Natalia Stanko 14.03.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Jola, ja mam zrobioną wycenę na tynk silikonowy samoczyszczący się, on jest najdroższy 2mm baranek brutto 20.37zł/mkw ściany. Obiecali mi zrobić kilka próbek i dopiero wtedy zamówię odpowiedni kolor. Przedstawiciel BASFa- Mariusz Barszcz 608-570-100Xeno, tak jest u nich tynk silikatowy i mineralny również, namiary jak wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 14.03.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Przypominam też o rabatach na drzwi w Budus i bramy w Irga. Nadal szukam żyznej ziemii do ogrodu w ilości 2-3 wywrotek - proszę o namiary, bo żona już nie wytrzymuje i okupuje pokój coraz większą ilością doniczek PS w OBI na Długiej jest super wyprzedaż płytek po inwentaryzacji - trafiłem akurat na te, które planowałem kupić przecenione o 50%, a dekory do nich (zwykle droższe od płytek) przecenione o 75-80% !!! Niestety trochę zabrakło a w OBI na Bielanach ściemniają tzn. najpierw podnieśli ceny a potem obniżyli do poprzedniego poziomu - no cóż poczekamy, zobaczymy - może się też ugną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 14.03.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Suspencer, ja też byłabym chętna, ale czy można w tej akcji zamówić sam tynk zewnętrzny z robocizną (bez ocieplania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej747 14.03.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 ale numer, mogę w porozumieniu z innymi sąsiadami zaproponować nazwę dla mojej przyszłej ulicy myślałem o Sunset Bulvar co wy na to? Jeszcze lepiej: Sunset Bulwa. Pozdrowienia, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 14.03.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witam My też byśmy się pisali na sam tynk bo ocielenie już mamy, BASF albo Caparol, korci mnie ten silikonowy samoczyszczący, ale muszę to jeszcze policzyć, ale na pewno będzie silikonowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 14.03.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 jeszcze ja chce tynk.w gre wchodzi STO, cAPAROL, Baumit, Basf, Weber, ocieplenie kleje siatki cuda wianki juz mam200m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 14.03.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Ja też w sam tynk. W poniedziałek weszło na obiekt 8 chłopa. Efekt: chałupa oklejona styro, zakolkowana z zewnątrz. Wewnątrz założone stelaże i druga warstwa wełny, zafoliowane, regipsy w łazience i jednej sypialni Oj, lubię jak tak idzie Jak mam sprawdzić, czy mi dobrze wyszlifowali te regipsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 14.03.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Ja też tynku na 200 m2. Silikonowy, producent w sumie obojętny, o ile z ceną nie przesadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 14.03.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Jolu cena za ocieplenie-robocizna teraz waha się od 45 do 60zł/mkw. Polecany przez Kulkę tera bierze 55zł. Materiał - zależy jaki. Ja mam wyceny od kilku firm (STO, STOMIX, BASF, CAPAROL, BAUMIT) i najtańza oferta to 53zł/mkw ze styropianem 12, najdrożej wyszedł STO-74zł/mkw. Średnią cenę ma CAPAROL ale STO daje wszystko do ocieplenia-listwy, taśmy, listewki ochronne do okien. Ja wybrałam BASF Hmm z tego co ja słyszałem to robocizna nawet od 35 zł/m2, choć zwykle średnio biorą 50. Materiał - w Mega1000 jeśli zorganizujemy się na co najmniej 5 domów to aktualnie za styro 10 cm + reszta z tynkiem silikonowym Terranova wychodzi 29zł/m2. Jeśli chcecie tynk innej firmy też tam przedzwońcie spytać na ile wyceniają - oczywiście chwaląc się, że jesteście z Grupy Wrocławskiej forum Ja chętnie skorzystam z tej oferty Mega 1000,mam 2 domy do ocieplenia,jeszcze 3 i mamy ekipę na niezłą cenę,ktoś reflektuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 14.03.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 W takim razie jest już na trochę: 1. Suspenser 2. Voco 3. Slav Kto jeszcze chętny ? Trzebaby zamówić jeszcze w Marcu, bo od Kwietnia może być podwyżka cen styropianu (w tym roku podrożał już z 80 do 100 zł netto). Odebrać można do końca roku, bo zamówiony materiał poczeka u producenta na placu Owszem - proszę dopisać trabi-wrc możliwe, że z robocizną. Aha, jeszcze wziąłbym materiał na ocieplenie ściany fundamentowej. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 15.03.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 chyba zakręcona jestem - o jakim tynku Suspenser będziesz rozmawiał (marka?) STO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 15.03.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Weber Terranova Silikon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 15.03.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Dzisiaj w nocy jakiś skur... rozwalił mi zaparkowane prawidłowo przy ulicy auto Wbił się w przód z prawej strony tak, że aż opona na krawężniku "się zdjęła". Całe przednie zawieszenie poszło Nie potrzebuje ktoś Forda na części? Nie mam auto casco, sprawca nieznany, cześć pieśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 15.03.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 ale numer, mogę w porozumieniu z innymi sąsiadami zaproponować nazwę dla mojej przyszłej ulicy myślałem o Sunset Bulvar co wy na to? Ja też niby mogłem i wybrałem, a potem "szanowna" komisja stwierdziła, że to nie pasuje do reszty osiedla i nadali inną Całe szczęście, że ta ich też jest całkiem ładna. Twoja propozycja jest super Lepiej jednak miej na podorędziu jakąś polską np. Marszałkowska ja tez moglam w Krzyzanowicach, w poprzednim domu, wiec mialam 2 pomysly ul. Końca Tęczy lub ul. Połowy Księżyca komisja wybrała ul. Lipowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 15.03.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Dzisiaj w nocy jakiś skur... rozwalił mi zaparkowane prawidłowo przy ulicy auto Wbił się w przód z prawej strony tak, że aż opona na krawężniku "się zdjęła". Całe przednie zawieszenie poszło Nie potrzebuje ktoś Forda na części? Nie mam auto casco, sprawca nieznany, cześć pieśni Kur...a mac. pewnie jakis pijany kierowca. normalnie zajeb..... bym chu,,,,, wspolczuje, a mi oprocz wlamu do przyczepy na budowie, wyjeb... drzwi od chaty od strony ogrodu, cale szczescie wlezli tylko do garazu, bo przejscie do domu porzadnie zaryglowane. firma ochroniarska potrzebna od zaraz. jakie wybraliscie? solid? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 15.03.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 To w sumie mamy już ponad 5: 1. Suspenser 2. Voco 3. Slav 4. Damro 5. Damro 6. Trabi WRC 7. Jola z melisy (tynk + robocizna) 8. Pani Koala (tynk) 9. Xena z Xsary (tynk) 10. Lakusz (tynk) Super - jutro rano dzwonię do szefa tej firmy, ustalam hasło i jadę zamówić jako pierwszy, żeby wszystko dogadać to na mnie tez czas na 2 domy tylko tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 15.03.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 To w sumie mamy już ponad 5: 1. Suspenser 2. Voco 3. Slav 4. Damro 5. Damro 6. Trabi WRC 7. Jola z melisy (tynk + robocizna) 8. Pani Koala (tynk) 9. Xena z Xsary (tynk) 10. Lakusz (tynk) Super - jutro rano dzwonię do szefa tej firmy, ustalam hasło i jadę zamówić jako pierwszy, żeby wszystko dogadać to na mnie tez czas na 2 domy tylko tynk A ja tak jak Jola z Melisy potrzebuję tynk+robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.03.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 firma ochroniarska potrzebna od zaraz. jakie wybraliscie? solid? U mnie Solid. Wybierz takich, którzy działają w Twoim rewirze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 15.03.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 SUSPENSER - dowiedz sie w jakiej cenie maja tynk silikonowy baranek 2 mm firmy BASF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 15.03.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 firma ochroniarska potrzebna od zaraz. jakie wybraliscie? solid? Zobacz jakie firmy chronią domy w okolicy (najwięcej) i tą weź - będą najczęściej się wtedy kręcić w Twojej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts