SUSPENSER 05.02.2008 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Pytanie troszkę z innej beczki. Czy ktoś z Was ma u siebie okna z profili schuco zrobione przez Empol? Jakie wrażenie, jak wypadli. Ewentualnie jaki profil okienny polecacie i gdzie we Wrocku najlepiej go zamówić? Ja mam okna na profilach Shuco co prawda od niedawna, ale są bardzo ładne, były szybko i sprawnie zamontowane i w najlepszej cenie. Kupiłem je u Przybyłkiewicza w Ratowicach tel. 071 318 91 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 06.02.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Pytanie troszkę z innej beczki. Czy ktoś z Was ma u siebie okna z profili schuco zrobione przez Empol? Jakie wrażenie, jak wypadli. Ewentualnie jaki profil okienny polecacie i gdzie we Wrocku najlepiej go zamówić? Empol dopiero od 2 tygodni robi na profilach Schuco więc pewnie nigdzie nie ma jeszcze do pokazania, do niedawna robili na aluplascie. Ja walczyłem z nimi długo z wycenami ale wyszło bardzo drogo (szczególnie przez ciepły montaż który oferują obowiązkowo sam montaz okien 4500 zł ) - Schuco robią jeszcze w Lakbudzie i Vimarolu Zresztą moje przeboje okienne masz opisane w moim dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 06.02.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Schuco to jeden z najlepszych profili okiennych, o aluplastach słyszałam że są dobre do bloku. Znam osoby które miały problemy z jakością samych profili, aluplast to nie jest najwyższa jakość. Ale może to uległo zmianie. Polecam lekturę forów dla "okniarzy". Warto kierować się nie samym profilem, bo teraz są one coraz lepszej jakości a wiarygodnością i solidnością montażysty. U nas ekipa montująca była na medal, drzi tarasowe spawali do wieńca w fundamentach i wieńca stropowego są nie do ruszenia, nie chwieją się, jak często się zdarza, pomimo że są wystawione na intensywne słońce, nie wypaczają się. Warto montażystę przepytać jak sobie z takim problemem poradzi i wtedy zobaczyć co proponuje. Przepytać trzeba o sposó montażu, ile dybli, ile pianki, jak zabezpieczą etc. Warto przy oknach często otwieranych na taras np. rozważyć poprzeczkę, żeby było stabilniejsze, ja tak mam w jednym. Może warto kupić nieco tańszy profil i zainwestować w okiennice lub rolety z silnikami zamiast drogich profili lub w zabezpieczenia P2 lub P4 zamiast rolet jak ktoś nie lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 06.02.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Schuco to jeden z najlepszych profili okiennych, o aluplastach słyszałam że są dobre do bloku. Znam osoby które miały problemy z jakością samych profili, aluplast to nie jest najwyższa jakość. Ale może to uległo zmianie. Polecam lekturę forów dla "okniarzy". Według mnie nie ma lepszego na rynku wykonanie masywność i grubość ścianek jest the best ale ..... niestety jest również najdroższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 06.02.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Drodzy Forumowicze, czy myślicie, ze w Budusie nadal możemy zamawiać po ustalanoych wcześniej rabatach? potrzebuję drzwi CALa może ktoś chce jakieś zakupy poczynić w Budusie? ja tez bym chciala zamowic drzwi w budusie, poratujcie kolezake haselkiem na priva. poratujcie haselkiem - prosze a ile jest tego rabaciku i z kim nalezy rozmawiac pozdrowionka i milego dzionka kine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 06.02.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Dajcie namiar na dobrego tynkarza wewnętrznego, specjalizukącego się w tynkach tradycyjnych na gotowo. Może jakiaś cena za 1m2 robocizny, ja mam takiego za 22 zł sama robocizna, ale z tego co patrzyłam to drogo. Może to też zależy od województwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 06.02.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Drzwi - Prawdę mówiąc, grupa która operowała hasłem, już kupiła swoej drzwi. Teraz nowa grupa musi ustaliś cwojego sprzedawcę i i tyle. A hasło mam zapisane do tej pory Rozmawiałem z Pawłem Gadomskim namiary i hasło II wysyłam na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 06.02.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 jak wam okna przywiozą (obojętnie z jakiej firmy) warto też sprawdzić czy okna sa po prostu proste.U mnie niby sie pięknie zamykają, wszystko cacy tylko przy montażu parapetów okazało się że powyginane są jak banany.Jak parapet przychodzi pod ramę to nie widać, ale na styk z ramą to sorry są szpary i to spore. Okna sa wygięte po środku tam gdzie słupek.Gdyby nie to że zauważyłam to po zrobieniu elewacji, to poleciałyby do reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 06.02.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Drzwi - Prawdę mówiąc, grupa która operowała hasłem, już kupiła swoej drzwi. Teraz nowa grupa musi ustaliś cwojego sprzedawcę i i tyle. A hasło mam zapisane do tej pory Rozmawiałem z Pawłem Gadomskim namiary i hasło II wysyłam na prv. Daro jestes niezastąpiony, wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.02.