Natalia Stanko 08.02.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Koleżanki i koledzy - kto niedawno ocieplił dach i zabudował K-G błagam o informację jak kształtuje sie cena za mkw materiału, bo robocizna pewnie urosła o jakieś 30% W mojej wycenie zabudowy poddasza (dach 260 mkw) robocizna to 45zł/mkw - czyli normalka ale za to materiały wynoszą prawie 100zł. Wycena: materiały 22.000+ robocizna 16.600. Wychodzi na to że moja zabudowa mnie wyniesie 150zł/mkw to jest o 30 % więcej niż liczyłam w wersji pesymistycznej. Proszę o info może być na priva. Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 08.02.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Koleżanki i koledzy - kto niedawno ocieplił dach i zabudował K-G błagam o informację jak kształtuje sie cena za mkw materiału, bo robocizna pewnie urosła o jakieś 30% W mojej wycenie zabudowy poddasza (dach 260 mkw) robocizna to 45zł/mkw - czyli normalka ale za to materiały wynoszą prawie 100zł. Wycena: materiały 22.000+ robocizna 16.600. Wychodzi na to że moja zabudowa mnie wyniesie 150zł/mkw to jest o 30 % więcej niż liczyłam w wersji pesymistycznej. Proszę o info może być na priva. Natalia Droga Natalio PoWIEM CI W SKROCIE jesli chodzi o cene wykonania TO JEST TANIO. obecne ceny 56-65zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 08.02.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Ja tylko na chwileczkę - jutro mamy wielki dzień - PRZEPROWADZKA !!!! Oprócz kilku drobiazgów - dom jest wykończony na max-a. Czego nie mogę powiedzieć o działce. Trzymajcie kciuki . Może się samochody i panowie noszący nie wywalą w błoto z naszym dobytkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość andrew23 08.02.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 witam,robił może ktoś z Was instalację Cyfry+ ze splitterem ? Może możecie kogoś polecić sprawdzonego?? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 08.02.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Ja tylko na chwileczkę - jutro mamy wielki dzień - PRZEPROWADZKA !!!! Oprócz kilku drobiazgów - dom jest wykończony na max-a. Czego nie mogę powiedzieć o działce. Trzymajcie kciuki . Może się samochody i panowie noszący nie wywalą w błoto z naszym dobytkiem . mocno trzymam kciuki i "zazdraszczam" powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 08.02.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Ja tylko na chwileczkę - jutro mamy wielki dzień - PRZEPROWADZKA !!!! Oprócz kilku drobiazgów - dom jest wykończony na max-a. Czego nie mogę powiedzieć o działce. Trzymajcie kciuki . Może się samochody i panowie noszący nie wywalą w błoto z naszym dobytkiem . Dabell - planowałęm wprowadzać sie w tym okresie - ale mi sie nie udało z wielu względów - mniejsza z tym. Wszystkiego dobrego na nowym gniazdku!!! Ogród jeszcze zdażycie rozorać i obsadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 08.02.2008 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Ja tylko na chwileczkę - jutro mamy wielki dzień - PRZEPROWADZKA !!!! Oprócz kilku drobiazgów - dom jest wykończony na max-a. Czego nie mogę powiedzieć o działce. Trzymajcie kciuki . Może się samochody i panowie noszący nie wywalą w błoto z naszym dobytkiem . Dabell, trzymamy kciuki za przeprowadzke, nawet jakbys wpadla do nas na 0,000001 min to i trak doceniamy ze jestes z nami podczas przeprowadzki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 09.02.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Mam pytanie - na podstawie poniższych cen dachówek (ten sam kolor wszystkie), która opcja Waszym zdaniem ma najlepszy stosunek jakość/cena? 1.Meyer-Holsen - 31tys2.Rupp Ceramika Sirius 13 barwiona w masie - 24tys3.Bogen - 30tys4.Creaton Kerra-Pfanne barwiona w masie - 36tys Tochę zaskakuje mnie cena Ruppa - czy możliwa jest taka różnica w porównaniu z resztą stawki czy raczej osoba wyceniająca się pomyliła w ilościach? Pzdr,TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 09.02.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 TS jesli sie nie pomyliła (sprawdz po pozycjach typ i ilosc) to numer 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 09.02.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Ja tylko na chwileczkę - jutro mamy wielki dzień - PRZEPROWADZKA !!!! Oprócz kilku drobiazgów - dom jest wykończony na max-a. Czego nie mogę powiedzieć o działce. Trzymajcie kciuki . Może się samochody i panowie noszący nie wywalą w błoto z naszym dobytkiem . dabell działkę jeszcze zdążysz zagospodarować . Ważne, że juz zamieszkacie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 09.02.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Dabell, szczerze gratuluję. Co tam działka. Dom jest ważny. Idzie wiosna będziesz miła co robić w ogródku. Jak ja bym tak już chciała! A zaczynałyśmy budowę w tym samym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 09.02.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Trąbi-Wroc <<< oczywiście żartuję Trabi-wrc GRATULUJĘ PnB - pytasz co robić - czekać 14 dni i dzwonić po koparkę Dabell Gratuluję i trzymam kciuki za przeprowadzkę żeby wniesli w takim stanie jak wyniesli - albo jeszcze lepszym P.S. prawie mam okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 09.02.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Mam pytanie - na podstawie poniższych cen dachówek (ten sam kolor wszystkie), która opcja Waszym zdaniem ma najlepszy stosunek jakość/cena? 1.Meyer-Holsen - 31tys 2.Rupp Ceramika Sirius 13 barwiona w masie - 24tys 3.Bogen - 30tys 4.Creaton Kerra-Pfanne barwiona w masie - 36tys Tochę zaskakuje mnie cena Ruppa - czy możliwa jest taka różnica w porównaniu z resztą stawki czy raczej osoba wyceniająca się pomyliła w ilościach? Pzdr, TS Wg mnie jest błąd jak ja wyceniałem Rupp ceramika Sirius 13 był dużo droższy od bogena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 09.02.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 witam, dawno mnie nie było, ale zmieniłam profil pracy i związku z powyższym, nie mam teraz stałego dostepu do neta. U nas jakos sie rusza, dach skonczony, za 1,5tyg wstawiają okna, potem od razu wchodzą instalatorzy itd W związku ze skończeniem dachu, zostało nam do sprzedania 120szt. dachów CREATON Kera-pfanne http://www.allegro.pl/show_item.php?item=310673209 Gdyby ktos był chętny Poszukuję ziemi w okolicach sw. katarzyny itp, takiej do wyrówniania terenu wokół domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 09.02.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 PRZEPROWADZKA !!!! dabell - trzymię kciuki za siłę w ręcach szerpów i wytrzymałość porcelany. GRATULUJĘ PnB - pytasz co robić - czekać 14 dni i dzwonić po koparkę Nie muszę czekać - już mam prawomocną po 1 dniu - pan ze starostwa jest super gość. Ale nie mam kierbuda Inaczej bym już grzebał. W środę odbieram dziennik w starostwie. Ale bez KB to kicha. Wasza pani adapter odmówiła, kierbud dabell też, a my musimy mieć kogoś, kto będzie często na miejscu. Rzetelni kierownicy - łączcie się i dzwońcie do mnie !!!! Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 09.02.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 witamjaka jaest rozsądna cena za postawienie ścianek działowych?czy 30 pln/m jst ok?może możecie mi polecić jakąś ekipę? pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 09.02.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 secam dom Wam pięknieje - gratuluje okien !! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 10.02.2008 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 witam jaka jaest rozsądna cena za postawienie ścianek działowych? czy 30 pln/m jst ok? może możecie mi polecić jakąś ekipę? pozd Moja ekipa chce z 80zl, ale znalazlam taka ci zrobi za 35zl/m2 ceramika. Z silikatow podobno taniej jest? To prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 10.02.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Mam pytanie - na podstawie poniższych cen dachówek (ten sam kolor wszystkie), która opcja Waszym zdaniem ma najlepszy stosunek jakość/cena? 1.Meyer-Holsen - 31tys 2.Rupp Ceramika Sirius 13 barwiona w masie - 24tys 3.Bogen - 30tys 4.Creaton Kerra-Pfanne barwiona w masie - 36tys Tochę zaskakuje mnie cena Ruppa - czy możliwa jest taka różnica w porównaniu z resztą stawki czy raczej osoba wyceniająca się pomyliła w ilościach? Pzdr, TS Wg mnie jest błąd jak ja wyceniałem Rupp ceramika Sirius 13 był dużo droższy od bogena też myślę, że to pomyłka z tym Ruppe-em albo nawet celowe działanie czasami sprzedawcy specjalnie obniżają wycenę, a później okazuje się że wielu elementów nie wzieli pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 10.02.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 witam jaka jaest rozsądna cena za postawienie ścianek działowych? czy 30 pln/m jst ok? może możecie mi polecić jakąś ekipę? pozd 30 zł/m2 jest ok, ja wczoraj zapłaciłem 25 zł/m2 za ścianki z suporexu 12 ale po znajmości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts