bemark 19.02.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 podpowiedzcie gdzie zamawialiscie strop teriva bede wdzieczna za odpowiedzpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 19.02.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Mi i mojej żonie GROT-y spodobały się najbardziej, bo są z porządnego drewna i bardzo ładnie wykonane - porównywalne do CAL, a sporo tańsze. Najlepiej byłoby zobaczyć je na żywo w Astrze - były wystawione w 2 wejściach - przy okazji można wziąść sobie ich folder. Suspenser wiesz może czy te drzwi można zobaczyć gdzieś w necie? Jestem na etapie poszukiwań i jak na razie wygrywają drzwi Dziadka ale chętnie poszukam coś tańszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 19.02.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 podpowiedzcie gdzie zamawialiscie strop teriva bede wdzieczna za odpowiedz pozdrawiam kupowałem w Budinpolu ale pordukowany był przez Betard. Sprawdził się choś bloczki do najtwardszych nie należą i trzeba uważać podczas montażu. Później zalewasz betonem więc większego znaczenia nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 19.02.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 podpowiedzcie gdzie zamawialiscie strop teriva bede wdzieczna za odpowiedz pozdrawiam kupowałem w Budinpolu ale pordukowany był przez Betard. Sprawdził się choś bloczki do najtwardszych nie należą i trzeba uważać podczas montażu. Później zalewasz betonem więc większego znaczenia nie ma. dziekuje za odpowiedz budinpol gdzie jest ta hurtownia jak mozna sie zapytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 19.02.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 pierwek to chyba najlepiej sciany działowe zrobic z szamotki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 19.02.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 bemark - Budinpol jest na wyścigowej i muszę powiedzieć że zawsze mieli najlepsze ceny. w Renowie musieli się pocić i obniżali jak ich przycisnąłem właśnie Budinpolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 19.02.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 bemark - Budinpol jest na wyścigowej i muszę powiedzieć że zawsze mieli najlepsze ceny. w Renowie musieli się pocić i obniżali jak ich przycisnąłem właśnie Budinpolem. dzieki ale numer to prawie moi sasiedzi moja okolica jutro biegne do nich dziekuje czlowiek daleko szuka a ma pod nosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 19.02.2008 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 SUSPENSER - ja się pisze na te drzwi, nie wiesz jaki jest czas oczekiwania? Ale w marcu to dla mnie za wcześnie, chyba że będziemy czekać na nie kilka miesięcy. Drzwi to prawie sam koniec budowy, myślę że bedę gotowa do montażu najwczesniej lipiec-sierpień ze wskazaniem na ten ostatni. Mi osobiscie te drzwi bardzo sie podobały, ceny były porównywalne z Portą w laminacie. Ja dopiero 10 Marca zaczynam robić tynki. Termin realizacji to 8 tygodni, więc trzeba zamówić wcześniej, żeby nie mieszkać bez drzwi Nie mam ich adresu w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 19.02.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 WITAM Mam zagwostkę ściany zewnętrzne mam wybudowane z porotermu zastanawiam się z czego wybudować ścianki działowe ceramika czy gazobeton? jakie są plusy i minusy? Ja zewnętrzne mam z Poromuru, wewnętrzne na parterze z Maxa 12 (to też taki polski Porotherm), a na poddaszu suporex 12 (wg projektu miały być z płyt G-K i wełny). Suporex łatwiej się docinał i nie kruszy się tak bardzo przy wbijaniu gwoździ. Co do akumulacji ciepła to ja dążę do jak najmniejszego, bo wtedy można łatwiej i dynamiczniej sterować pracą instalacji grzewczej np. w zimie w godz. 8-15 gdy nikogo nie będzie w domu może być 15 stopni, a nie 22. Grzejniki też planuję aluminiowe z "kierownicami" zwiększającymi konwekcję. Układ ma być sprawny, dynamiczny i łatwo sterowalny. Co do zasilania pieca to planuję podłączyć tam UPS-a, a w razie dłuższej awarii prądu będzie zawsze dodatkowe palenisko na paliwo stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.02.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 podpowiedzcie gdzie zamawialiscie strop teriva bede wdzieczna za odpowiedz pozdrawiam sprawdź w Agrobudzie w Leśnicy - oni sprzedają terive ze Termatu ze Środy Śląskiej - są tańsi od Betardu - obsługa w Agrobudzie spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.02.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 co do drzwi to być może ja też bym się pisał - musiałbym je tylko obejrzećdruga sprawa to to, że tynki będą sie robić dopiero w marcu więc nie spieszy mi się za bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 20.02.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Co do akumulacji ciepła to ja dążę do jak najmniejszego, bo wtedy można łatwiej i dynamiczniej sterować pracą instalacji grzewczej np. w zimie w godz. 8-15 gdy nikogo nie będzie w domu może być 15 stopni, a nie 22. Grzejniki też planuję aluminiowe z "kierownicami" zwiększającymi konwekcję. Układ ma być sprawny, dynamiczny i łatwo sterowalny. a po co Ci dynamiczne sterowanie ? w domu ma być ciepło i mniej więcej wiadomo ile to jest "ciepło"... dla jednego jest to 24stopnie a dla drugiego 20 nieraz nie opłaca się obniżać temperatury jak nie ma domowników poza tym jeżeli w parę godzin temperatura spadnie Ci s 22 stopni do 15 to jak dla mnie coś jest z domem nie tak - jakby spadła do 19 to jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.02.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 zanim Ewa przygotuje kawke, ja zapraszam na ciasteczkohttp://i216.photobucket.com/albums/cc232/maja_w/MOJE/10_hiszpan.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 20.02.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Witam wszystkichDla poprawy nastroju budującym w ten szary dzień mała kawahttp://www.al-vulcano.com/images/cappuccino2_200.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 20.02.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Ania, ciacho pyyychaod razu humor mi się poprawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.02.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Ewa kawka tez postawila mnie na nogi, wlasnie wycieram pianke z nosa dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 20.02.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Powiedzcie,gdzie zaopatrywaliście się w akcesoria do podłogówki,jak mi krzyknęli za ok 100m2 8000 tys. to trochę się podłamałam,będę szukać dalej bo wydaje mi się że to trochę drogo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 20.02.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Powiedzcie,gdzie zaopatrywaliście się w akcesoria do podłogówki,jak mi krzyknęli za ok 100m2 8000 tys. to trochę się podłamałam,będę szukać dalej bo wydaje mi się że to trochę drogo Pozdrawiam[/quote u mnie fachowcy liczyli 50pln z metr. robota plus materiały. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 20.02.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Ale mi chodzi gdzie kupić najlepiej materiały bo położy mi mój hydraulik,mam to już w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 20.02.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 pierwek to chyba najlepiej sciany działowe zrobic z szamotki.... no tez tak pomyslałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts