraszam U mnie była totalna rozpierducha, tj. razem z grzejnikami ciągnęli rury, które częściowo są położone w podłogach, częściowo w ścianach i musieli w tych ostatnich kuć na nie bruzdy (w tym także na rury od wody użytkowej). Dzięki temu mam grzejniki kompletnie zapylone... Mam nadzieję, że od jutra będą już grzać... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 25.11.2003 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Sławek - nie mogę się doczekać, gdy będę mogła powiedzieć: mam nadzieję, że od jutra będą już grzać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 25.11.2003 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 hej, widzieliście formularz zgłoszeniowy na spotkanie ogólnopolskie?? tutaj należy się rejestrować: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=18304 biegiem sie zapisywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 25.11.2003 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Ivo, ja ostatnio byłem w Wawie, starczy mi znów na kolejne kilka lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 25.11.2003 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 acha ale z Tobą to mogę przecież zawsze spotkać sie na gruncie wrocławskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 25.11.2003 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Ściślej - podwrocławskim, bo z tego co pamiętam to oboje mieszkamy poza granicami city - z tym że ja nie więciej niż 1,5 km, podczas gdy ty ok. 6 - nieprawdaż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 25.11.2003 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 cześć to jeszcze raz ja - kolejne pytanie: Czy ktoś mieszka w Gajkowie lub Kamieńcu? jak się tam mieszka? Jak z dojazdem kiedy się zepsuje samochód? Czy są w tych stronach jakieś uciążliwości? z boku wygląda wszystko pięknie - Bajkał (sporty wodne, zachody słońca nad wodą ...), trasy rowerowe, spacerowe, niedaleko las, grzyby, jagody ... Beata a się buduję w dobrzykowicach to jest rzut beretem od gajkowa. CO do tego jak sie mieszka to ci powiem jak sie na dobre wprowadzę Nie wiem jak z komunikacją w gajkowie ale w dobrzykowicach wygląda to nieciekawie, autobus raz na godzinę. Co do UG w czernicy to tak jak ryniu napisał generalnie wszystko załatwiało się bez problemu, załatwiało bo teraz praktycznie o wszystko starasz sie w starostwie powiatowym. Nie można jednak narzekać, tam teżw miarę sprawnie wszystko sie odbywa powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 25.11.2003 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 witam serdecznie, musze sie pochwalic, jest prad na dzialce, panowie sie postarali, dlatego teraz male pytanie; jakie sa koszta wyprowadzenia z szafki podlaczeni,tak zebym mogl podlaczyc cos na dzialce, ile wy placiliscie, pan z elektryki proponowal, ze zrobi to wyjscie na gotowo za 650zl, to duzo czy tak normalnie, bo malo chyba nie, pozdrawiam z tego co wiem to robi się to w ten sposób, że elektryk montuje ci gnizado 3 fazowe i jedno 22o V w skrzynce którą zapewne masz na granicy działki ale za 650 zł ? to chyba lekka przesada, poza tym co to znaczy na gotowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 25.11.2003 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Jak nie zapomnę to może dzisiaj zajrzę, bo musze gdzieś znaleźć kwadratowe płytki na podłogę w łazience - w całym Wrocławiu nie było białych z połyskiem (we wszystkich sklepach patrzono na mnie jak na idiotę, kiedy o to pytałem...) Pozdrowienia no co Ty ? polerowany gres nie jest przecież niczym dziwnym. Ja na przykład bede miał polerowany gres ale kolru Ivory 45 X 45 - fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 26.11.2003 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Tja,być może nikt nie pomógł mi dojrzeć do idei kupienia płytek gresowych miast terakoty...A czy gresy są także w mniejszych formatach, np. 15x15, albo 20x20?Jeśli tak, to chyba byłoby rozwiązanie dla mnie, pod warunkiem, że są śnieżnobiałe (jak nie, to pozostaje jasba - ale 1 K za 4.5 m2 podłogi kosztowało by mnie bardzo dużo wyrzeczeń...).Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 26.11.2003 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 pod warunkiem, że są śnieżnobiałe ups,ale z Was twardziele,toż to czeka Was szorowanie nonstopkolornamaxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 26.11.2003 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Sławek - powrocławski czy wrocławski - nie ma różnicy byle się spotkać yemiołka - dzień doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 26.11.2003 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 a dobry,dobry... no to jak,spotykamy się w końcu,czy tylko o tym gadamy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 26.11.2003 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Yemiołka,może i biały kolor nie jest najłatwiejszy w utrzymaniu, ale na ciemnym widać znów pastę do zębów i plamy po mydle i zaschniętej wodzie co najmniej z kilometra. Ostatnio byłem u znajomych, którzy mają od 3 lat łazienkę na biało (podobnie jak my lubią design okresu międzywojennego) i muszę przyznać, że nie było znać nigdzie brudu, a obaj są niezwykle czynni zawodowo...A płytki chyba znalazłem - z Opoczna, szkoda tylko że 20x20 (na ściany mam 15x15 i mozaikę 2,5x2,5), stąd wolałbym 15x15 na podłodze, ewentualnie 30x30.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 26.11.2003 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 yemiołka - spotkanie oczywiście aktualne, ale z terminem krucho chcemy sie wprowadzić na gwiazkę....a czas ucieka i nie wiem czy sie wyrobimy:-( w najgorszymy wypadku czekamy na karnawał pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 26.11.2003 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Smoku,sprawdzałem wczoraj te parkiety - ale sklep jest chyba drogi, bo nie było żadnego poniżej 42-45 EUR (mam wrażenie, że w Niemczech wyroby z drewna są raczej drogie). Patenty typu gotowy parkiet kosztowały ok. 60 EUR (naturalnie za m2). Desek podłogowych nie widziałem (szczerze mówiąc nie wiem gdzie jest tartak w mojej okolicy)...Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 26.11.2003 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Jak już tak się targujecie, to ja mam 300 metrów do tabliczki miasta , i co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 26.11.2003 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2003 Do licha, to tam za dąbrową już City? Ja w sumie bardzo się cieszę, że po latach bycia Wrocławianinem, będę od przyszłego miesiąca Okołowrocławianinem (w sumie zameldowany jestem tam już od roku...). Przypominają mi się czasy licealne, kiedy dogryzaliśmy sobie nawzajem - dociekając, kto z nas musi jeźdźić codzień do miasta (Różanka, Oporów), a kto tylko do centrum (Szczepin, Popowice, Gaj-Gajowice). Muszę przyznać, że bardzo chcę, aby na lata tak zostało, że mieszkam poza city... - gdyby było inaczej, poszukałbym raczej jakiegoś mieszkanka w starej kamienicy na Śródmieściu. Natomiast ciekawi, w którą stronę będzie rozrastał się Wrocław w najbliższym czasie (nie bardzo znam strategię rozwoju urbanistycznego miasta). Podejrzewam jednak, że najłatwiej będzie miastu wyrwać tereny słabszych gospodarczo gmin powiatu ziemskiego Wrocław, anieżeli bardziej autonomicznej Trzebnicy czy Środzie Śląskiej (te najbardziej chyba profitują z terenów przylegających do city, co na pewno się jeszcze powiększy, jak zacznie się budowa zewnętrznej obwodnicy). A jak Wy spekulujecie? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts