smiejus 18.03.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 ceny jakie dostałam w ubiegłym roku przy wykonawstwie nadbitki 50 zł/m2 - malowanie i montaż30 zł/m2 - malowanie i montaż15 zł/m2 - montaż ceny netto zakładając że ceny poszły w górę to za montaż jak u ciebie wypadałoby nie więcej jak 25-30 zł .... chyba... może wypowie się ktoś jeszcze z bardziej aktualnymi cenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 18.03.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Sąsiedzi, czy ktoś z was interesuje się automatyką domową, ma coś takiego planuje mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 18.03.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 A może ktoś ma namiary na jakichś podbitkowców z wolnym terminem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 18.03.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 W sprawie tynków i ociepleń pojadę do Mega1000 w środę i wtedy dam znać jak poszły rozmowy - mam jeszcze jeden pomysł - skoro tak prężnie reklamują się w internecie to mogą zarejestrować się tu na forum i bezpośrednio zbierać informacje kto czego potrzebuje i ile. Ciekawe co na to powiedzą Ja chcę dać zwykłe tynki cementowo-wapienne na zewnątrz. Czy oni też takie robią, bo na stronie mega 1000 są wymienione tylko takie bardziej ozdobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 18.03.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Ja chcę dać zwykłe tynki cementowo-wapienne na zewnątrz. Czy oni też takie robią, bo na stronie mega 1000 są wymienione tylko takie bardziej ozdobne. ja na PTH daje tynki cw a na to strukturę. Tynki cw najekonomiczniej jest wyrabiać z betoniarki na placu budowy. Za gotowe więcej zapłacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 18.03.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 ceny jakie dostałam w ubiegłym roku przy wykonawstwie nadbitki 50 zł/m2 - malowanie i montaż 30 zł/m2 - malowanie i montaż 15 zł/m2 - montaż u mnie gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 18.03.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Też bym tak chciała... Pan Koala mógłby mi to za free zrobić, gdyby nie popadł w amerykańską niewolę PLEAS! PODBITKOWCA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 18.03.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Czy moglibyście mi pomóc, zamawiam gotowe wiązary z montażem, i ta sama firma oferuje mi dodatkowo: Łaty 6x4; co 33cm; 1000 mb 1950 Zł +VatKontrłaty 2x5 cm; 350 mb 260 Zł +VatTarcica 19 mm; 5,0 m3 3150 Zł +VatRobocizna (pow dachu 250m2)przybicie desek + 1 x papa 4250 Zł +Vat muszę do końca tygodnia podjąć decyzję czy biorę coś z oferty "dodatkowej" i jeszcze to:Mam taką ofertę na Robena średzką falistą plus kolor Antracyt: dachówka podst 3,35 szt/netto gąsior podst z klamrą 13,23 szt/netto trójnik kalenicy 125,07 szt/netto gąsior początkowy 33,53 szt/netto dach wentylacyjna 8,48 szt netto kominek wentylacyjny 142,10 szt/netto Co sądzicie? ...help... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 18.03.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Dziś miało miejsce próbne odpalenie mojej instalacji - za utrudnienia w godzinnej przerwie dostawy prądu we Wrocławiu przepraszamy Smok obiecął trzymac się takich standardów wykonania instalacji http://www.jb.aded.pl/kable.jpg Na dowód tego że się trzyma http://www.albumik.pl/albumy/secam/prund/2452251522912.jpg PS Ponawiam nieśmiało moje pytani Drogie wy moje robaczki powiedzcie mi jakie dawaliście (kable ile żył i jaki przekrój) pomiędzy: * kotłownia <<==>> korytarz do sterownika pieca * kotłownia <<==>> salon do sterownika kominka z płaszczem wodnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 18.03.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 szukam jakiegoś sensownego kominiarza do odbioru kominiarskiego, macie jakieś sensowne kontakty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 18.03.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Ja też nad parapetami dumam - nie bardzo chce mieć z płytek ceramicznych, granit odpada - mam specyficzny odcień stolarki KEMPAS. Może jednak z blachy powlekanej. Jakie są przeciwwskazania? Oprócz tego że deszcz będzie dudnił po nich. Krokwie na podbitce mam bardzo wystające - prawie 80cm. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 18.03.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Drogie wy moje robaczki powiedzcie mi jakie dawaliście (kable ile żył i jaki przekrój) pomiędzy: * kotłownia <<==>> korytarz do sterownika pieca * kotłownia <<==>> salon do sterownika kominka z płaszczem wodnym Dzisiaj zamówiłem piec ENKA na eko groszek w POLMARK-u na Tęczowej i wziąłem od razu przewód do połączenia sterownika. Jest to typowy kabel telefoniczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 19.03.2008 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 szukam jakiegoś sensownego kominiarza do odbioru kominiarskiego, macie jakieś sensowne kontakty? Zadzwoń po prostu do Floriana (spółdzielnia kominiarska, mają biura obok dworca, ale wystarczy zadzwonić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 19.03.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 PLEAS! PODBITKOWCA... ja niestety jestem nadbitkowcem , a nadbitka po prostu w cenie rzezbionej wiezby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 19.03.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Jest to typowy kabel telefoniczny DOBRE :D czyli klasyczne 2 żyły. Dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 19.03.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Sąsiedzi, czy ktoś z was interesuje się automatyką domową, ma coś takiego planuje mieć? a co Cię interesuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 19.03.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Smok'u - wszystko co wybrać, jak wykonać, ile kosztuje, itp. Masz jakąś wiedzę na temat? Myślałem nad realizacją tego za pomocą integry, ale brakuje mi "kilku" funkcji, szczególnie ściemniania Ale i programowanie tego jest mało intuicyjne Planujesz jakąś automatykę w swoim domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 19.03.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Sąsiedzi, czy ktoś z was interesuje się automatyką domową, ma coś takiego planuje mieć? Automatykę domu inteligentnego robi np ta firma z wrocławia - ciekawa sprawa tylko trzeba to robić od podstaw jeszcze przed robieniem instalacji elektrycznej ciężko jest to wpiąć do istniejącej. http://www.adk-automatyka.pl/kontakt.html ich sklep internetowy http://www.inteligentny-dom.org.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 19.03.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 PLEAS! PODBITKOWCA... ja niestety jestem nadbitkowcem , a nadbitka po prostu w cenie rzezbionej wiezby u nas największy wkład pracy to było malowanie podbitki - około tygodnia-półtora sam montaż... może ze 3 dni. Dlatego pytąłam czy z malowaniem ta cena, bo wtedy to faktycznie jest z tym dużo więcej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 19.03.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Właśnie ze względu na malowanie (szczególnie po latach) zastanawiam się na dwiema wersjami podbitki 1. Tynkowana - płyta osb + styropian 2 cm + siatka + klej+ tynk 2. STRUKTONIT deska z euronitu wyglada to tak http://www.muratordom.pl/images/deski_elewacyjne_euronit7d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts