secam 06.04.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Ja mam parterówkę i nie daliśmy się wmanewrować w pokusę "a może by tak ze trzy pokoiki kiedyś dla dzieci ..." No właśnie nie chciałem wymieniac personalnie osób z grupy ale Ciebie tez miałem na myśli - pamiętam była jakiś spory czas temu dyskusja własnie o "adoptowaniu" poddasza parterówki i co za tym idzie ....... Ja na tym etapie do którego dobrnąłem widzę że wiele zmian któe próbowałem robić i tak wróciły do punkty wyjscia jaki jest w projekcie. Widać Ci architekci to jednak coś wiedza więcej od nas wszystkowiedzących inwestorów BK z innych wątków znalazłem że Ty masz chyba kominek z płaszczem wodnym - możesz mi napisac jaki i jak Ci się sprawuje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 06.04.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Ile płaciliście za posadzki ? Z układaniem styropianu i folii czy samo wylanie ? ja placilam 13zł/m2 parter 15 zł/m2 poddasze (bo zamiast styro panowie dawali) jakas kratke z ukladaniem styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 06.04.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 secam - i inni kominek sprawuje się znakomicie. DOm jest 138 m2 plus garaż w sumie 170 m, kominek 18 kw i jest optymalny. Nie ma przewymiarowywać bo się potem woda będzie gotować w płaszczu! Drewna spalamy bardzo dużo - palimy bardzo, bardzo dużo, ale i tak wychodzi nieźle - ok 2000 do 2500 za drewno plus nieznaczna ilość gazu do utrzymania optymalnej temperatury w kranie no i do gotowania. Gaz nie idzie w ogóle do ogrzewania. Rozpalanie w kominku nie jest tak uciążliwe jak się mówi. Przy gazie ziemnym kalkuluje się tak sobie - wtedy warto mieć dogrzewanie GP albo zwykły wkład bez żadnych bajerów. ALe przy założeniu wzrastających cen gazu i prądu, warto. Gaz tankujemy ok 1000 litrów raz na trzy lata. Mam makroterma, co mi się nie podoba to design - góralski i rustykalny, kompletnie nie w moim guście niestety. Reszta na medal. Myślę o połączeniu z solarami kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 06.04.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 BK No właśnie znalazłem Cię z kominkiem tu czytam namiętnie ten temat i dobiłem już do 22 strony zostało mi chyba jeszcze 18 Nie będę zaśmiecał tu o kominku - doczytam do końca ww temat (pewnie jeszcze z dwa tygodnie) i jeśli mogę to pomęczę Cię ewentualnie na priva jakimiś pytaniami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 06.04.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Grupo pstryczkowa mam pytanie dot. ceny berkera kwadratpiszecie o rabatach 12-20 procent, ale od jakiej ceny? podajcie mi proszę cenę gniazda, ramki i klawisza (np. pojedynczego), mam jakas oferte i chcialabym ja sobie porownac z Waszymi cenami.z gory dziekia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 06.04.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Na pytania chętnie odpowiem. Dwie sytuacje mieliśmy - raz teść z poznańskiej oszczędności poskręcał wszystkie grzejniki w domu, było nahajcowane suchym drewnem no i woda się zagotowała, wyło. A raz było zagrożenie przy mrozie -20 st, woda na nieogrzewanym poddaszu zaczęła w zbiorniku przelewowym przymarzać, zrobiło się nieciekawie, bo jakby się zagotowało w płaszczu, mogłoby rozwalić rury i pół domu. Nie przewidzieliśmy tego, ku przestrodze. Ja pojechałam po wełnę mineralną a mąż po kable oporowe - fachowcy wszystko podłączyli, i w zimie przy mrozach na wszelki wypadek czasem włączamy. Na strych mamy wyprowadzony prąd. Radzę o tym pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medoza01 06.04.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam wszystkich i proszę o radę. Kto ma i korzysta z przydomowej oczyszczalni ścieków. Jakie są minusy POŚ. Gdzie w okolicy można kupić POŚ. Jakiego producenta i wykonawcę polecacie. Radżcie mądrzy ludzie proszę. Gorąco pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Jacek 06.04.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 SUSPENSER Daj znać czy doszła moja wiadomość na priva bo już sam nie wiem czy dochodzą. Jacek Wiadomość doszła i odpisałem - daj znać czy dotarła do Ciebie. Ile płaciliście za posadzki ? Z układaniem styropianu i folii czy samo wylanie ? Płaciłem 12 zł w tym układanie folii, styro i częściowo siatek. Do tej ceny trzeba doliczyć też dylatację i włókno rozproszone SUSPENSER niestety nic nie dostałem . Wysyłam Ci na priva adres e-mail Jeśli możesz to wyślij tam info o hasle Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 06.04.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Grupo, macie namiar na jakąś szybką ekipę tynkarzy, wolnych w najbliższych tygodniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medoza01 06.04.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Czy nie ma takich osób, które posiadają oczyszczalnię. Wypowiedzcie się proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 06.04.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Zastanawiam się jaka ma być medoza01 ta oczyszczalnia, typuje: roth topaz sano clean w takiej właśnie kolejności. Czy ty wiesz jaką chcesz - drenażową czy biologiczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 06.04.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 No i przyszła kryska na matyska... muszę zamówić drzwi. Czy nadal obowiązuje hasło z nazwą wdzięcznego, białego kwiatka? Rzucił mi się w oczy salon z drzwiami Sapeli. Handlują też tam Portą. Zagaję tam, czy nie daliby nam lepszego rabatu na Portę niż w Budusie. Kto będzie zamawiać drzwi niebawem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 06.04.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 http://images23.fotosik.pl/190/1eb33f33e53781bbm.jpg Udało mi się wkleić zdjęcie... Praca Fili w całej krasie... Dagmaro nie chcesz drzwi Grota -sosnowe, bejcowane na dowolny kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIX 06.04.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Podaje namiary na gościa który robi drzwi pod zamówienie wysokiej klasy osobiście zamawiałem u niego 5 lat temu i jestem zadowolony tj. Darek Zjawiński 609-773-779 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 06.04.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 jeżeli ktoś potrzebuje drzwi tymczasowych to prawdopodobnie w przyszłym tygodniu mi się zwolnią - chętnie odstąpie. Metalowe kupione w ubiegłym roku w casoramie.Pytania proszę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 06.04.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Pani Koala My się włąśnie przymierzamy do drzwi.No i szukamy kogoś w naszym zasięgu cenowym do schodów...Kupiłaś już tynk?? (nasz kolejny zakup) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medoza01 06.04.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Chcę oczyszczalnię rozsączającą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 07.04.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Zastanawiam się jaka ma być medoza01 ta oczyszczalnia, typuje: roth topaz sano clean w takiej właśnie kolejności. Czy ty wiesz jaką chcesz - drenażową czy biologiczną? Natalio - nie pamiętam, ale chyba dawałam namiar na naszą oczyszczalnię biologiczną - http://www.aquamatic.com.pl . Jakbyś chciała rozmawiać to możesz się na mnie powołać - osoba do kontaktu to p. Kawecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 07.04.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 no dobra a czy jest ktoś kto może już się przymierzał do balustrad tarasowych/płotów ze stali? macie kogoś godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 07.04.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Chwalim siem. Rośnie nam, rośnie. pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts