TS147 11.03.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Mam pytanie - dogrywam dzisiaj ostatecznie z architektem wnętrz hydraulikę i oświetlenie. Czy są jakieś newralgiczne(nietypowe) miejsca, których aktualnie Wam brakuje? O zlewie technicznym w garażu i pomieszczeniu gospodarczym pomyślałem. Wyjscia wody od strony garażu i ogrodu są. Prąd w tych miejscach jest. Co jeszcze można/trzeba zrobić? PzdrTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 11.03.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 TS147, ja widziałam na targach drzwi wejsciowe z takimi swiatełkami w całej futrynie od gory do dolu (po 3 w pionie) bardzo mi sie to podobało, a nie mam tam kabelków wyprowadzonych mam za to w łazience w podlodze kabelki zeby oswietlic szklane tafle, oswietlenie schodow w scianie, 3 druty wyprowadzone nad barkiem w kuchni, podloga pod kominkiem, zamiast kinkietow na klatce schodowej, kilka osobnych punktow swietlnych ktore beda oswietlaly moja galerie zdjec, nie wiem jaka kuchnie planujecie, ale jesli ma tam byc "mebloscianka" to warto ja doswietlić, nie wiem czy do klimy nie trzeba jakis ekstra kabli (ja zapomnialam), wiecej nie pamietam, ale na 100% o czyms jeszzce zapomnielismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 11.03.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 ja zrezygnowałam z systemu. Styro i siatkę kleję na Skałę. Tynki będę robić później. Zagruntuję systemowym podkładem i będzie dobrze, co (z pewną niechęcią) wszyscy sprzedawcy tynków potwierdzili Dobrze prawi nasza Pani K. Ważne by zastosować grunt i tynk z jednego systemu reszta to ściema, bajer i chłit marketingowy .... Ja z innym problemem - chcę zamówić stal na zbrojenie .Mam ceny z Centrostalu i z returnu ALE ... Return nie ma transportu i chociaż jest tańszy to cała oszczędność może się przejeść wysokim kosztem transportu. Macie może namiar na formy transportowe na zbrojenie o długości 12 m (wszystkiego razem ledwie tona). Niestety muszę podzielić zamówienie, bo wkoło działki jeszcze zbyt mały ruch i przez święta stal mogłaby cudownie dostać nóg. Pozdrav Ja brałem jednak z centrostalu bo wlasnie transport ....... W tajemnicy Ci powiem że w centrostalu da się pogadać w stylu ...... stała współpraca, jeszcze dużo stali kupię .... polecę Panią gorąco innym ...... przeciez nie będe do konkurencji jeździł...... itp...... wtedy Pani przełączy Cię do pana kierownika ....... i rabacik większy z 2-3 oczka dostaniesz..... Ale ja nic nie mówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 11.03.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 w elektryce nie zapomnij wyciagnac kabelka do wentylatora w lazience/kuchni (wentylacja) jesli byś takowego potrzebował, do wentylatora dgp, do okapu przy rurze went. do okapu.... elektryka - wypuszczenie kontaktów na taras ale włączanych od wewnątrz, wyjscie na aerator dla oczyszczalki gdyby trzeba bylo, dla alarmu, swiatełka przy drzwiach wejsciowych, swiatelka z numerem domu zapalanym zmierzchowo, do bramy dla siłownika, domofonu, lampki.Do ogrodu - elektryka - podprowadzenie światel do lamp, czujników dla alarmu.....prąd koło rozdzielacza dla podłogówki jesli jest.... przy wodzie oraz co - w najnizszym punkcie instalcji zawór z mozliwości spuszczenia wody z układu....dojscie do wody w celu przeplukania oczyszczalni jesli taka jest...., wyprania samochodu.... woda na ogród itp ODCINANA na zimę.... to wszystko co mi przyszło do głowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 11.03.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 trabi-wrc Transport: 501-661-610, facet współpracuje z returnem, ma odpowiedni transport. Ja płaciłam w returnie, potem dzwonilam do tego faceta - na oczy go nie widziałam-on odbierał stal i zawoził na budowe. On również robi strzemionka na Swojczyckiej, firma Astal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 11.03.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Elektryka do rolet okiennych z silniczkami... Jakieś gniazdko na świecidła świąteczne na zewnątrz (osobiście nie gustuję, ale Przychówek nie daruje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 11.03.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Elektryka do rolet okiennych z silniczkami... Jakieś gniazdko na świecidła świąteczne na zewnątrz (osobiście nie gustuję, ale Przychówek nie daruje ) Elektryka do rolet okiennych z silniczkami... właśnie zobaczcie sobie jak się traktuje klienta w naszym kraju ...... opisałem w dzienniku http://forum.muratordom.pl/post2391206.htm#2391206 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 11.03.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Secam, przeczytałam i rece opadaja... To może sie zdarzyc tylko w naszym pięknym kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 11.03.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Secam, przeczytałam i rece opadaja... To może sie zdarzyc tylko w naszym pięknym kraju W całem mej złośliwości skopiowałem linka i wysłałem do dyrektora i prezesa tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 11.03.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 o mnie sie tez taki tynk STO by przydał - podajesz tynk mineralny? czyli tynk z gruntem 26.51zł/m2 brutto? Wie ktos ile farba silikatowa lub tynk silikat putz 2mm?Może ktoś mi pomoże lamerce i podpowie czy lepiej tynk mineralny plus farba silikatowa czy lepiej silikatowy tynk barwiony w masie zwazywszy ze kolor bedzie bardzo skomplikowany czyli bialy.... tynk silikonowy tylko zapomnialam o drobnej sprawie ze to ceny netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 11.03.2008 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Pani Koala tynk Sto baranek granulacja 2mm bezposrednio w firmie sto 8,5zl/kg, zuzycie 3,1-3,5 kg/m2, do tego grunt 11,3zl//kg , zuzycie 0,3kg/m2 bezposrednio w sto na ostrowskiego mozna dostac 20% upustu od tych cen (to akurat taniej niz w pwaris) W Arisie kg to 7,45 brutto. Grunt na cały dom to 313,60 (40 kg a' 7,84). Nikt mi nie chce dać tańszej oferty niż Aris Do tego STO się przejadę. Ale to będzie ostatnia wyprawa w sprawie tyków! wlasnie patrze na wyceny z pwaris z konca stycznia Grunt pod tynk : a). sto - 9,70 zł netto/kg b). terranova -8,20 netto/kg Tynk silikonowy - kolor biały : a). sto - 7,25 zł netto/ kg b). terranova - 6,15 zł netto / kg prosilam wtedy o wycene na 180 m2 (dodatkowo wiele innych rzeczy) i woleli stracic klienta niz spusic twierdzac ze zaraz i tak bedzie drozej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 11.03.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 No właśnie! Przy tych cenach tynków trzeba dodawać, jaki kolor. Biały jest najtańszy, potem cena rośnie w zależności od grupy kolorystycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 11.03.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Zero nam sie wylało pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 11.03.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Zero nam sie wylało pozdrowka! Gratulacje, szybko Wam idzie. Oby tak dalej.... a ja zdjecia nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.03.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Zero nam sie wylało pozdrowka! Gratulacje, szybko Wam idzie. Oby tak dalej.... a ja zdjecia nie widze A to dziwne - wystarczy kliknąć na linka. Wszystko ładnie widać. Jest i styro dookoła i folia na to. Gratulacje jeszcze raz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 11.03.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Mam pytanie - dogrywam dzisiaj ostatecznie z architektem wnętrz hydraulikę i oświetlenie. Czy są jakieś newralgiczne(nietypowe) miejsca, których aktualnie Wam brakuje? O zlewie technicznym w garażu i pomieszczeniu gospodarczym pomyślałem. Wyjscia wody od strony garażu i ogrodu są. Prąd w tych miejscach jest. Co jeszcze można/trzeba zrobić? Pzdr TS gniazdo el. w okolicy anten RTV i internetowych, oraz zasilanie co nadajnika sygnału internetowego, jeśli planujesz bezprzewodowy, tam też przewód linii telefonicznej, w łazienkach gniazdo na suszarkę- drabinkę, oświetlenie nad kabiną prysznicową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 11.03.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Zero nam sie wylało No to gratulacje http://www.ipfon.pl/images/szampan.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 11.03.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 odwiedziłem wiele tartaków ceny wyjsciowe były od 650 zł ale jak widziałem ile kory i ubytków jest na tych krokwiach za 650 to nie chciałbym za 500,dobre drewno musi kosztowac ,a zwłaszcza gdy elementy dł 12 m, szczeze polecam tartak tarteX Modla 43 tomasza i krzysztofa kozioł ,tna z drewna duzej srednicy nie ma problemy z 12 m bez kory,swierki sprowadzane z gór geste zadko spotykane w polsce ,ja płaciłem 750 plus impregnacja mysle że 20 m3 z dowozem nie przekroczy 17000 zł ,podbitka 24 zł sucha tel 500 096 010 lub 075 738 28 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 11.03.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 OcieplenieJa dzisiaj ostatecznie przystałam na ofertę niemieckiej firmy BASF. Dzieki forumowemu guru w tej dziedzienie Spe5es zdecydowałam się na system z tynkiem silikonowym - cena brutto 35.73zlmkw ściany. U nich rowniez kupię styropian - taki czarny o nazwie Neopor o wysokim współczynniku izolacji termicznej. (odpowiednik Platinum+ ) Koszt łączny ze styropianem wynosi 63.94zł/mkw. Sam tynk silikonowy 2 mm baranek to 20.37 brutto na mkw. Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 11.03.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Natalia a tynki silikatowe/farby silikatowe mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts