Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Po zrobieniu dachu została mi cała paleta dachówki braas celtycka grafit, mam też stemple budowlane, wszystko do odsprzedania jak ktoś reflektuje proszę o info na priv.

Halo - mi zostało 1800 dachówek - rozerwałbym na strzępy hurtownie gdyby mi jej nie przyjeli. Kto wyliczał Ci tą dachówkę? Wykonawcy czy hurtownia. Jak hurtownia - to łachy nie robią. Jak wykonawcy to zapłać im w dachówkach :lol:

Trochę dachówek warto zostawić na ew. poprawki (wichury - zniszczenia etc.), jeśli myślisz też o drewutni czy pergoli, to warto mieć dachówki.

U nas się przydały - mąż nauczył się kłaść dach - z instrukcji braasa z internetu :p

Ale 1800 dachówek to chyba jednak trochę za dużo ...

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Po zrobieniu dachu została mi cała paleta dachówki braas celtycka grafit, mam też stemple budowlane, wszystko do odsprzedania jak ktoś reflektuje proszę o info na priv.

Halo - mi zostało 1800 dachówek - rozerwałbym na strzępy hurtownie gdyby mi jej nie przyjeli. Kto wyliczał Ci tą dachówkę? Wykonawcy czy hurtownia. Jak hurtownia - to łachy nie robią. Jak wykonawcy to zapłać im w dachówkach :lol:

Trochę dachówek warto zostawić na ew. poprawki (wichury - zniszczenia etc.), jeśli myślisz też o drewutni czy pergoli, to warto mieć dachówki.

U nas się przydały - mąż nauczył się kłaść dach - z instrukcji braasa z internetu :p

Ale 1800 dachówek to chyba jednak trochę za dużo ...

Zostawiłem kilkanaście gąsiorów i ponad 100 dachówek 8)

Mialem dzisiaj spotkanie z dwoma dekarzami, jeden to miś z grupowej strony - z Wojnowic - nazwiska teraz nie pamietam.

Krzykneli za dach jeden 80 drugi 90 zl netto wraz z orynnowaniem, wstawianiem okien, ociepleniem itd, ale bez podbitki. Dach 350m, skomplikowany, karpiowka w łuskę. Czas realizacji ok 1.5 miesiaca. Co powiecie o cenie?

pozdrowak!

Mialem dzisiaj spotkanie z dwoma dekarzami, jeden to miś z grupowej strony - z Wojnowic - nazwiska teraz nie pamietam.

Krzykneli za dach jeden 80 drugi 90 zl netto wraz z orynnowaniem, wstawianiem okien, ociepleniem itd, ale bez podbitki. Dach 350m, skomplikowany, karpiowka w łuskę. Czas realizacji ok 1.5 miesiaca. Co powiecie o cenie?

pozdrowak!

mowe mi odjeło, :o :o :o

wysylam Ci na priv namiary na swietna ekipe, robila u nas zadzwon i powolaj sie na mnie

pozdrowak!

mowe mi odjeło, :o :o :o

wysylam Ci na priv namiary na swietna ekipe, robila u nas zadzwon i powolaj sie na mnie

Ania - Ty twierdzisz, że to zła cena?!

Jeszcze z ocieleniem i podbitką??!!

Bez podbitki (a czy plyty gk tez wchodza?)

ja placilam za dach 330m2 (zakladkowa dachowka), rynny, decha czolowa, okna i solary 32tys

wiec 80,90k to troche przesada, albo ja sie nie znam :)

też uważam że to strasznie duzo

do naszego nie bede porównywać, bo troszke mniejszy, zupełnie prosty i dachówka zakładkowa

w lecie płaciliśmy za robocizne niecale coś ok 20 tys z podbitka i oknami połaciowymi

anjamen, fasola25, Jola z Melisy

Chyba nie wyrazilem sie zbyt jasno, albo rzeczywiscie ta cene jest taka kosmiczna.

To jest 80-90 zl netto za 1 m2, nie 90 tys za calosc ;-)

Mam wrazenie, ze Daro_K ocenil oferte jako rozsadna, bo odebral to co napisalem zgodnie z moimi intencjami, tak? :lol:

Anyway, Aniu, dzieki za namiar na ekipe, jutro bede dzwonil.

pozdrowka!

haniairafal - no tak.

Dachy kłądzie się od 60zł/m2 zakładkowej do 120zł/m2 karpiówki (ceny 2007).

Zakładowa kończy sie gdzieś koło 80-90zł/m2 w zależnośći od skomplikowania dachu. A karpiówka od 75zł/m2 taniej nie spotkałem. Ale Jola może miała lepszą cenę. Oczywiście to z osadzeniem okien połaciowych, i więźbą oraz z orrynnowaniem i obróbką blacharską. Więc jak w 2008 roku masz 80zł/m2 to nie jest to super atrakcyjnie, ale też nie przepłacasz. - To moja opinia.

Ja z dachem jeszcze nie skończyłem, idzie do poprawki orynnowanie, 3 rzędy dachówki i folia pod tymi 3 rzędami. Chłopaki płożyli mi folię i łaty jak do zakładkowej w wyniku czego mam rynne z folii i woda, kóra cudem dostanie się pod dachóke nidgy nie dotrze do rynny właśiciwej - dobrze, że to wyłapałem 8)

pozdrowak!

Dwa tygodnie temu miałem ten sam etap i moim zdaniem jeśli chodzi o cenę, to jest ona gdzieś po środku jeśli chodzi o polecane ekipy. U mnie przy zakładkowej dachówce z rynnami, obróbkami, oknami, więźba + dachówka przy powierzchni dachu 365m2, ceny kształtowały się od 70-110zł. U Ciebie zakres +10zł z racji karpiówki.

Pzdr

p.s. o jakie ocieplenie chodzi ?

Cena całkiem niezła. Za więźbę + położenie dachówki płaciłem z 2 tygodnie temu 70 zł za m2. Dodatkowo okna połaciowe po 150 zł a włazy kominiarskie po 100 zł. Ludzie się spisali i dach trzyma się jak należy. U sąsiada jakaś ekipa też kładzie dach - współczuję niestety teraz widzę różnicę między Fachowcami i resztą :)

Pochwalę się - bo tak. Zbudowałem dziś własnymi ręcami 10 m2 ścianki działowej z porothermu. I uważam, że murarze liczą sobie nie wiem za co - proste to jak drut chociaż robiłem to po raz pierwszy w życiu i to sam.

Postanowienie dnia - zrobię wszystkie ścianki działowe (oby wytrwać w tym postanowieniu) :)