Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

A propos kierbuda - mam ofertę od sprawdzonego człowieka na 5 tys. + VAT. Wizyta raz w tygodniu w trakcie prac, ale oprócz tego po wytyczeniu budynku, po wykopaniu ław, po zazbrojeniu, przed stawianiem ścianki fundamentowej, po postawieniu ściany, po zaizolowaniu i ociepleniu ściany fundamentowej przed i po wylaniu płyty. Potem oczywiście przy ścianach parteru, wieńcu i stropie, itd.

Napiszcie czy to mega dużo czy przeciętnie.

Pozdrav

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

witam

mam w tym momencie problem

na poddaszu użytkowym mam tego typu słupy 14x14 cm

są one w lini ścian działowych

macie jakiś pomysł co z nimi zrobić?

nie da rady otynkować, może jakąś wąską płytę gipsową?

sam nie wiem...

http://picasaweb.google.pl/hodowca/Budowa/photo#5169538666037798690

zobacz tu

http://forum.muratordom.pl/post32721.htm?highlight=drewniane%20tynk#32721

Dziękuję za namiary. Szkoda, że nie miałem ich wcześniej.

W tej chwili B20 w Oławie z transportem do okolic Jelcza to 330 zł za m3. I moim zdaniem to bardzo dobra cena na dzień dzisiejszy.

Dzwoniłem wczoraj do dwóch betoniarni we Wrocławiu i cena taka sama jak kilka miesięcy temu, czyli 230zł/1m3 B20. Ale po Twoim poście trochę się przeraziłem ;) - u mnie na SSO wejdzie z 70-90m3 :evil: .

Pzdr

Dzwoniłem wczoraj do dwóch betoniarni we Wrocławiu i cena taka sama jak kilka miesięcy temu, czyli 230zł/1m3 B20. Ale po Twoim poście trochę się przeraziłem ;) - u mnie na SSO wejdzie z 70-90m3 :evil: .

Pzdr

Ja mam ceny na B20 z 5 betoniarni i najniższa to 280 PLN/m3 brutto. Gdzie dostałeś 230 zł?? Czy to cena netto ?

Pozdrav

Ło matko! Ale żeście się rozpisali! Człowiek na parę dni w głuszę bez netu wyjedzie i już nie dojdzie do ładu i składu...

Gratuluję wszystkim przeprowadzek, pozwoleń i innych dokonań!

Ciepło idzie, więc my też ruszamy! Na początke kontenerek i odgruzowanie działki :roll:

Pani Koala jak dobrze cie widziec :)

Ło matko! Ale żeście się rozpisali! Człowiek na parę dni w głuszę bez netu wyjedzie i już nie dojdzie do ładu i składu...

Gratuluję wszystkim przeprowadzek, pozwoleń i innych dokonań!

Ciepło idzie, więc my też ruszamy! Na początke kontenerek i odgruzowanie działki :roll:

Pani Koalo, fajnie ze wrocilas do nas

Powiedzcie mi, doświadczeni budową...:-) Często udaje się Wam kupić, płacąc cenę netto? W sensie bez FV "z ręki do ręki". W tej chwili najbardziej interesuje mnie beton i stal... daje radę coś takiego zrobić?

Sporo razy, zawsze o to pytam. Nawet skrzynkę/rozdzielnię elktrycznę nową kupiłem bez faktury .... cd: drewno szalunkowe, piasek i żwiry, koparki, transport itp....kwota ponad 29tys zł

Po zrobieniu dachu została mi cała paleta dachówki braas celtycka grafit, mam też stemple budowlane, wszystko do odsprzedania jak ktoś reflektuje proszę o info na priv.

Halo - mi zostało 1800 dachówek - rozerwałbym na strzępy hurtownie gdyby mi jej nie przyjeli. Kto wyliczał Ci tą dachówkę? Wykonawcy czy hurtownia. Jak hurtownia - to łachy nie robią. Jak wykonawcy to zapłać im w dachówkach :lol:

Liczyła hurtownia ale z zastrzeżeniem że należy skonsultować z dekarzem, niestety przeoczyłem ten zapis. Skoro ktoś zajmuje się tylko dachami to powinien chyba umieć policzyć ile dachówki potrzebuje.

Okazało się niestety że nie koniecznie. Teraz muszę coś wykombinować.

Ot taka rzeczywistość.

Powiedzcie mi, doświadczeni budową...:-) Często udaje się Wam kupić, płacąc cenę netto? W sensie bez FV "z ręki do ręki". W tej chwili najbardziej interesuje mnie beton i stal... daje radę coś takiego zrobić?

Sporo razy, zawsze o to pytam. Nawet skrzynkę/rozdzielnię elktrycznę nową kupiłem bez faktury .... cd: drewno szalunkowe, piasek i żwiry, koparki, transport itp....kwota ponad 29tys zł

przypomnial mi sie nastepny grzech bez f-ry: piasek :)

Hej, z wielką przyjemnością poczytuje Twój dziennik ten domek wygląda co raz lepiej.

Bardzo podoba mi się pomysł z twoją wanną.

Co do tego słupa to świetne rozwiązanie, nikt się nawet nie domyśli, że to nie jest taka ozdobna ścianka.

:oops: :oops: :oops: Senk Ju

To jednak ktoś oprocz Joli, Secama i Darka czyta mój dziennik :oops: :oops:

Ooo, przepraszam jeszcze Agniecha i Natalia, a nasza Scurka gdzies zniknęła.

I ja też zaglądam 8) ( i podglądam :wink: )