Pani Koala 01.02.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 TS147 Ja zaczęłam budowę 20.03.07. Ekipa zaczęła mi kłaść dach 10.06. W międzyczasie 3 tyg postoju, bo zabrakło sześciu półtorametrowych belek stropowych Terrivy i nie można tego bylo nigdzie dostać. Mam jednak utwardzony dojazd do działki i pogoda cały czas była ok. Bierz dachowca na czerwiec. Oni też mocno są uzależnieni od pogody i jak będzie pogoda do niczego, to oni też będą mieć obsówę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 01.02.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Natalia sklep z kominkami jest przy drodze na Domasław (jadąc od Wro na Swidnicę skręcasz w lewo na pierwszym większym skrzyżowaniu- jest drogowskaz na Domasław. Na końcu wsi po prawej bardzo charakterystyczny budynek z wielkimi przeszkleniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 01.02.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Dzisiaj pierwsze starcie z ogrodem- faza pierwsza: kształtowanie terenu. Konfrontacja moich wyobrażeń na temat tego, co trzeba zrobić z fachową wiedzą architekta krajobrazu wykazała, że jeszcze dłuuuuga droga przede mną Nieźle bym sobie życie utrudniła swoimi "nowatorskimi" pomysłami... Latanie po glinie dookoła domu zajęło nam 2 godz . O ewentualnych nasadzeniach nawet słówkiem nie pisnęliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.lamer 01.02.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 O ewentualnych nasadzeniach nawet słówkiem nie pisnęliśmy He, he... dobrze, że mi starczy jedynie na dom - nie będę miał dylematów:-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 02.02.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 He, he- mi na dom na pewno nie wystarczy Minimalnie trzeba jednak to glinowisko wokół domu zagospodarować, bo się żyć nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 02.02.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Jola z Melisy dzieki serdecznie twoja meliska tez bedzie piekna kiedys marzyl mi sie domek ze schodami ale za duzo biegania jak dla nas haha i wyszlo jak wyszlo bedzie parterowka Pani Koala to fakt przestalam jezdzic zdecydowalam sie na jedna hurtownie ma rozsadne ceny/tak mi sie wydaje/ i kupie tam praktycznie wszytko Daro-K dzieki za rade ale nie bedzimy juz podnosic i tak wielki hangar bedzie bedzie gdzie biegac wybralismy juz dachowke keramic bedzie dobrze mam nadzije pozdrawiam wszytkich serdecznie jeszcze z Wroclawia za jakis czas z Sobotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 02.02.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 pozwolilam sobie zalozyc nowa grupe wroclaw i okolice zaczynajaca 2008 mam nadzieje ze to dobry pomysl jak myslicie???????? u was wspaniale sie czuje podczytuje wasze watki wasze zmagania z majstrami zakupem materialow wiekszosc z was jednak jest juz na etapie wykanczania a my zaczynamy nasza przygode z budowa wszytko od poczatku krok po kroku nie chce zasmiecac waszego watku naszymi problemami problemami ludzi zaczynajacymi ta przygode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.lamer 02.02.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 pozwolilam sobie zalozyc nowa grupe wroclaw i okolice zaczynajaca 2008 mam nadzieje ze to dobry pomysl jak myslicie???????? No szukam i jakoś mi nie wychodzi:-( Oki... już mam - jak zwykle za bardzo kombinowałem:-D -- .lamer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 02.02.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 pozwolilam sobie zalozyc nowa grupe wroclaw i okolice zaczynajaca 2008 mam nadzieje ze to dobry pomysl jak myslicie???????? No szukam i jakoś mi nie wychodzi:-( Oki... już mam - jak zwykle za bardzo kombinowałem:-D -- .lamer No cóż, tylko nie otwierajcie drzwi już przez nas otwartych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 03.02.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 pozwolilam sobie zalozyc nowa grupe wroclaw i okolice zaczynajaca 2008 mam nadzieje ze to dobry pomysl jak myslicie???????? Tylko czy od osób które dopiero zaczynają czegoś konkretnego się dowiesz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 03.02.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Dowiedzą, nie dowiedzą, ale będą sie nawzajem wspierać, bo są na podobnym etapie. A przecież jak ktoś "mniej doświadczony" ma jakieś pytania, to jak w dym można tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 03.02.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 No fakt aspekt wspierania jest niepodważalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 03.02.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Ponawiam prosbe o DACHOWCA p.s. ten co polecila mi Natalia niestety zrobil mnie w balona (po 10 dniach jak zadzwonilem do niego to powiedzial, ze ma inna robote w tym terminie) aha .. prosze o info rowniez na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 03.02.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Mam prośbę , czy mozecie mnie poratować namiarami na jakiegoś godnego polecenia hydraulika? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 03.02.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 wracając do tematu alarmów, jestem świeżo po podpisaniu umowy,wybierałem pomiedzy Juwentusem i Solidem, no i tanszą ofertę abonamentową i wykonawczą miał Solid, przy okazji jeszcze raz dzięki Dabell i Trociowi za namiary na te firmy jak ktoś ma pytania zapraszam na priv pozdrawiambzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 03.02.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 czy ktoś moze jest na etapie zakupu albo negocjacji styropianu czy wełny? zmieniły się ceny, czy nie? bzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 03.02.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Dowiedzą, nie dowiedzą, ale będą sie nawzajem wspierać, bo są na podobnym etapie. A przecież jak ktoś "mniej doświadczony" ma jakieś pytania, to jak w dym można tutaj. dzieki Jolu za dobre slowa oj i jak zle to biegusiem po porade do Was a i tak zawsze chetnie tutaj zajrze i poczytam i moze czasem dobrym slowem postaram sie was wspierac milego wieczorku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 03.02.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 A u mnie w końcu na działce zawitało takie o to cudo : http://img217.imageshack.us/img217/2041/11ls8.jpg I tu pytanie - czy teraz aby brać prąd budowlany potrzebuję coś jeszcze, czy tylko ciagne kabel i montuje na jakimś kijku i na noc odcinam w skrzynce? Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 03.02.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 TS = mam identyczną skrzynie A poza tym znalazłem niezły artykuł o izolacji ścian. Długie ale warto poczytać. Jestem na etapie określania mojej izoalcji zew. i zastanawiam sie nad szczelina powietrzną. Nie spotykane jest to przy ścianach dwówarstwowych - zreszta sami poczytajcie: http://mieszkaj_lepiej.republika.pl/przegrody_zewnetrzne.htm#1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montom 03.02.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 I tu pytanie - czy teraz aby brać prąd budowlany potrzebuję coś jeszcze, czy tylko ciagne kabel i montuje na jakimś kijku i na noc odcinam w skrzynce? Na tylnej ściance musisz mieć zamontowany licznik... taką dodatkową skrzyneczkę, za dodatkową kasiorkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts