Trociu 05.03.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Brama garażowa. Hm. No to nieśmiertelna prośba, proszę zadowolonych właścicieli swoich bram o namiary na firmę bramiarską. A nie ma firm oferujacych kompleksowo stolarke okienna, drzwi i bramy? Cos mi sie widzi, ze latwiej by bylo np. kolorystycznie to wszystko wtedy dograc... pozdrowka! Ja mam bramę braną z Empolu. Wygląda jak większa roleta i jest w takim samym zworze i kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 05.03.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 haniairafał, z kolorem nie ma problemu, bo okleiny są wszędzie takie same, albo prawie takie same. Możecie mieć problem, jeśli wybierzecie bardzo nietypowy kolor okien, bo bramy maja mniejszą gamę kolorystyczną. Ale orzech, złoty dąb czy mahoń bez problemu zamówicie wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 05.03.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Rafal, moze i nie ma tak ze firma ma i okna i bramy, ale nie ma z tym wiekszego problemu bo w Polsce jest tylko kilka firm robiacych okleiny wiec duze szansze ze okleina bedzie dokladnie taka sama na okna i na brame, ja mam okna deceunninka, a brame Normstahla w dokladnie takiej samej okleinie.Jeżeli chodzi o bramy to polecam Bingo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 05.03.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 haniairafał, z kolorem nie ma problemu, bo okleiny są wszędzie takie same, albo prawie takie same. Możecie mieć problem, jeśli wybierzecie bardzo nietypowy kolor okien, bo bramy maja mniejszą gamę kolorystyczną. Ale orzech, złoty dąb czy mahoń bez problemu zamówicie wszędzie. Jolu w tym samym momencie o tym samym, widac ze siostry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 05.03.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Pewnie, że byłoby łatwiej Ale życie to nie bajka! Nawet jak okniarze handlują bramami i drzwiami, to są to produkty różnych firm. Możesz dobrać sobie ten sam kolor- tylko, że zazwyczaj 30% drożej Oknoplast handluje bramami Krispola. Ja mam Krispola ale z PW Olaf z Krakowskiej. Zadowolona jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 05.03.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Kontakt od Halszki (dzięki )- 45 zł/m2 robocizny Halszka- ja też myślę o Caparolu! I o Kabe... I o Bolixie... Chciałam podobną kolorystykę do Twojej, ale moja Lea zaczęła protestować, że ona w takim szaro-burym nie będzie mieszkać Będzie więc szaro- baaaaardzo jasnożółty moja Zuzka tez krzywi nosek ze dom taki szary a zolto- szary tez ladnie, kiedys byl taki dom typu stodola z Tegalitem Brassa - bardzo ladny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 05.03.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Jola i Ania mają rację. Te 30% więcej kosztuje wtedy, jak ktoś nie chce mahoniu, złotego dębu lub orzecha, tylko jakieś dzikie kolory typu szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 05.03.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Ło matko! Przed chwilą zaklepałam ociepleniowca- 32 zł/m2. Chce zaczynać w poniedziałek, a ja nic nie mam Halszka, z tegho Caparola cały system brałaś, czy kleje do styro i siatki jakieś inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebag73 05.03.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam wszystkich serdecznie, podpowiedzcie mi prosze gdzie we Wroclawiu kupie drzwi metalowe takie miedzy garazem a domem czy np na wyjscie na ogrod z pomieszczenia gospodarczego.Chodzi mi o cos takiego: http://www.terraprofil.pl/LF531561.html pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 05.03.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Dzieki Dziewczyny, Powoli sie przejaśnia obraz sytuacji Czas wyruszyc na łowy. pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 05.03.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Pani Koala - z Caparola bralismy tylko tynk i grunt . sebag73 - castorama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 05.03.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Pani Koala - jak to przed ociepleniem balustradę? my ni emamy a dom już ocieplony stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 05.03.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam wszystkich serdecznie, podpowiedzcie mi prosze gdzie we Wroclawiu kupie drzwi metalowe takie miedzy garazem a domem czy np na wyjscie na ogrod z pomieszczenia gospodarczego. Chodzi mi o cos takiego: http://www.terraprofil.pl/LF531561.html pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc Widziałam podobne na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 05.03.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Pewnie, że byłoby łatwiej Ale życie to nie bajka! Nawet jak okniarze handlują bramami i drzwiami, to są to produkty różnych firm. Możesz dobrać sobie ten sam kolor- tylko, że zazwyczaj 30% drożej Oknoplast handluje bramami Krispola. Ja mam Krispola ale z PW Olaf z Krakowskiej. Zadowolona jestem Pani Koalo ale wełenkę to chyba masz, a resztę to ci jutro ktosik na pewno dowiezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 05.03.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Pani Koala - jak to przed ociepleniem balustradę? my ni emamy a dom już ocieplony stoi Ja sobie taką balustradę przykręcaną "od czoła" wymyśliłam. Element płaski i można go zastyropianować chyba. Ale to tylko moja koncepcja, nie konsultowana jeszcze z nikim co się zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 05.03.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Smiejus wy braliście tynk sylikonowy Terranova? Albo kto inny? Jakąś opinię potrzebuję Myślę o kleju do styro i siatki Skała. Dopiero grunt i tyn droższy... Głupio kombinuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 05.03.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Mam prośbę o poradę (kiedyś o to całkowicie wstępnie już pytałem) - otóż wybierając projekt kierowałem się tym, żeby dół był w pełni funkcjonalny z racji tego, że dzieci w momencie wprowadzania się będą miały około 2 latek i wolelibyśmy aby były razem z nami na parterze - stąd na dole 3 pokoje (docelowo dzieciaki na górę, gdzie będą miały 2 pokoje i łazienkę, a na dole zostanie nam pokój gościnny i gabinet). Takie coś wiąże się jednak z brakiem konieczności wykańczania poddasza w pierwszej fazie budowy - można to zrobić za 2/3 lata jak dzieci pójda na górę. Ale tu pojawiają się moje wątpliwości: - czy oszczędność w niewykończeniu góry będzie warta świeczki?- co z oknami połaciowymi? Wstawiać je, czy nie i wstawić dopiero za 2-3 lata?- jak zrobić ocieplenie góry? czy normalnie pomiędzy krokwiami, czy tylko położyć na stropie?- robić schody czy nie?- będzie u nas rekuperacja, która docelowo ma też działać na piętrze - czy to nie będzie problemem?- jakie prace musiałbym zrobić tak czy tak, aby nie robić demolki później góry? wylewki, tynki? Ogólnie waham się aktualnie czy nie wykończyć/zrobić po prostu od razu góry (tylko tu martwi mnie, ze bedzie stala pusta przez jakis czas- do tego ogrzewanie jej, etc) czy lepiej poczekać i zrobić to w dwóch etapach? Jak radzicie? Pzdr,TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 05.03.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 TS147, Mamy toczka w toczkę ta sama sytuacje i te same dylematy Rowniez chetnie poczytam na ten temat... pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 05.03.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 My też zostawiamy kompletne wykończenie poddasza na kiedyś... Zrobiłam jednak tynki, wylewki, rozprowadziłam instalacje, ociepliłam i założę KG. Nie wyobrażam sobie przy zamieszkanym dole (i małych dzieciach) robienia tego wszystkiego. Odpuszczam podłogi, łazienki, malowanie i tym podobne strrrrasznie drogie pirdoły CO Z TYM WEBEREM? NIKT NIE MA? JADĘ OGLĄDAĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 05.03.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 TS147 Ja tez z przyczyn finansowych zamykam gore na lepsze czasy. ale wylewki, okna i KONIECZNIE ocieplenie plus plyty GK beda. Nie wyobrazam sobie potem tego kurzu. wymyslilam to sobie tak: nie robie schodów a klatke schodowa zabijam plytami GK żeby nie bylo widac ze cos jest zabite dechami i montuje sciagane schody strychowe, zeby mozna bylo przewietrzyc d czasu do czasu gore. a może wygram w totka i nie bede musiala tak cudowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts