zebra 04.03.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 a czy toś może polecić mi fechowca do położenia płytek klinkierowych na dwóch kominach?najlepiej na wczoraj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 04.03.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Ania, bardzo podoba mi się Twoje podejście do firmy montującej okna. Tak trzymaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 04.03.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Koalo, też nad tym ślęczę. Mam ofertę czeskiego STO na 30zł/mkw elewacji - silikonowy, bardzo mała różnica teraz w cenie miedzy silikonem a akrylem-2zł. Ale mój ociepleniowiec bardzo chwali tynk firmy FAST, dał mi telefon do dystrybutora, jutro będę dzwonić. Ponoć dobra jakość za rozsądną cenę - 601-737-305. Dzwoń, jutro porównamy nasze oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 04.03.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Natalia Ja też raczej sylikonowe chciałabym robić... Chociaż chodzi mi też po głowie cem-wap + farba sylikonowa na to... 30 brutto za sam tynk czy za system z siatką i klejami? Ocieplasz się? Ja wymiękłam i dam jednak 10 cm styro No i dzisiaj dotarło do mnie, że przed ociepleniem muszę balustradę balkonową zamontować A JA NIC W TYM TEMACIE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 04.03.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Ja mam czeski stomix - silikonowy o granulacji 2mm i całą resztę systemową. Jestem bardzo zadowolona. Z fastem to trzeba sprawdzić - wiem że któryś z forumowiczów miał kleić na fasta wełnę i porównywał to z klejem stomixu - i porównania nie było. Stomix był jak kamień, a fast odszedł razem z wełną od sciany jak masło po tym samym czasie. To były kleje a jak z tynkami to nie wiem. Sprawdza się silikon naprawdę - mylismy juz miejscowo bo dzieci pobrudziły itp. - elewacja bez śladu . pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 04.03.2008 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Ludziska, dzisiaj przeprowadziłem wykład na temat różnicy między solarami i kolektorami słonecznymi . Miałem dociekliwą kursantkę, więc musiałem rozebrać temat na elektrony, fotony i calwiny Teraz idę rozebrać kursantkę ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 05.03.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 czy ktoś z Was ma może położoną dachówkę Rupp Ceramica? Chciałabym ja zobaczyć (szczególnie Sirius 13) na dachu...albo może ktoś z Waszych sąsiadów/krewnych/znajomych? obiecuję, że nikogo nachodzić nie będę, tylko zobaczę sobie z zewnątrz i już mnie nie ma;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 05.03.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Ludziska, dzisiaj przeprowadziłem wykład na temat różnicy między solarami i kolektorami słonecznymi . Miałem dociekliwą kursantkę, więc musiałem rozebrać temat na elektrony, fotony i calwiny Teraz idę rozebrać kursantkę ;P To ja poproszę dzisiaj u mnie na budowie też taki wykład P.S. Rozebrać się nie dam (chyba ze zabierzesz jakąś sympatyczną promotorkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 05.03.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Natalia może ponegocjujemy na dwa domy? U mnie jest 190m2 do otynkowania. Chcę zacząć zaraz po świętach. Jak znajdę ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 05.03.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Dziewczyny, te tynki to z materiałem czy sama robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 05.03.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Sprawdza się silikon naprawdę - mylismy juz miejscowo bo dzieci pobrudziły itp. - elewacja bez śladu . pozdrawiam wszystkich dabell a jak myliście silikon, bo u mnie coś samo polanie woda z węża za bardzo nie skutkuje (zostały po błocie blade ślady) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 05.03.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 ja też mam przed soba zakup tynku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 05.03.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A ja jeszcze raz bo mi pilno Jak mam stan zero gotowy to co powinienem juz zamawiac? Oprocz dachu i stolarki okiennej bo to juz mam na tapecie. pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 05.03.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Strop. Ale generalnie, teraz nie ma takiej gorączki jak rok temu. Jak masz dużo czasu, to radzę wytrwale szukać najlepszych ofert i negocjować ceny. Można zaoszczędzić naprawdę sporo kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 05.03.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Ja też raczej sylikonowe chciałabym robić... Chociaż chodzi mi też po głowie cem-wap + farba sylikonowa na to.... Koala - cem-wap na styro to chyba sie nie da , my myslelismy o mineralnym i pomalowaniu farba silikonowa, ale gdy moj ociepleniowiec policzyl koszty robocizny, zmienilismy zdanie... i zrobilismy silikonowy - CAPAROL, kupowalismy w MBS - tel 71 782-60-24 a i namiary na ekipe ociepleniowa moze sie komus przydadza p. Radek - 502 334 983 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.03.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 witam potrzebuję namiar gdzie mogę przystępnie kupić piasek pozd A piasek to w Chrząstawie mają. Tyle że w Wielkiej. Jedziesz jak do siebie, tylko że cały czas prosto i w pewnym momencie jest drogowskaz w prawo. Chyba się Piaskop nazywają czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.03.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A w którym Empolu zamawiasz? Ja brałem na Gorlickiej (Psie Pole). Jeszcze na aluplastach. Ogólnie warto pilnować wymiarów zamawianych okien. Bardzo często się zdarza, że pomiędzy wycenami wymiary jakoś dziwnie się zmieniają Na temat obecnych okien za dużo nie powiem, bo mało użytkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 05.03.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Jola- materiał niestety, sam materiał Kontakt od Halszki (dzięki )- 45 zł/m2 robocizny Halszka- ja też myślę o Caparolu! I o Kabe... I o Bolixie... Chciałam podobną kolorystykę do Twojej, ale moja Lea zaczęła protestować, że ona w takim szaro-burym nie będzie mieszkać Będzie więc szaro- baaaaardzo jasnożółty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 05.03.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A ja jeszcze raz bo mi pilno Jak mam stan zero gotowy to co powinienem juz zamawiac? Oprocz dachu i stolarki okiennej bo to juz mam na tapecie. pozdrowka! Strop. I brama garażowa- tak to najlepiej zgrać, żeby jednego dnia zamontowali i bramę i okna. A na bramę się czeka 4-6 tyg, jak na okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 05.03.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Brama garażowa. Hm. No to nieśmiertelna prośba, proszę zadowolonych właścicieli swoich bram o namiary na firmę bramiarską. A nie ma firm oferujacych kompleksowo stolarke okienna, drzwi i bramy? Cos mi sie widzi, ze latwiej by bylo np. kolorystycznie to wszystko wtedy dograc... pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts