kine 14.02.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 dabell, dzieki ja wlasnie czekam na wyceny i az sie boje zuch a na berkera ile byli sklonni dac upustu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.02.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Można: 1) wymurować większy otwór, aby między oknem a nadprożem zostało miejsce na puszkę roletową 2) zastosowac odpowiednio profilowane nadproże, w które chowa się puszkę roletową Móglbys mnie oswiecic odnosnie wad i zalet tych 2 rozwiazan, ewentualnie wskazac link? Czytaty jestem Trudno mi się wypowiadać na temat zalet i wad tychże rozwiązań, bo ich nie znam . O roletach z punktu 2 możesz poczytać choćby na stronach mojego dostawcy okien firmy Empol lub znalezione w google (tutaj jest więcej info o różnych roletach). Jednak ja za późno myślałem o oknach i nie mogłem tego typu wybrać. W moim wypadku otwory okienne były szykowane na typ pierwszy montażu rolet - czyli okno - roleta - nadproże. Jednak my zdecydowaliśmy się na rolety montowane na murze. Dzięki temu mamy większe okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medoza01 14.02.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 o barierkę zapytaj kulkę lub wozika, wyślij PW bo na forum chyba już nie zaglądają Bardzo dziękuję Śmiejus i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 14.02.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Trociu napisał:Można:1) wymurować większy otwór, aby między oknem a nadprożem zostało miejsce na puszkę roletową2) zastosowac odpowiednio profilowane nadproże, w które chowa się puszkę roletową Wadą pierwszego rozwiązania jest to, że puszka po stronie wewnętrznej może rosić (jest to związane z duża różnicą temperatur i nie takim już dobrym ociepleniem jak samego muru) - nietety ja tak mam a o roszeniu na razie wiem tylko z wypowiedzi pani z Empolu, jak będzie faktycznie przekonam się pod koniec roku. Drugi sposób wydaje się być lepszy, trzeba tylko dowiedzieć się jakie wymiary zostawić pod puszkę - spokojnie powiedzą ci to w każdym punkcie gdzie zamawia się okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 14.02.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Trociu, voco, Dzieki, juz jestesmy oswieceni pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 14.02.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 dabell - tez tak pomyślałam jak zobaczyłam warunki, poprawili się ostatnio, jak my braliśmy pierwszy kredyt nie byli tacy chojni dla pracowników grupy temat: pstryczki - byłam w nowym Onninenie na Nowym Dworze, bo mam po drodze, ceny Legranda Sisteny mnie powaliły, Berker mi się nie podoba Ale wzięłam katalog kontaktów Simon - wiecie coś na ich temat? Dobre? i jeszcze trochę o wannach potruję, pasuje mi Sanplast ale nie wiem jak tam z jakoscią. Resztę będe mieć ROca ale oni nie produkują wanien asymetrycznych a taką właśnie musze mieć. Polecalibyście Sanplast?[/b] z tego co wiem Simone to pstryczki hiszpańskie, z pochodzenia polskie, polecalł je Instel z Robotniczej... a widziałaś serie niemieckie Berkera? Kolega z Onninena je polecał bzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 14.02.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 o kurde przegapiłem, że jestem juz po raz 100, dla mnie milczka to cała historia... mogę się pochwalić, że mam SSZ+elektryka!!! spróbuję w 101 poście jak mi ktoś pomoże pokazać zdjęcie domku.... pozdrawiam wszystkich Budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 14.02.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Trociu napisał: Można: 1) wymurować większy otwór, aby między oknem a nadprożem zostało miejsce na puszkę roletową 2) zastosowac odpowiednio profilowane nadproże, w które chowa się puszkę roletową Wadą pierwszego rozwiązania jest to, że puszka po stronie wewnętrznej może rosić (jest to związane z duża różnicą temperatur i nie takim już dobrym ociepleniem jak samego muru) - nietety ja tak mam a o roszeniu na razie wiem tylko z wypowiedzi pani z Empolu, jak będzie faktycznie przekonam się pod koniec roku. Drugi sposób wydaje się być lepszy, trzeba tylko dowiedzieć się jakie wymiary zostawić pod puszkę - spokojnie powiedzą ci to w każdym punkcie gdzie zamawia się okna. powiedza, powiedza, ale nie zawsze zgadza sie to z rzeczywistoscia, u nas skrzynki niestety minimalnie wystaja i z zalozenia jednowarstwowego domu z ytonga bedziemy go oklejac styro, zeby zlicowac skrzynki z reszta muru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 14.02.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Bzyk, ja chetnie pomoge i chetnie zobacze Twoj dom, masz album na jakims sererze? jak nie to slij fotki na [email protected] a ja je wkleje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 14.02.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Ola i Jacek: Veluxa kupowałem w firmie ZG - Zbigniew Gawędzki. Ceny były bardzo dobre. Firma mieści się przed wiaduktem z Krakowskiej na Armii Krajowej za zajezdnią DLA - jest tam tablica Velux. Kupowałem 5 okien GGL 70*140 cm i 2 włazy kominiarskie za co w sumie zapłaciłem ok. 8000 zł Ja też tam kupiłem i ceny były lepsze niż w Millenium na pl. Piłsudskiego. Do tego obsługa super - polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 14.02.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Wszystko fajnie tylko jest to drogie i awaryjne rozwiązanie, a na moje pytanie ile to cudo pobiera prądu nie odpowiedzieli !!! facet z dospela twierdzi, ze 60W pozdrowka! Hmm to tyle ile mój rekuperator przy standardowej pracy. Dobrze się zastanówcie nad tym rozwiązaniem - czy nie lepiej prostsze i tańsze tzn. trochę rur pod ziemią bez płynu, pompy itp. Linki do wątków o reku i GWC : http://forum.muratordom.pl/rekuperator-kto-ma-za-ile-i-czy-bylo-warto,t91576.htm http://forum.muratordom.pl/ile-placiliscie-za-wentylacje-z-odzyskiem-ciepla,t62110.htm http://forum.muratordom.pl/rekuperator-gwc,t118696.htm http://forum.muratordom.pl/rekuperatory-jezeli-macie-pytania-piszcie,t61184.htm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.02.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Trociu napisał: Można: 1) wymurować większy otwór, aby między oknem a nadprożem zostało miejsce na puszkę roletową 2) zastosowac odpowiednio profilowane nadproże, w które chowa się puszkę roletową Wadą pierwszego rozwiązania jest to, że puszka po stronie wewnętrznej może rosić (jest to związane z duża różnicą temperatur i nie takim już dobrym ociepleniem jak samego muru) - nietety ja tak mam a o roszeniu na razie wiem tylko z wypowiedzi pani z Empolu, jak będzie faktycznie przekonam się pod koniec roku. Drugi sposób wydaje się być lepszy, trzeba tylko dowiedzieć się jakie wymiary zostawić pod puszkę - spokojnie powiedzą ci to w każdym punkcie gdzie zamawia się okna. Co do rozwiązania pierwszego. To jeżeli rewizja tej puszki jest od wewnątrz, to można ją spokojnie ocieplić styropianem z zewnątrz i wtedy minimalizujesz straty ciepła tą drogą. Tak mają zrobione moi rodzice i po 4 latach nic im się na puszce od środka nie wykrapla. Sąsiad właśnie założył swoje okna w tym systemie - zobaczymy czy i u niego będzie spokój. Ale to niestety dopiero w przyszłą zimę. Więc dla Hani i Rafała to trochę za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 15.02.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Czy ktoś może słyszał o bloczkach betonowych 14' termat? Chciałem kupić Betarda, ale te są w dobrej cenie i polecane przez Panów z Hurtowni Gaja. Pzdr,TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 15.02.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 moja wycena na schody azurowe, zabieegowe z poreczami i barierka u gory z debu 23 tys (z vatem),(porecze i barierki z drewna) - usiadlam z wrazenia i ledwo oddycham, dodam ze klatka waska , szerokosc stopni ok 80cm, zadnych giec i innych bajerowszukam dalej, ale o zgrozo terminy bardzo odlegle, niektorzy to mnie nawet na koniec wrzesnia odsylaja, ceny koszmarnetrzeba sie wybrac chyba dalej za wroclaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 15.02.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Czy ktoś może słyszał o bloczkach betonowych 14' termat? Chciałem kupić Betarda, ale te są w dobrej cenie i polecane przez Panów z Hurtowni Gaja. Pzdr, TS nie uzywalam takowych ale slyszalam ze ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 15.02.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Czy ktoś może słyszał o bloczkach betonowych 14' termat? mam od nich strop teriva - był ok i cenowo jak kupowałem też był ok w porównaniu z betardem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 15.02.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 A dzisiaj rano byłem na działce i zobaczyłem to: http://i33.photobucket.com/albums/d93/trabi-wrc/Budowa/2008-02-15003m.jpg Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 15.02.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Dżizas, ale mi wielkie wyszło - sorki. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 15.02.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Ktoś pisał o reku i went. mechanicznej.Użytkuję to cudo od trzech lat, jest warte każdych pieniędzy, nie ma co liczyć poboru prądu ani kombinować z tańszymi zamiennikami.Sprawdza się i zapewnia komfort mieszkania. Mam alergiczne dzieci i wiem co mówię. Poza tym, dzieci przestały chorować od kiedy mieszkamy i sądzę że wentylacja mechaniczna jako zdrowsza od tradycyjnej też ma w tym swój udział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 15.02.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Xeno, przez to ze pojechalam na Jagiełły ogladac parkiety (za Twoja namowa )spac teraz nie moge, widzialam tam obok sklep z zyrandolami krysztalowymi. BAJKA. polecam wszystkim poogladanie a parkiety drozsze niz u Obały polecanego przez Dabell (przynajmniej to co mnie interesuje) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts