Slawek 1719499182 16.12.2003 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Może to dlatego, że Angole i Francuzi w Niemczech władają niemieckim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anton68 16.12.2003 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 witam my chyba nie jestesmy gorsi tez w ich jezyku sie wyslawiamy a mimo to dawna opinia ciagle za nami chodzi ale jeszcze troche orlen juz wykupil cos okolo 350 stacji benzynowych moze i my dozyjemy czasow ze niemcy beda do nas przyjezdzac do pracy wtedy zrobimy tez takie informacje w ich jezyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 17.12.2003 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Może to dlatego, że Angole i Francuzi w Niemczech władają niemieckim Odpada, angole się nie uczą innych języków bo wychodzą z założenia, że wszyscy znają angielski a francuzi to tacy nacjonaliści, wszystko co francuskie to najlepsze a reszta be, podobnie jest z obcymi językami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anton68 17.12.2003 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 witam pisaliscie wczesniej o praktikerze tak sie sklada ze mieszkam narazie niedaleko wroclawskiego praktikera fakt ze wielkiego wyboru tu nie ma a i ceny troche wieksze niz w innych marketach ale czesto gdy cos daja w promocji ma naprawde dobra cene sam juz pare razy korzystalem tylko kto ma czas to czesto sprawdzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 17.12.2003 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Dobrzyk, znam kilku Angoli i Francuzów władających mową Goethego i Schillera Fakt, że poznałem ich podczas wymiany studenckiej w Niemczech Ogólnie macie rację, ale tylu niegramotnych m.in. Polaków jeździ na Saksy, że takie nalepki opłacają się... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 18.12.2003 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 dobrzyk, byłem ostatnio w twoich okolicach ale jakoś nie wiedziałem gdzie twoja chałupka.... kiedyś chyba opisywałeś do niej drogę ale to było dawno... czy ja dobrze pamiętam, że masz okna od Wójcika? Interesuje mnie twoja o nich opinia Ivonesco... nic do mnie nie doszło.... Smoku, ciągle myślę o wilkszynie ale Odra taka zimna brrrr a dachowcom to nie w smak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 18.12.2003 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 nie o to mi chodziło, chodziło mi o to, że jest z góry poczynione założenie, że złodziejami są Polacy, Rosjanie, i ALbańczycy. W ogóle nie założono, że tym złodziejem możę byc Francuż czy też Anglik. Polak to złodziej, Anglik, Francuz w żadnym wypadku - coś tu chyba jest nie tak ??!! Powiem szczerze, że wkurza mnie takie myślenie, urażona duma narodowa. Dziwisz się, że takie mają o nas zdanie? Zapracowaliśmy (nie my tutaj piszący ale ci złodzieje) sobie na nie ciężką, długoletnią "pracą". Nigdy nie słyszałeś z czego się utrzymuje złota młodzież z pasa przygranicznego na zachodzie Polski? Nigdy nie miałeś kontaktu w Niemczech z człowiekiem, który działa na zasadzie "mów tylko co potrzeba, wszystko załatwię"? Nigdy nie czytałeś o gangach, które masowo kradną samochody w Niemczech? A w Polsce, nigdy nie minąłęś nowiutkiego przystanku tramwajowego, w którym ktoś z kopa powybijał wszystkie szyby bo za ładnie i za porządnie to wyglądało (bo to dla mnie podejście do życia z tej samej półki)? Ja się tym ludziom w Niemczech wcale nie dziwię! Bądźmy bardziej sprawiedliwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 18.12.2003 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 yhm, u nich są wszyscy tacy dobrzy, a u nas tacy źli, oj oj, proszęproszęproszę, co za zacietrzewienie, pani Serwisowa... [kto to oglądał?! pięęękny był kabarecik... ] pozdro gruppo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 18.12.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 dobrzyk, byłem ostatnio w twoich okolicach ale jakoś nie wiedziałem gdzie twoja chałupka.... kiedyś chyba opisywałeś do niej drogę ale to było dawno... czy ja dobrze pamiętam, że masz okna od Wójcika? Interesuje mnie twoja o nich opinia Ivonesco... nic do mnie nie doszło.... Smoku, ciągle myślę o wilkszynie ale Odra taka zimna brrrr a dachowcom to nie w smak... A jak tam jest w tym Wilkszynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 19.12.2003 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 dobrzyk, byłem ostatnio w twoich okolicach ale jakoś nie wiedziałem gdzie twoja chałupka.... kiedyś chyba opisywałeś do niej drogę ale to było dawno... czy ja dobrze pamiętam, że masz okna od Wójcika? Interesuje mnie twoja o nich opinia .. Powiem tak z okien jestem zadowolony, do jakości nie mam zastrzerzeń. Jednak firma Wójcik jako firma zjadła mi bardzo dużo nerwów, są bardzo niesłowni i trzeba ich bardzo pilnować przy pomiarach i montażu. Tak więc produkt 5 ale organizacja 2. W rezultacie , nie polecam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 19.12.2003 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 [quote name="ryniu"Powiem szczerze, że wkurza mnie takie myślenie, urażona duma /.../ Moja Duma nie została urażona, wiem jacy potrafią być Polacy za granicą... uważam jednak, że nie każdy Polak jest złodziejem i nie każdy np. Anglik jest chodzącym ideałem. Takie ostrzeżenie powinno być skierowane do WSZYSTKICH złodziei, nie tylko złodziei Polaków i złodziei Rosjan.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 19.12.2003 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Czy jest mozliwe podłączenie płyty kuchennej ceramicznej na 230 V, kto produkuje takie płyty i czy się sprawdzają. Nikt mi nie odpowiedział , proszę pomóżcie, czy jest to możliwe, przynajmniej tymczasowo, dopóki nie przerobimy instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 20.12.2003 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2003 Jolana, a czy mzsz w skrzyneczce z bezpiecznikami trzy fazy , czy w ogóle nie masz podłączonego prądu trójfazowego ze skrzynki w ogrodzeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 21.12.2003 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 Smoku w skrzyneczce są trzy fazy, a raczej będą jak nas energetyka podłączy (czyli nikt nie wie kiedy ). Na razie ciągniemy prąd od sąsiada i mamy tylko normalny 220V. I tu "pies jest pogrzebany..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HankaR 21.12.2003 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 nie o to mi chodziło, chodziło mi o to, że jest z góry poczynione założenie, że złodziejami są Polacy, Rosjanie, i ALbańczycy. W ogóle nie założono, że tym złodziejem możę byc Francuż czy też Anglik. Polak to złodziej, Anglik, Francuz w żadnym wypadku - coś tu chyba jest nie tak ??!! Powiem szczerze, że wkurza mnie takie myślenie, urażona duma narodowa. Dziwisz się, że takie mają o nas zdanie? Zapracowaliśmy (nie my tutaj piszący ale ci złodzieje) sobie na nie ciężką, długoletnią "pracą". Nigdy nie słyszałeś z czego się utrzymuje złota młodzież z pasa przygranicznego na zachodzie Polski? Nigdy nie miałeś kontaktu w Niemczech z człowiekiem, który działa na zasadzie "mów tylko co potrzeba, wszystko załatwię"? Nigdy nie czytałeś o gangach, które masowo kradną samochody w Niemczech? A w Polsce, nigdy nie minąłęś nowiutkiego przystanku tramwajowego, w którym ktoś z kopa powybijał wszystkie szyby bo za ładnie i za porządnie to wyglądało (bo to dla mnie podejście do życia z tej samej półki)? Ja się tym ludziom w Niemczech wcale nie dziwię! Bądźmy bardziej sprawiedliwi. A ja uważam, że niepotrzebnie się obaj denerwujecie. Przede wsztstkim nie czuję się absolutnie urażona, bo nic nikomu nigdy nie ukradłam i nie zamierzam A poza tym to chyba świadczy o zdaniu człowieka, który te tabliczke kazał zawiesić a nie każdego Niemca z osobna. Znam osobiście i sporo Polaków i sporo Niemców (a co!) i zapewniam, że i wśród jednych i drugich są dobrzy i źli. Może czas najwyższy przestac mysleć w kategoriach: "my Polacy i oni Niemcy " a zacząć "my uczciwi i oni złodzieje". A tak zupełnie na boku to wydaje mi się, że powodem umieszczenia napisu po polsku jest po prostu fakt, że mieszka tam mnóstwo osób mówiących w tym języku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HankaR 21.12.2003 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 Aha! A oprócz tego spotkałam w San Marino mnóstwo właścicieli sklepów z alkoholem biegle mówiących po polsku (w środku Włoch!) i wcale nie poczułam sie jak pijaczka, chociaż również oferty przed sklepami były po polsku Strasznie poważnie się zrobiło w tej grupie, bo chociaz mało pisze to stale czytam, co się u Was dzieje Mam nadzieję, że sie rozpogodzicie Przy tej okazji składam wszystkim najlepsze życzenia z okazji Bożego Narodzenia, żeby sie wszyscy powprowadzali jak najszybciej do nowych domów: ze sprawnym ogrzewaniem, nie cieknącymi rurami itd. Czego i sobie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 22.12.2003 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 A ja uważam, że niepotrzebnie się obaj denerwujecie. A tak zupełnie na boku to wydaje mi się, że powodem umieszczenia napisu po polsku jest po prostu fakt, że mieszka tam mnóstwo osób mówiących w tym języku... Zapewniam Ciebie, że nikt z nas się nie denerwuje Ryniu trochę mnie opacznie zrozumiał, to wszystko. Co do Twojego argumentu to wierz mi bardzo bym chciał aby tak było ... ale tak nie jest pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 22.12.2003 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 uważam jednak, że nie każdy Polak jest złodziejem i nie każdy np. Anglik jest chodzącym ideałem. Takie ostrzeżenie powinno być skierowane do WSZYSTKICH złodziei, nie tylko złodziei Polaków i złodziei Rosjan.... Żeby zakończyć temat: zgoda absolutna z tym co napisałeś powyżej ale smutna prawda jest chyba taka, że zamiast pisać apel do złodzieji we wszystkich językach świata, napisali tylko w tych trzech, najczęściej przez nich przyłapywanych. Mam samochód marki z trójkątną gwiazdą na masce, na weekend byłem w małej miejscowości na północy Polski. Spałem w hotelu, auto stało na strzeżonym (!) parkingu przed nim. Wczoraj rano trójkątnej gwiazdy już na masce nie było. Powiem tak: oczywiście, że nie wszyscy Polacy są złodziejami ale tych, którzy nimi są jest stanowczo za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 22.12.2003 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Powiem tak: oczywiście, że nie wszyscy Polacy są złodziejami ale tych, którzy nimi są jest stanowczo za dużo. Co prawda to prawda, .... z trójkątną gwiazdą ? Co to za marka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 22.12.2003 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 .... z trójkątną gwiazdą ? Co to za marka ? marka "Miś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts