Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Smok chyba nie wytrzymał moich pomysłów elektrycznych i napięcie puściło ;)

Obiecuję ze już nic nie wymyślę - oficjalnie na piśmie :D

spoko, lubię wyzwania, ściany powoli zmieniają kolor z ceglastego na biały ;)

jeśli braknie miejsca zbudujemy specjalne trasy kablowe ;)

gdyby nie przyszły tynk, można by pomyśleć, że jesteśmy w serwerowni jakiej ;)

Ważne by nie wyglądało to tak :

http://www.jb.aded.pl/kable.jpg

Z inicjatywy Forumowiczów została zorganizowana aukcja na rzecz pomocy dla Stefka syna Zeljki i Gabora syna Izy.

Licytowane przedmioty są naprawdę atrakcyjne, http://forum.muratordom.pl/tu-mozesz-zobaczyc-co-licytujemy,t126304.htm

Jeżeli coś Ci się spodobało i chcesz pomóc tu możesz zalicytować

http://forum.muratordom.pl/a-tu-licytujemy,t126307.htm

Serdecznie zapraszmy do udziału w licytacji

Gość andrew23

witajcie,

na skutek błędnych obliczeń mam do sprzedania 12m2 płytek łazienkowych Opoczno Inwencja biały połysk 20x20, takich jak w linku poniżej:

http://www.opoczno.com/index2.php?id=50&KolekcjaID=256&ProduktID=4854

Oczywiście 1. gatunek, zapakowane oryginalnie. Cena sklepowa to 45 PLN/m2.

Oddam za 2/3 tej ceny, możemy się umówić na dowóz w obrębie Wrocka i okolic.

Gdyby ktoś był zainteresowany to proszę o kontakt:

GSM 0605 351 753

GG 1075490

[email protected]

pozdrawiam

Witajcie

Wiem, że wnioski rozpatrywane w postępowaniu administracyjnym (np. dotyczące planu zagospodarowania przestrzennego lub wydania pozwolenia na budowę) są obligowane terminami na rozpatrzenie, wiem, że termin ten wynosi 1 miesiąc i wiem, że przekroczenie jest zagrożone karami pieniężnymi.

Czy ktoś z Was zna ustawę mówiącą o tym lub przepisy regulujące ?

Pozdrawiam

Smok

Witajcie

Wiem, że wnioski rozpatrywane w postępowaniu administracyjnym (np. dotyczące planu zagospodarowania przestrzennego lub wydania pozwolenia na budowę) są obligowane terminami na rozpatrzenie, wiem, że termin ten wynosi 1 miesiąc i wiem, że przekroczenie jest zagrożone karami pieniężnymi.

Czy ktoś z Was zna ustawę mówiącą o tym lub przepisy regulujące ?

Pozdrawiam

Smok

Na wydanie pozwolenia na budowę właściwy organ ma 65 dni, kary wynoszą 500zł za każdy dzień zwłoki, wpływy z kar stanowią dochód budżetu państwa.

Ustawa to Prawo budowlane.

Pozdrawiam

Jolu cena za ocieplenie-robocizna teraz waha się od 45 do 60zł/mkw. Polecany przez Kulkę tera bierze 55zł.

Materiał - zależy jaki. Ja mam wyceny od kilku firm (STO, STOMIX, BASF, CAPAROL, BAUMIT) i najtańza oferta to 53zł/mkw ze styropianem 12, najdrożej wyszedł STO-74zł/mkw. Średnią cenę ma CAPAROL ale STO daje wszystko do ocieplenia-listwy, taśmy, listewki ochronne do okien.

Ja wybrałam BASF

Jolu cena za ocieplenie-robocizna teraz waha się od 45 do 60zł/mkw. Polecany przez Kulkę tera bierze 55zł.

Materiał - zależy jaki. Ja mam wyceny od kilku firm (STO, STOMIX, BASF, CAPAROL, BAUMIT) i najtańza oferta to 53zł/mkw ze styropianem 12, najdrożej wyszedł STO-74zł/mkw. Średnią cenę ma CAPAROL ale STO daje wszystko do ocieplenia-listwy, taśmy, listewki ochronne do okien.

Ja wybrałam BASF

Hmm z tego co ja słyszałem to robocizna nawet od 35 zł/m2, choć zwykle średnio biorą 50.

Materiał - w Mega1000 jeśli zorganizujemy się na co najmniej 5 domów to aktualnie za styro 10 cm + reszta z tynkiem silikonowym Terranova wychodzi 29zł/m2.

Jeśli chcecie tynk innej firmy też tam przedzwońcie spytać na ile wyceniają - oczywiście chwaląc się, że jesteście z Grupy Wrocławskiej forum :wink:

Dzięki Natalia, ale orientujesz się może ile za sam tynk? Ja nie ocieplam, bo u nas ściana jednowarstwowa.

Jolu!

My tez mam ścianę 1W - dokładnie to PTH50. Ścianę chcemy wytynkować w nastepujący sposób:

- obrzutka cw

- tynk cw

- tynk cienkowarstwowy strukturalny wybarwiony

Za taką robotę panowie, którzy akurat robią zabudowę KG zażyczyli sobie 50zł/1m2. Ustalilismy, że wejdą na 1 ścianę i ocenimy ich robotę.

A ie sobie zyczą za osadzenie parapetów (u nas 50zł), gładź gipsową na tynk gipsowy maszynowy (u nas 25zł).

ale numer,

mogę w porozumieniu z innymi sąsiadami zaproponować nazwę dla mojej przyszłej ulicy :D

myślałem o Sunset Bulvar :D co wy na to?

Ja też niby mogłem i wybrałem, a potem "szanowna" komisja stwierdziła, że to nie pasuje do reszty osiedla i nadali inną :evil:

Całe szczęście, że ta ich też jest całkiem ładna.

Twoja propozycja jest super :D

Lepiej jednak miej na podorędziu jakąś polską np. Marszałkowska :lol:

Witajcie,

Widze, ze cos piszecie o zorganizowaniu sie w wieksza grupe na zakup tynkow.... jakby co to wstepnie sie zapisujemy.

SiE

W takim razie jest już na trochę:

1. Suspenser

2. Voco

3. Slav

Kto jeszcze chętny ?

Trzebaby zamówić jeszcze w Marcu, bo od Kwietnia może być podwyżka cen styropianu (w tym roku podrożał już z 80 do 100 zł netto).

Odebrać można do końca roku, bo zamówiony materiał poczeka u producenta na placu :)