voco 25.02.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Wogóle biorąc udział przy budowie można dojść do wniosku, że najlepiej zmienić branżę. W moim domku też tymi ręcami powstały ścianki działowe z BK 12cm. Najgorsze jest tylko przycinanie, bo trochę czasu na to idzie ja nie wiedzialam ze takich zdolnych facetow na forum mamy, Trociu, Voco u mnie sa do zrobienia wylewki piszecie sie? PS Moj maz tez scianki stawial i okno balkonowe zamurowal i sciane w spizarni wyburzyl i podloge na strych z dech zrobil i od grudnia zabiera sie za ocieplenie! Proszę jak naród rwie się do pracy. Proste ścianki parą rąk. Pokoje dla następnych pokoleń ja nie wiedzialam ze takich zdolnych facetow na forum mamy, Trociu, Voco u mnie sa do zrobienia wylewki piszecie sie? PS Moj maz tez scianki stawial i okno balkonowe zamurowal i sciane w spizarni wyburzyl i podloge na strych z dech zrobil i od grudnia zabiera sie za ocieplenie! Wylewki - proszę bardzo - na naukę nigdy nie jest za późno Będzie mii łatwiej u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 25.02.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 WITAM i o zdrówko pytam czy ktoś z Was przetarł już szlak pt.:"gdzie można łyknąć pustaki ceramiczne w mądrej cenie?" proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 25.02.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Jeszcze jedno pytanko, bo nie widzę tego dobrze na fotce. Czy ta ścianka z gniazdami jest przykręcona do szafki ZK, czy tylko stoi obok i przywiera do ścianki szafy? Sprawdziłem jeszcze raz zdjęcia i chyba przywiera tylko: http://img230.imageshack.us/img230/750/131234123en0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 25.02.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 i zastanawiam się ile robiąc samodzielnie oszczędziliśmy;) W Energii Pro chcieli od nas za coś takiego 750zł. Nam elektryk powiedział 1,2 tys. ze wszystkimi materiałami. Pozdrav Ja płaciłem 500zł za montaż mojej <z dziennika> skrzynki do odbioru prądu budowlanego. Odbiór też pewnie 500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 25.02.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam sredecznie. chciałabym dołączyć do grona wrocławskich budowniczych - razem z mężem rozpoczęliśmy budowę domku (projekt Archona - w nagietkach2) w Kiełczowie. Póki co jestesmy na etapie ścian fundamentowych, wyboru okien i dachowki. Będziemy wdzięczni za wszelkie wskazówki;-) pozdrawiam Cześć Jeśli szukacie okien plastikowych to polecam robione na profilach SHUCO w Ratowicach tel. 071 318 91 77 u Przybyłkiewicza - dali mi najlepszą cenę i jakość Co do dachówek to dobre ceny są w Smardzowie tel. 071 314 90 71 - jutro zdobędę też namiar na jakąś super mega hurtownię w okolicy i podam wszystkim namiary (szkoda, że po fakcie, bo sam kupiłem dachówki pół roku temu). Podpytajcie też na forum o namiar na drewno na więźbę - ja z mojego dostawcy nie jestem zadowolony, więc nie podam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 25.02.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Informacja dla planujących zakup drzwi w Budusie. Przy zamówieniu trzeba podać hasło i wówczas mamy następujące rabaty (potwierdzone dzisiaj) : Porta - 24%Polskone - 18%Cal - 12%Dierre - 10%bramy Horrmann - 10%napęd do bram - 8% Chcącym dołączyć do grupy hasło wysyłam na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 25.02.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 suspenser - tylko zewnętrzne czy wewnętrzne tez? mam PORTĘ na myśli. Hasło sie nei zmieniło? CALa potweirdzam, zamawialiśmy ze 3 tygodnie temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 26.02.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witam sredecznie. chciałabym dołączyć do grona wrocławskich budowniczych - razem z mężem rozpoczęliśmy budowę domku (projekt Archona - w nagietkach2) w Kiełczowie Witamy sąsiadów, Gdzie budujecie dokladniej? My na osiedlu domkow przy rozjedzie z Kielczowa na Olesnice-Długołęke, niedaleko ul Akacjowej. pozdrowka! No prosze my mamy domek- a raczej fundamenty - przy ul.Cyprysowej - przy skrzyżowaniu dróg na Wilczyce i Kiełczówek. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 26.02.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 mam pytanko - jakiej firmy okna drewniane polecacie? i jaka macie dachówkę? zastanawialiśmy się nad rupp ceramica - Sirius 13, ale wczoraj widzieliśmy ją na dachu w Baranowicach i wygląda tak średnio - czy może wiecie gdzie w okolicach Wrocławia znaleźć można jeszcze dom z ta dachówką? z góry dziekuję za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 26.02.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Musze sie podzielic przy kawie porannej dobra wiadomoscia - znalazlem dekarza, polecany na grupie, nie chce zaliczki, pierwsza kaska po więźbie, jeszcze ma dostep do impregnowanej w kadziach wiezby w niezlej cenie Dzisiaj wieczorkiem umowa i od 15go kwietnia ma niby wchodzic Tylko czy moj wykonawca sie wyrobi... Przekazalem mu info, ze dekarz od poczatku kwietnia wchodzi wiec wie ze ma sie sprezac, ale u mnie jeszczer 0 niegotowe.... pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 26.02.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Czy moge robic projekt i starac sie o PnB przylacza gazowego pomiedzy skrzynka w plocie made by gazownia, a domem?Szkopul w tym, ze skrzynka ma byc w czerwcu, a ja juz bym chcial to projektowac, bo potem i tak w urzedach bedzie swoje musialo odlezec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 26.02.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Ja płaciłem 500zł za montaż mojej <z dziennika> skrzynki do odbioru prądu budowlanego. Odbiór też pewnie 500zł. nie chcę Was załamywać, ale ja zapłaciłem 100zł za zszycie skrzynki pomiarowej (w niej są 2 gniazda 1 faz, 1 gniazdo 3 faz, licznik, bezpieczniki) z tym że ja skrzynkę zakupiłem i wkopałem obok ZK, oczywiście pomiary + protokół. Odbiór przez ZE bezproblemowy (z tego co pamiętam nic nie płaciłem). z tym że robił mi to znajomy teścia (po kosztach paliwa)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 26.02.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Ja płaciłem 500zł za montaż mojej <z dziennika> skrzynki do odbioru prądu budowlanego. Odbiór też pewnie 500zł. nie chcę Was załamywać, ale ja zapłaciłem 100zł za zszycie skrzynki pomiarowej (w niej są 2 gniazda 1 faz, 1 gniazdo 3 faz, licznik, bezpieczniki) z tym że ja skrzynkę zakupiłem i wkopałem obok ZK, oczywiście pomiary + protokół. Odbiór przez ZE bezproblemowy (z tego co pamiętam nic nie płaciłem). z tym że robił mi to znajomy teścia (po kosztach paliwa)... No to jakie załamywanie? - skoro sam robiłeś - ja palcem nie tknąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 26.02.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 sam zrobiłem... jeżeli zakup i wkopanie to zrobienie skrzynki - to rzeczywiście sam zrobiłem - nawet nie wiedziałem że jestem taki zdolny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 26.02.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 suspenser - tylko zewnętrzne czy wewnętrzne tez? mam PORTĘ na myśli. Hasło sie nei zmieniło? Wszystkie Hasło takie samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 26.02.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 pierwek gratuluję, pierwsze koty za płoty (w budowie własnymi ręcoma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 26.02.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 eeeee no....tamto sie nie liczy... teraz kończę kładzenie własnoręcznie elektryki w domu - zostało mi jakieś 8h pracy i parter mam okablowany a na poddaszu to już będzie mało roboty. do tego dojdzie zaraz docelowa instalacja alarmowa (teraz jest prowizorka) , lan i tv trochę też murowałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 26.02.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Czy moge robic projekt i starac sie o PnB przylacza gazowego pomiedzy skrzynka w plocie made by gazownia, a domem? Szkopul w tym, ze skrzynka ma byc w czerwcu, a ja juz bym chcial to projektowac, bo potem i tak w urzedach bedzie swoje musialo odlezec... Jak najbardziej możesz!!! Ważne: sprawdź czy jest już uzgodniony projekt złącza gazowego i gdzie bedzie przyłącze. Jak to jest już po ZUD-zie to dawaj na ZUD projekt własnej instalacji. Najlepiej z energią, wodą i kanalizacją. Choc możesz dać na ZUD sam gaz. Poza tym sprawdź bo być może juz w pozwoleniu na budowe masz pozwolenie na powyższe instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.02.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 eeeee no....tamto sie nie liczy... teraz kończę kładzenie własnoręcznie elektryki w domu - zostało mi jakieś 8h pracy i parter mam okablowany a na poddaszu to już będzie mało roboty. do tego dojdzie zaraz docelowa instalacja alarmowa (teraz jest prowizorka) , lan i tv trochę też murowałem ... A właśnie - u mnie "właśnie się położyła" instalacja do TV i centralnego nagłośnienia parteru. Pozostaje jeszcze lan/telefon i oświetlenie awaryjne. Ale to w następnym odcinku. Elektrykę jednak wolałem powierzyć fachowcom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 26.02.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witam sredecznie. chciałabym dołączyć do grona wrocławskich budowniczych - razem z mężem rozpoczęliśmy budowę domku (projekt Archona - w nagietkach2) w Kiełczowie. Póki co jestesmy na etapie ścian fundamentowych, wyboru okien i dachowki. Będziemy wdzięczni za wszelkie wskazówki;-) pozdrawiam dachówki-mogę polecić z lekką reką hurtownia z Brzegu-Tadej-a dachówki niemieckie Nibra twarde i dobrej jakości-tel. 0774169727 a okna tez jestem zadowolony-Polokno z Ratowic-071 3189137 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts