bemark 05.03.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 mam do was prosbe czy mozecie mi polecic namiary na wykonawce stropu teriva bede wdzieczna za wszelkie sugestiepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 05.03.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Pani Koala - jak to przed ociepleniem balustradę? my ni emamy a dom już ocieplony stoi Ja sobie taką balustradę przykręcaną "od czoła" wymyśliłam. Element płaski i można go zastyropianować chyba. Ale to tylko moja koncepcja, nie konsultowana jeszcze z nikim co się zna Nie twierdze ze sie znam, ale my tez tak robilismy jak Koala se wymyslila, ze styropianu wystaja stalowe elementy, ktore sa mocowane do sciany nosnej, i do tego po zrobieniu elewacji mocuje sie wlasciwa barierke. bemark - jesli chodzi o producenta, to oczywiscie Betard, sprzedawany w hurtowniach, my bralismy z MBS nz Zernickiej, Termet ze Srody Sl. i betoniarnia w Wierzbicach, tyle znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 05.03.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Pani Koala - jak to przed ociepleniem balustradę? my ni emamy a dom już ocieplony stoi Ja sobie taką balustradę przykręcaną "od czoła" wymyśliłam. Element płaski i można go zastyropianować chyba. Ale to tylko moja koncepcja, nie konsultowana jeszcze z nikim co się zna Nie twierdze ze sie znam, ale my tez tak robilismy jak Koala se wymyslila, ze styropianu wystaja stalowe elementy, ktore sa mocowane do sciany nosnej, i do tego po zrobieniu elewacji mocuje sie wlasciwa barierke. bemark - jesli chodzi o producenta, to oczywiscie Betard, sprzedawany w hurtowniach, my bralismy z MBS nz Zernickiej, Termet ze Srody Sl. i betoniarnia w Wierzbicach, tyle znam dzieki za informacje myslalam o betardzie ale chce porownac oferte z inna firma MBS to hurtownia ktorra znajduje sie na zernickiej we wroclawiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 05.03.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Kochani co myslicie o tym projekcie? http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=543&opcja=opis Spodobalo mi sie budowanie, a ten projekt mnie zauroczył, od jakiegos czasu mysle o jakims domu bez spadzistego dachu.a dzisiaj sobie mysle czemu nie zaczac zabawy od nowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 05.03.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 CO Z TYM WEBEREM? NIKT NIE MA? JADĘ OGLĄDAĆ Koala my mamy webera silikonowy - jest ok. taki gumowaty, tylko dokładnego czyszczenia jeszcze nie próbowałam. My braliśmy wszystko webera, ale możesz też pokombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 05.03.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Halszka - jaka jest cena za mkw systemu Caparol? I jesteś zadowolona? Koalo - tak to cena za calość - grunty, klej, siatka cos tam i tynk baranek 2mm. Ten Fast jest tylko trochę tańszy Trociu - gdzie ty kupiłeś tę wełne po 31zł? U mnie za tydzień ocepleniowiec dachu, a ja nie mam z materiałów nic....Dziś dostałam oferte z TKM - wrocł[email protected] Jeśli podane ceny brutto - to będzie najlepsza oferta. Nie wiem czy kosztować sie na drogą wełnę z lambdą 0.35 Toprocka. Po ile wy kupowaliscie taka wełne? Dabell - ty masz tynk kładziony z maszyny? Taki chropawy? Same pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 05.03.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 No i kombinuję Wełenkę to mam już zasznurowaną. Nie mam reszty. A dzisiaj posypali się wykonawcy. Temu coś wypadło, tamtemu i ... od poniedziałku zaczynają dwie ekipy. Styropianowcy na zewnątrz, regipsowcy wewnątrz. Muszę do poniedziałku zapewnić im materiał Znowu zdecydowałam się na PW Aris. Wzięłam zaprawę klejącą Skała (do styro i siatki). Kleiłam już Skałą styro na fundamentach i była OK. Styro EPS70 10cm- 110m3 netto. Będąc w biurze podsłuchałam rozmowę telefoniczną z producentem- za 2 tyg podwyżka Doszłam do wniosku, że wezmę w Arisie też K-G i jutro jeszcze ponegocjuję ceny na wszystko W Arisie wybrałam tynk silikonowy Webera Terranova (kolor 115E). Za kilogram wychodzi 7,45 brutto. Grunt do tego to 7,84/kg brutto. Razem materiały na ocieplenie i tynk- 9 300 Robocizna- 6 000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 05.03.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Kochani mam na zbyciu 19 rolek Toprocka 18cm ( cena zakupu 32 zł/m2). Odbiór z Tyńca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 05.03.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 TS147 Ja tez z przyczyn finansowych zamykam gore na lepsze czasy. ale wylewki, okna i KONIECZNIE ocieplenie plus plyty GK beda. Nie wyobrazam sobie potem tego kurzu. wymyslilam to sobie tak: nie robie schodów a klatke schodowa zabijam plytami GK żeby nie bylo widac ze cos jest zabite dechami i montuje sciagane schody strychowe, zeby mozna bylo przewietrzyc d czasu do czasu gore. a może wygram w totka i nie bede musiala tak cudowac Qrcze, a ja nie mogę niestety tak zrobić. Oprócz salonu i jadalni mam tylko gabinet na dole, który mógłby robić na razie za sypialnię, ale córcia nasza cokolwiek za duża, żeby spać z nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 05.03.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Koalo, ja musze mieć 300mkw wełny - gdzie ty ją kupiłaś? Mi ocieplenie wychodzi 27.000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 05.03.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Natalia kupowałam w akcji grupowego kupowania wełny Anjamen jesienią. Ja jeszcze całości nie podliczyłam. Wełna to było 10 000. Teraz dojdą regipsy, profile itd. Mam 180m2 do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 05.03.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Z czego proponujecie zrobić instalacje CO i rozprowadzenie wody użytkowej?Jak na razie to odradzano mi rurki plastikowe klejone. Na plus cena - rurki zgrzewane. Co myślicie o Pex-ie ?Jakie macie doświadczenie z układaniem tych elementów. Napiszcie, napewno pomoże to mi w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 05.03.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Ja ma pexa- wodę i co. Zmagał się z tym hydraulik, ja na razie jeszcze nie użytkuję, ale mam nadzieję, że będzie OK Natalia No to bardzo dobrą cenę masz na ten system STO. Mogłabym się podłączyć pod ciebie z gruntem i tynkiem? W Arisie system z tynkiem akrylowym STO kosztuje ponad 50 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.03.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Z czego proponujecie zrobić instalacje CO i rozprowadzenie wody użytkowej? Jak na razie to odradzano mi rurki plastikowe klejone. Na plus cena - rurki zgrzewane. Co myślicie o Pex-ie ? Jakie macie doświadczenie z układaniem tych elementów. Napiszcie, napewno pomoże to mi w wyborze. Znajomy hydraulik polecił mi właśnie Pex-y jako najlepsze i rozsądne cenowo i takie dokładnie u mnie zamontuje w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 05.03.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A gdzie się kupuje wkręty do metalu samonawiercające, zszywki do Takera tudzież kołki szybkiego montażu? Tak się przygotowywałam do tej wykończeniówki, a tu zasadzka za zasadzką! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.03.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Brama garażowa. Hm. No to nieśmiertelna prośba, proszę zadowolonych właścicieli swoich bram o namiary na firmę bramiarską. Co do bramy to montuje się ją dopiero po tynkach - wcześniej jest ryzyko, że się zarysuje lub inaczej uszkodzi, więc radzę najpierw pilnować kolejnych etapów nie wychodząc przed szereg (ja tak pospiesznie kupiłem ponad pół roku temu wełnę i leży, leży i nabiera mocy urzędowej). Z wełną jest łatwiej, lecz z bramą w razie obsuwy z terminem (czego nikomu nie życzę) będzie problem. Czy macie już drut zbrojeniowy na wieńce - jeśli nie to polecam Return na Swojczyckiej 30 tel. 0 71 348 31 70 - tam była najtaniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 05.03.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A gdzie się kupuje wkręty do metalu samonawiercające, zszywki do Takera tudzież kołki szybkiego montażu? Tak się przygotowywałam do tej wykończeniówki, a tu zasadzka za zasadzką! Sporo tego typu rzeczy jest w Koelnerze na Jedności Narodowej - przy browarze Piast, poza tym to wszędzie prawie (markety budowlane, karmelkowa, opolska - hurtownia Ebon) chyba nawet w sklepie żelaznym w Strzelinie to mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 05.03.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A gdzie się kupuje wkręty do metalu samonawiercające, zszywki do Takera tudzież kołki szybkiego montażu? Tak się przygotowywałam do tej wykończeniówki, a tu zasadzka za zasadzką! Jak pisałem wcześniej ja wszystko wziąłem z Budoskładu. A jutro się zorientuję, czy czasem kilka bel bym nie wziął. Na pewno bym reflektował na twardą 10cm. Czy zabudowę KG robi ci Pan murarz? Był u mnie, oglądał - ale był zbyt drogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 06.03.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Koalo, ile w końcu masz tej wełny - na ile mkw-180? Inaczej- ile jest w 1 rolce? Nie musisz się podpinać (chyba że chcesz ) - dostaniesz taką samą ofertę . Namiar mam od Dabell (pozdrawiam) Janusz Szkolnicki 505-33-66-36 - przedstawiciel handlowy Stomixu. Jednak ta cena dotyczy całosci zamowienia bez styropianu. Czyli siatka, grunty i takie tam duperele. Ale powiedz, że chcesz taką samą cenę co Natalia z Białych Błot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 06.03.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Koalo, ja musze mieć 300mkw wełny - gdzie ty ją kupiłaś? Mi ocieplenie wychodzi 27.000zł Dobre, pomyliłam się o jakies 10.000 Powinnam sie zmiescić w 37.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts