dabell 04.04.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Czy ktoś poratuje wykonawcą przyłącza wodnego i kanalizacyjnego w okolicach Trzebnicy, Obornik? Wczoraj lokalny wykonawca wycenił nas na... 8300zł brutto A do wykonania: - przedłużenie istniejącej sieci o 30 metrów, z przeniesieniem hydrantu (w linii prostej, od środka działki sąsiada do środka naszej działki) - niestety takie warunki otrzymaliśmy od wodociągów - przyłącze wody - w sumie 19 metrów - przyłącze kanalizacyjne - w sumie ok 25metrów (studzienka jest w rogu działki) 602-466-211 p. Hrycak z Prusic - robił u nas kompleksowo (mieliśmy projekt) - dokumentacja, geodeta, uzgodnienia, wykonanie -wszystko Zuch - p. Jędrychowski robił montaże u całej grupy muratorowej w pierwszym rzucie duże prawdopodobieństwo, że u Ciebie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 04.04.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 scur - a skąd wiesz który to pan był u mnie? w Budusie nie wiedzą scury wiedzą wszystko Jeśli dobrze pamietam to jeden jeździł do całej grupy. I dlatego tak Ci podaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 04.04.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Zuch - p. Jędrychowski robił montaże u całej grupy muratorowej w pierwszym rzucie duże prawdopodobieństwo, że u Ciebie też Widzisz Zuchu? Idziemy z Izą tym samym tropem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 04.04.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 602-466-211 p. Hrycak z Prusic - robił u nas kompleksowo (mieliśmy projekt) - dokumentacja, geodeta, uzgodnienia, wykonanie -wszystko Właśnie on nam tak drogo wycenił... projekt też mamy. Sęk w tym, że mamy nie tylko wykonać przyłącze, ale także rozszerzyć sieć i przenieść ten głupi hydrant - ponoć to najgorsze jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 04.04.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Szukajcie, może znajdziecie tańszego, ale czasem opłaca się wziąść kogoś za większą kwotę i mieć czas dla siebie na inne sprawy. Wasz czas też kosztuje a on załatwia sprawę kompletnie bezproblemowo i bez waszego uczestnictwa.Wiem, że on dużo roboty, wiec się i ceni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 04.04.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Jola - po armaturę udaj się do Tadmaru. Ja u nich wzięłam wszystko - czego nie mieli, to z innych hurtowni ściągali. Np. moja kabina w sklepie X kosztowała 6200zł, w Tadmarze kupię (dopiero zamowiłam i zaliczkowałam) za 4500zł. Na całość dostałam 30% upustu. Nie kupuj chińszczyzny. Ja owełniłam i zakartoniłam poddasze. Fila spisał sie na piątkę, zamówiłam go na czerwiec -bo ma nagrane wcześniej roboty na poprawki tynkarskie oraz malowanie. Wykończeniowka... Moje problemy wcześniejsze: beton komórkowy czy ceramika, wełna czy styropian w tej chwili wydają sie śmieszne. Mam straszny mętlik - podłoga? jaka? drzwi wewnętrzne jakie? schody, komin? Oczyszczalnia? Dabell - prosiłam kiedyś u ciebie namiar na twoich wykonawców oczyszczalni, podeślij namiar proszę. Bogen - co za głupoty wypisujecie, jest to najpiękniejsza dachówka pod słońcem...pozdr natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 04.04.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Ania, to co napisała Natalia Wykończeniowka... Moje problemy wcześniejsze: beton komórkowy czy ceramika, wełna czy styropian w tej chwili wydają sie śmieszne. Mam straszny mętlik - podłoga? jaka? drzwi wewnętrzne jakie? schody, komin? Oczyszczalnia? pozdr natalia dedykuję Ci w zestawieniu do tego co wcześniej o górce napisała Dagmara Ania, gratulacje!!! Teraz to już z górki ha ha ha - całą prawdę Natalia pisze Jola jeśli chodzi o armaturę polecam sklep internetowy Kati_kati. Tanio, szybko, sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 04.04.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Ania, to co napisała Natalia Wykończeniowka... Moje problemy wcześniejsze: beton komórkowy czy ceramika, wełna czy styropian w tej chwili wydają sie śmieszne. Mam straszny mętlik - podłoga? jaka? drzwi wewnętrzne jakie? schody, komin? Oczyszczalnia? pozdr natalia dedykuję Ci w zestawieniu do tego co wcześniej o górce napisała Dagmara Ania, gratulacje!!! Teraz to już z górki ha ha ha - całą prawdę Natalia pisze Jola jeśli chodzi o armaturę polecam sklep internetowy Kati_kati. Tanio, szybko, sprawnie. chyba z górki finansowej wiem, ze macie racje ale ja troche od dupy strony wszystko zaczynam. wiec jak mialam ławy wylane kupowałam zyrandole do kuchni i jadalni, biegalam po sklepach i szukałam roznych rozwiazan. ostatnio wybieralam lodowke. czy ktos ma jakis sprzet liebherr??? jak to sie sprawuje? znalazlam lodowke sbs z jedna czescia na wina i mnie to zauroczylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 04.04.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 my mamy liebher-a ... i oboje z M. go kochamy cicha, pojemna, ładnie mrozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 04.04.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Ja też mam lodówkę Liebherr, IKB 3650 - jest super, ale to tylko lodówka, z komorą biofresh zamrażarkę mam w pom. gospodarczym osobno, małą zdaje się LG (od sąsiadów zza miedzy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 04.04.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Dzieki wszystkim za podpowiedź co do armatury. Jasne, że nie chcę chinszczyzny. Co dotej kabiny, to tak tylko myślałam, że to może okazja. U nas jeszcze sporo czasu do tego etapu, ale jakby jakś super oferta to poleżałoby i poczekało Ktos pytał o rynny. My mamy pcv Marleya, miedziny kolor. Wygladja super i cenę na nie dostaliśmy niższą niż na Galeco (nie wiem, które są lepsze). Kupowaliśmy w Gaji na Opolskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 04.04.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 czy ktos ma jakis sprzet liebherr??? My też mamy lodówko-zamrażarkę. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Wielka tylko jak góra. Czy to ja taki konus jestem? Hmmm ... zamrażarkę mam w pom. gospodarczym osobno, małą zdaje się LG (od sąsiadów zza miedzy ) Serio ?? Teki z ekranem LCD HD Ready ?? Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 04.04.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Dzięki za ostrzeżenie. Zastanawiałam się nad kupnem u nich kabiny, takiej wypasionej, co to wcześniej kosztowała niby ponad 8 kafli a teraz 3,6tyś. Ale trochę zgrzało mnie, że jeden sprzedawca twierdził, że jest turecka, a drugi (szef) kanadyjska Sprzedali mi uszkodzoną wannę którą wcześniej nabyli gdzie indziej. Ze sposobu załatwiania reklamacji można boki zrywać. Przeżyję wydatek na zakup nowej, ale im nie odpuszczę. Sprawa trafia do PIH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Jacek 04.04.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Hej Wszystkim Natalio, jesi chcesz to zadzwonie jutro to Fili i powiem mu że jak chce to niech idzie do Ciebie w drógiej połowie kwietnia (ma wtedy robic u mnie poddasze) bo mi aż tak bardzo sie nie pali. Jutro do niego zdzwonie i pogadam jak chcesz Pozdrawiam Jacek Jola - po armaturę udaj się do Tadmaru. Ja u nich wzięłam wszystko - czego nie mieli, to z innych hurtowni ściągali. Np. moja kabina w sklepie X kosztowała 6200zł, w Tadmarze kupię (dopiero zamowiłam i zaliczkowałam) za 4500zł. Na całość dostałam 30% upustu. Nie kupuj chińszczyzny. Ja owełniłam i zakartoniłam poddasze. Fila spisał sie na piątkę, zamówiłam go na czerwiec -bo ma nagrane wcześniej roboty na poprawki tynkarskie oraz malowanie. Wykończeniowka... Moje problemy wcześniejsze: beton komórkowy czy ceramika, wełna czy styropian w tej chwili wydają sie śmieszne. Mam straszny mętlik - podłoga? jaka? drzwi wewnętrzne jakie? schody, komin? Oczyszczalnia? Dabell - prosiłam kiedyś u ciebie namiar na twoich wykonawców oczyszczalni, podeślij namiar proszę. Bogen - co za głupoty wypisujecie, jest to najpiękniejsza dachówka pod słońcem... pozdr natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.04.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 My mamy pcv Marleya, miedziny kolor. Wygladja super i cenę na nie dostaliśmy niższą niż na Galeco (nie wiem, które są lepsze). Kupowaliśmy w Gaji na Opolskiej. Marleya niedawno wycenili w Gaji (PCV kolor miedziany) 2745 zł. Galeco w Lechbudzie wyszły taniej 2182 zł A jeśli ktoś chce PCV brązowe Galeco lub Marley to najtaniej są "od ręki" w Castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.04.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Powtarzam rabaty w Budusie na hasło: Porta - 24%Polskone - 18%DRE - 18%Cal - 12%Dierre - 10%bramy Horrmann - 10%napęd do bram - 8% montaż - 20% Bramy Horrmann są taniej (rabat 15% i także 20% na montaż) w innej firmie - namiar wysyłam na Priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 05.04.2008 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 My kupowaliśmy tego Marleya w zeszłym roku i też wydawało mam się to dziwne, ale dali nam cenę o jakieś 10 % niższą od Galeco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 05.04.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 czy ktos ma jakis sprzet liebherr??? jak to sie sprawuje? To ja się wyłamię co Libherra Mam od kilku lat i większego g.... nie miałem ze sprzetu AGD ale wyjasnie o co mi chodzi - jak ma razie się nie psuje (technicznie) działa i się rozmraża ale jest tak szczelna ze w lodówce jest praktycznie ciągły smród, bardzo szybko psują się np owoce co kilka miesięcy zapycha się odpływ wody i zalewa lodówkę, Popękały wszystkie szuflady w zamrażalce i plastikowe kosze na owoce, Przy mocniejszym trzasnięciu drzwiami pękła mi dolna półka. I nie była to lodówka z "promocji" ale taka lepsiejsza za konkretną kasę wygląda mniej więcej tak model KSD3542 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 05.04.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 hej nie wiem czy mój murarz nie przycina na mnie z materiałami ile mniej więcej potrzeba cementu na metr kwadratowy ścianki działowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 05.04.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 hej nie wiem czy mój murarz nie przycina na mnie z materiałami ile mniej więcej potrzeba cementu na metr kwadratowy ścianki działowej? nie pozwalaj wyrzucać lub palić pustych worków - każ składać w jedno miejsce tak że byś mógł codziennie policzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts