haniairafal 07.04.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Slupy z modrzewia do więźby dachowej - gdzie dostanę? Zawsze mi sie podobaly takie słupy i inne bale sterczące gdzies na poddaszu - ot, chyba syndrom przesycenia blokową szarzyzną od dzieciństwa.Wiec bym nie obudowywal, tylko piekne musza byc. pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doska1719500980 07.04.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 WitamMam prośbę czy macie może jakieś namiary na ekipę od wylewek? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geretz 07.04.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam, poszukuję kogoś do zrobienia podbitki. Czy ma ktoś namiary na jakąś sprawną ekipę? tymczasem pozdrawiam,Geretz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 07.04.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 czy zostało komuś jakiegoś suporexa "12" na działówki tak ze 20 m2 ? chętnie odkupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 07.04.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Hej,Nie mam jeszcze pradu na dzialce, a budowa juz ruszyla ... Czy ktos z szanownych forumowiczow uzywal agregatu pradotworczego? Jaka moc musi to miec zeby obsluzyc betoniarke? Na co jeszcze zwrocic uwage przy zakupie? PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 07.04.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 cyberbronek Weź prąd od sąsiadów - ja tak postawiłem cały stan surowy zamkniety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 07.04.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Jaka moc musi to miec zeby obsluzyc betoniarke? Na co jeszcze zwrocic uwage przy zakupie? zależy jaka betoniarka jeżeli nie będziesz używał spawarki przy budowie (można się obyć bez spawarki) to 2kW wystarczy - ktoś pisał że wybudował dom na agregacie 800W no i jeżeli nie będziesz zalewał betonowych konstrukcji z betoniarki tylko z gruchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 07.04.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Pani Koala My się włąśnie przymierzamy do drzwi. No i szukamy kogoś w naszym zasięgu cenowym do schodów... Kupiłaś już tynk?? (nasz kolejny zakup) Schody to porażka Ja chyba na razie wyłóżę nasze wykładziną i poczekam na lepsze czasy Tynku jeszcze nie kupiłam, ale jakoś na dniach muszę to zrobić. Czekam na parapety i drzwi zewnętrzne, żeby zakończyć ocieplanie. Teraz kafle się kładą i maluje góra. A jakie drzwi wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 07.04.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 [quote name="Natalia Stanko Dagmaro nie chcesz drzwi Grota -sosnowe, bejcowane na dowolny kolor? Chciałabym, chciała... Jednakowoż tnę koszty tego co łatwo wymienić na maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 07.04.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 ...jedna i druga metoda wymaga zgody kierownika budowy... rozumiem, ze to ma byc wpis w dzienniku budowy?? Czy jak? Ja podnioslem scianke o dwa pustaki + wieniec czyli jakies 75cm. Razem z tym poszly do gory i kalenica i kominy. Dom moze i troche stracil na wygladzie z boku ale po obnizeniu daszku dwupolaciowego nad gankiem jest moim zdaniem z frontu super. Ale i tak dla mnie wazniejsze sa wzgledy funkcjonalne niz estetyczne (oczywiscie w miare rozsadku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 07.04.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Nigdy tego nie wymienisz...Ja tej chwili mam panele, które założyłam tymczasowo jakieś siedem lat temu i tak już pozostaną. Zawsze znajdzie się ważniejsza rzecz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedob 07.04.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 ...jedna i druga metoda wymaga zgody kierownika budowy... rozumiem, ze to ma byc wpis w dzienniku budowy?? Czy jak? Ja podnioslem scianke o dwa pustaki + wieniec czyli jakies 75cm. Razem z tym poszly do gory i kalenica i kominy. Dom moze i troche stracil na wygladzie z boku ale po obnizeniu daszku dwupolaciowego nad gankiem jest moim zdaniem z frontu super. Ale i tak dla mnie wazniejsze sa wzgledy funkcjonalne niz estetyczne (oczywiscie w miare rozsadku) Generalnie zmiana kubatury i wysokości budynku /tzw zmiany istotne/ wymaga nie zgody KB ale zmiany pozwolenia na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 07.04.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Grupo pstryczkowa mam pytanie dot. ceny berkera kwadrat piszecie o rabatach 12-20 procent, ale od jakiej ceny? podajcie mi proszę cenę gniazda, ramki i klawisza (np. pojedynczego), mam jakas oferte i chcialabym ja sobie porownac z Waszymi cenami. z gory dzieki a. np w fedze po 12% upuscie B-kwadrat gniazdo z uziemieniem 11,10 B-kwadrat ramka pojedyncza 2,78 B-kwadrat ramka podwojna 4,59 Łącznik klaw.przycisk. zestyk zwierny 10,26 ceny brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 07.04.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 ...jedna i druga metoda wymaga zgody kierownika budowy... rozumiem, ze to ma byc wpis w dzienniku budowy?? Czy jak? Ja podnioslem scianke o dwa pustaki + wieniec czyli jakies 75cm. Razem z tym poszly do gory i kalenica i kominy. Dom moze i troche stracil na wygladzie z boku ale po obnizeniu daszku dwupolaciowego nad gankiem jest moim zdaniem z frontu super. Ale i tak dla mnie wazniejsze sa wzgledy funkcjonalne niz estetyczne (oczywiscie w miare rozsadku) Generalnie zmiana kubatury i wysokości budynku /tzw zmiany istotne/ wymaga nie zgody KB ale zmiany pozwolenia na budowę Generalnie to ja wiem.. ale pytam jak to jest w rzeczywistosci, czy spotkal sie ktos z przypadkiem, gdzie nie bylo odbioru z takiego powodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 07.04.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 No i przyszła kryska na matyska... muszę zamówić drzwi. Czy nadal obowiązuje hasło z nazwą wdzięcznego, białego kwiatka? Rzucił mi się w oczy salon z drzwiami Sapeli. Handlują też tam Portą. Zagaję tam, czy nie daliby nam lepszego rabatu na Portę niż w Budusie. Kto będzie zamawiać drzwi niebawem? haslo aktualne , rabaty tez - choc cos z nimi kreca i trzeba sie co chwile upominac, ja zamowilam, zobaczymy jak to wyjdzie docelowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 07.04.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 W życiu jest tak że mało kto przychodzi na odbiór domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 07.04.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Pani Koala My się włąśnie przymierzamy do drzwi. No i szukamy kogoś w naszym zasięgu cenowym do schodów... Kupiłaś już tynk?? (nasz kolejny zakup) Schody to porażka Ja chyba na razie wyłóżę nasze wykładziną i poczekam na lepsze czasy Tynku jeszcze nie kupiłam, ale jakoś na dniach muszę to zrobić. Czekam na parapety i drzwi zewnętrzne, żeby zakończyć ocieplanie. Teraz kafle się kładą i maluje góra. A jakie drzwi wybraliście? Pani Koala, schody to po prostu katastrofa, ja niestety nie mam wylewanych i co prosilam o wycene to 20-25 tys (bez bajerow, zadnych dziwnych poreczy itp) - po prostu porazka, znalazlam o polowe tanszego goscia az spod poznania, ale narazie nie polecam bo nie wiem co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 07.04.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 No i przyszła kryska na matyska... muszę zamówić drzwi. Czy nadal obowiązuje hasło z nazwą wdzięcznego, białego kwiatka? Rzucił mi się w oczy salon z drzwiami Sapeli. Handlują też tam Portą. Zagaję tam, czy nie daliby nam lepszego rabatu na Portę niż w Budusie. Kto będzie zamawiać drzwi niebawem? Tak, dokładnie to to hasło tylko z cyfrą 2 Rabat mamy naprawdę maksymalny - kiedyś pytałem o taki w innym miejscu to facet z wrażenia się zapowietrzył Ja będę niebawem zamawiał tzn. w ciągu 2-3 tygodni. Natalio Stanko - MIX ma sporo racji - ja ostatecznie zamówiłem u lokalnych stolarzy i będę miał drzwi z jesionu w dowolnym kolorze i wybranym wzorze, które wychodzą nawet trochę taniej od Grota z sosny. Obicie schodów jesionem z poręczami itd. mam wycenione na 7 500 zł - czy masz podobne wyceny ? as24 - namiary poszły na priv. Lakusz - takie suporexy "12" są w Castoramie po 4.68 zł za sztukę, czyli b. tanio. Sam z nich mam ścianki i choć murarze trochę marudzili, że krzywe to finalnie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 07.04.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Pani Koala, schody to po prostu katastrofa, ja niestety nie mam wylewanych i co prosilam o wycene to 20-25 tys (bez bajerow, zadnych dziwnych poreczy itp) - po prostu porazka, znalazlam o polowe tanszego goscia az spod poznania, ale narazie nie polecam bo nie wiem co z tego wyjdzie Zobacz schody pod tym linkiem: http://www.allegro.pl/search.php?string=schody&order=pd Jeśli nadal będzie lipa to daj znać - prześlę namiary na stolarza, który robi schody i zobaczymy ile on za nie będzie chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 07.04.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 witam,jestem w innym stadium zaawansowania przestrzennego jeśli chodzi o budowę (dopiero wyszliśmy na 0)spokojnie doczekałem do chudziaka i musiałem pożegnać sie z ekipą (chorowała na częstą przypadłość "panie kierowniku jedno piwko") i teraz szukam ekipy.większość może ocenić swoich fachowców z perspektywy czasu i prosiłbym o namiary na tychy , których polecacie. z góry dziękuję ps. co do schodów - jest w lewinie brzeskim firma mera - kiedyś remoteks, robią całkiem , całkiem schody ( w dużej części dla niemców) cen nie znam, ale firma ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts