boru 10.03.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 ma ktos namiary na dobrych studniarzy?? chodzi o studnie wiercona na jakies 20-30m w okolicach wroclawia odpowiedzi prosze rowniez na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 11.03.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Slav, ja się buduję w tych okolicach. Mi robił M. Podgórski-692-376-383 Ludzie - jaki system ocieplenia zamierzacie zastosować/zastosowaliscie? Secam, myślę, że ty już wiesz -powiedz pliiiisss. Koalo - co ty w końcu kupiłaś. STO i Caparol wycenili mi identycznie strasznie drogo wychodzi- ze styro ponad 70zł/mkw ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 11.03.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Slav, ja się buduję w tych okolicach. Mi robił M. Podgórski-692-376-383 Ludzie - jaki system ocieplenia zamierzacie zastosować/zastosowaliscie? Secam, myślę, że ty już wiesz -powiedz pliiiisss. Koalo - co ty w końcu kupiłaś. STO i Caparol wycenili mi identycznie strasznie drogo wychodzi- ze styro ponad 70zł/mkw ściany Cześć Natalio Tak bardzo dokładnie to nie wiem ale powiem Ci co wiem Chciałbym zrobić z tego styropianu co Dabell - tego srebrnego platinium. Na bank robię 15 cm. Jako że będę robił w 2 etapach (najpierw siatka klej a do potem za jakiś czas kolor) więc o tynku czy silikat akryl itp to wogóle nie myślę - zycie podpowie . Co do całościowych systemów na które wszyscy dostawcy namawiają mam zastrzeżenia czy to nie jest naciąganie. Przedstawiciele mówią że jak nie weźmiesz styropianu kleju siatki i tynku z jednej linii to się rozleci ....... Pracowałem kilka lat w firmie która produkuje tynki (mało znanej) i efekt był taki że np klej systemowy to klej konkurencji produkowany dla nich pod ich marką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.03.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Tak ale ich szczelność jest sprawą dyskusyjną w dłuższej perspektywie. Może znasz namiar na palstikowe? Ja nie zamierzam mieć szamba do końca swoich dni. Za drogo to wychodzi. Więc jeżeli szczelność się skończy za te 10 lat to i tak mam nadzieję, że do tego czasu podciągną kanalizację. A potem jak woda mi będzie podchodzić to i tak dobrze, bo więcej bedzie do podlewania ogrodu. Co do plastikowych to z okolicy znam Ecomotyl'a - http://www.ecomotyl.pl/oferta/szamba. Byłem u nich jak jeszcze myślałem o drenazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 11.03.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Do porannej kawki http://images23.fotosik.pl/173/6bd930f97f0f5d30.jpg nasz wypiek własny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 11.03.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 No i dostalem tez na więźbę wycene... 17000 zl. dżiiiissss.... 20 kubików po 850 zl. Czy to duzo czy malo? dużo drewna coś... napewno powinno być 20m3? Cena chyba normalna niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 11.03.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Si senorita, na pewno... A wlasnie dostalem wycene 650 zl tylko jeszcze nie wiem czy sie za to wezma bo mam 12metrowe elementy. pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 11.03.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 czyzby strop drewniany?Pytam, bo ja miałam duzo więźby i wyszło mi 12m3 i kiwali głowami, ze strasznie dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 11.03.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Rafał 650 zł to bardzo dobra cena, ja tyle płaciłam w ubiegłym roku i byla to cena netto, tez mialam 20 kubików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 11.03.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 XX, Strop nie jest drewniany. Powierzchnia dachu ok 360m2. Ania, Juz sie zorientowalem ze to wypas cena, ale jeszcze nie wiem czy elementy 12m beda mi tam chcieli zrobic. pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 11.03.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 no to poddaję się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 11.03.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Ale z czym, z powierzchnia dachu czy niedrewnianym stropem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 11.03.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Możliwe, możliwe, że tego drewna na więźbę tyle trzeba. Znajoma budowała podobny domek (też dachu jak...) i zamawiała 27 metrów sześciennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 11.03.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 z powierzchnia dachu i ilością więźby Jolu DZIĘKUJĘ CI bardzo za bilety! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 11.03.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Bardzo się cieszę, że podobają mi się proste, dwuspadowe dachy Zachciało mi się jednej lukarny i ciągle jakaś zadyma z nią jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 11.03.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Do porannej kawki nasz wypiek własny Dziękujemy - Pyszne było I powiem wam że są to pierwsze prezentowane pączki na forum które miałem okazję spożywyć na prawdę -- pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 11.03.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Secam, Ty to masz szczescie, tez bym zjadla paczusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 11.03.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Natalia ja zrezygnowałam z systemu. Styro i siatkę kleję na Skałę. Tynki będę robić później. Zagruntuję systemowym podkładem i będzie dobrze, co (z pewną niechęcią) wszyscy sprzedawcy tynków potwierdzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 11.03.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 pani Koala - ja tez tak mam i z równą niechęcią wszyscy potweirdzili a tynki poczekają jeszcze trochę..... pogania nas wykonawca, kupujemy kafelki, armaturę i wszystko już, podobni wprowadzamy się w czerwcu:))) tak pan wykończeniowiec obiecał i powiedział, ze nawet jak będe stawiac opór to on obietnicy dotrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 11.03.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Ja z innym problemem - chcę zamówić stal na zbrojenie .Mam ceny z Centrostalu i z returnu ALE ... Return nie ma transportu i chociaż jest tańszy to cała oszczędność może się przejeść wysokim kosztem transportu. Macie może namiar na formy transportowe na zbrojenie o długości 12 m (wszystkiego razem ledwie tona). Niestety muszę podzielić zamówienie, bo wkoło działki jeszcze zbyt mały ruch i przez święta stal mogłaby cudownie dostać nóg. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts