Pani Koala 27.02.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Dzisiaj miałam podpisać umowę przedwstępną sprzedaży mieszkania. No i okazało się, że w księdze wieczystej nie wiadomo jak moje mieszkanie z dwupokojowego zamieniło się na jednopokojowe Zmienił się również udział procentowy we wspólnocie (z 4% na 11%). ZAŁAMKA JAK TO FUNKCJONUJE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 27.02.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Dzisiaj miałam podpisać umowę przedwstępną sprzedaży mieszkania. No i okazało się, że w księdze wieczystej nie wiadomo jak moje mieszkanie z dwupokojowego zamieniło się na jednopokojowe Zmienił się również udział procentowy we wspólnocie (z 4% na 11%). ZAŁAMKA JAK TO FUNKCJONUJE!Jeżeli poniosłaś szkodę z tytułu niepodpisania umowy, którą jesteś wstanie wykazać przed sądem - możesz pozwać Skarb Państwa o odszkodowanie - 3lata i wynik niepewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 27.02.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 ha ha ha Mam nadzieję, że sprawa się tylko odwlecze! Jutro zamiast buszować po hurtowniach na łowach będę się użerać po sądach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 27.02.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 To znowu ja, trener Jarząbek... Czy cena 80zł/m2 za brukowanie łupkiem granitowym to standart czy rozbój w biały dzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 27.02.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 To znowu ja, trener Jarząbek... Czy cena 80zł/m2 za brukowanie łupkiem granitowym to standart czy rozbój w biały dzień? To ekstra cena - jeśli z materiałem - tylko nie wiem co to jest ten łupek, ale jeśłi to kostka to ok.. OK już wiem co to ten łupek - nie wiem czy to dobra cena - za kostkę granitową 120zł z materiałem chcieli ode mnie w tamtym roku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.02.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 anjamen - gratuluję i dzięki za dedykację as24 - termin dostawy w Budus to około 4 tygodnie Dzisiaj rozmawiałem też z montażystami (Brzezbud tel. 605 197 493) i proponują 20% rabatu na montaż drzwi oraz bram garażowych dla naszej grupy. Płyty OSB w Miłoszycach faktycznie są - widziałem z drogi, lecz było już zamknięte - jutro wracam wcześniej i wypytam po ile. batafuko - witam sąsiada - info wysłałem na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.02.2008 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Mam pytanko - gdzie jest duży wybór parapetów z PCV i czy montuje się je przy okazji tynkowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 27.02.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Ja pisałąbym sie na wełne do ocieplenia stropu 18-20cm, jakies 150m2, moze wiecej? I gdzie polecacie sprzet i akcesoria do instalacji wod/kan/san? pojechalabym po kilka wycen. Jakos ciezko przechodzi mi sie z grubszej murarki, na drobnice w instalacjach, a Wam?? Macie pomysl, gdzie znalezc tymczasowe drzwi na budowe, chodzi o jakies tanie rozwiazanie ? Czy znalezliscie jakies zastosowanie dla kantówek, ktore byly wykorzystane przy podpieraniu stropu? Duzo tego materialu, az szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 28.02.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 WITAM ! Pani Koala - ja robilam kostke granitowa w styczniu, placilam za robocizne 80 zl za m2, jest to raczej wysoka cena, ale nie rozboj .... mialam tez misiow, ktorzy robili za 50 , ale mocno trunkowi byli, i balam sie ze beda mi koczowac pod domem do wiosny, (w roznym stanie ) Mam nadzieje, ze masz zamiar czekac z pracami przy podjezdzie, na ukonczenie elewacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 28.02.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Koala dostałam szamotkę od Taty - poniemiecką. Daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 28.02.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 A nie ma Tata tej szamotki jeszcze trochę na zbyciu? Kominek będzie stał przy ścianie z poniemieckij cegły, poniemicecka szamotka byłaby do pary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 28.02.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 SUSPENSER Parapety na pewno po tynkach ja o parapety pcv pytałam w Oknoplaście. biały, szerokość 20cm- 55/mb kolor (grafit) 120/mb Będę szukać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.02.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Macie pomysl, gdzie znalezc tymczasowe drzwi na budowe, chodzi o jakies tanie rozwiazanie ? U mnie stoją dwie płyty OSB. W jednej wycięte drzwi. Do muru przytwierdzone pianką montażową i dwoma klinami. Zamykane na małą kłudeczkę. Roboty może z godzinkę, bo piłą ręczną rżnąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 28.02.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Kominek będzie stał przy ścianie z poniemieckij cegły, poniemicecka szamotka byłaby do pary... Ale poniemieckości wprowadziłaś, że hej A czy część dachówek u Was nie jest czasem poniemiecka A propos poniemieckości: w dobie kosmicznych cen klinkieru i jeszcze bardziej kosmicznego zapotrzebowania na mojej budowie (ok. 75 m2 = ok. 3600 szt.) poszukuję cegły rozbiórkowej licowej lub klinkierowej, takiej z jakiej są zbudowane elewacje poniemieckich budynków. Jakby ktoś coś wiedział - to proszę o info, bo sądzę, że wątpię czy mnie będzie stać na tyle kasy za kominy. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 28.02.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Grupo, Gdzie najlepiej skierowac swoje kroki jesli chcemy obejrzec jak najwiecej roznych karpiowek i osprzetu dachowego? I to samo pytanie dot. okien.W sobote planujemy z Mżonką małe łowy... pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 28.02.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 SUSPENSER Parapety na pewno po tynkach ja o parapety pcv pytałam w Oknoplaście. biały, szerokość 20cm- 55/mb kolor (grafit) 120/mb Będę szukać dalej. Pani Koala ja tez szukam parapetow, myslal zeby ksztaltki klinkierowe , ale potrzebuje grafitowe i nigdzie nie moge znalezc, a zamaaic takich ilosci nie chca, parapety z pcv grafit brzmia kuszaco, ale ta cena u mnie wykonawca chce prze tynkami, po ociepleniu jakbys cos znalazla daj znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 28.02.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Te pcv z Oknoplastu to parapety wewnętrzne. Nie wiem, czy na zewnątrz też je można dawać. Ja na zewnątrz daję blaszane (lubię stukot deszczu o blachę ). W Oknoplaście kolory Ral, 40cm- 96,30mb Potyczki z urzędnikami państwowymi uniemożliwiają mi dalsze poszukiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 28.02.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Trociu wczoraj na Allegro widziałam, że gościu z Wro sprzedaje jakiś klinkier rozbiórkowy. Ceny nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 28.02.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Te pcv z Oknoplastu to parapety wewnętrzne. Nie wiem, czy na zewnątrz też je można dawać. Ja na zewnątrz daję blaszane (lubię stukot deszczu o blachę ). W Oknoplaście kolory Ral, 40cm- 96,30mb Potyczki z urzędnikami państwowymi uniemożliwiają mi dalsze poszukiwania. Pani Koala nie daj sie urzednikom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.02.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Trociu wczoraj na Allegro widziałam, że gościu z Wro sprzedaje jakiś klinkier rozbiórkowy. Ceny nie pamiętam A ja potrzebuję klinkier? O czymś nie pamiętam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts