haniairafal 31.03.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Ściany są z betonu komórkowego? Pzdr Tak, Greisel. pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 31.03.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Powiedzcie mi prosze czy taki harmonogram ma rece i nogi: 1-2 kwietnia zamowic dach 5 maja dekarz 10 maja zamowic okna (4 tyg oczekiwania) 10 czerwca wstawianie okien 15 czerwca schodzi dekarz 20 czerwca instalatorzy elektryk hydraulik Chodzi mi glownie o kolejnosc, zdaje sobie sprawe ze jest mocno napiety. Oczywiscie jesli macie pomysl na dodanie gdzies kilku dni to bardzo prosze Przydalaby sie na forum opcja rysowania gantta Odnosnie instalatorow - wiem czego chce od elektryka. Natomiast hydraulik mi sie kolacze ale nie jestem pewien co mi ma zrobic za kuku. Podlaczyc kocioł i rozprowadzic ogrzewanie centralne? Co jeszcze? A podlogowke tez on uklada? I co po tych instalatorach? pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 31.03.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Mądrzy Wy moi, radźcie. Czy to sie nadaje do rozbiórki, czy mieści się w kanonie sztuki murarskiej? sciana ze szparami 1 sciana ze szparami 2 sciana ze szparami 3 Na szczęscie zmieniliście technologię na 2 warstwową i tak wszystko zakryje styro. Ale dla pewności ja bym porządnie piankę zapsikał przed załataniem klejem. A potem opitolił solidnie ekipę na przyszłość. ....... No i tak jak pisze Smiejus stał nad nimi (z przyjacielskim uśmiechem na twarzy) patrząc na łapki (moja autorska metoda ) A przy każdym babolu grzecznie pytam co to za szpara - ona tak ma być ?? No kurde, ja bym sie zwócił do producenta o radę. Sam kiedys dzwoniłem do Xlelli od Ytonga - maja doradców w terenie, może zdjęcia wystarczą - sprawdź. Może doradzą czym doszczelnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 31.03.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 A ja polecam Przybyłkiewicza z Ratowic tel. 071 318 91 77.. wklejam, bo po przeczytaniu Twojej opini postanowilem dac im jeszcze do zrobienia wycene, ale wrzucilem gościa do googla i... no wlasnie Hmm ja też to znalazłem - na szczęście po wstawieniu okien (co oszczędziło mi stresu). Swego czasu pytałem go dlaczego odpuścił okna u Joli z Melisy - stwierdził, że mu się nie opłaca, bo w tym samym czasie co tak duże przeszklenia zrobi masę zwykłych okien, a podobno ma sporo zamówień. Anyway u mnie wstawił wszystko dobrze, doradził mi np. podział niektórych okien na mniejsze 2-skrzydłowe itp. Kolega, który jest bardzo drobiazgowym wykończeniowcem ma od niego okna w bloku od kilku lat i nie narzeka (a narzekać potrafi jak mało kto) co też mnie przekonało. Generalnie polecam przed zamówieniem okien obejrzeć na placu gotowe dla innego klienta - np. w jednej z firm zobaczyłem wkręty wkręcone w profile pod różnymi dziwnymi kątami zamiast prostopadle - oczywiście łby nie licowały się z profilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 31.03.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Odnosnie instalatorow - wiem czego chce od elektryka. Natomiast hydraulik mi sie kolacze ale nie jestem pewien co mi ma zrobic za kuku. Podlaczyc kocioł i rozprowadzic ogrzewanie centralne? Co jeszcze? A podlogowke tez on uklada? I co po tych instalatorach? pozdrowka! hydraulik to wszystko co związane z wodą, zatem, kanalizacja, woda zimna i ciepła, kaloryfery, podłogówka, pompa cieplna, kolektor słoneczny, kominek z płaszczem wodnym.... elektryk wcale nie ma lepiej Czy nikt nie robił projektu przyłącza wodnego we Wrocku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa28 31.03.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Hallo!!!kochani ja mam zaledwie 15 km do wrocka..to kiedy organizujecie te spotkanko?chetnie sie przyłaczymy z mezem..jak cos to dajcie namiarki na meila..pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 31.03.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Czy nikt nie robił projektu przyłącza wodnego we Wrocku ?? Eee... zaraz tam nikt. My robilismy. Tyle ze w Kiełczowie. Prawie Wrocek, nie? pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 31.03.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Dla uspokojenia sumienia inwestora Izolacja stanu "0" POZIOMO - ława pokryta folią fundamentową na zakład PIONOWO - dysperbit grunt + 1x - styro EPS 100 lub styrodur 8-10 cm - klej + siatka - dysperbit 2x To raczej standard, ale jeśli coś pomieszałem to proszę o korektę, bo muszę zamówić materiały. W poniedziałek za tydzień mają wchodzić murarze, ale szykuje się chyba deszczowy czas. Pewnie mi się przez to poprzesuwa. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 31.03.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 KTOKOLWIEK SŁYSZAŁ, KTOKOLWIEK WIE ... za ok tydzień z haczykiem będę potrzebował ok 1 m3 B20 w okolicy Żórawiny do zalania kombinacji alpejskiej nad głazem odkrytym podczas wykopów. Zamówienie oddzielne to mnóstwo kasy, stąd moja prośba: jeżeli wiecie, że ktoś będzie betonował B20 w mojej okolicy to proszę o sygnał to domówię beton dla mnie, żeby nie musiał jechać osobnym transportem. W razie gdyby co - to PW Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 31.03.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 No kurde, ja bym sie zwócił do producenta o radę. Sam kiedys dzwoniłem do Xlelli od Ytonga - maja doradców w terenie, może zdjęcia wystarczą - sprawdź. Może doradzą czym doszczelnić. Hmmm... znalazlem troche informacji na ten temat... Z tego co pisza ludzie to nie ma co panikowac.... hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 31.03.