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Z tego co się orientuję to WINKHAUS to okucie a schuco to profil a to co innego A to przepraszam. Po prostu przeglądając forum otworzyłem drzwi balkonowe, które miałem pod ręką i zobaczyłem tam jedynie napis winkhaus. Co do profili, to ja mam jeszcze aluplasta. Model chyba Komfort Styl - ze względu na zaokrąglony profil okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.02.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Macie jakiś sprawdzony sposób na łączenie ze sobą rur kanalizacyjnych zewnętrznych 160? W ostatni weekend się z tym męczyłem i jako efekt straconego pół dnia mam:- założoną jedną kształtkę- rozwalone dwa kielichy z rur 2mEwentualnie znacie jakąś ekipę, która by mi sprawnie zamontowała tak jak chcę 15m kanalizacji zewnętrznej. Wykop już jest, rury czekają, tylko trzeba wszystko złozyć. Poziomować i zasypywać też już mogę sam. Ale nie mogę sobie pozwolić na kolejny stracony czas przy tych rurach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 06.02.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 a co konretnie w tym montażu? ogólnie na uszczelki w rurach kanalizacyjny najlepszy jest ludwik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 06.02.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Macie jakiś sprawdzony sposób na łączenie ze sobą rur kanalizacyjnych zewnętrznych 160? W ostatni weekend się z tym męczyłem i jako efekt straconego pół dnia mam: - założoną jedną kształtkę - rozwalone dwa kielichy z rur 2m Ewentualnie znacie jakąś ekipę, która by mi sprawnie zamontowała tak jak chcę 15m kanalizacji zewnętrznej. Wykop już jest, rury czekają, tylko trzeba wszystko złozyć. Poziomować i zasypywać też już mogę sam. Ale nie mogę sobie pozwolić na kolejny stracony czas przy tych rurach. Najprościej posmarować uszczelkę palcem z płynem do mycia naczyń. Jeśli się mylę, to mówcie żem bałwan. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 06.02.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Jest do tego specjalna pasta, kupisz w kazdym hydraulicznym, ale ludwik albo pasta bhp też daje radę.Przy tych rurach zwróć uwagę by uszczelka się nie podwinęła, bo lubi tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.02.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 a co konretnie w tym montażu? ogólnie na uszczelki w rurach kanalizacyjny najlepszy jest ludwik... Też tak myślałem. Pół butelki ludwika poszło a montaż się nie posunął do przodu. Podejrzewam jeszcze, że może ta uszelka stwardniała trochę bo było tylko z jakieś 5stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 06.02.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Macie jakiś sprawdzony sposób na łączenie ze sobą rur kanalizacyjnych zewnętrznych 160? W ostatni weekend się z tym męczyłem i jako efekt straconego pół dnia mam: - założoną jedną kształtkę - rozwalone dwa kielichy z rur 2m Ewentualnie znacie jakąś ekipę, która by mi sprawnie zamontowała tak jak chcę 15m kanalizacji zewnętrznej. Wykop już jest, rury czekają, tylko trzeba wszystko złozyć. Poziomować i zasypywać też już mogę sam. Ale nie mogę sobie pozwolić na kolejny stracony czas przy tych rurach. Najprościej posmarować uszczelkę palcem z płynem do mycia naczyń. Jeśli się mylę, to mówcie żem bałwan. Pozdrav hahahaha - myślisz, że Trociu tego nie spróbował hahahaa no właśnie Trociu, tylko ostrożnie z ogniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.02.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 no właśnie Trociu, tylko ostrożnie z ogniem oo - kanalizacja oparta o rury zgrzewane tak jak instalacja wodna - butla z gazem jest, teraz jeszcze tylko jakiś dłuższy węzyk i gotowe. Kanalizacja druga krew - zapraszamy do kin w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 06.02.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 no właśnie Trociu, tylko ostrożnie z ogniem oo - kanalizacja oparta o rury zgrzewane tak jak instalacja wodna - butla z gazem jest, teraz jeszcze tylko jakiś dłuższy węzyk i gotowe. Kanalizacja druga krew - zapraszamy do kin w sobotę hehe - trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 06.02.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Trociu na mur beton Ludwik pomaga. Kręć prawo lewo, albo lewo prawo ale kręć no chyba, że ktoś ściągnął uszczelki i założył je wywijając je na drugą stronę, co na przykład miało miejsce u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 06.02.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 zaraz padne ze śmiechu XX - a może jakis instruktaż dla Trocia - w sumie to i ja jestem lajkonikiem w tym temacie może się załąpię oczywiście bez urazy - śmieję się, bo temat wkładana rury w rurę mnie powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts