Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Witam!

Ku mojemu zmartwieniu troche wczoraj padało ale mam nadzieje ze nie zaszkodzi to klementynce - dzisiaj ma byc koniec prac (stan zero). Wczoraj podziwiałam zagęszczanie gruntu a moj pies z niedowierzaniem zerkał na żółta kopare i kamazy z piachem :D

Więc - mam super humor bo nic tak nie cieszy człeka jak to gdy mury pna się do góry ;)

Co do "rozrastania sie" Wrocławia, to my na szczescie mamy do miasta daleko. ;-) Nam grozi ewentualnie rozrastanie się Trzebnicy. Chociaz sąsiadują z nami takie wzgórza, że pewnie nieprędko znajda się chętni...mam nadzieję ;-)

Chyba czas stawic swoje zdjęcie tu obok...hmmmm - tzn zdjęcie swojego domu!

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Na pewno przestawił! Głowę bym dał, że jeszcze przed tygodniem było do tej tabelki przynajmniej 1,5 km... :p

Żona zameldowała, że grzejniki grzeją a ciepła woda krąży w cyrkulacji!!!

JJJJJuuupppiiiiiiiii!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Oczywiście, podobno nie obyło się bez dwóch fontann - raz na rurze zimnej wody (inst. wodna była robiona razem z c.o.) i raz gdzieś koło kaloryfera. Teraz jestem ciekaw, ile mi tego eko-groszku będzie ubywało - na razie czekam, aż przywiozą większą ilość (górnicy zamiast fedrować eko-groszek, żeby kopalnie poprawiły rentowność, strajkują w najlepsze...).

O raju, jeszcze jak mi rodzony ojciec zrobi wylewkę na podłogówkę, to może przed Nowym Rokiem podłączę całą łazienkę (na razie do użytku jest tylko zlew gospodarczy i stara "toaleta dla chłopców").

Pozdrowienia

Na pewno przestawił! Głowę bym dał, że jeszcze przed tygodniem było do tej tabelki przynajmniej 1,5 km... :p

Żona zameldowała, że grzejniki grzeją a ciepła woda krąży w cyrkulacji!!!

JJJJJuuupppiiiiiiiii!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gratuluję :D Zlew gospodarczy nie jest zły, ja się w nim od miesiąca kąpię :D

yemiołka - spotkanie oczywiście aktualne, ale z terminem krucho :-(

chcemy sie wprowadzić na gwiazkę....a czas ucieka i nie wiem czy sie wyrobimy:-(

w najgorszymy wypadku czekamy na karnawał ;-)

pozdrawiam

eee tam,przesadzacie jak zwykle :)

wprowadzajcie się już - i już!!

Gratuluję :D Zlew gospodarczy nie jest zły, ja się w nim od miesiąca kąpię :D

uuu... biedny Dobrzyk,już się skurczył, niebożę, od tej budowy cholernej.... :cry: :wink:

wybiera się ktoś w sob. na giełdę staroci?????

Witojcie !

Ale się uparliście na tę granicę ;)

Przysięgam, że granica miasta przebiega tuż koło mnie i mam nadzieję , że tak pozostanie

Na wsi możesz mieć dwa psy bez podatku hehe, a my zamierzamy nabyć drugiego, podwórkowego, bo Tyson jest wybitnie poduszkowy ;)

Sławek, szmuglujemy parkiet ? sic !

A kto robi spotkanie, bo trochę się już gubię

Obiecywał Dobrzyk, Jemiołka, Sławek i jeszcze ktoś, byle sobót starczyło ;)

No tak... z tą częstotliwością pisania z mojej strony to będę aliczony do bardzo białych kruków... może sobie zmienię nick na Kruka białego podobornickiego... hehe... nieźleto koresponduje z "byłym dachowcem"... no tak... byłem tu może miesiąc temu tak więc:

... Ivonesco.. sąsiadeczko - ja też z tych okołotrzebnickich, wszak to będzie mój powiat

... Dobrzyk... mój sąsiedzie - chętnie wpadnę z połowicą na lustrację Twojej posiadłości... te okienka... a co do Arcona+ to powiem tak: opanowałem i wrzuciłem swój domek i może oczekiwałem więcej ale efekt i tak mnie oczarował. Pooglądałem go sobie i zzewnątrz i w środku i nie powiem - pojawiły się pewne zastrzeżenia do projektu a nawet znalazłem kolejny błąd w projekcie (niewidoczny na przekrojach i rzutach). Przy okazji moich poprzednich dylematów architektonicznych to muszę przyznać, że temat projektu to temat-szambo.

... Ivonesca, Aka, HankaR - też mam baloniki z soczkiem z kulek... u mnie tradycja rodzinna... już na miejscu myślę nawet czasem o małej winnicy, wszak klimat nam się zmienia, ale póki co mam swój sprawdzony mix: cz.jagoda-cz. porzeczka-wiśnia. Półwytrawne, gęste (oleiste), kolor niesamowity... mógłbym to nazwać czarnym winkiem... takie Pinot Noir

... BK - co do WLZta to niestety też płaciłem 600zł, fakt, że materiały w tym to połowa ceny (gość wręcz dał mi na to potem fakturkę zakupową na 274PLN) reszta to jego "projekt" - schemat jednokreskowy, pomiary, uprawnienia, robocizna, uzgodnienie i odbiór z ZE. Myślę, że niewiele mógłbym tu zaoszczędzić.

... mam wrażenie, że ktoś tu pisał, że jest historykiem sztuki? Ja się co prawda zupełnie w mojej rodzinie wyrodziłem i popełniłem PWr ale mam w kierunku HS niejaką słabość (poza giełdami :lol:) - moi rodzice ciągle aktywnie udzielają się w tej materii.

A u nas ciągle jeszcze papierki - projekt poszedł sobie pozwolić, robi się projekt przyłącza wody, w sobotę mam pierwszą naradę z kierownikiem nad kosztorysem stan SZ (gość kosztorysuje, zrobił przedmiar, będziemy ustalać szczegóły technologii bo architekt szedł po najmniejszej linii oporu jak nie powiem... ruski przycinak)

A ja siedzę sporo przy kompiku i robię teraz przetargi wstępne na stolarkę, elementy dachu... no i poważnie zastanawiamy się nad ogrzewaniem. Nie mamy gazu i nie będziemy mieć. Pozostaje z wygodnych olej i propan. Wiem, wiem, są i pompy c. ale czy to się opłaca??? Niestety nie jesteśmy w Niemczech i na gadżet pt. ekologia mało kogo jeszcze stać. Mam tam dwóch sąsiadów, domki ładne, proste ale ogrzewanie na paliwo stałe ("bele co"). Inni mówią: nie będzie tam nigdy gazu to nie pchać się w propan, lepiej olej... Co wy na to?

No i znowu za dużo konkretów, no ale ostatnio tyle było na wrocławkim o instalacjach, temat bieżący, brrrrr.

Ostatnio wspominałem coś o spotkaniu na naszej działce... poza aprobatą dobrzyka... nie było chętnych... a ja płot stawiałem i grzybki zbierałem chociaż było zimno.

Dachowiec,

zdradź coś nt. działalności rodzicieli...

Szczęściarzu, mikroklimacik Ci się trafił.

Smoku, a ty na poważnie chcesz ten parkiet szmuglować? 8)

Cholera, chyba sobie zapuszczę kucyk, jak taki jeden z serialu "przemytnik", pamiętacie coś takiego w sobotnie, czy też niedzielne poranki?

W tę tabelkę z napisem "Wrocław" wierzę, tak się tylko zgrywałem.. :p

Pozdrowienia

Cholera, chyba sobie zapuszczę kucyk, jak taki jeden z serialu "przemytnik", pamiętacie coś takiego w sobotnie, czy też niedzielne poranki?

ups, no pewnie, przemytnik był wery sexi z tym kucykiem i w koszulce z żabocikiem, kochałam się w nim platonicznie!!!!

[jak dla mnie możesz zapuścić :D]

A umnie dzisiaj cały wieczór pieczenie rogalików z twarożkiem, powidłami, jabłkowo-cynamonowe.... paluszki lizać. Cała góra już stygnie a do tego niektóre będą w lukrowane....

narada z kierownikiem przełożona na poniedziałek, tymczasem zastanawiam się czy szprosy w oknach są warte zachodu i sporej ceny (zdzierstwo do kwadratu!): te wewnętrzne to skomplikowane mycie szybek, te wewnętrzne często są słabo widoczne (blik), te nakładane nie pozwalają na moskitiery no i są wątpliwej trwałości... eh życie.

Witam Wrocławian.

A jak tam Frankai i Alanta.

Bywają tu jeszcze?

Bo coś ostatnio ich nie słyszę a już się stęskniłem.

wszelki duch, Bobiczku, witaj!!! :)

jak tam Twoje perypetie? mam nadzieję, że wsjo się jakoś poukładało? [jeśli pisałeś o tym gdzie indziej, to wybacz, ale brak czasu na globalne śledzenie forum....]

Frankai się całkiem zepsuł, ale Atlantyda czasem się do nas przyznaje... ;)

pozdrówka