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 no to mów kto zacz ??chociaż z doświadczenia wiem, że ci z innych powiatów nie chcą sobie wchodzić w drogę, poza tym mają ścieżki wydeptane w swoich geodezjach , ale może ... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 31.03.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 ECOTEQSiedzibaStępin 34a55-093 Kiełczów PracowniaWilczycka 14 pok 1-355-093 Kielczow 71 3988036 w. 128 Jak dla mnie - sa bezproblemowi. pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 31.03.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Powiedzcie mi prosze czy taki harmonogram ma rece i nogi: 1-2 kwietnia zamowic dach 5 maja dekarz 10 maja zamowic okna (4 tyg oczekiwania) 10 czerwca wstawianie okien 15 czerwca schodzi dekarz 20 czerwca instalatorzy elektryk hydraulik Chodzi mi glownie o kolejnosc, zdaje sobie sprawe ze jest mocno napiety. Oczywiscie jesli macie pomysl na dodanie gdzies kilku dni to bardzo prosze Przydalaby sie na forum opcja rysowania gantta Odnosnie instalatorow - wiem czego chce od elektryka. Natomiast hydraulik mi sie kolacze ale nie jestem pewien co mi ma zrobic za kuku. Podlaczyc kocioł i rozprowadzic ogrzewanie centralne? Co jeszcze? A podlogowke tez on uklada? I co po tych instalatorach? pozdrowka! wydaje mi sie, ze hydraulik powinien juz wejsc jak sa tynki - bo jak ci zalozy grzejniki bez tynkow to tynkow nie zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 31.03.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 I jeszcze raz w sprawie okien... poczytalem troche i rzecza jedna z najwazniejszych jest montaz.Czy polecane przez Was firmy montuja okna profesjonalnie?Czy sprawdzaliscie poziomy i piony oraz ilosc i miejsce mocowac oscieznic? chodzi mi glownie o firmy: Norta, Empol i Polokno. Rowniez posluchalbym kogos kto mi doradzi w wyborze okuc - tzn czy otwierane czy uchylne czy fixy. Chodzi o rzetelna porade a nie handlowe dyrdymaly. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 31.03.2008 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Trabi, umieszaj sobie kilka betoniarek i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 01.04.2008 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Dla uspokojenia sumienia inwestora Izolacja stanu "0" POZIOMO - ława pokryta folią fundamentową na zakład PIONOWO - dysperbit grunt + 1x - styro EPS 100 lub styrodur 8-10 cm - klej + siatka - dysperbit 2x To raczej standard, ale jeśli coś pomieszałem to proszę o korektę, bo muszę zamówić materiały. My robimy tak: poziomo: - ława pokryta folią 60cm (ława ma 50cm) pionowo: - dysperbit 3x - hydromax 8-10cm (odpowiednik styroduru) na styropian typu hydromax/styrodur nie trzeba już kleju i siatki, można to obsybywać gruntem. Jedynie nad powierzchnią ziemi trzeba będzie, jak będziesz robił cokół. Czytając forum generalnie mam wrażenie że odradza się dawać dysperbit na styropian, bo on nie ma chronić przed wilgocią styropianiu tylko mury. A styropian poza ociepleniem i zatrzymaniem wody chroni też ten dysperbit mechanicznie od zewnątrz. Tak w skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 01.04.2008 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Na co idzie ta folia izolacyjna? Pod podłogę na gruncie czy na fundament? Mówimy na razie o folii na ławach, pod bloczkami ściany fundamentowej. O izolacji podłogi będziemy myśleć pod koniec stanu zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 01.04.2008 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Kurde .Rozmawiałem właśnie z kierownikiem budowy i powiedział że weszły nowe przepisy. Jeśli budowa trwa ponad rok to trzeba co 12 miesięcy zgłaszać się do starostwa i weryfikować pozwolenie na budowę. Inaczej nie dostanie się odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 01.04.2008 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Hmm, racja- ja mam tą dachówkę. Kiedyś w pełnym słońcu wyglądała jak śliwka. Zmieniło to moje plany granitowych lub ceramicznych parapetów - miałabym kolorowy misz -masz na elewacji. Dachówka- ciemny brąz wpadający w fiolet( w pełnym słońcu, kiedy indziej brązowa), okna o wybarwieniu kempas, cokoły brązowe no i parapet czerwony (granit). Zamówiłam parapety u producenta okien w kolorze okapników - takie stare złoto. Słono za to zapłaciłam, jeden parapet to 140 prawie zł bez montażu. Ale ta gra kolorów mojego dachu mi sie podoba, serio. Dokładnie tak samo jest z naszą czarną. Na początku zaraz po ułożeniu byłem w ciężkim szoku i nie mogłem się przyzwyczaić - (szczególnie że tego koloru jeszcze nikt prze demną nie miał.) W słoncu błyszczący mieniący się szary grafit , w cieniu i po deszczu głęboka czerń, a pod światło nieregularny kolor. A teraz bym nie oddał za żadne skarby - pierwsza czarna dachówka która nie wygląda na dachu cięzko. Zresztą teraz każdy inny kolor Bogena poznam z daleka od razu Zakładamy klub miłośników Bogena a jaki dokładnie kolor masz? my też chcemy czarna, ale tych odcieni jest chyba ze 4.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 01.04.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 a jaki dokładnie kolor masz? my też chcemy czarna, ale tych odcieni jest chyba ze 4.... Teraz to sie nazywa "Bogen Innovo12 Tytan szlachetny" kiedyś mówili na to chyba " brilant schifer" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts