voco 25.03.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Chodzi Ci o wylewki? Najpierw tynki, potem wylewki. Nie do końca same wylewki. Teraz jest podłoga na gruncie. Na to idze styropian i warstwa betonu. I właśnie o to mi chodzi. Czy najpierw to co powyżej czy tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 25.03.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 To chyba chodzi o chudziak. Jeśli tak, to najpierw chudziak, a potem tynki. U nas jest właśnie taka sytuacja. Mamy stan surowy zamknięty i nie mamy jeszcze chudzika (na razie jest ubity piach). Tynkarz powiedział, że do tynkowania powinienjednak być chudy beton i właśnie zamierzamy go wylać. Na to idzie podłogówka i styropian, a potem wylewki. Ale to już po tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 25.03.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Mam biale kafle i stąd te przymiarki do epoksydowych (pewnie mi przejdzie bo cena jest przerazająca, no ale musze uslyszec wszystkie zady i walety), te fugi epoksydowe musza byc po prostu na bieząco myte i modelowane, a nie jak cementowe - na koniec fugowania....tak? Xena ja bym ci przy białych radziła jednak rozważyć te epoksydowe, przynajmniej na podłodze. W mieszkaniu położyliśmy na podłodze normalne żółte i nie powiem ci jak po 4 latach wyglądały, a po 2 to już mi się na nie patrzeć i szorować nie chciało. Kładzie się je tak jak i zwykłe fugi. Mapei zwykłej też nie można za wiele metrów położyć bo zwiąże i potem się ułożyć nie da. Przy epoksydowych trzeba proporcji pilnować, bo może nie związać wcale Nasz kafelkarz się przed epoksydami trzy razy żegnał bo nigdy nie kładł, ale potem stwierdził że prawie jak normalna fuga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 25.03.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Mam prośbę.. poratujcie ludzie namiarami na ziemię do ogródka i tanią ale nie partolącą ekipę od kostki betonowej. Mam ofertę na materiał + wykonanie w maju za 170 zł/m2 ale jakoś mi się ta cena wcale nie podoba. Sama robocizna z wykonaniem podbudowy wychodzi gdzieś 60-70 zł /m2. To normalna cena czy zdzierstwo za kostkę betonową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 25.03.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Cena za kostkę jest jak najbardziej OK. My robiliśmy na jesieni (chyba listopad) i wyszło nieco mniej albo podobnie (nie pamiętam ile metrów ) za kostkę granitową z wykonaniem. Te lepsze betonowe, z tych najładniejszych wychodzą teraz tyle samo co granit. Trzeba się zastanowić nad stylem ogrodu - czy bardziej będzie pasować granit czy któreś z betonowych. Jak masz fachowców to ich zamów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 25.03.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Fugi - ja mam na podłogach epoksydowe mapei. Niestety brudzą się jak wszystkie, ale dadzą się doczyścić do oryginalnego koloru (waniliowy). Czyszczenie odbywa się maszyną do mycia podłóg na parę - reklamują w sklepach w TV. Bardzo skuteczne. W lazienkach mam fugi specjalne, epoksydowe i szczególnego przeznaczenia łazienkowego. Panowie kafelkarze ich nienawidzą bo roboty trzy razy więcej ale fugi są jak skała i nie łapią nalotów - są idealnie czyste, silikon owszem brudek załapie, a te fugi nic. Też Mapei, z castoramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 25.03.2008 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Mam prośbę.. poratujcie ludzie namiarami na ziemię do ogródka Miałem właśnie ten sam problem, lecz z pomocą żony znalazłem takie namiary: http://www.autogielda.pl/ogrodnictwo_ziemia,ziemia_ogrodnicza,34900559.html?szukaj=ziemia&tbi=on&tbg=on Jest też w autogiełdzie ogłoszenie z Wrocławia, lecz nie mam jej u siebie, a przez www nie mogę go znaleźć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 25.03.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 witam i o pomoc pytam szukam fachowca od płyt G-K jakie ceny chodzą na rynku? jeden krzyczy 50 pln/m - czy to jest standard? i jeszcze jedno pytanko, gdzie można kupic płyty w dobrej cenie? najlepiej firmowe. z góry thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 26.03.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Mam ofertę na materiał + wykonanie w maju za 170 zł/m2 ale jakoś mi się ta cena wcale nie podoba. Sama robocizna z wykonaniem podbudowy wychodzi gdzieś 60-70 zł /m2. To normalna cena czy zdzierstwo za kostkę betonową? metr kostki betonowej wychodzi w takim razie 100zł !!!! , graniową możesz mieć już od 25zł/1m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 26.03.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 metr kostki betonowej wychodzi w takim razie 100zł !!!! , graniową możesz mieć już od 25zł/1m2 Seba za niedługo po tej kostce będą śmigać 2 małe brzdące, no i boje się że się wywracać będą na granitowej. Poza tym wydaje się gorsza w odśnieżaniu, sprzątaniu (o tym która ładniejsza nie dyskutuję bo to sprawa indywidualna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 26.03.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 A jak z polecaniem firmy Deitermann, Sopro, Mapei jesli chodzi o całe systemy łazienkowe? Robił ktoś na Deitermanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 26.03.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Miałem właśnie ten sam problem, lecz z pomocą żony znalazłem takie namiary: http://www.autogielda.pl/ogrodnictwo_ziemia,ziemia_ogrodnicza,34900559.html?szukaj=ziemia&tbi=on&tbg=on dzięki SUSPENSER za namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 26.03.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 metr kostki betonowej wychodzi w takim razie 100zł !!!! , graniową możesz mieć już od 25zł/1m2 Seba za niedługo po tej kostce będą śmigać 2 małe brzdące, no i boje się że się wywracać będą na granitowej. Poza tym wydaje się gorsza w odśnieżaniu, sprzątaniu (o tym która ładniejsza nie dyskutuję bo to sprawa indywidualna). brzące to nawet na prostym asfalcie się przewrócą z odśnieżaniem to rzeczywiście może być kłopot ale i na to są sposoby : tańszy - sól , droższy - podgrzewany podjazd/ścieżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 26.03.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 metr kostki betonowej wychodzi w takim razie 100zł !!!! , graniową możesz mieć już od 25zł/1m2 Seba za niedługo po tej kostce będą śmigać 2 małe brzdące, no i boje się że się wywracać będą na granitowej. Poza tym wydaje się gorsza w odśnieżaniu, sprzątaniu (o tym która ładniejsza nie dyskutuję bo to sprawa indywidualna). A ja właśnie wybiorę m.in ze względu na dzieci kostkę granitową,jest dużo łatwiejsza w utrzymaniu czystości,to dziecku lód spadnie czy jogurt wyleje,czy coś kapnie z samochodu tzn olej czy cuś i szoruj to później,widzę u znajomych jak wyzywają i ciągle ze szczotką szorują,to nie dla mnie dom jest dla mnie a nie odwrotnie,to tylko moje spostrzeżenie dlaczego wybieram granit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 26.03.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 uffff - ale wsiąkłemdawno mnie nie było, a czas budowę ruszyćwyłamała mi się ekipa do tynków maszynowych - macie kogoś po ręką godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 26.03.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Daro ELITO FORUM - u mnie tynki maszynowe gipsowe robiła ekipa p. Szpaka (502-52-08-98 )- miał rok temu kilka ekip - spróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 26.03.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witaj Daro, elito Ty nasza! Już martwiłam się o Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 26.03.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witajcie, grupo moja ulubiona, trochę mnie nie było ale od czasu do czasu Was podczytywałam (tylko na to czasu stykało). Widziałam, że następcy w parzeniu pysznej kawy znaleźli się szybko i bardzo im dziękuję za podtrzymywanie dobrych grupowych zwyczajów. A i od czasu do czasu ktoś ciastem poczęstował - ho , ho !!! Chciałam Wam podziękować za wszystkie Życzenia Świąteczne. I te mailowe i te SMS. Śmiejus - zadzwoń to podam Ci potrzebne namiary. Dużo by pisać a jak zwykle nie mam czasu - sorki. Cena 60 -70 zł za położ. kostki gran. jak najb. normalna a nawet atrakcyjna. Dagmara - mam podbitkarza ale nie wiem jak u niego z terminami i obecnie z cenami. Jeśli jeszcze potrzebny to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 26.03.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Dzisiaj odebrałam zabudowę poddasza. Ekipa pana Edzia spisała się na medal. Tylko z dwóch rzeczy jestem trochę niezadowolona, ale to efekt niedoprecyzowania z mojej strony tego, czego chcę Panowie ładnie po sobie posprzątali, śmieci ładnie popakowali, skasowali też ładnie Skąd tego Edzia dorwałaś? Ja po Edziu od zabudowy poddasza mam tylko ciary na plecach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 26.03.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 hmmmm nie wiem o jakim Edku WY mówicie, ale ja polecałam i polecam Edka, który u mnie robił .....Scur czy Ty mowisz o tym samym gościu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts