Natalia Stanko 15.02.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Ja też trafiłam (ledwie) do parkietów - merbau które mnie interesuję jest w dość korzystnej cenie, ale usługa u panów kosztuje 120zł z materiałem Ciekawa jestem - jak rozkłada się koszt chemii przy ułożeniu parkietów - grunt, szpachlówka, lakier, klej - ile to wynosi na m2? Bez robocizny. Kto wie? Ogłoszenie drobne: ociepleniowca po niewygórowanych cenach przygarnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.02.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 hm, w domarze cena polozenia 130zł , a deska mi sie jakos wydaje duzo drozsza. Albo mi się juz pokićkało.moim zdaniem grunt szpachlowka, klej to tak moze wyjsc od 40-60zł/m2.Wszystko chyba zalezy od marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 15.02.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 A dzisiaj rano byłem na działce i zobaczyłem to: ... Pozdrav gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 15.02.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Nie. Xeno, w Domarze usługa 80zł, ale to koszt położenia gotowej deski, bez lakieru czy oleju. Ale jak materiały wyniosą 60zł i parkieciarz weźmie 60 - to panowie nie są najdrożsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaber 15.02.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Witam się z wszystkimi i proszę o radę. Od kilku dni pracuje u nas nowa ekypa. Podoba nam się to co robią i jak (ściany działowe) zaproponowaliśmy powiększenie zakresu robót i poprosiliśmy o kalkulację. Dzisiaj rzucili mi kwotą, która spowodował ostre ściśnięcie się żołądka i musiałem przytrzymać się poręczy. Być może jednak ja się nie znam i nie chcę nikogo urazić, w końcu każdy chce zarobić i miło żyć a z drugiej strony nie każdy musi mieszkać w domu. Wracając jednak do tematu. Postaram się jak najwierniej opisać zakres wycenianych robót. 1. wykonanie stryszku na I kondygnacji (mniejsza część I kondygnacji, pow. stryszku po podłodze 30m2) 2. Ocieplenie wełną połaci dachu pow. 105-115 m2 daszek dwuspadowy (jest to mniejsza część całego dachu, drugą większą będzie kończył kto inny) w części stryszku wełna gr 15cm na to folia i płyty GK. Pod stryszkiem dach ocieplony wełną 15cm, druga warstwa - płyty z wełny gr 10cm. na to folia i zamknięcie GK. 3. Wykonanie sufitu pod stryszkiem pow. ca 30m2. 4. osadzenie schodów składanych w podłodze stryszku. 5. domurowanie na istniejącym prostym murze kawałka o pow. ca 6m2 z gazobetonu gr. 29cm 6. wycięcie w murze otworu na drzwi i osadzenie (drzwi antywłamaniowe) 7. postawienie ścianek GK 1 2x 8m dł., 3 wys. 2 2m dł. 3m wys. koszt 12k PS. Xara mieszkałaś kiedyś na CPR ? zbieżność nicków chyba nie przypadkowa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.02.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 gaber ano nieprzypadkowa 1. wykonanie stryszku na I kondygnacji (mniejsza część I kondygnacji, pow. stryszku po podłodze 30m2) co to znaczy? 2. Ocieplenie wełną połaci dachu pow. 105-115 m2 daszek dwuspadowy (jest to mniejsza część całego dachu, drugą większą będzie kończył kto inny) w części stryszku wełna gr 15cm na to folia i płyty GK. Pod stryszkiem dach ocieplony wełną 15cm, druga warstwa - płyty z wełny gr 10cm. na to folia i zamknięcie GK. licz 65zł/m2 3. Wykonanie sufitu pod stryszkiem pow. ca 30m2. z czego? GK? Licz 55zł 4. osadzenie schodów składanych w podłodze stryszku. cena dowolna ale pewnie nie mniej niz 300zł 5. domurowanie na istniejącym prostym murze kawałka o pow. ca 6m2 z gazobetonu gr. 29cm 50zł/m2 6. wycięcie w murze otworu na drzwi i osadzenie (drzwi antywłamaniowe) 500zł 7. postawienie ścianek GK 1 2x 8m dł., 3 wys. 2 2m dł. 3m wys. licz 50zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 15.02.2008 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 kochani podpowiedzcie gdzie najlepiej zamowic strop teriva b ede wdzieczna za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 16.02.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 My zamawialiśmy w Betardzie w Długołęce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 16.02.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 My zamawialiśmy w Betardzie w Długołęce. dziekuje za informacje podjade napewno i sprawdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 16.02.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 edit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksander Bogucki 16.02.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Witam Ile placiliscie ostatnio za robocizne polozenia gladzi gipsowej na sciany pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 16.02.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Witam Ile placiliscie ostatnio za robocizne polozenia gladzi gipsowej na sciany pozdrawiam U mnie wyszło 10 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 16.02.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Aniu i Dawidzie wraz z Rodzicami, Dzieki za spotkanie i cenne informacje. Kto wie co po ich przetworzeniu wyniknie A teraz z innej mańki: Szukamy na gwałt wagoniku budowlanego. Nie wiem czy fachowo to nazywam, moze powinno byc - kontener - w kazdym razie szukamy tego najlepiej gdzies na poludniowy wschod od Wroclawia, a jeszcze lepiej Kiełczow Chetnie odkupimy albo i zabierzemy jakby komus po prostu wadzil i juz nie mogl z nim wytrzymac pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 16.02.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 A teraz z innej mańki: Szukamy na gwałt wagoniku budowlanego. Nie wiem czy fachowo to nazywam, moze powinno byc - kontener - w kazdym razie szukamy tego najlepiej gdzies na poludniowy wschod od Wroclawia, a jeszcze lepiej Kiełczow Chetnie odkupimy albo i zabierzemy jakby komus po prostu wadzil i juz nie mogl z nim wytrzymac pozdrowka! A po co Ci to, jeśli można zapytać. Chyba, że sam będzies budował. Narzędzia to sprawa wykonawców, ale jeśli z powodu baraku obniżą Ci cenę, to może i warto go szukać. POdejrzewam, jednak, że i tak nikt cennych narzędzi w nim nie zostawi. Ja nic takiego ne miałem, lecz w pierwszej kolejnośći wymurowali mi Panowie magazynek przy garażu, dorobili drzwi i wszystko tam trzymali. Betoniarkę do tego casu trzymali u mojego sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 16.02.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Ja mialam dwa baraki i nie wyobrazam sobie budowy bez nich, wszystkie sprzety tam trzymalismy i te drogie tez (w jednym dalej mam kuchenke gazowa) na ktorej dzisiaj np podsmazalam pierogi . dzieki temu do tej pory w domu nie trzymamy zbednych gratow i narzedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 16.02.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Aniu i Dawidzie wraz z Rodzicami, Dzieki za spotkanie i cenne informacje. Kto wie co po ich przetworzeniu wyniknie A teraz z innej mańki: Szukamy na gwałt wagoniku budowlanego. Nie wiem czy fachowo to nazywam, moze powinno byc - kontener - w kazdym razie szukamy tego najlepiej gdzies na poludniowy wschod od Wroclawia, a jeszcze lepiej Kiełczow Chetnie odkupimy albo i zabierzemy jakby komus po prostu wadzil i juz nie mogl z nim wytrzymac pozdrowka! To my dziekujemy za wizyte, pozdrawiam cieplo i zapraszam jak bedzie cieplej wypijemy winko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 16.02.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Ja mialam dwa baraki i nie wyobrazam sobie budowy bez nich, wszystkie sprzety tam trzymalismy i te drogie tez (w jednym dalej mam kuchenke gazowa) na ktorej dzisiaj np podsmazalam pierogi . dzieki temu do tej pory w domu nie trzymamy zbednych gratow i narzedzi. Hehe, no tak, ale ja nie umiem robić pierogów, więc dobrze że nie brałem baraku A z narzędzi mam; siekierę, łopatę, piłę i mam zamiar kupić grabie , ale nie wiem czy by mi weszły do baraku, więc dlatgo nie zdecydowałem się na opcję "z" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 16.02.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Pilnie potrzebuję kogoś, kto zrobi nam przewiert przez fundament (lany niestety). Może ma ktoś jakiś namiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 16.02.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Pilnie potrzebuję kogoś, kto zrobi nam przewiert przez fundament (lany niestety). Może ma ktoś jakiś namiar? JA nie mam , ... ale ciekawi mnie w ajkim celu go robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 16.02.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Jolu ja mam kolesia ktory to robi ale po pierwsze primo - u niego kosztuje to strasznie duzo (chyba 5 zł za 1cm) po drugie primo - koles chleje na potege i nie mozna na niego liczyc, jak nikogo nie znajdziesz to moge poratowac Cie tym miernym namiarem AAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaa.... i juz teraz skladam gratulacje ELITO FORUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts