smiejus 19.02.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 A nie lepiej po prostu nie puszczac wody pod nieogrzewanym domem? U nas woda w rurach na pewno nie idzie pod fundamentem - są przepusty. może masz piwnicę na 1,5 albo glęboki fundament. Woda musi być zakopana co najmniej 80 cm poniżej poziomu gruntu. Jak ktoś chce płycej to powinien ocieplić zasypując np. keramzytem, albo kładąc w którejś warstwie styropian jako izolację. Inaczej może zamarznąć, choć patrząc na nasze zimy wcale nie musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 19.02.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 WITAMMam zagwostkęściany zewnętrzne mam wybudowane z porotermuzastanawiam się z czego wybudować ścianki działoweceramika czy gazobeton?jakie są plusy i minusy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 19.02.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 silka lub ceramika - beton komórkowy jest za głośny i nie akumuluje ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 19.02.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 silka lub ceramika - beton komórkowy jest za głośny i nie akumuluje ciepła a między tym a tym co byś wybrał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 19.02.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 silka lub ceramika - beton komórkowy jest za głośny i nie akumuluje ciepła zakręciłam się... po co chcesz akumulować ciepło w ściankach wewnętrznych? ja mam ścianki wewn. z bk i jakoś nie odczuwam stref cieplnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 19.02.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 WITAM Mam zagwostkę ściany zewnętrzne mam wybudowane z porotermu zastanawiam się z czego wybudować ścianki działowe ceramika czy gazobeton? jakie są plusy i minusy? Zdecydowanie beton komórkowy lub silka,cieplejszy i lepszy komfort no i zdrowszy ,jeśli jeszcze zdecydujesz się na tynki cw będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 19.02.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 ja tez mam scianki wewn z ytonga, jeden minus (z doswiadczen z poprzedniego domu) bardzo ciezko powiesic duzy obraz na jednym gwozdziu ale za to gwozdzie mozna palcami wbijac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 19.02.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 ale za to gwozdzie mozna palcami wbijac ... i potem nie trzeba Gustlika żeby tego gwoździa wyciągnąć ... bo sam wypadnie Ja już byłem prawie, prawie ... i zrezygnowałem z BK ze względu na cenę. Najtańszy BK jaki mi się udało znaleźć był droższy od ceramiki o 15 PLN na m2. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 19.02.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 dziękiw sumie nie rozchodzi się o ciepło tylko o:-wyciszenie-łatwość we wbijaniu kołków/gwoździ-zdrowotność dla mieszkańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 19.02.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 no to najlepsze sa zwykłe cegły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 19.02.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Upss,to żeby mieć to wszystko co wymieniłeś to musisz wymieszć te materiały ,może raz BK na przemian z ceramiką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 19.02.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Upss,to żeby mieć to wszystko co wymieniłeś to musisz wymieszć te materiały ,może raz BK na przemian z ceramiką ale co wtedy? zaprawa czy klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 19.02.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 dzięki w sumie nie rozchodzi się o ciepło tylko o: -wyciszenie -łatwość we wbijaniu kołków/gwoździ -zdrowotność dla mieszkańców czyli jednak silka - co do łatwości - łatwo nie będzie ale... jak już nawiercisz silkę i powiesisz na kołeczku fi 6 to sam nie wypadnie prace instalacyjne będą tylko upierdliwe bo silka twarda... BTW: ja mam ścianki działowe z PTH 12,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 19.02.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 zakręciłam się... po co chcesz akumulować ciepło w ściankach wewnętrznych? a w czym mam akumulować? ściany powinny akumulować ciepło, to oczywista oczywistość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.02.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 WITAM Mam zagwostkę ściany zewnętrzne mam wybudowane z porotermu zastanawiam się z czego wybudować ścianki działowe ceramika czy gazobeton? jakie są plusy i minusy? Ja też mam zewnętrzne i nośne z porothermu a dwie małe działówki w środku postawiłem z BK 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 19.02.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 zakręciłam się... po co chcesz akumulować ciepło w ściankach wewnętrznych? a w czym mam akumulować? ściany powinny akumulować ciepło, to oczywista oczywistość Ok...ale to zewnętrzne raczej....w środku w domu chyba nie planujesz stref temperaturowych? W środku raczej patrz na to czy łatwo na tym powiesić szafki (i czy akurat na nich cos będziesz wieszać), czy tłumią hałas (i tu silka jest "najcichsza") i czy to się dobrze przewiąże ze ścianami zewnętrznymi NO I NAJWAŻNIESZE - CENA CENA CENA:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 19.02.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 o kurde przegapiłem, że jestem juz po raz 100, dla mnie milczka to cała historia... mogę się pochwalić, że mam SSZ+elektryka!!! spróbuję w 101 poście jak mi ktoś pomoże pokazać zdjęcie domku.... pozdrawiam wszystkich Budujących UWAGA przedstawiam Wam dom Bzyka Darek gratulacje wyglada imponujaco. http://img404.imageshack.us/img404/1249/zdjcie067cg2.jpg http://img137.imageshack.us/img137/2999/zdjcie068ig5.jpg http://img155.imageshack.us/img155/6503/zdjcie079zl1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 19.02.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 [Ok...ale to zewnętrzne raczej....w środku w domu chyba nie planujesz stref temperaturowych? a co ma piernik...? w środku ma być ciepło. Jeżeli to ciepło wejdzie mi w działówki i podczas gdy temperatura zacznie z jakiś powodów spadać (przyjdzie mroźna noc, wyłączą prąd, gruntownie przewietrzę dom) te działówki będą mi to ciepło oddawać to chyba dobrze? uwaga! pytanie retoryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 19.02.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 SUSPENSER - ja się pisze na te drzwi, nie wiesz jaki jest czas oczekiwania? Ale w marcu to dla mnie za wcześnie, chyba że będziemy czekać na nie kilka miesięcy. Drzwi to prawie sam koniec budowy, myślę że bedę gotowa do montażu najwczesniej lipiec-sierpień ze wskazaniem na ten ostatni. Mi osobiscie te drzwi bardzo sie podobały, ceny były porównywalne z Portą w laminacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 19.02.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Bzyk śliczny dom - gratuluje !Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts